Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sri Lanka

 • De hvide smils ø

  (Bedømt af 15 personer)
  Sri Lanka har alt. En venlig befolkning, fantastisk klima, kridhvide strande, vidunderlig natur, gammel kultur, et spændende køkken og meget lave priser. Så hvorfor er paradisøen ikke overrendt som fx Thailand? Måske fordi den lidt sværere at angribe på egen hånd.
  Se hele rejsetippet
 • Dejlige dage og suveræn surfing på Sri Lanka

  (Bedømt af 4 personer)
  14.08.13: Lotte Kaa Andersen
  De bedste rejseoplevelser har jeg tit haft ved at lytte til personlige anbefalinger - opholdet på Bougainvillea Retreat var en af de anbefalinger. Vi ankommer fra Colombo efter at have kørt fire-fem timer gennem travl storby, bittesmå byer og landskaber med templer, te- og bananplantager.
  Se hele rejsetippet
 • Håndfodring af havskilpadder - Sri Lanka

  (Bedømt af 6 personer)
  16.03.13: jens andersen
  I badebyen Hikkadsuwa på sydvestkysten er der mulighed for at fodre store havskilpadder der kommer ind om morgenen og forventer en godbid!
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sri Lanka

Rejsetips af samme forfatter

Babyelefanter og små skildpadder <br>på Sri Lanka
Rejsetips indsendt af:
Karen Martens
København
21. feb. 2010

Babyelefanter og små skildpadder
på Sri Lanka

En rundrejse på Sri Lanka byder på fantastiske naturoplevelser, rigt dyreliv og dejlige mennesker.
Landet

Landet

Paradis og elefanter... således beskrev mit rejsebureau sin rejse til Sri Lanka. Og det er sandt: Elefanter, fra det berømte elefantbørnehjem i Pinnewala, hvor man kan få opfyldt sit store ønske om at stå med armene rundt om en baby-elefant til synet af manden der om morgenen giver sin elefant et bad i en flod. Senere ser vi ham igen i færd med aftenbadningen - med mindre de har gået og hygget sig i vandet hele dagen. Vi skal heller ikke glemme min rejsefælle, der blev virkelig forskrækket, da en sur elefant løb efter ham på parkeringspladsen foran hotellet ved Yala nationalpark.
Og paradis, fra de kridhvide strande til teplantagerne bakke op og bakke ned i højlandet. Og overalt fætre til potteplanten i vinduet der snor sig op af de høje træer, hundrede gange mere frodige og rige. Hvide paradis strande, som man i øjeblikket får ret meget for sig selv, for der er ikke mange turister. Jeg ved ikke om der er diskoteker, i hvert fald i Hikkaduwa hvor vi tilbragte et par dage, men der var ikke noget i vejen med de jumborejer vi fik serveret på en restaurant ved vandet. For under 1000 rupies (10 dollar) får man syet en kjole i løbet af dagen. Og en rejsefælle var henrykt over sin ayuravediske behandling.
Havskildpadder

Havskildpadder

Man smelter fuldstændig når man står med en to dage gammel unge på håndfladen. Tidligere solgte folk skildpaddeæggene til restauranter, nu sælger de dem til forskellige udrugerier - i øvrigt private - der sørger for at ruge æggene ud og sætte de små tilbage Havet. Der bliver sat spørgsmålstegn ved nytten af sådanne projekter, men hvis en enkelt lille skildpadde klarer sig i det store hav er det vel også godt. Man kan i øvrigt arbejde på stedet som frivillig, ligesom man kan deltage i et af de mange naturprojekter der findes på øen.

Skal man overhovedet rejse til Sri Lanka?

Som følge af den singalesiske majoritets undertrykkelse af den tamilske minoritet kom ønsket om tamilsk selvbestemmelse. Forskellige guerillagrupper blev dannet i 70erne og 80erne, hvoraf den mest kendte er De Tamilske Tigre. De har siden 1983 været i krig med den Srilankanske hær, og har udført adskillige terroraktioner. Oprøret blev endelig nedkæmpet i maj 2009. Tigrene, sammen med titusinder af civile, blev nedkæmpet uden tanke på de civile ofre. Der er sandsynligvis begået krigsforbrydelser af begge parter: Tamilerne, ved at bruge civile som skjold, singaleserne ved at beskyde disse og efterfølgende internere dem. Den dag i dag er hundredetusinder civile tamiler interneret under kummerlige forhold og bliver kun langsomt frigivet. Der er stadig vejspærringer i Columbo "for en sikkerheds skyld" - også de civile singalesere har lidt under oprørsgruppernes terror.

jeg rejste så alligevel...

For der er en forarmet befolkning efter årtiers borgerkrig. Og der er befolkningen på sydkysten, hvor ødelagte huse - mange steder kun fundamenter af huse - vidner om ødelæggelsen efter Tsunamien 26. december 2004. En utrolig venlig og charmerende befolkning. En befolkning der gerne vil fortælle om deres oplevelser under Tsunamien og hvordan netop de oplevede. Som stolt fortæller hvordan det er ved at lykkes for dem at få deres forretninger - og liv - tilbage på rette kurs. Som hele tiden spørger om turisterne mon er ved at vende tilbage igen?
Og måske kan bedre forhold afhjælpe problemerne på øen?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sri Lanka

Hoteller på Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sri-lanka/babyelefanter-og-smaa-skildpadder-brpaa-sri-lanka.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.