Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sri Lanka

 • De hvide smils ø

  (Bedømt af 15 personer)
  Sri Lanka har alt. En venlig befolkning, fantastisk klima, kridhvide strande, vidunderlig natur, gammel kultur, et spændende køkken og meget lave priser. Så hvorfor er paradisøen ikke overrendt som fx Thailand? Måske fordi den lidt sværere at angribe på egen hånd.
  Se hele rejsetippet
 • Dejlige dage og suveræn surfing på Sri Lanka

  (Bedømt af 4 personer)
  14.08.13: Lotte Kaa Andersen
  De bedste rejseoplevelser har jeg tit haft ved at lytte til personlige anbefalinger - opholdet på Bougainvillea Retreat var en af de anbefalinger. Vi ankommer fra Colombo efter at have kørt fire-fem timer gennem travl storby, bittesmå byer og landskaber med templer, te- og bananplantager.
  Se hele rejsetippet
 • Håndfodring af havskilpadder - Sri Lanka

  (Bedømt af 6 personer)
  16.03.13: jens andersen
  I badebyen Hikkadsuwa på sydvestkysten er der mulighed for at fodre store havskilpadder der kommer ind om morgenen og forventer en godbid!
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sri Lanka

Rejsetips af samme forfatter

 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Tanzania - meget mere end safari

  (Bedømt af 2 personer)
  21.07.13: Ida Andersen Tambjerg
  Brølende løver, springende gazeller og hylende hyæner på en uendelig savanne. Det er nok den drøm, mange har om rejsen til Afrika. Afrika – og i særdeleshed Tanzania – rummer alt dette men også mange andre utrolige oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • New York på den fede måde

  (Bedømt af 34 personer)
  06.06.13: Ida Andersen Tambjerg
  Start spreading the news
  I’m leaving today
  I want to be a part of it
  New York, New York
  Frank Sinatra
  Se hele rejsetippet
Smukke Sri Lanka
Rejsetips indsendt af:
Ida Andersen Tambjerg
Aarhus V
3. feb. 2013
Vinderrejsetip Februar 2013

Smukke Sri Lanka

Emeraldgrønne temarker, horder af elefanter, eksotiske templer og hvide strande – Sri Lanka er et lille, indbydende stykke af Asien. Skynd dig derned, før hele verden opdager det!
Sidste sommer rejste jeg rundt på øen i 16 dage fra hovedstaden Colombo til strandene ved Trincomalee.

Landets størrelse gør det til en dejligt kompakt destination, der er velegnet, hvis du vil opleve en delikat bid af Asien, men ikke har en hel måned til rådighed. Når det så er sagt, kunne vi sagtens have brugt flere dage i landet, der virkelig har rejst sig efter borgerkrigen, i den grad har meget at byde på og som endnu ikke – men sikkert snart – er oversvømmet af solhungrende turister.
Temarker set fra toget mod Ella.
Temarker set fra toget mod Ella.

Togrejse i paradis

Langsomt at æde kilometer efter kilometer på den otte timer lange tur fra Colombo til den lille bjergby Ella i et halvantikt tog med panoramisk udsigt til en verden af tågeindhyllede bjerge og emeraldgrønne temarker med krumbøjede teplukkere - ja, det kan du kun opleve i Sri Lanka! Togrejsen fra Colombo var første etape på rejsen og samtidig et storslået højdepunkt. Vi ankom tidligt om morgenen med fly til Colombo, købte billetter – nærmest gratis – på togstationen og trillede så langsomt af sted ud i Sri Lankas fascinerende højland. Udsigten var over mine ellers høje forventninger. Det er den smukkeste togtur jeg nogensinde har været på, og det er en perfekt måde at suge Sri Lankas spektakulære natur til sig i det adstadige tempo, den fortjener. Samtidig får du en smag på livet i de små isolerede landsbyer i bjergene, hvis beboere benytter skinnerne som vej til skole og arbejde. Skolebørnene springer ned på skinnerne fra skråningerne efter toget er kørt forbi og vandrer glade og uniformklædte til skole på svellerne. Det er et must at købe billetter til den allerbageste togvogn, der er forsynet med et kæmpestort vindue, så man rigtig kan nyde landskabet. Spørg efter dette på stationen; de er rimelig vant til turister, der går målrettet efter disse pladser. Et andet godt råd er at have lidt mad med til turen, da der ikke er nogen madvogn, men kun sælgere på stationerne indimellem.

Om aftenen, da vi var nået frem, indlogerede vi os i det mest fantastiske homestay lidt udenfor Ella med en formidabel udsigt til bjergene og et smukt vandfald. Ejerne af den lille perle, der hedder Waterfalls Homestay, giver virkelig stedet et personligt touch. Hver aften serveres en stor lækker buffet med lokale retter på en veranda med udsigt til vandfaldet, hvor man kan dele dagens oplevelser med de andre gæster. Book i meget god tid, da det lille homestay er uhyre populært! Vi brugte det som base for et tretimers trek op til Ella Rock. Vi fandt med en del besvær selv op til udsigtspunktet – vil anbefale en guide, der kender de små kringlede stier ud og ind. Udsigten fra Ella Rock kan gøre enhver, der bor i et land så fladt som en pandekage, helt mundlam. Hvis du hellere vil ud på en kortere vandretur, kan du trekke til Little Adam’s Peak på ca. en time. Selve byen Ella er bare en lille flække med nogle backpackerhangouts og nogle lokale butikker. Det er naturen, der er det store trækplaster.
Til morgenpuja i Den hellige tands tempel.
Til morgenpuja i Den hellige tands tempel.

Buddhas hellige tand

Efter de dejlige dage i Ella var det tid at udskifte bjergenes stilhed med Kandys mylder. Kandy er den stolte indehaver af Buddhas hellige tands tempel – som tandlægestuderende måtte jeg bare derhen! Vi stod op ved 4-5 tiden om morgenen for at overvære morgenpujaen (morgenbøn) i det store, elfensbenfarvede tempel. Det var en intens oplevelse at følge de lokale til den lille luge, hvor en munk sad og tog imod offergaver og penge med tempelmusikken og røgelsen vibrerende i næseborene. Da vi forlod selve ceremonien for at udforske tempelgården blev vi mødt af synet af en gruppe mænd i sarong, der trommede og blæste i horn. Besøget i templet er et must, hvis du vil have en unikt indblik i det spirituelle aspekt af Sri Lankanernes hverdag – men sørg for at stå rigtig tidligt op, og husk lidt kontanter eller en offergave. Byen huser den berømte, farverige festival Esala Perahera i juli eller august hvert år – det er jo værd at tage med i sin planlægning.
Ét af landets imponerende scenerier.
Ét af landets imponerende scenerier.

Nordlige fristelser

Fra Kandy kan man rejse nordpå til en kompakt samling af seværdigheder, der bl.a. tæller den gamle kongeby Pollonaruwa, tempelgrotterne med myriader af Buddhafigurer i Dambulla, kæmpeklippen Sigiriya og nationalparken Minneriya. Heraf synes jeg de to sidstnævnte var de mest fantastiske, fordi de sætter en fed streg under, at Sri Lankas natur bare er gudesmuk.
Sri Lanka set fra kongernes klippe, Sigiriya.
Sri Lanka set fra kongernes klippe, Sigiriya.

Kongernes klippe

Sigiriya er en kæmpe fladtoppet klippe, der med sine 200 meter troner over det frodige landskab, og som man kan bestige ad meget stejle trapper, hvis man da ikke lige lider af højdeskræk. Det er ikke blot landets mest opsigtsvækkende geologiske fænomen men også arkæologiske, idet man på toppen finder resterne fra King Kassapas palads. Den 360 graders udsigt fra toppen er virkelig bjergtagende! Mindst lige så imponerende – og mere overraskende – fandt jeg dyrelivet i området. I voldgravene lurede dovne krokodiller, gnavne varaner tøffede rundt i det høje græs og nogle af træerne var tunge af aber, der ivrigt pillede kryb ud af hinandens pels. Den lille flække ved klippen er kun skudt op pga. turismen og er ikke videre charmerende. Bemærk at entrépriserne på de store seværdigheder som Sigiriya er presset i vejret gennem de senere år. Det er en god idé at tjekke de nyeste priser inden afrejse, så man kan lave et realistisk budget.
Denne lille elefantunge beskyttes mod alle verdens farer i Minneriya Nationalpark.
Denne lille elefantunge beskyttes mod alle verdens farer i Minneriya Nationalpark.

Elefantens vuggevise

Er man mere til større dyr – og her mener jeg virkelig større – så er Minneriya et must. Den lille nationalpark ligger i behændig afstand fra Sigiriya og Pollunarowa, som vi brugte som base for turen derud. I har gættet rigtigt – her tager man ud for at se elefanter! Mine øjne gjorde næsten ondt af at spejde så intenst efter de monstrøse dyr… Havde de gemt sig i skoven i dag? Var det en dårlig årstid, vi var kommet på? Var alt det, der stod i guidebøgerne bare en omgang opblæst ordflom? Og så, da vores truck endelig bumlende kørte ud af den tætte skov og ud i de savannelignende vidder, tonede synet af den ene flok elefanter efter den anden sig frem for mine øjne, der nær var trillet ud af hovedet. Hele elefantfamilier var samlet ved de store vandhuller omgivet af ibisfugle og hidsige aber, og så var turen ligesom reddet – et ekseptionelt øjeblik!
Turen kan sagtens arrangeres når du kommer frem, men er billigst hvis guiden kan samle nogle stykker, der vil af sted. Man skal være forberedt på, at at der er mange turister i parken, hvilket selvfølgelig gør oplevelsen lidt mindre autentisk, men jeg synes det langt opvejes af synet af en elefantmor, der aer sin unge med snablen i den fri natur.
Alt for hellige til en kostald - solferie er sagen!
Alt for hellige til en kostald - solferie er sagen!

Hellige køer på solferie

Efter alle disse oplevelser trængte vi virkelig til at slappe af – allerhelst på en hvid, palmebefængt strand. Og tænk sig, her er Sri Lanka også leveringsdygtig. Vi tog nordpå til Trincomalees strande (Nilaveli og Uppuveli), som ikke er overdrevet turistede og stadig har et lokalt præg. Nilaveli kan man få næsten for sig selv, men den mangler også lidt liv og gode restauranter, mens Uppuvelis turistindustri er mere udviklet. Vi var på en dykkertur til Pigeon Islands marine nationalpark, som skiller sig ud fra de ellers middelmådige dykkersites med et rigt dyreliv, bl.a. rigtig mange revhajer. Vi fyldte også maverne med hjemmelavet pesto, frisk pasta og pizza magarita – ja, vi fandt den perfekte fusion mellem det italienske køkken og Sri Lankansk bountyidyl! Maden på Sri Lanka havde generelt ikke været noget at skrive hjem om, så det var lidt af et lykketræf, da vi fandt frem til Palm Beach Resort ved Uppuveli, hvor vi blev taget varmt imod af det ærkeitalienske par Dona og Luca. Jeg kan varmt anbefale stedet. Book i god tid (gælder generelt for hele Sri Lanka, modsat de fleste asiatiske lande). Der er både værelser til standard- og budgetpris. Strandene er rigtig skønne – dog ikke i Thailandsk klasse – og besidder en vis autenticitet i form af hellige køer, der slænger sig i sandet og fiskere, der ordner deres farverige garn.
Mod nye horisonter i Sri Lanka.
Mod nye horisonter i Sri Lanka.

Østens visdom og velvære

Tilbage til Colombo – øv, turen var alt for kort! Colombo mangler lidt det kaos og eksotiske præg, der ellers findes i Asiens storbyer. Man får bare ikke det samme dejlige kulturchok som i fx Indien. På det store lokale marked er der dog lige tilpas rav i den efter min smag. Og så skal du ikke snyde dig selv for en behandling på et ayurvedisk hospital og få dit livs massage i duftende olier med en kop nærende urtete som afrunding. Ayrveda er den ældgamle indiske lægevidenskab, hvor der fokuseres på hele organismen, og behandlingsformerne bl.a. omfatter massager og urter. Du vil blive konsulteret af en ayurvedisk læge, der når frem til dine behandlingsbehov.
Abernes tosserier er et herligt indslag på rejsen i Sri Lanka.
Abernes tosserier er et herligt indslag på rejsen i Sri Lanka.

Bare fødder og stilfuldt design

En anden fabelagtig oplevelse i hovedstaden er butikken Barefoot grundlagt af designeren Barbara Sansoni. Bare omgivelserne i sig selv med den gamle, fine villa og gårdhaven, der huser én af Sri Lankas bedste cafeer, er i selv et besøg værd. Men da jeg så trådte ind i butikken – åh, det var enhver piges drøm! Her kan man købe sig fattig i kjoler, tunikaer, stof, de fineste tøjdyr, tasker og sengetøj, alt sammen i farvestrålende håndvævede tekstiler fra lokale designeres hænder. Der er desuden en velassorteret bogshop, et stort udvalg af smykker samt kunsthåndværk til køkken og spisestue. Det er den mest unikke butik jeg nogensinde har besøgt på mine rejser i efterhånden mange lande i Asien. Måtte liiiige forbi en gang til inden jeg vendte snuden mod Danmark.

Teplukkere set fra toget.
Teplukkere set fra toget.

Himmelsk mad i Paradisgade

Hvis du trænger til at forkæle smagsløgene efter en lang dag i Colombo, så kan jeg virkelig anbefale restauranten Paradise Road/Gallery Café, der har til huse i Sri Lankas berømte arkitekt Geoffrey Bawas gamle kontor. Her kan du få et måltid – eller flere! – som er en konge værdig i overordentligt sofistikerede omgivelser. Prisen er i den høje ende, men ikke efter europæisk standard. Det er netop i billigere lande som Sri Lanka, at man kan tillade sig selv at spise på de allerbedste restauranter; noget de færreste har råd til herhjemme. Her er det nemlig til at betale sig fra
Kumkum-pulver, der bruges ved religiøse ceremonier, på et marked i Sydindien.
Kumkum-pulver, der bruges ved religiøse ceremonier, på et marked i Sydindien.

Indien - storebroen i nord

Hvis du hungrer efter endnu flere eventyr og vil blæses bagover af et regulært kulturshok så tag et fly til Sydindien som jeg gjorde. Indien er et vidunderligt kalejdoskop af fremmede farver, former og lugte, men kan også være lidt af en udfordring. Det er en perfekt kombination at besøge Sri Lanka, der er nem at rejse rundt i, meget laidback og hvor bilos og kaos helt er udkonkurreret af naturens skønhed, og bagefter lægge vejen forbi Indien. På den måde føles skiftet ikke så overvældende. Der er gode, billige flyforbindelse til bl.a. Chennai, Bangalore og Kochi.
Den lokale købmand - her kan man købe.... alt!
Den lokale købmand - her kan man købe.... alt!

Strandet i paradis

Er du mere til høj bountyfaktor, luksushoteller og koralrev i verdensklasse er Maldiverne den perfekte løsning. Hovedstaden Male er blot en kort flyrejse fra Colombo. Men husk, at der er yderligere omkostninger i forbindelse med flyvebådstransfer til hoteløerne… hvem der bare havde råd;)

Nilaveli beach - stranden, du kan have helt for dig selv.
Nilaveli beach - stranden, du kan have helt for dig selv.

Alt det, vi ikke nåede

For at illustrere, at man sagtens kan bruge flere dage i Sri Lanka er her en liste over de highlights, som vi gerne ville, men desværre ikke kunne nå:
Adam's peak
Arugam Bay
Galle Horton's Plain og World's End
Anuradhapura
Galle
Unawatuna beach
Sinharaja Forest Reserve
Elefanter i deres rette element.
Elefanter i deres rette element.

Nyttige links

http://waterfalls-guesthouse-ella.com/
http://www.ccf.lk/visitors_tickets_sri_lanka/index.php
http://www.backpacktosrilanka.com/palm-beach-resort-uppuveli-beach-trincomalee/
http://barefootceylon.com/ware-house/
http://paradiseroad.lk/
Abernes ø.
Abernes ø.

God tur!

Håber dette kunne være inspiration til din næste eventyrlige rejse. God tur!

Kommentarer til rejsetippet om Sri Lanka

hvornår til Sri Lanka?

11/01 2015 Stine Jensen
Hej. Fedt at læse. Vi overvejer kraftigt at tage afsted (2 voksne og 2 børn) i juni måned til sommer. Men hvordan oplevede regntid osv. Er det et dårligt tidspunkt at rejse på, synes du?

Vi rejser til Sri Lanka 1.12014

25/12 2013 Ruth Larsen
Vi har ikke været der før, men glæder os især efter at vi har læst andres kommentarer, som har været der. Vi skal rejse rundt med vores egen chauffør.

Nu er det sluppet ud;)

07/03 2013 Ida Andersen Tambjerg
Hej Knud:) He he, beklager - nu er det sluppet ud;) Men fedt du har været der to gange... har hørt der kommer et turistboom i år, bl.a. pga. landets topplacering i Lonely Planet 2013...

Sri Lanka

07/03 2013 Knud Verner Westh
Hej!
Har været i Sri Lanka de sidste 2 år og er helt enig. Et let land at rejse rundt i, da alle forstår engelsk.
Men fortæl det ikke til for mange - vi skulle nødig have, at det blev overrendt som Thailand.

Fedt tip!

02/03 2013 Sune Köhler
Super fedt tip Ida :-)
Skal helt sikkert afsted engang!

Unawantuna

20/02 2013 Ida Andersen Tambjerg
Hej Camilla:)
Ja, ville også rigtig gerne prøve strandene i syd, det nåede vi desværre ikke... det må jeg ha' til gode;)

Skønt land

19/02 2013 Sommer
Sri Lanka er et dejligt land og forholdsvis nem at rejse rundt i. Besøgte selv landet for to år siden - bestemt ikke sidste gang.
Kan anbefale strandene i syd. Især Mirissa Beach og Unawantuna er virkelig skønne og idyliske.

Tak!

18/02 2013 Ida Andersen Tambjerg
Tak skal I have:) Dejligt, at det har kunnet inspirere! Og god tur;)

Tar af sted nu !

12/02 2013 Conni
Det lyder så skønt,får straks lyst til at købe billet :-))))

Nice

12/02 2013 Louise Skov Iversen
Nice

Eventyrsrejse

12/02 2013 Inge Skovgaard Knudsen
Det lyder helt fantastisk og præcis som en tur jeg har lyst til at opleve.

det lyder lækkert :)

12/02 2013 Monika Fosgerau
Super fin rejsebeskrivelse der giver en lyst til at pakke rygsækken og tage af sted på eventyr straks :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sri Lanka

Hoteller på Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/kina/beijing/wangfujing-beijing-night-market.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.