Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Mallorca

 • Mmmmh for Mallorca!

  Vinderrejsetip September 2013
  (Bedømt af 66 personer)
  18.09.13: Kristina Fie Jensen
  Trods øens turistede omdømme – har vi haft en helt igennem fantastisk ferie på den spanske ø.
  Med op til 40 grader det meste af ugen har vi både været med taxa, på gå ben og lejet bil.
  Se hele rejsetippet
 • Sejltur på havet - Mallorca

  (Bedømt af 4 personer)
  22.06.13: Karl Jehnen
  Hvis du er i Puerto Pollensa og ønsker en sejltur så prøv båden Esmeralda. Jeg gav 40 euro for 4 timer med drikkevarer og frokost og vi sejlede ud selvom vi var kun 2 gæster.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn familieferie på Mallorca

  (Bedømt af 8 personer)
  21.06.13: Lisbeth Friis-Jensen
  Vi (mand, datter, svigersøn og 3 børnebørn) lejede i 2012 et hus, 14 dage, i Port de soller. Det blev en af de bedste ferie vi har haft.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Mallorca

Tramuntana bjergene på Mallorcas nord-vest kyst
Rejsetips indsendt af:
Stine Klitgaard
København Ø
31. marts 2010

Tramuntana-bjergene på Mallorca - en oplevelse!

Vi troede Santa Poncas strand og liggestole var fantastisk, men så lejede vi en bil og kørte op i Tramuntana bjergene og blev meget klogere :-)
Stranden i Santa Ponca
Stranden i Santa Ponca

Det startede som en afbudsrejse til Mallorca!

I sommeren 2009 tog min kæreste og jeg en chance og bestilte en afbudsrejse til Mallorca.

Vores forventninger var ikke specielt høje - vi forventede blot sol, strand, pool og afslapning i en uge. Og det fik vi i Santa Ponca, som er et rigtig godt alternativ hvis man vil lidt væk fra Palma bugten og masseturismen.

Men efter 5 dage i solen på langs ved poolen og stranden, trængte vi alligevel til nogle flere oplevelser.

Og efter anbefalinger og tips fra gode venner og familie blev vi enige om at leje en bil for en dag og udforske de, ifølge familien, skønne tramuntana bjerge. Og vi blev ikke skuffede!
Vores fine hvide Seat og en smuk udsigt udover havet og klippekysten
Vores fine hvide Seat og en smuk udsigt udover havet og klippekysten

Ad kringlede bjergveje og stejle skråninger

Den efterfølgende morgen stod vi tidligt op, pakkede nogle lækre sandwiches og hentede vores lille fine Seat Ibiza hos AVIS biludlejningen.

Med min kæreste ved rattet og jeg selv som co-driver med kortet i den ene hånd og "turen går til Mallorca"-bogen i den anden hånd, kørte vi spændte ud i det blå mod første stop: Estellences.

Vi skulle ikke langt udenfor Andratx før vejene allerede blev smalle og kringlede og bjergsiderne stejle, og mens civilisationen og turismen forsvandt i bagruden startede opstigningen mod Tramuntana.

Det varede ikke længe før vi nåede det første udsigtspunkt højt oppe, helt ude ved klippesiden, hvor vi tog os en kop formiddagskaffe i solen og nød udsigten udover havet og op langs klippekysten - en dejlig afslappet atmosfære og storslået udsigt - allerede der var vi helt målløse.
Port de Valdemossa
Port de Valdemossa

Banyalbufar og Port de Valdemossa

Jo længere vi kom op i bjergene blev vi bare endnu mere betaget af den smukke natur og de hyggelige små byer - en af byerne som vi stoppede i var Banyalbufar, hvor vi gik en lille tur og nød stemningen.

Banyalbufar ligger helt ud til havet, hvor frodige terrassemarker pryder bjergsiderne og byen er præget af stejle små gader mellem sandfarvede huse med grøntmalede vinduer og døre. Et skønt lille sted.

Før vi nåede Valdemossa drejede vi til venstre og tog en afstikker ned til Port de Valdemossa - en lille havneby og strand som vi nåede efter at have kørt 6 km ad en smal og snoet vej forbi appelsin og mandelplantager.

De sidste par km ned mod stranden var en oplevelse i særklasse! Det er svært at beskrive hvor smal og kringlet vejen var og hvor stejle bjergsiderne var - vi fortrød flere gange undervejs af ren nervøsitet - men det var det hele værd da vi endelig nåede helskindet ned til "havnen", som blot er en lille strand, et par spisesteder og kærester som holdt i hånd og slikkede sol på klipperne.

En lille perle af et sted, hvor vi spiste vores medbragte sandwiches i solen og nød den friske brise helt nede ved havet.

Seværdigheder
Bjerge, Road trips

Kommentarer til rejsetips om Mallorca

Kort

06/07 2011 Mellannie
Hejsa, mit navn er Mellannie og jeg er 13 år gammel.
Jeg er rigtigt glad for at høre om jeg uforglemmelige dag. Jeg skal selv til Mallorca om 3 uger med min familie, min mor har så givet mig en lille opgave for om at vi hver især skal finde en ting vi skal opleve der over. Og da jeg læste dette tænkte jeg straks at dette var noget vi måtte gøre, men selvom du beskriver din rute meget godt igennem bjergene ville jeg lige se om du ikke ville lave et kort med en "rød" streg igennem kortet for nøjagtigt at vise vejen. Også sende den som et link. Ville blive rigtigt glad hvis du ville men, hvis du ikke har tid forstår jeg dig fuldt ud.
Håber dig og din kæreste har det godt endnu.
Kærlige hilsner fra en pige som bare følger hendes mor's instruksør :P (ej' okay det var bare pjat) xD
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Mallorca

Ferieboliger på Mallorca
Rejser til Mallorca
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/rhodos/rhodos-en-perle-i-det-graeske-oehav-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.