Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Mallorca

Mallorca har lidt under historier om fordums grisefester og danskerkolonier, men efterhånden har øen forvandlet sig til et eksklusivt ferieparadis, der først nu høster den ros, den fortjener. Mallorca er badegæsternes paradis med pulserende badebyer og perlehvide strande, men øen gemmer også på et skattekammer af store naturoplevelser og idylliske landsbyer. Mallorca viser sig fra sin bedste side på en kør-selv-ferie, da alle øens gemte perler kan nås inden for et par timer. Hvis I ordner billejen hjemmefra, kan I starte jeres bileventyr direkte fra lufthavnen.

Mallorca har et varmt og lækkert klima og er en dejlig destination hele året. Specielt sommerhalvåret fra maj til september er rig på solrige og varme dage. Sommerferiemånederne kan dog være lidt vel varme til en aktiv ferie, hvor foråret og efteråret er ideelle til bjergvandringer og cykelture.

Bugterne i Nord

Udsigt til stranden Playa de Coll Baix på Mallorca

Alcúdiabugten

Hvis jeres kør-selv-ferie tager jer til nordkysten, så venter der smukke dage i Alcúdiabugten. Alcúdia har et smukt UNESCO-beskyttet centrum og en lækker strand, der kan fornøje hele familien. Hvis I ønsker noget lidt mindre befolket og stadig børnevenligt, så besøg stranden Son Serra de Marina i den sydlige ende af bugten. Når I udforsker kysten i jeres lejebil, så findes der hyggelige gemmesteder som stranden Playa de Coll Baix, der er en unik oplevelse.
 

Pollencabugten

Pollencabugtens pinjetræer, vuggende både og smukke omgivelser lokker badegæster til. Kører I væk fra kysten til charmerende Pollenca, finder I trappen Via Crucis, der kravler op igennem byens cremefarvede huse til det berømte kapel på toppen. Omkring Placa Major er der et leben med børn, der leger rundt, mens de voksne nyder en drink eller lidt tapas blandt kirker og gamle huse.
 

Halvøen Formentor

På halvøen Formentor findes nogle af Mallorcas smukkeste strande. Tager I lejebilen til Cap Formentor, finder I et fint gammelt fyrtårn med en smuk udsigt. Byen Cala Sant Vincenc har klemt sig ned i San Vincente-dalens udmunding og har tre smukke strande, der er flittigt besøgt af lokalbefolkningen. 

Storbyvibes i Syd

Tag en sejltur til Sa Dragonera

Palmabugten

Mallorcas sydlige kyst er domineret af Palmabugten med et utal af større eller mindre feriebyer som Illetes og Palmanova, der strækker sig hele vejen til festbyen Magaluf. Ikke langt fra kysten ligger småbyer som fx Calvià, der emmer af landsbycharme og ro.
 

Palma de Mallorca

Palma, Mallorcas hovedstad, er bugtens pulserende hjerte og har alt, hvad I kan ønske jer af kultur, gastronomi og shopping. De labyrintiske gader med farverige træskodder og bohemeagtig stemning åbner sig i små charmerende pladser, der som hverdagsstuer for de lokale, altid summer af liv. Palma er en by, I kan fortabe jer i.
 

Naturskønne udflugter

I Palmabugten ligger skønne Potals Vells, der har tre meget fine strande med masser af plads til i fred og ro at nyde det glasklare vand. Fortsætter I herfra til den vestlige spids, finder I havnebyen Sant Elm, hvorfra I kan sejle til naturparken Sa Dragonera. Tæt på den sydlige spids finder I derimod Mallorcas eneste ubebyggede strand Es Trenc, der er blandt øens smukkeste.

Badebyerne i Øst

Stemning i Cala d’Or

Cala Millor, Porto Christo og Cala d’Or

Hvis jeres bilferie går til østkysten, får I fornøjelsen af nogle af øens hyggeligste badebyer. Cala Millor er fuld af liv og Porto Christo er den ultimative familiedestination, hvor tempoet er lidt langsommere og der er børnevenlige udflugter lige i nærheden. I Porto Pedro findes en smuk naturhavn, Cala d’Or har nogle af øens lækreste strande og ved Cala Mondragó byder naturområdet Mondragó på meditativ vandring og ensomme badestrande.

 

Udflugter langs kysten

Mallorca har mere end 300 grotter og drypstenshuler med spændende underjordiske landskaber, hvoraf de meste kendte, Coves del Drach, Cuevas del Hams og Cuevas de Arta, kan opleves på østkysten. Ud over de mange smukke grotter findes der et utal af små idylliske bugter og klippestrande, som I kan udforske på et kør-selv-eventyr langs kysten.
 

Den bjergrige vestkyst

Bjergkæden Serra de Tramuntana på Mallorca

Serra de Tramuntana

Mallorcas vestkyst er domineret af bjergkæden Serra de Tramuntana, et UNESCO-beskyttet naturområde, der rummer utrolig skønhed med uberørte byer og strande. En kør-selv-ferie her er ideel, hvis I ønsker at få masser af aktive oplevelser. Bjergskråningerne, der er fyldt med oldgamle oliventræer, gemmer på fantastiske vandreruter samt natur- og dyreparken La Reserva.

 

Torrent de Pareis

En af Mallorcas smukkeste vandreruter, Torrent de Pareis, ligger i Tramuntana-bjergene. Ruten ender ved Sa Calobra stranden der ligger mellem 200 meter høje klippevægge. Dette spektakulære sted kan også nås i lejebilen, men bered jer på en spændende køretur igennem 360 graders hårnålesving.
Valdemossa - en af de smukkeste bjergbyer på Mallorca

Bjergbyerne

Valdemossa og Deìa

Valdemossa er et eksklusivt lille paradis, hvis charme er svær at matche. Cremefarvet og fin ligger den omgivet af frodige bjergskråninger med farverige smågader og fine småbutikker. Deìa er en attraktiv kunstnerby, hvor store stjerner som Madonna, Mick Jagger og Claudia Schiffer har deres ferieboliger. Er du rigtig heldig støder du på dem på den lokale bar, La Fonda.
 

Port de Sóller og Sóller

Port de Sóller, der ligger fint i en bugt omkranset af lodrette klippevægge, er en skøn lille oase. Herfra kan I tage den over 100 år gammel sporvogn med lakerede træsæder og smedejernsbroderier til byen Sóller, der ligger nogle kilometer inde i bjergene.
 

Fornalutx

Denne lille uspolerede perle, der ligger omkranset af citrontræer og olivenlunde med Mallorcas højeste bjerg som bagtæppe, er kåret som Mallorcas smukkeste by. Her venter fredsommelige stunder på byens torv, smagfulde besøg på hyggelige restauranter og ikke mindst betagende gåture i de smalle middelalderlige og farverige gader.
 

Mallorca på midten

Selva i det centrale Mallorca
Modsat kystbyerne har tiden stået stille i byerne i hjertet af Mallorca. Her hersker fred og idyl og masser af tradition mellem vinranker og mandelplantager, små idylliske landhoteller og vinkældre. Derudover vrimler byerne af traditionelt mallorcinsk håndværk og fantastisk gastronomi.
 

Landsbyidyl

Inca, Selva og Mancor de la Vall er alle smukke byer, hvis I ønsker at udforske det traditionelle Mallorca på jeres bilferie. De charmerende byer er fine udgangspunkter for at opleve naturen til fods eller på cykel, og så byder de på masser af lokal håndværk. Vil I opleve en af øens mere uberørte grotter, så kan I besøge Cuevas de Campanet nær Inca. Caimari er en af de mest fredsommelige og autentiske mallorcinske landsbyer, hvor tiden for alvor har stået stille. Alle steder på nær i den moderne olivenmølle, der producerer og sælger den værdifulde lokale olie.
 

Vinruten på Mallorca

Historiske herregårde og bodegas byder på vin af høj kvalitet i et af Spaniens mindste vindistrikter, Binissalem. I trekanten mellem Santa Maria del Camí, Binissalem og Santa Eugenia ligger et utal af små bodegas og vinkældre, hvor I kan smage de dejlige dråber. Men husk at spytte ud, I er jo på kør-selv-ferie.
 

Mallorca for børn

Mallorca er et paradis for børn
Der findes altid noget for børn på Mallorca, og hvis ungerne vil have et afbræk på jeres kør-selv-ferie, så er der et udvalg af vandland og forlystelsesparker på øen. Men alle kystbyerne bugner af vandsport, båd- og dykkerture, så der burde være noget for familien.
 
  • Aqualand El Arenal
  • Aqualand Magaluf
  • Western Water Park
  • Hidropark
  • Labyrinten Amaze’n Laberintos
  • Palma Aquariu

Mallorcinsk markedsstemning

Marked med oliven på Mallorca
Mallorca bugner af smagfulde råvarer og solmodent mundgodt. Oliven, citroner, figner, appelsiner og mange andre lækre ting gror lystigt i den mallorcinske jord. I rigtig mange af Mallorcas byer kan I få fingre i disse velsmagende lokale godbidder på deres ugentlige marked. Her hersker en farverig blanding af keramik, tekstiler, tingeltangel, glaskunst og et tilsvarende udvalg af fattige souvenirs.

De største markeder findes i Inca, Sineau og Alcúdia, men også markedet i Polleca og de øvrige landsbyer inde i landet, er værd at besøge på en bilferie.

Her kan du se vejret på Mallorca

Vejret på Mallorca
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/liste-2/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.