Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tenerife

 • En rejsedebutants berettelser

  (Bedømt af 5 personer)
  12.09.13: Anne-Sofie Hansen
  Turen går til …

  … Tenerife!

  Min første charterrejse i mit liv gik til denne fantastiske canariske ø – og til november vender jeg tilbage.
  Se hele rejsetippet
 • Vulkanen Teide på Tenerife

  (Bedømt af 5 personer)
  Besøg Teide Nationalpark, og kom helt op på toppen af vulkanen Teide. Det er ikke kun en fantastisk smuk tur gennem nationalparken, men en hel vildt sej oplevelse at stå deroppe og kigge ud på omgivelserne, for man har det som om man er på toppen af verden.
  Se hele rejsetippet
 • tur til Tennerife

  (Bedømt af 3 personer)
  03.11.12: Bitten Pedersen
  Vi er et ægtepar som aldrig har fløjet før, så vi tog vores børn og børnebørn med en uge i efterårsferien til Tennerife, vi boede i Puerto de la cruz på hotel Masaru pænt og rent hotel, en dag besøgte vi loro park, en dejlig fugle og dyrepark vi lejede også en bil, og tog en tur til vulkanen Teide, vi shoppede på strandpromenaden, og slappede af i badelandet hvor havvandet fra atlanterhavet var inddæmmet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tenerife

Eventyrlige Tenerife
Rejsetips indsendt af:
Gurli Bundgaard
7100, Vejle
13. april 2011

Eventyrlige Tenerife

Det var den 30. november 2010. I Danmark var der bidende koldt, vinteren havde meldt sin ankomst, vi – min mand, en af vore sønner og jeg – glædede os til at rejse væk fra juleræs og kulde.
Fem timers flyvning og straks hilste milde varme vinde os velkommen. Vinteren var glemt for en stund, og en uges varme oplevelser kunne begynde.

I lufthavnen lejede vi en bil – ca. 1000 kr. /uge ex. benzin. Det skulle vise sig at være en god beslutning, idet det gav os mulighed for at komme hvor som helst, når som helst.
Alondras Aparthotel
Alondras Aparthotel

Først skulle vi finde vores hotel, Alondras Park Aparthotel, Costa del Silencio. Det ligger på den sydøstlige kyst, ca. 15 km fra lufthavnen. Vi blev godt modtaget, og lejligheden var dejlig lys, rummelig, ren og havde alt, hvad man har brug for inklusive en rummelig altan, hvorfra man kunne høre og se store grønne parakitter travlt optaget af at fouragere i phønixpalmerne, hvis grønne blade bøjede sig helt ind mod altanen. Udenfor var der swimmingpools, som vi svømmede i hver dag. Fantastisk at ligge og svømme udendørs, medens man i vort hjemland kun kunne færdes ude i eskimoudstyr.

Efter at have indlogeret os, tog vi ud for at købe ind i et område med store supermarkeder. Selv der havde Lidl også etableret sig. Spændende at opleve de indfødte i færd med daglige gøremål, studere deres indkøb, og ikke mindst høre deres dejlige sprog. Jamón, den helt specielle delikate skinke, som man ynder at spise ved juletid, var udstillet i lange dekorative rækker og alle tænkelige gavepakker. Det obligatoriske jamónstativ prydede flere hyldemeter. Så julen kunne vi jo ikke helt rejse væk fra. Julepynt, f.eks. typisk krybbespil og lyskæder blev solgt i næsten alle slags butikker. ”Feliz Navidad” stod der over alt i butikker og på gaderne i form af lysende guirlander. Det virkede helt forkert for os, fordi vi mentalt og fysisk helt og aldeles havde indstillet os på sommer. Vel ankommet til Costa del Silencio nød vi et dejligt måltid og ikke mindst en god kande Sangria på en af de lokale restauranter.
Costa del Silencio
Costa del Silencio

Costa del Silencio

Selv om Costa del Silencio er en rimelig ny by domineret af hoteller, er området omgivet er smuk natur med gode vandrestier. 150 meter fra lejlighedskomplekset ligger Atlanterhavet, som azurblåt slår arrigt ind mod de forrevne vulkanske klipper. Fortidens bl.a. vulkanske aflejringer fremstår som tydeligt og smukt afgrænsede farverige striber i røde, brune, gule, grønne, grå og sorte nuancer.
Vegetationen – figenkaktus og sukkulenter – omkring stierne er sparsom, men typisk for en stor del af Tenerife. Tæt over hovedet på os svæver en falk i retning mod en klippehylde, hvor et kuld sultne unger højlydt venter på at blive fodret. Vender vi blikket ned mod stien, øjner man flygtende firben, der ærgrer sig over at blive forstyrret i deres solbad.

Klippelandskab i Costa del Silencio
Klippelandskab i Costa del Silencio

Landskab i højsletten på vej til La Laguna
Landskab i højsletten på vej til La Laguna

La Laguna

Et besøg i La Laguna er anbefalelsesværdigt. Bykernen er af Unesco udpeget til en del af menneskehedens kulturarv, pga. de mange fornemme og velbevarede bygninger fra kolonitiden. Byens beliggenhed højt over havet i det bjergrige højland er historisk betinget. Med en placering 546 meter over havets overflade var byen i sin tid godt beskyttet mod datidens mange pirater. Byens høje beliggenhed betyder at der er et par grader koldere end ved kysterne. Husk derfor en ekstra trøje, ellers bliver det en kold fornøjelse.
Det er en stor oplevelse at fravælge motorvejen, og i stedet køre til La Laguna fra sydsiden ad de snoede landeveje. Det tager lang tid, men er fuldt ud umagen værd. Oplevelserne med naturens vekslen er enestående. Til alle sider rejser vulkanske klipper sig. Undervejs passerer man en række små landsbyer, hvor meterhøje bouganvillaer blomstrer i violet, orange og pink side om side med røde julestjerner. I landsbyen skal man naturligvis gå ind og få en forfriskning på en af de lokale restauranter. Er man ryger, er der generelt en ekstra glæde forbundet med restaurantbesøg, idet der langt de fleste steder er tilladt at ryge.
Mellem La Laguna og Santa Cruz er der netop indviet en moderne letbane. Tag med tur/retur, og du får en glimrende mulighed for at iagttage kanariernes dagligdag spille sig ud for øjnene af dig. På vej fra uddannelse på universitet i La Laguna, til shopping i Santa Cruz, eller bare på vej til eller fra arbejde.
Markedet i Santa Cruz: Indgangsparti
Markedet i Santa Cruz: Indgangsparti

Santa Cruz

Øens hovedstad er yngre end La Laguna, men har en lille bymidte med smukke gamle huse. Derudover bør man besøge byens marked, der overvejende sælger fødevarer. Bod ved bod udbydes de appetitvækkende grøntsager, frugter, fisk, kød og friskbagt brød. Sanserne pirres i en sådan grad, at man hurtigt føler sig fristet til at gå ud og spise på en af de mange gode restauranter eller tapasbarer i byen.
Øens nye vartegn, Auditorio de Tenerife, må man ikke undlade at besøge. Operahuset er opført i 2003 og udgør et iøjnefaldende skulpturelt element. Arkitektonisk er den utvivlsomt inspireret af Sydney Opera House. Der opføres mange koncerter i alle stilarter og til rimelige priser. Vi var så heldige at få mulighed for at nyde en udsøgt koncert med Tenerifes symfoniorkester.
Gadebillede i Santa Cruz
Gadebillede i Santa Cruz

Operaen i aftenlys
Operaen i aftenlys

Udsigstpunkt fra den nordlige del af øen
Udsigstpunkt fra den nordlige del af øen

Teide

Teide skulle ifølge alle rejsebeskrivelser være et af højdepunkterne på øen. Derfor var et besøg på Teide også obligatorisk for os. Man kan foretage turen op til højlandet i bil. Vil man besøge Teides top, Pico del Teide, må man tage en svævebane, Teleferico, det sidste stykke.
Vi havde planlagt en tur langs kysten vest om Teide, for ved Puerto de la Cruz at dreje op mod vulkanen og nationalparken af samme navn. Vi begav os forventningsfyldte af sted rundt langs hele øens vestkyst og nød den store ændring i naturen som fremstod mere og mere frodig. Ved Aguamanse holdt vi en længere pause. Her er meget smuk natur og flere anbefalelsesværdige skiltede vandreruter af forskellig længde. Husk altid at medbringe en lommekniv og gerne en lille gaffel, så du kan smage på de yderst delikate figenkaktusfrugter uden at få fingrene og munden fyldt med små pigge.
Vejret var meget omskifteligt og vi havde, som følge deraf, næsten hele dagen en regnbue stående i horisonten. Efterhånden som vi kom op i højderne, blev vejret mere og mere barskt. Ved svævebanen var der decideret storm. Trafikken var indstillet. Vi måtte derfor stille os tilfredse med ”kun” at nå til 2748 meters højde, men vi kunne bestemt se Teide med den sneklædte top - og ved dens fod - et landskab, der lignede et kraterfyldt, men ellers fladt månelandskab i grønne og rødbrune nuancer. Hjemturen gik via Esperanze, hvor der vokser en meget smuk gammel eucalypsusskov. Denne tur er meget anbefalelsesværdig, da man på hele turen har udsigt til enten syd- eller nordkysten, ja nogle steder begge. – På en gang!! Man kører således med svimlende udsigter bogstaveligtalt på rygraden af øen.
Et sultent æsel på vej til Teide
Et sultent æsel på vej til Teide

Eucalypsusskov ved Esperanza
Eucalypsusskov ved Esperanza

El Cordero
El Cordero

El Cordero (=lam)

På landevejen mellem mellem Guargacho og Los Shafiras støder man på et enormt lam formet af laurbærtræer. Lammet fungerer som blikfang for en restaurant af de helt usædvanlige og kan meget varmt anbefales. Den kan kendes på afstand på en stor meget pink bygning og nogle gigantiske banandrivhuse. Indgangen er næsten gemt i en mur af klatreplanter. Ved restaurantens entré er en kølemontre med flotte kødudskæringer samt et åbent ildsted, hvor kødet tilberedes. Der er ingen menukort, alt foregår verbalt og betjeningen er meget hjertelig og varm. Mange lokale familier og venner mødes for at spise sammen - og måske fejre fødselsdag - ved de lange borde, som rummer selv store familier.
Indgangsparti til El Cordero
Indgangsparti til El Cordero

Kødudskæringerne på El Cordero
Kødudskæringerne på El Cordero

Atlanterhavet ved Sydøstkysten
Atlanterhavet ved Sydøstkysten

Badning

De oprindelige kyster langs øen består mestendels af forvredne klipper, og nogen steder går det stejlt ned til vandet. Man kan dog bade overalt langs øens kyster. Dels ved naturlige strande, dels ved store lækre kunstigt anlagte strande hvoraf den bedste – Playa las Teresitas, er med importeret sand fra Sahara. Om vinteren er vandtemperaturen mest behagelig ved Los Christianos, hvor man dog må indstille sig på et udpræget turistmylder.

Kommentarer til rejsetippet om Tenerife

Tak!

27/04 2011 Karen
Jeg har selv lige været på Tenerife, og det var virkelig en stor inspiration til min ferie :) Dejlig Ø!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Tenerife

Hoteller på Tenerife
Rejser til Tenerife
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.