Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Spanien

 • Betagende Barcelona

  (Bedømt af 61 personer)
  Kataloniens hovedstad byder på kunst, arkitektur og sport i verdensklasse, og udmærker sig desuden ved at være en utrolig nem by at finde rundt i og komme omkring i.
  Se hele rejsetippet
 • Avra for Lauro plus River Deep - Mountain High

  (Bedømt af 2 personer)
  13.10.16: Sven-Erik Nielsen
  På årets store rejsemesse i Herning møder vi Melissa og Tove, som begge repræsenterer spanske Lauro Golf, der er beliggende kun en god halv times kørsel fra Malaga lufthavn.
  Se hele rejsetippet
 • Taxi i lufthavn

  04.05.16: Ib baastrup
  Pas på taxi hajerne der står ved udgangen af lufthavnen de er svindler du kommer til at betale det dobbelte af hvad det koster og de kører store omveje og snyder med taxameter
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Spanien

Vinbyen TORO
Rejsetips indsendt af:
Rita Siig
Rødvig, Stevns
8. juli 2011

Vinbyen TORO

Vi var en del af en selskab på 16 personer som var på en uges rejse i dette naturskønne område. Vi boede I Toro. Byen ligger på en plateau ved Duero floden, knap 800 meter over havets overflade.
Toro har kun ca. 9500 indbygger, inkl. oplandet. Der er mange vingårde i området og i selve byen er der også et par bodegaer, hvor man kan komme ind og smage på vinen. Torvet i Toro er rigtig hyggeligt og her er der et vinmuseum, hvor de har vin fra hele området. Vinen kan man købe både i glas og på flaske, evt. sammen med spansk skinke og ost, nyd det udendørs og betragt enten de mange storke eller livet på torvet.
Smagsprøver på Terrezgo vingårdd
Smagsprøver på Terrezgo vingårdd

Verdens mindste vingård

Terrezgo Bodega er verdens mindste vingård i Fornillos de Fermoselle og der var virkelig småt. Produktionslokalet er kun på 16 kvm. Og der bliver kun produceret godt 3000 flasker om året som bliver solgt på restauranter i området. 5. min gang ligger derfra ligger der et lille sted med de skønneste hjemmelavede marmelader og pickles, det er hos Teresa Cotorruello Rodríguez. I Fermoselle var vi nede og se nogle tidligere fangekælder, de bliver nu brugt til møder og fester. Der er normal låst, men spørg efter nøglen i "EL MOYA" det er baren på torvet i Fermoselle
Duero floden, set fra dæmningen
Duero floden, set fra dæmningen

Gåtur til dræmningen over Duero floden

Fra hotellet havde vi den mest fantastiske udsigt over floden og dæmningen og det måtte vi ned og se nærmere på. Vi pakkede rygsækken med masser af vand og meloner og begav os afsted, det var en hård men en dejlig tur, undervejs skulle vi forcere både hegn og jernbane for at komme ud på dæmningen, det var absolut strabadserne værd, hold fast hvor var det smukt.
Området med de mange vingrotter
Området med de mange vingrotter

Bodegas Elias Mora drevet af 2 kvinder

Vi besøgte også vingården Elias Mora i landsbyen San Roman de Hornija, ca. 15. min. kørsel fra Toro. De 2 x Victoria købte stede for ca. 3 år siden af Elias Mora. Købet var betinget af at hans navn blev ført videre så længe han lever. Det sjove ved stedet er, at man sagtens kan se at der er kvindelige ledere, der er mange farver på væggene i produktionsområdet, smagfuld indrettet besøgsrum og masser af blomster udendørs. Vi blev vist rundt af Catalina og hun tog os med op til nogle små grotter som tidligere havde været brugt til opbevaring af vin. Hver lille grotte har deres egen solenergianlæg, uheldigvis virkede det ikke da vi var på besøg, men pyt, vi blev vist rundt i små grupper med lys fra en lommelygte.
Et udpluk af de mange storkereder
Et udpluk af de mange storkereder

Storkenes land????

Allerede da vi var på vej til Toro, så vi rigtig mange storke, i alle byer og på alle tårne var der storkereder, nogle steder i flere etager og op til 6 reder på samme tårn. Vi var der i maj 2011 og på der tidpunkt var ungerne ved at være flyveklare.

Kommentarer til rejsetippet om Spanien

Kør selv 2

30/12 2012 Peter skovgaard
lINKET FORSVANDT... DET VAR www.ferie-hjaelp.dk/rejser/spanien-find-rejse-sevaerdigheder-kort-og-vejret/

Også kør selv..

30/12 2012 Peter skovgaard
Vi har faktisk prøvet kør selv til området, der er langt man hvis man laver turen til en ferie med et par stop og overnatninger undervejs ka det sagtens lade sig gøre.

se også Spanien (en anden go artikkel om spanien)

Wauw

20/07 2011 Anita Nielsen
Dejlige billeder og dejlig beskrivelse, man får lyst til at tage afsted med det samme..

Spændende - det får man lyst til at se selv

14/07 2011 Marianne Ebbe
Billeder og fortælling gør, at man får lyst til at tage afsted og se det selv. Rigtig dejlige billeder.

Inspirerende

14/07 2011 Tom Nielsen
En inspirerende fortælling fra vinområdet Toro i Spanien.Verdens mindste vingård. Og så alle de storke. Her hjemme er det forsidestof hvis men ser en stork. Vi må jo ned og se hvad spanierne kan som vi ikke kan. Det må blive noget med "flyv og kør" da der er lidt langt derned i bil.
En ide til næste års ferie, eller evt. til efteråret.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Spanien

Ferieboliger i Spanien
Rejser til Spanien
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/orlando/tuscana-resort.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.