Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Mallorcas vestkyst

Mallorcas vestvendte klippekyst med de små bugter og naturstrande er en storslået oplevelse. Og oppe i bjergene finder du de charmerende småbyer, som er gode udgangspunkter for vandre- og cykelture i citrontræernes skygge.

Vestkystens perler

Fornalutx
Mange turister søger mod vestkysten for at finde deres eget lille ferieparadis. På de stejle bjergsider ned mod havet og i baglandets små appelsinlunde ligger byer som Fornalutx og Sóller.

Ude ved kysten ligger Port de Sóller. Byen med den idylliske naturhavn er et eksklusivt og populært feriested. Og vestkysten er også stedet, hvor du kan finde en hyggeligt hotel, der ligger lidt fra alfarvej.

Oppe i bjergene mellem Deia og Soller ligger fx Hotel Costa d'Or omgivet af pinje-, ege- og tusindår gamle oliventræer. Overalt på hotellet er der bjergtagende udsigt til Middelhavet og de små bugter, og 2 km fra hotellet er der klippestrand.
Tag en tur med veterantoget til eller fra Soller

Veterantoget i Sóller

I Sóller kan du komme på en rejse tilbage i tiden med det verdenskendte veterantog. Appelsinekspressen, som toget også kaldes, kører på strækningen mellem Sóller og Palma. Undervejs kører toget op gennem bjergpasset Serra de Tramuntana, og på den 27 kilometer lange strækning kommer man gennem 13 tunneller.

Mens du læner dig tilbage i lædersæderne og lader hånden glide hen over mahognipanelerne, kan du kigge ud ad vinduet og opleve nogle af de mest bjergtagende udsigter på Mallorca.

Agroturismo og fincaer

At bo på en finca er de seneste år blevet en yderst populær måde at tilbringe ferien på Mallorca. Du kan med garanti ikke undgå at blive forelsket i de 300-400 år gamle stemningsfyldte boliger med de tykke stenmure, kraftige bjælker og klassiske mallorcinske tegltage.

Fincaerne, der typisk er gamle landsteder, ligger ofte lidt ude på landet, hvor du er omgivet af græssende får, blomstrende mandeltræer og olivenlunde.
Valldemossa på Mallorca

Valldemossa - komponistens by

Valldemossa kom for alvor på verdenskortet, da komponisten Frédéric Chopin sammen med veninden George Sand valgte at tilbringe vinteren 1838-1839 i byen. Siden har Valldemossa levet af at sælge historien om Chopin, og en af byens hovedattraktioner er da også klosteret, hvor det berømte par boede.
Gadeliv i Valldemossa
Den gamle bydel breder sig ned langs bjergsiden, og bevæger du dig rundt i byen, er det flere steder muligt at lytte til klaverkoncerter af den berømte komponist. De små barer i Valldemossa er også et populært pitstop for de grupper af cykelryttere, der passerer forbi byen på deres vej gennem bjergene.

Alternative oplevelser på vestkysten:

  • Gorg Blau – Slugten ligger ikke langt fra Sóller. Nogle steder er den op til 400 meter dyb og samtidig så smal, at sollyset aldrig når ned til bunden af slugten.
  • Olivenfestival – elsker du oliven, så tag til den årlige olivenfestival i Caimari. I den lille by ved foden af Serra de Tramuntana, kan du købe alverdens olivenprodukter.
  • Det modernistiske museum C'an Prunera i Soller. Designet i 1911 af den spanske arkitekt Joan Rubi og en sand kulturhistorisk perle.
  • San Bartomeu – På Plaça Constitucio ligger Sollers gotiske katedral. Her kan du slå dig ned i platantræernes skygge og nyde en kop kaffe eller en skål hjemmelavet mandel-is.
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/letland/riga/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.