Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Mallorca

 • Mmmmh for Mallorca!

  Vinderrejsetip September 2013
  (Bedømt af 66 personer)
  18.09.13: Kristina Fie Jensen
  Trods øens turistede omdømme – har vi haft en helt igennem fantastisk ferie på den spanske ø.
  Med op til 40 grader det meste af ugen har vi både været med taxa, på gå ben og lejet bil.
  Se hele rejsetippet
 • Sejltur på havet - Mallorca

  (Bedømt af 4 personer)
  22.06.13: Karl Jehnen
  Hvis du er i Puerto Pollensa og ønsker en sejltur så prøv båden Esmeralda. Jeg gav 40 euro for 4 timer med drikkevarer og frokost og vi sejlede ud selvom vi var kun 2 gæster.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn familieferie på Mallorca

  (Bedømt af 8 personer)
  21.06.13: Lisbeth Friis-Jensen
  Vi (mand, datter, svigersøn og 3 børnebørn) lejede i 2012 et hus, 14 dage, i Port de soller. Det blev en af de bedste ferie vi har haft.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Mallorca

Rejsetips af samme forfatter

Mallorca - væk med fordommene!
Rejsetips indsendt af:
Aalborg SV
8. sept. 2011

Mallorca - væk med fordommene!

Mallorca lugter ikke længere af grisefest, men dufter derimod af sommer, appelsinplantager og en masse skønne ferieoplevelser!

Med det store udbud af billige flyrejser fra Danmark til Mallorca er det nemt at gøre alvor af drømmene om en ferie i det varme syd, når den danske sommer knap kommer frem fra sit vinterhi og oven i købet viser sig fra sin vådeste side.
Det var præcis denne mulighed, vi benyttede os af, da vi i slutningen af august lagde fordommene om grisefester bag os og pakkede badetøjet for at tage en uge sydpå til skønne Mallorca.

Selv om vi i løbet af ferien nåede over i september måned, var sommeren langt fra slut på solskinsøen. Med en dagtemperatur på ca. 35 grader og en vejrprognose fyldt med sol, var rammerne optimale for en skøn ferie med både lyst til oplevelser og tid til at dase i eftermiddagssolen.
Hotel Alzinar Mar, Ca'n Picafort
Hotel Alzinar Mar, Ca'n Picafort

Hotel og transfer

Da vi selv havde samlet elementerne til vores ferie på internettet, var hotel og transfer fra lufthavnen bestilt før vi ankom til Palma lufthavn og alt gik som planlagt. Jeg bruger altid shuttledirect.com, som tilbyder lufthavnstransfer i de fleste europæiske lande.

I ankomsthallen blev vi mødt af en dame med et skilt, som havde vores navne på, og mindre end 30 minutter efter landing i Palma lufthavn sad vi klar i bussen mod hotellet med vores kufferter forsvarligt låst inde i bussens bagagerum. Denne løsning er nok billig (26 EUR t/r til Ca'n Picafort i Alcudiabugten), men til gengæld skal man så være indstillet på at bussen skal sætte de øvrige 50 passagerer af på forskellige destinationer - og man er ikke nødvendigvis den første, som slipper ud! Synes man, at tiden er vigtigere end prisen, koster privat transport med taxi hos samme firma cirka det dobbelte, men det kan altså sagtens betale sig, hvis man rejser 4 personer sammen. Hjemturen blev dog klaret i minibus med en mursten på gaspedalen!

Vi boede på det familievenlige Hotel Alzinar Mar i Ca'n Picafort, som ligger i den østlige ende af Alcudiabugten med ca. 15 km til Alcudia. Hotellet ligger lige på hovedvejen mod Alcudia kun få hundrede meter fra busstoppestedet, hvorfra der går busser til hele øen: Alcudia og Pollenca i nord (hvert kvarter om dagen), Palma i syd, Dragegrotterne i øst og Sóller i vest! Og billetterne er billige. En enkeltbillet til Alcudia koster 1,55 EUR.
La Calobra
La Calobra

Udflugter på Mallorca

Det betaler sig at booke udflugterne hjemmefra. Der er oftest 5-7 EUR at spare pr. person pr. udflugt, og selv om det giver mindre fleksibilitet i ferien at booke hjemmefra, synes de fleste vel, at det er sjovere at bruge pengene på en stor is i den bagende sol end at betale dem ekstra for en udflugt på kontorerne på Mallorca. Her kan den store familie i hvert fald hente en stor besparelse.

Vi bestilte vores udflugter gennem portalen click-mallorca.com, som vist er en agentside for de mange forskellige selskaber på Mallorca. Vores klare favorit ud af de selskaber, vi kom på tur med, er No Frills Excurtions, som både har gode priser, venlige og muntre guider og en fantastisk service, som vi sjældent oplever herhjemme i Danmark.

For ca. 900 kr. pr. person kom vi på en heldagstur fra Ca'n Picafort til Calobra, Port d' Sóller og Sóller, en halvdagstur til torsdagsmarkedet i Inca, en heldagstur til Palma og smukke Valldemossa samt en sejltur til det eksklusive Formentor Beach. Klart, for de samme penge kan man leje en bil i en uge, men de dygtige guider gjorde turene pengene værd!
Alcudias gamle bydel
Alcudias gamle bydel

Romernes og maurernes Alcudia

Alcudia (ikke at forveksle med Port d' Alducia) har en gammel bykerne, som er opbygget efter maurernes principper med smalle gader og en nærmest labyrintlignende opbygning. Og interesserer man sig en anelse for historien er her en god mulighed for at træde helt tilbage i tiden.

Kommer man til Mallorcas nordkyst, bør man unde sig selv en tur til den gamle bydel i Alcudia. Bussen stopper på en moderne plads med turistinformation, som ligger lige op imod den gamle bydel, hvorfra det er nemt at orienrere sig og finde rundt og tilbage til.

De smalle gader i den gamle bydel er spækket med alt fra små tøjbutikker og mere traditionelle souvenier-butikker til hyggelige caféer med udeservering, hvor man kan få sig en forfriskning i sommervarmen, når man har besteget den meget velbevarede bymur med de smukke, rustikke porte.
Stationen i Sóller
Stationen i Sóller

Sóller - turistet men skøn

Byen Sóller er for mange turister et yndet udflugtsmål på Mallorca, og det gamle tog fra starten af 1900-tallet er noget af et tilløbsstykke. Toget kører fra byens station, hvor man også finder et museum med Muró-billeder (gratis entré). Turen går gennem appelsin-, citron og olivenlunde til udkanten af Palma og retur. hvis man lyster det.

Også den gamle sporvogn til havnebyen Port d' Sóller er en tur værd. Denne tur er omend endnu smukkere end turen med det gamle tog. Med sporvognen kommer man ligeledes gennem duftende appelsinlunde men sparer turen gennem de 13 tunneller, som toger passerer på turen til Palma.
Nordkysten ved Pollenca
Nordkysten ved Pollenca

Pak kufferten og kom afsted

Mallorca er skøn, betagende og bestemt mere end et enkelt besøg værd.

Foruden de nævnte seværdige destinationer, er katedralen Le Seu i Palma og klostret i Valldemossa ganske seværdige. Og der er meget mere at se og opleve, hvis I skal have en pause fra strand og solbadning. Det er bare med at komme igang!

Kommentarer til rejsetippet om Mallorca

Mallorca er virkelig en meget smuk og dejlig oplevelse

09/04 2012 Grethe Skovhus
Vi har boet privat i Son Sardina lidt nord for Palma og har herfra oplevet det meste af øen, som er så fuld af naturskønne overraskelser, det mest rene, turkisblå vand ved de dejligste sandstrande, de flotteste bjerge, smukke dale med appelsinplantager, mandelplantager og olivenplantager. Vi har oplevet smukke gamle klostre i bjergene og de små byer, imponerende kirker og katedralen i Palma, som er helt ubeskrivelig. Vi har oplevet "den hemmelige hovedstad" Pollenca med de 365 trin på trappen ovenfor byen og gået på den gamle romerske bro.
Vi genser gerne Mallorca, idet der er mange flere oplevelser endnu.

Skønne Mallorca

04/04 2012 Bent Hess
Kan se, at jeg læste rejsetippet som en vis herre læser biblen! Når udgangspunktet er Soller, så kan den ene tur naturligvis godt erstatte den anden, blot med MEGET forskellige oplevelser på destinationerne ;o)

Beklager meget Christina!

Skønne Mallorca!

04/04 2012 Bent Hess
Kan fuldt ud tilslutte mig begejstringen for Mallorca, men jeg tilhører en årgang, der i de unge år hyggede sig på øen MED grisefesterne, det var jo bare et plus oven i alt det, øen ellers byder på! OG så forstår jeg ikke helt sondringen mellem togtur og sporvognstur? Det ene kan jo ikke træde i stedet for det andet, da toget kører fra Palma til Soller, og sporvognen kører fra Soller til Puerto Soller? Eller skulle RENFE virkelig have forlænget toget til Puerto? Tror hvertfald ikke, det er sporvognen, der er forlænget til Palma :o)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Mallorca

Ferieboliger på Mallorca
Rejser til Mallorca
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.