Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Tilbud til Sri Lanka

Sri Lanka - Rundrejse med dansk rejseleder

Turist på Sri Lanka

Praktiske tips

Landet og befolkningen
Sri Lanka har et areal på 65.610 km2 og en befolkning på 21,2 mio. Befolkningen er sammensat af 69% Buddhister, 7,6% Muslimer, 7,1% Hinduer, 6,2% Kristne og 10% andre.

Klima
Sri Lanka ligger i det tropiske bælte tæt på ækvator og gennemsnitstemperaturen ved kysterne ligger på ca. 27 °C. I perioden december til marts med nordøstlige monsun over landet og kan give ustadigt vejr i nord og øst. Den sydvestlige monsun blæser i perioden juni til oktober, og kan ligeledes gøre vejret og havet ustadigt i denne periode.

Valuta
Møntfoden i Sri Lanka hedder Sri Lanka Rupees (LKR), og der går 100 cent på en Sri Lanka rupee. 100 rupees svarer til ca. 4,60 kr. Det er bedst at indføre valuta i amerikanske dollars eller euro.

Kreditkort
Alle gængse kreditkort kan benyttes i både indkøbscentre og i større restauranter. Der kan hæves penge i både banker og automater.

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Sri Lanka er +4,5 timer. Ved dansk sommertid +3,5 timer.

EL
230-240 V.

Mad og drikke
Sri Lanka har et meget spændende og varieret køkken og det vrimler med restauranter fra forskellige lande, med hovedvægt på indiske og lokale restauranter. Landet er kendt for sine mange spændende krydderier, og den helt store specialitet er Rice & Curry med forskellige typer kød og tilberedning.

Drikkepenge
Drikkepenge overalt på Sri Lanka. 10-15% vil være passende i restauranter og med taxi.

Rejsetidspunkt
De varmeste måneder er marts og april, men selv i regntiden fra maj til oktober kommer temperaturen sjældent under 30 grader om dagen. Gennemsnitstemperaturen oppe i bjergene ligger på 18-20 grader, men kan dog godt komme ned på 10 grader om aftenen.

Fra maj til august får den sydlige del og bjergene regn på grund af Sydvest-monsunen. Fra august til september og fra december til marts er det tørt i disse områder. I de nordlige områder regner det på grund af Nordøst-monsunen fra oktober til januar.

Som I andre sydøstasiatiske lande er det normalt, at der kan komme en hurtig regnbyge, hvorefter det klarer op igen.

Pas- og visumregler for Sri Lanka
Der er visumpligt for danske statsborgere. Turistvisum indtil 30 dage kan udstedes ved indrejse. Visum kan med fordel ordnes hjemmefra via men en forudgående ETA-registrering. Se mere her

Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Forretningsvisum kræver invitation. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge, da visumreglerne for oprindelseslandets statsborgere kan være gældende. Srilankanske statsborgere med dansk fremmedpas kan risikere problemer ved indrejse i og udrejse fra Sri Lanka. Læs mere her.

Vaccinationer
Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Sri Lanka. Stivkrampe og Hepatitis A anbefales, ligesom malariatabletter anbefales i perioder. Undersøg derfor enten hos egen læge, Statens Seruminstitut (www.ssi.dk eller www.vaccination.dk).

Udrejseskatter
Der er ikke udrejseskatter på rejser fra Sri Lanka.
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.