Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Palma de Mallorca

Katedralen knejser over Palma de Mallorca. Under kirken myldrer det med liv i labyrintiske gader. Turister og jetsettere søger sammen og bliver set i skyggen under torvecafeernes parasoller. Mallorcinere tager en pause under boulevardernes platantræer og i storbyens oaser. Når I besøger Mallorca, må I endelig ikke snyde jer selv for et besøg i den smukke, gamle hovedstad med direkte udsigt over Middelhavet.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

La Seu – en hyldest til himlen

Katedralen i Palma de Mallorca, La Seu, blev bygget af kong Jaume I, da han havde smidt Mallorcas mauriske bosættere på porten i 1229. Hvis I går indenfor, kan I opleve roen i det vældige kirkerum, som kunstneren og arkitekten Gaudí for 100 år siden sendte på himmelflugt ved at forenkle indretningen. Sæt jer på en kirkebænk og sol jer i lyset fra de kolossale glasmosaikker.
Sa Calatrava – labyrinten i Palma de Mallorca

Sa Calatrava – labyrinten i Palma de Mallorca

Det er en stor oplevelse at gå en tur i Sa Calatrava-kvarteret bag katedralen i byens allerældste indre. Her danner gaderne en sand labyrint, og det er en fornøjelse at forsøge at fare en smule vild på at opleve et par lokale drenge, der spiller fodbold på en miniatureplads, hvor solen lige netop kan nå ned og lege med.

Palmas små landsbyer

Rigningerne rasler og masterne knager fra tusinder af sejlskibe i marinaen, men lyden når dårligt op i Es Jonquet-kvarteret lige ovenfor. Kvarteret er en gammel fiskerby, som i dag ligger næsten i centrum af Palma de Mallorca.

Mentalt ligger det dog milevidt fra de dyre både i havnen. Her ligger nøjsomme landsbyhuse, der kravler op ad skråningen og er forbundet af trappegader og stier. Her møder I sladrende koner, der hænger vasketøj op direkte ud mod gaden, herreløse hunde, som lever af det, vi mennesker smider væk, børn der lever og leger i deres eget lille hjørne af verden og gamle mænd på vej hen til caféen.

Havn

Havn
Havnen i Palma de Mallorca ligger på den sydlige kyst af øen ved Palma-bugten. Her er to terminaler til krydstogtskibe på den vestlige side af byen. De fleste krydstogtskibe lægger til kaj ved molen Estacion Maritima med en moderne terminalbygning.

Herfra er der ca. 6,5 km ind til centrum. På travle dage, hvor mange krydstogter lægger vejen forbi Palma, lægger nogle af skibene til ved den kommercielle mole Porto Pi, som ligger yderligere ca. 1,5 km fra byen.

Klima

Mallorca har et tempereret middelhavsklima. I højsommeren kan her blive meget varmt, over 40 grader, men på grund af afkølingen fra havet er det ikke overdrevent ubehageligt. Om foråret og efteråret er vejret perfekt med ca. 20-25 grader. I løbet af vinteren er her generelt mildt og tørt med lejlighedsvise regnbyger.
Denne side er udskrevet d. 20. januar 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.