Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Sportsbegivenheder i sommeren 2012

Polen, Ukraine, Frankrig og England danner ramme om årets store sportsbegivenheder. FDM travel giver i en ny guide på nettet ferietips til disse lande samt til, hvor og hvordan man kan komme helt tæt på  sportsstjernerne.

En guide til at se sport på din rejse

En guide til at se sport på din rejse
Sjældent har der været så mange store begivenheder så tæt på
Med udsigt til rigtig mange timers sport i fjernsynet fordelt over det meste af sommeren, kan man roligt læne sig tilbage og nyde EM i fodbold, Tour de France og OL hjemme fra sofaen. I år afvikles alle tre sportsbegivenheder imidlertid tæt på Danmark, så hvis man gerne vil opleve sportsstjernerne og stemningen helt tæt på, er det oplagt at rejse ud og være en del af sommerens sportseufori i Polen, Ukraine, Frankrig og England.
Se hvordan du kommer til at se live-sport til sommer
Der er mange danskere, der allerede har planlagt at kombinere sommerferien med en af de store sportsbegivenheder, især fordi det hele i år foregår så tæt på Danmark. Som en service til dem og andre, der gerne vil ud og se sommerens sport, har vi derfor oprettet denne guide med tips til, hvor og hvordan man kan komme ud og se sportsstjernerne helt tæt på.

EM I Polen og Ukraine 8. juni – 1. juli 2012

EM I Polen og Ukraine 8. juni – 1. juli 2012
Hold sommerferie tidligt eller tag på en forlænget weekend-tur til Polen og Ukraine i juni og oplev det danske fodboldlandshold på tæt hold, når de kæmper om at blive Europamester i fodbold 2012.

Danmark er med i gruppe B sammen med Holland, Portugal og Tyskland.

Danmarks indledende kampe:
Lørdag 9. juni kl. 18 i Kharkiv i Ukraine: Holland-Danmark
Onsdag 13. juni kl. 18 i Lviv i Ukraine: Danmark-Portugal
Søndag 17. juni kl. 20.45 i Lviv i Ukraine: Danmark-Tyskland

Hvis Danmark går videre:
21./22. juni: Kvartfinale i enten Warszawa eller Gdansk, Polen
27./28. juni: Semifinale i enten Donetsk, Ukraine eller Warszawa, Polen
1. juli: Finale i Kiev, Ukraine

Storskærme udenfor stadion
Fodboldfans der ikke har skaffet billet eller af andre årsager foretrækker EM-stemningen udenfor stadion, har gode muligheder for at se kampene på storskærme på centrale pladser i værtsbyerne i såkaldte fanzoner. På Freedom Avenue i Lviv og på Freedom Square i Kharkiv er fanzonerne på kampdagene åbne fra kl. 12 til midnat. Der er gratis adgang til områderne og masser af underholdning, salg af mad og drikke og naturligvis fodboldstemning.

Læs mere om EM 2012:
http://www.dbu.dk/Faelles/landshold/Billetsalg/Billetsalg_EM_2012.aspx
http://da.wikipedia.org/wiki/Europamesterskabet_i_fodbold_2012
http://uefaeuro2012.lviv.ua/en/fans/fan_zone/ eller: http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/ukraine/city=2152/index.html
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/ukraine/city=1943/index.html

FDMs råd til bilkørsel i Polen

 • Du behøver ikke bekymre dig om andre papirer eller tilladelser end de sædvanlige, når du kører i Europa: Original registreringsattest, kørekort, forsikringspapirer.
 • Færdselsreglerne er stort set som i Danmark. Dog må du køre 140 km/t. på motorvejene.
 • Promillegrænsen er 0,2.
 • Politiet kan idømme og opkræve bøder på stedet.
 • Der er vejafgifter på flere af de store veje. Typisk mellem 20 og 30 kroner for almindelige personbiler.
 • Den polske bilklub oplyser, at trafikkulturen i Polen kan være temmelig hidsig, og man skal derfor udvise ekstra opmærksomhed.
 • Prisen på både benzin og diesel ligger lige omkring 10 kroner pr. liter pt.

Læs mere om kør-selv-ferie til Polen her: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/polen/vaerd-vide-om-polen
Læs om FDM travels ferieboliger og tips til ferie i Polen her: http://www.fdm-travel.dk/polen/

FDMs råd til bilkørsel i Ukraine

 • Når du krydser grænsen til Ukraine, får du et særligt stempel i dit pas, som fortæller, at du er kommet i bil. Det udelukkende for at tjekke, at du også tager bilen ud af landet igen.
 • Du behøver ikke bekymre dig om tilladelser eller visum. Alle må tage til Ukraine, hvis de skal være der mindre end tre måneder.
 • Færdselsreglerne er stort set de samme som i Danmark. Dog må du køre 110 km/t på store hovedveje og 90 km/t på landeveje.
 • Bemærk at politiet ikke har tilladelse til at indkræve bøder på stedet.
 • Vejene i Ukraine er mange steder ikke i særlig god stand.
 • Der er ingen vejafgifter.
 • Der kan være langt mellem tankstationerne, hvis du er langt fra de store byer.
 • Priserne på benzin og diesel ligger lige omkring 7 kroner pr. liter lige nu.
 • Den ukrainske vejklub oplyser, at bilisterne til tider mangler disciplin i byerne.

Tour de France søndag 30. juni – søndag 22. juli 2012

Tour de France søndag 30. juni – søndag 22. juli 2012

Et af danskernes helt store sommerferiefavoritlande er Frankrig, især som kør-selv-ferie-destination. Hvis man vil krydre årets sommerferie med en smagsprøve på verdens største cykelløb, er det oplagt at se Tour de France live fra vejsiden langs ruten. Som udgangspunkt kan man stille sig op og se touren overalt langs ruten. I starten af dagens etape er der tendens til, at rytterne klumper sig sammen, så det anbefales at man placerer sig længere ude på dagens etape, hvor feltet typisk er mere spredt.

Underholdning en hel dag
Selvom cykelrytterne passerer meget hurtigt, er der god mulighed for underholdning en hel dag: Når publikum har installeret sig med bil, campingvogn, picnic-udstyr etc., kommer Tour de France-karavanen forbi med en række af biler, motorcykler, reklamevogne og alverdens køretøjer i en parade, hvor kasketter slik, nøgleringe og andre gimmicks kastes ud til publikum. Derefter følger de officielle Tour-sponsorer, tekniske køretøjer, medier og motorcykler, der alle sammen blinker og dytter og gør klar til selve begivenheden; cykelløbet. Rytterne drøner forbi, og er tidsmæssigt kun en meget lille del af dagens cykelfest. Og det er en fest at overvære touren tæt på og kan varmt anbefales, især fra en af bjergetaperne. Pas på ikke at stå for tæt på vejen og husk at medbringe madpakke, rigeligt med drikkevarer og solcreme, da der ikke er butikker ude på etaperne og ikke er mulighed for at køre derfra før om aftenen, når showet er overstået. FDM travel hjælper gerne med at finde bolig i nærheden af Tour de France-ruten. I målbyerne er der generelt rigtig mange mennesker, så det anbefales, at man overnatter i en anden by.

Læs meget mere om Tour de France 2012:
Sådan ser Tour de France ruten ud 2012: http://www.letour.fr/us/index.html
Kort over FDMs ferieboliger i Frankrig: http://www.fdm-travel.dk/frankrig/liste/#amap
FDM travel om kør-selv-ferie i Frankrig: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/frankrig/rundrejser-frankrig-gode-links
http://about-france.com/tourism/tour-de-france.htm

OL i London 27 juli – 12 august 2012

OL i London 27 juli – 12 august 2012
Se ol uden for stadion
Selvom der stort set ikke er flere billetter til OL-begivenhederne i London, er der gode muligheder for at opleve de olympiske lege helt tæt på, når de afvikles i den engelske hovedstad 27. juli til 12. august. I enkelte sportsgrene kan man nemlig bare stille sig op langs landevejen og heppe og mærke OL-stemningen. Det drejer sig om landevejscykling, maraton og cykeldelen af triatlon:
Landevejscykling: http://www.london2012.com/cycling-road (inkl. Kort)
Marathon: http://www.london2012.com/athletics (inkl. Kort)
Triathlon: http://www.london2012.com/triathlon (inkl. Kort)

Storskærme i London
Derudover vil der rundt om i London være storskærme, der transmitterer fra de forskellige konkurrencer. Bortset fra åbnings- og afslutningsceremonierne er der gratis adgang til disse OL-shows. I Hyde Park og Victoria Park vises BBCs transmissioner på storskærme 27. juli-12. august på to storskærme og en række mindre skærme. Læs mere om storskærme i London under OL her: http://www.visitlondon.com/events/detail/24254407-london-live-big-screens-showing-the-london-2012-games

Sportsbarer og billetter i sidste øjeblik
Hvis vejret ikke egner sig til at se OL udendørs, vil man på en lang række af byens sportsbarer kunne følge dagens præstationer. Endelig vil der være mulighed for at købe billetter i sidste øjeblik på de officielle billetkontorer, idet OL-arrangørerne indtil allersidste øjeblik vil sælge billetter fra bl.a. sponsorer, firmaer og andre, der returnerer billetter i sidste øjeblik.

Dansk ol-guide:
Læs meget mere om OL-program,  dansk deltagelse ved OL etc. her: http://www.dif.dk/da/OL/OL%20London%202012.aspx

Læs mere om kør-selv-ferie til England her: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/london/koer-selv-ferie-til-devon-cornwall-london
Læs om FDM travels ferieboliger og tips til ferie i London her: http://www.fdm-travel.dk/england/london/
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/tenerife/tenerife-solens-oe.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.