Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sri Lanka

 • De hvide smils ø

  (Bedømt af 15 personer)
  Sri Lanka har alt. En venlig befolkning, fantastisk klima, kridhvide strande, vidunderlig natur, gammel kultur, et spændende køkken og meget lave priser. Så hvorfor er paradisøen ikke overrendt som fx Thailand? Måske fordi den lidt sværere at angribe på egen hånd.
  Se hele rejsetippet
 • Håndfodring af havskilpadder - Sri Lanka

  (Bedømt af 6 personer)
  16.03.13: jens andersen
  I badebyen Hikkadsuwa på sydvestkysten er der mulighed for at fodre store havskilpadder der kommer ind om morgenen og forventer en godbid!
  Se hele rejsetippet
 • Smukke Sri Lanka

  Vinderrejsetip Februar 2013
  (Bedømt af 51 personer)
  03.02.13: Ida Andersen Tambjerg
  Emeraldgrønne temarker, horder af elefanter, eksotiske templer og hvide strande – Sri Lanka er et lille, indbydende stykke af Asien. Skynd dig derned, før hele verden opdager det!
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sri Lanka

Dejlige dage og suveræn surfing på Sri Lanka
Rejsetips indsendt af:
Lotte Kaa Andersen
Charlottenlund
14. aug. 2013

Dejlige dage og suveræn surfing på Sri Lanka

De bedste rejseoplevelser har jeg tit haft ved at lytte til personlige anbefalinger - opholdet på Bougainvillea Retreat var en af de anbefalinger. Vi ankommer fra Colombo efter at have kørt fire-fem timer gennem travl storby, bittesmå byer og landskaber med templer, te- og bananplantager.
Vi er to voksne og tre børn på rundrejse i Sri Lanka og har fået anbefalet at lave et stop på Bougainvillea Retreat i højlandet uden for den gamle kongeby Kandy. Børnene springer i poolen, inden vi har fået vores værelser, og vi ser os omkring i villaen. Materialerne er lokale, og klinkerne er hentet i Indien. Hvide vægge med original kunst, sten, træ, stål og klinker af sandsten danner til sammen et indtryk af et sted, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Villaen blev oprindeligt bygget til privat brug af et dansk par, der har boet på øen siden 1981. Da de skulle bygge deres drømmehus med plads til gæster og fester ville de have det bedste - og deres gode smag kan vi andre nu nyde godt af, fordi villaen i 2012 blev lavet om til boutiquehotel. Det hjemlige præg sidder stadig i væggene. Her er smukt, men tonen er uformel og imødekommende, næsten som at besøge slægtninge, man ikke vidste, man havde.
Saftige, friske frugter er et af Asiens kendetegn
Saftige, friske frugter er et af Asiens kendetegn

Forkælelse

Vi er sultne ovenpå den lange køretur og får kokkens chicken curry serveret med dejligt tilbehør på terrassen. Om aftenen hygger vi i stuens magelige sofaer, spiller spil og tager en aftenbadetur. Vi nyder også den stabile internetforbindelse, som man ikke kan tage for givet i Sri Lanka. Vi falder i søvn til frøernes kvækken og vågner til hanegal og begejstrede abeskrig fra den tætte bevoksning på den anden side af det store kaktusbed, der omgiver grunden. Morgenmaden er enkel og lækker. Alt er lavet fra bunden og serveres med god kaffe eller den berømte lokale te. Børnene sover længe og får en bakke ned på værelset med røræg, bacon, baked beans, hjemmebagt brød og et farvestrålende frugtfad, som man kun ser det i Asien. Vi daser ved poolen, og efter frokost går manden på golfbanen, der ligger 5 min gang væk, mens vi andre fortsætter med at lave det rene ingenting ved poolkanten. Poolen er en af de flotteste, vi har set. Når du sidder på terrassen, ser det ud som om den falder direkte ud i søen nedenfor, og fra poolens kant har du en storslået udsigt over landskabet. I baggrunden tårner Pidurutalagala sig op - med sine 2524 meter er det Sri Lankas højeste bjerg.
Kanoturen var ideel til fuglekiggeri og teamwork
Kanoturen var ideel til fuglekiggeri og teamwork

Kanotur og ørne på jagt

Næste dag skal vi have mest muligt ud af tiden inden afgang kl. 14 mod Aragum Bay, hvor vi skal lære at surfe. Vi låner stedets mahognikanoer og padler ud på søen. Lokale kvinder og børn vasker tøj langs søens bred, vi ror forbi en lille fiskerbåd og nyder synet af tre-fire ørne, der også er ude at fiske. Vi padler ind under et par store træer og ligger klar med kameraet for at filme de imponerende, rødbrune fugles styrtdyk. Efter frokost er vi nødt til at bryde op, men tager af sted i fuld enighed om, at vi må tilbage til Bourgainvillea. Og næste gang skal vi opleve alt det, vi ikke nåede denne gang - vi skal i dampbad, have massage og spille billard og måske låne cyklerne til en tur rundt på bjerget eller et smut ned i den store hjemmebiograf. På resten af turen omtaler børnene kun stedet som "det gode hotel", og kokkens chicken curry blev ikke overgået i de ti dage, vi var i Sri Lanka.
Her er det familiens 9-årige, der er kommet op på bølgen
Her er det familiens 9-årige, der er kommet op på bølgen

Surfing i Aragum Bay

Ingen af os har stået på et surfbrædt før, men vi tager til Aragum Bay på Sri Lankas østkyst for at prøve det og nyde de smukke strande. Og surfing bliver et kæmpe hit i familien - både hos os voksne og hos børnene på 9, 13 og 16. Vi får instruktion en time fire dage i træk af to meget dygtige unge mænd fra Aloha Surfers. Og allerede første dag er vi alle fem - under deres kyndige vejledning og begejstrede tilråd - oppe at ride på bølgerne. Det er et kick uden lige at surfe af sted i det lune vand, og vi bliver alle så bidt af det, at vi ønsker os surf boards til jul. Den sidste dag er vi til en lokal surferkonkurrence, hvor de unge sri lankanske mænd dyster i heats.Begge vores instruktører deltog, og det er sjovt at sidde i sandet og heppe. Mange familier med store børn har svært ved at finde ting, alle har lyst til at lave - vi fandt surfing, og det var med til at gøre Sri Lanka til en af vores bedste ferier nogensinde.

Kommentarer til rejsetippet om Sri Lanka

hotel?

23/02 2014 stine
Hej Lotte
Hvor boede I i Aragum Bay? Vi er blevet meget inspireret af jeres fortælling og vil bruge en 3-4 dage på surfing der.
På forhånd tak

Stine

Hvordan er vejret i okt på Sri Lanka.

18/09 2013 Renee Petersen
Vi skal besøge sri lanka fra 8 okt 13 til 30 okt 13. Det er regntiden. Ved nogen om vejret er mindre regnfuldt på nord eller østkysten i denne periode?

Pris

10/09 2013 Ulrik
Hvad var prisen på dette skønne sted? Skal derned til januar og søger bomuligheder, vil gerne bo i junglen/naturen og ved vandet.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sri Lanka

Hoteller på Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-lipe-thailandsk-paradis-oe.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.