Svaneti – hvor verden ender. - Rejsetip Europa

Lad os gøre din ferie bedre

Ring til en rejsekonsulent

Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Kærlighed ved første blik kan også gælde hoteller.
Tanken om at vågne med udsigt til et af Europas højeste bjerge, fuldstændig uforstyrret af andet end de lokale køer, føder længslen efter at rejse til det nordligste Georgien.
Indrømmet, man kunne have gjort det nemmere med 2-motores fly fra Tbilisi til Mestia og videre derfra…
Men, alle oplevelserne undervejs var vi jo så gået glip af.
I stedet valgte vi den gængse land-rute, i bil fra Tbilisi til Gori, med tog fra Gori til Zugdidi og videre med minibus til det lille busstop der markerer at Bechu-dalen er denne vej.
Vi har været undervejs i 3 dage, både fordi ruten er lang, og fordi der skulle gøres passende stop undervejs.
Uplistsikhe
Uplistsikhe

Uplistsikhe

Uplistsikhe, ca. 10 km udenfor Gori, er et af de ældste dokumenterede bysamfund i Georgien. Området dateres til den tidlige jernalder og var beboet helt frem til mongolerne rasede hen over Asien i det 14. århundrede.
Uplistsikhe
Uplistsikhe

På sit højeste har her været omkring 20.000 indbyggere, fordelt på ca. 8 hektar. Den centrale del af byen øverst på bakketoppen, er hugget og gravet ind i klipperne og det er fantastisk at forestille sig det arbejde der er lagt i det.
Almindeligt forfald gennem små 600 år og et stort jordskælv i 1920 har lagt de lavere liggende dele af byen øde, men øverst troner stadig en lille kirkebygning fra omkring år 950.
Vores chauffør og hans kammerat lader til at nyde udflugten lige så meget som os, på trods af at de kun bor en times tid herfra, har de aldrig besøgt området.
Stalin Square
Stalin Square

Gori

Omvejen har så rigeligt været de ca. 100 kroner det har koste os værd, og vi kører videre mod Gori.

Første stop er Gori, Stalins fødeby. ”Byens bedste hotel” med 10-12 værelser og excellent service på georgisk og russisk. Alting lykkes med en russisk parlør, håndtegn og lidt engelsk.
Vi får værelse og får via en tolk i telefonen forklaret hvor stationen er, så vi næste dag kan komme videre med toget.

Hvor omverdenen har et mere ”nuanceret” syn på Josef Stalin og hans meritter, er der slet ingen tvivl om at i Georgien og navnlig i Gori er han en folkehelt. Museet der handler om hans liv, gøren og laden er ganske velbesøgt, og fødehjemmet er rekonstrueret på den mest maleriske vis.
Det er ikke nemt at mobilisere helt den samme overstrømmende begejstring når rundviserne løber løbsk i entusiasmen, men med almindelig høflig interesse går det hele alligevel.
Et ualmindelig ondsindet skybrud sætter en stopper for den helt store sightseeing tur, fæstningen i Gori må vente - men vi får fat i togbilletterne og er spændte på hvad turen bringer.
På vej mod Zugdidi
På vej mod Zugdidi

På vej mod Zugdidi

Her kommer ikke mange vestlige turister, en gammel mand underholder os mens vi venter på toget. Han graver en håndfuld æbler op fra sin sæk og vi viser postkort fra Danmark frem. Han smiler stort og tandløst, haps, havner de i hans inderlomme, og byttehandlen er på plads.
8 timer i tog for at tilbagelægge ca. 400 km, samlet ventetid ved stationer ca. 2 timer, nedsættelse af hastigheden over mange, mange broer og venten på modkørende tog der skal passere. Men, det er en smuk tur. Det ene bjerglandskab afløser det andet og på markerne langs ruten går tamsvin med en imponerende pelspragt og nyder livet.
Mænd og drenge fisker i vandløbene og fra broerne, alt ånder søndagsidyl.
Endelig nærmer vi os Zugdidi hvor vi skal tilbringe et par nætter
Green House

Green House

Zugdidi bliver det første af en række steder hvor vi skal tilbringe natten i et privat hjem der lejer værelser ud.
Det kan helt klart spænde af fra katastrofalt til fantastisk og alt der i mellem.
Vi bliver godt modtaget, og efter en lang dag er det vidunderligt at blive spurgt ”om man dog ikke er sulten?” og en halv time senere få serveret aftensmad.
Overetagen i det store grønne hus består af 4 værelser der bliver udlejet. De ligner forladte børneværelser med plakater og tegninger på væggene, men her er rent, det fælles bad er i god stand, vi har en lille altan der vender ud mod haven og familien er venlig og gæstfri.
Jason med det gyldne skind
Jason med det gyldne skind

Zugdidi

Zugdidi er provinshovedstad i Samegrelo, i store træk den provins der i oldtiden hed Kolchis, og som Jason i flg. sagnet sejlede til for at hjembringe ”Det Gyldne Skind”. Igen er vejret imod os, og vi når ikke ud til Sortehavskysten, men vi får til gengæld forklaringen på det med de gyldne skind.
Ganske vist siger sagnet at det handler om en vædder der blev kastet op på stjernehimmelen, men der er helt andre og mere praktiske baggrunde.
I mange af områdets floder vaskes der stadig guld efter den ældgamle og velprøvede metode, at man spænder et fåreskind ud på en ramme og lægger i flodbunden, guldstøvet lægger sig i skindet, og det bliver – i heldigste fald – gyldent.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Et par aftentimer med tørvejr og vi vandrer gennem parken omkring Dadiani paladset, der nu er museum. Hvis vi ellers havde været her i åbningstiden og ikke hen over en weekend, havde vi både kunnet se Napoleons dødsmaske og en mængde arkæologiske fund fra området.
I stedet havner vi på markedet der bestemt ikke holder lukket.
Mange steder går handlen dog lidt trægt, navnlig, ser det ud til, hos skomageren der er ved at dele en 5-liters dunk hjemmebrændt vodka med et par venner eller kolleger.
Stemningen er høj, og sådan et par turister som os ser man jo ikke hver dag, så det må fejres.

Et øjeblik efter er vi forsynede med nogle drabelige smagsprøver og i gang med at tage gruppebilleder, det betyder mindre at samtalen hakker lidt på forhåndenværende sprog, meningen er til at forstå. Den første slurk renser munden, den næste får hænderne til at sitre og den 3. tår føles som om den kan slå benene væk under en.
Men der er ingen undskyldninger, den sidste sjat skal ned også inden vi får lov at gå.
Allernådigst bliver der taget hensyn til at der er en kvinde i selskabet, nå ja hensyn er så meget sagt, for det betyder at jeg kommer til at tømme begge glas.
Let vaklende og med en følelse som om jeg havde sniffet cellulosefortynder, tager vi afsked med skomageren.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Markeder er altid spændende.
Ikke så meget fordi der er noget vi skal bruge, men fordi man her kan få et fuldstændigt overblik over hvad der egentlig udgør dagliglivet i den by man besøger.
Hvad er der sæson for, hvad er på mode, hvad er dyrt og billigt osv. osv.
Lige nu er det kirsebærsæson, og de kommer i alle sorter og nuancer, fra næsten sorte til gulligt lysrøde og stablet op i bunker, i pyramider, trukket på pinde og meget mere.
Vi køber rigeligt, til meget få penge, og kan glæde familien der huser os med friske kirsebær.

Næste punkt på dagsordenen er at finde ud af hvor den minibus til skal køre os videre afgår fra.
En ting at have et pejlemærke i form af et ”svan tårn”, noget helt andet er at komme med en bus der ikke kører alt for mange omveje.
Det lykkes at finde frem til den rigtige bus mellem de mange – og den kører klokken 8 næste morgen, planmæssigt altså, dvs. hvis der er passagerer nok til at fylde den.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Mandag morgen klokken halv otte tager vi opstilling foran en godt brugt rød minibus der er ved at få den sparsomme bagageplads fyldt op med kasser.
Det er næsten for meget at håbe på at vi kommer til at undgå at sidde med rygsækkene på knæene nogle timer… langsomt, meget langsomt dukker der passagerer op og klokken halv ti ruller bussen.

De sidste svinkeærinder rundt i forstæderne for at samle flere pakker og kasser ind er klaret på en lille times tid, og så er vi på vej nordpå.
Vore 14 rejsefæller er gamle mænd og koner, soldater, en ung pige med en kanin og et par unge amerikanere på gennemrejse.
Der er fyldt godt op i den smule gang der er mellem sæderne i en bus der er beregnet til 12 personer. Tasker og rygsække bytter jævnligt plads, alt efter hvem der skal af og på, men vi slap for at få dem på skødet.
Det går med tordnende fart op igennem serpentiner sving ad smalle veje med autoværn der har kendt bedre tider.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Så går det nedad igen, for derefter at stige og falde og stige nok en gang. Ikke alle passagerer er lige begejstrede for rutsjebaneturen, og der må jævnligt gøres stop.
Måske hænger det sammen med det georgiske mundheld, ”at der er to slags held når man kører i bjergene, i heldigste fald bliver man fundet og kan få en pæn begravelse…”.
Stenskred er almindelige og det virker som om chaufføren har en indre radar, for selv med høj fart i skarpe sving undviger han sikkert stendyngerne på vejen.
Efter 4 timer på den måde nærmer vi os efterhånden, og landskabet begynder at flade ud til et stort plateau. Ikke at svingene ikke stadig er skarpe og bliver forceret med hæsblæsende fart, men vi kører i det mindste ikke længere på kanten af afgrunden. Efter endnu en times kørsel kommer vi til en forgrening på hovedvejen og på et lille læskur står der; Bechu.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Der er små ti km fra stoppestedet til vores hotel, midt ude i ingenting. Buschaufføren har ringet til hotellet og fortalt vi er kommet frem, nu skal vi bare samles op og køre det sidste stykke vej.
Der går en rum tid hvor ingenting sker.
Vi indstiller os på at vi måske kommer til at hanke op i rygsækkene og begynde at gå, da der dukker en træt gammel Lada op.
Chaufføren og hans ven insisterer imidlertid på at vi skal vente på en tredje person der skal med, så vi venter. Og venter. Og venter.
Så kører Lada´en retur for at få nye instrukser og vi venter videre. En lille evighed senere kommer de igen og kan fortælle at 3.-personen allerede er nået frem af egen drift, eller rettere med et lift fra en lokal og vi kan altså komme af sted.
10 km kørsel, 2 gange hælden vand på køleren, 2 gange startbesvær og fjedre og støddæmpere der skriger i dødsangst. Alligevel kommer vi ad en hullet jordvej, der er et militært øvelsesterræn værdigt, endelig frem.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Der står det, Grand Hotel Ushba.
Særlig ”grand” virker det ikke, men det er også beliggenheden der udgør hele fascinationen.
En lille bygning i to etager med i alt 7 værelser, spisesal/opholdsrum og køkken, og lidt væk i en nyopført bygning 4 yderligere værelser.
Her er intet tv eller radio og dårligt nok mobildækning og alligevel er her alt man skal bruge. Hvidkalkede kampesten, bjælker og indvendig lyst og indbydende, alt ånder fred og ro.
Lige ind til….. det lokale politi rykker ind for at fejre 3 sammenlagte fødselsdage!
Festen står på fra midt på eftermiddagen og en 6-7 timer frem og den ene ret efter den anden kommer på bordet.
5-litersdunken med den klare væske som vi nu kender, er også med til bords, og selv om vi høfligt undslår os fra en del af løjerne, har vi nu beseglet det evige venskab med Bechus kriminalpoliti hen over nogle gevaldige sjusser.
Ethvert hjem med respekt for sig selv brænder. En god frugtvodka produceres på omkring 45 døgn, men hvis man har travlt kan det gå an med 30.
Alt under 65 procent er for børn – da bilerne forlader stedet er dunken tom og ingen virker synderligt påvirkede.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

I eftermiddagssolen var det lunt, nu mærker vi rigtigt at vi er kommet op i bjergene og nyder de varme dyner og den stilhed der, endelig, falder over huset og den kulsorte nat.
Morgensolen kommer lidt efter lidt gennem de tætte tågeskyer der ligger omkring bjergtoppene.
Et par hunde gør og en flok køer kigger nysgerrigt på den anden side af stendiget der omgiver hotellet. Ellers intet.
I regionen Svaneti er intet som andre steder i Georgien.
Et selvstændigt folk, med eget sprog, der for et par tusind år siden, eller mere mener nogen, skilte sig ud af den fælles sprogstamme, i Svaneti mener man naturligvis at deres sprog er det oprindelige, men sikkert er at man her har den ældste bevarede kultur i Georgien.
Det skyldes ikke mindst at dalene har været så svært fremkommelige at nærmest ingen af de mange folkeslag der har invaderet Georgien gennem tiderne har fundet frem.
De karakteristiske ”svan tårne”, murede bloktårne, har gennem tiderne skjult og sikret både guld og utallige helgenrelikvier, der ellers ville være faldet i hænderne på fjenden.
Langt op i 90´erne var det øvre Svaneti et sted hvor man som fremmed levede livet farligt og gjorde klogt i at stå sig godt med de lokale hvis man ville slippe levende fra de røverbander der hærgede, nu er det heldigvis anderledes.
"Simple Living"

"Simple Living"

Vi skal stifte bekendtskab med – ikke georgisk – men Svaneti morgenmad.
Morgenmenuen er skrevet på både georgisk og svan, og for de udenlandske gæsters skyld også på engelsk og tysk.
Brød af eget korn, ost og yoghurt fra egen ko, te på mynte fra plænen og vandet er fra floden der løber bag hotellet.
Det er vist det man forstår ved ”simple living”, her er det bare hverdagen.
Vi skal intet foretage os, læne os tilbage og se op på Usbahs sneklædte tinder, gå ad skovstierne, mærke regnen og indsnuse duften af renhed og bare være til.
Og mærke regne kom vi til, tro mig vi mærkede den!
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Ikke at vi var helt uforberedte på at det kunne være vådt, men vi havde dog satset på at det ville være tørvejr ind i mellem.
Det var det også… et par timer om dagen.
Til gengæld strålede engene så grønt at man næsten fik ondt i øjnene, bjergfyrrene strakte sig mod himlen og overalt var der tæpper af markblomster i alle farver.
I de få timer vi ikke stod i læ under store træer, nød vi duften af det våde græs, og synet af de mange køer der vandrede vildt om og gjorde sig til gode med det.
På et eller andet tidspunkt skal vi tilbage, senere på sæsonen vel at mærke, og gøre noget mere ud af hikingruterne, i denne omgang var det simpelthen for vådt.
Styrtregn til trods, er turen ikke spildt.
På alle sider af os er der bjerge og nærmest ikke en lyd at høre eller et menneske at se. De få vi møder er de lokale bønder der har spændt en slæde med tømmer efter et par stude, en gammel morlil med et knippe brænde på ryggen, eller børn der genner køerne hjem ad de mudrede veje.
Alle hilser de overstrømmende på os og overbeviser os om, at her er vi velkomne, her ude hvor ingen ellers kommer.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

3 døgn med hjemmelavet mad, der kommer fra de friskest tænkelige råvarer, kæmpe tallerkener ”khachapuri”, brød med indbagt ost, simreretter og rent klart vand.
3 nætter hvor det bliver buldrende mørkt når solen går ned og der ikke er nogen byer i miles omkreds til at give genskin så stjernerne rigtigt får lov at skinne i gennem og 3 dage hvor vi får nye venner mellem mennesker og halvvilde hunde.
3 dage hvor skybankerne dagen i gennem langsomt spreder sig og afslører bjergtindernes sne.
Efter 3 døgn ved verdens ende er det tid at komme tilbage til Tbilisi hvor tempoet er et helt andet – og vi løber ind i en veritabel hedebølge.
En lidt mere jævn fordeling ville have været rart, men det er vi jo ikke herrer over.
Svaneti, Georgien – hvor verden ender.

Kommentarer til rejsetippet om Europa

meget spændende

01/09 2012 Marie-Louise
meget spændende
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mail-adresse)
Kommentar

Besøg Jacob Overmark Sebæks profilside

Læs mere om rejser til Europa

Rejser til Europa

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Europa

 • På jagt efter nordlys / Aurora Borealis

  10.03.14: Carl Nielsen
  Vi har de sidst to år været på Nordlys jagt i den nordlige del af Norge og Sverige. Det første år boede vi i Kiruna i Sverige, og i år prøvede vi Tromsø i Norge.
  Se hele rejsetippet
 • Husk elgesuppe i det gamle rådhus i Tallinn

  02.03.14: Niels Jensen
  I den gammle by i Tallinn - den med den danske konges have - kan man i et lille serveringssted ved byens gamle rådhus købe en skål elgesuppe for blot 2 €.
  Se hele rejsetippet
 • Prachovské skaly - En helt speciel nationalpark, en times kørsel fra Prag

  (Bedømt af 7 personer)
  07.02.14: Ulrik Laursen
  Tjekkiet er meget andet end Prag, selvom man næsten kunne få indtryk af at Prag er det eneste, der er værd at se i Tjekkiet.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet
 • Edinburgh, en af Europas smukkeste storbyer.

  (Bedømt af 14 personer)
  20.01.14: Camilla Colding-Jørgensen
  Edinburgh er et af mine favorit rejsemål, når vi snakker storbyer, og efter min mening en af verdens smukkeste byer.
  Selvom det er en storby hersker her en stemning af noget afslappet og noget eventyrligt, et sted hvor mange hundrede års historie, falder naturligt ind i nutiden.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin: kitsch og cool

  (Bedømt af 9 personer)
  17.01.14: Emma Louise Libner
  Følgende tips er beskrevet ud fra egne oplevelser over flere rejser til Berlin.

  Historiske monumenter, museer og mobile currywurst-bikse på hvert gadehjørne.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Helligtrekonger og supersalg

  14.01.14: Hjørdis Johansen
  Vi har lige været på Gran Canaria og ladet batterierne op og ud over sol og strand fik vi fejring af de helligetrekonger og et januarudsalg der bare sagde spar to med i prisen.
  Se hele rejsetippet
 • En anderledes storby ferie

  09.01.14: Charlotte Zoey Søndergaard
  Helt igennem en dejlig oplevelse at tage til Vilnius i Litauen og meget billigt samtidig.
  Byen har et væld af kirker og der er masser af gode spisesteder, fint kunsthåndværk og ikke mindst rav i lange baner.
  Se hele rejsetippet
 • Se Berlin på den alternative måde

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  Oplev Berlin på en anderledes og spændende måde. Ganske gratis. ”Alternative Berlin” er en undergrundbevægelse, der tilbyder gratis guidede ture af 3 timers varighed i Østberlin.
  Se hele rejsetippet
 • Et helt overset feriemål

  08.01.14: Michael Mandelberg
  Jeg har en polsk kæreste, derfor har jeg nu haft den glæde at opleve Polen. Min begejstring er stor, jeg er meget positivt overasket over det jeg har set af landet.
  Se hele rejsetippet
 • Hyggelig bjergby ved Pirin bjergene i sydbulgarien

  06.01.14: Morten Bøstrup
  I 12-13 år har vi nu tilbragt en uge i Bansko i Pirin-bjergene. En lille hyggelig bjergby med en imødekommende befolkning og et liftssystem som kan bringe os op i 2950 m højde.
  Se hele rejsetippet
 • Ferie i Schwalenberg

  (Bedømt af 40 personer)
  06.01.14: J. Gilbert
  For at få nogle afslappende dage efter en travl juletid, besluttede vi i fællesskab med et hold gode venner at holde nytårsferie på hotel Schwalenberg Malkasten i Tyskland.
  Se hele rejsetippet
 • Battle of Britain

  30.12.13: Erik Olsen
  Shoreham Aircraft Museum.
  The Battle of Britain fandt sted i sensommeren 1940 i luften over Kent i det sydlige England og nær den berømte Royal Air Force luftbase, Biggin Hill.
  Se hele rejsetippet
 • HELLIG 3 KONGER

  29.12.13: Kirsten
  Oplevede et fantastisk lysorgie og optog på Hellig 3 Kongers aften den 6. januar 2013 i Malaga den gamle bydel, og hotellet var super, tæt på Katedralen, Picasso Museo, Carmen Thyssen museo, samt en fantastisk havn, der er oplevelser for alle.
  Se hele rejsetippet
 • Gudeskønne omgivelser, vin, saft og venlighed!

  27.12.13: Margit Olsen
  Efter 3 uger på børnenes primisser, på en fed camping i cavallino; tog vi 4 dage i bjergene, boede i Tramin, og havde de mest fantastiske udflugter herfra! Vi boede desuden midt i en æbleplantage, med verdens største æbler, og havde nogle fantastiske dage i byen!
  Vores råd er; tag en tur ud og gå i slugten, tag med kanelbanen op til jordpyramiderne, tag op og gå i bjergene ...
  Se hele rejsetippet
 • Noma ved S.Croce

  26.12.13: Michael Pedersen
  Nu er jeg ikke den, der sprøjter selfies ud på Facebook, og jeg tager heller ikke billeder af mad. Det sidste er jeg lidt ærgerlig over, når jeg tænker på min og min kærestes oplevelse på Trattoria Pallottino i Firenze, nærmere bestemt Via Isola delle Stinche et stenkast fra Piazza S.Croce.
  Se hele rejsetippet
 • Eksotisk Malta

  15.12.13: Melody McDonald-Rasmussen
  Vi tog en forlænget weekend i Malta og boede lidt uden for hovedstaden Valleta i en by som hedder Qawra. Der bor man tæt på de smukkeste strande, men er ca.
  Se hele rejsetippet
 • Fallas i Valencia

  14.12.13: Alice Isgreen
  En forårs tur til Valencia.
  Valencia er en stor by der er flot resturet, man kan opleve de gamle smalle gader og helt nye områder især den gamle flod som er meget specielt, med flotte bygnings værker, helt anderledes.
  Se hele rejsetippet
 • Spændende oplevelser i SPEICHERSTADT havneområdet

  10.12.13: Ulrik Laursen
  Hamburg er en spændende storby at besøge, med masser af spændende butikker, arkader og gågader. Og ikke at forglemme december måneds mange lokale julemarkeder.
  Men prøv også at vende blikket ned mod de nye havnearealer: Hafen City og Speicherstadt, der egentlig kan oversættes både til: Magasinbyen fordi den består af en række tidligere frihavns pakhuse eller magasiner, men speicher kan også betyde: erindring, hukommelse.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend Edinburgh

  09.12.13: Mette Jensen
  Vi er netop hjemvendt fra en forlænget weekend i Edinburg. Sikke en oplevelse!
  Lad mig først slå fast, at det er en by med masser at se på.
  Se hele rejsetippet
 • Blomster-paradis

  09.12.13: Mie Andersen
  Er man til forårsblomster, tulipaner og hyacinter er det tidlige forår i Holland et must.
  Kreukenhof er en fantastisk flot park, hvor man kun kan blive inspireret af de mange flotte og forskellige blomsterløg de har plantet.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 1 person)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Spis frokost i Eiffeltårnet mens du kigger ud over billedskønne Paris

  (Bedømt af 15 personer)
  05.12.13: Therese
  Vi var fire veninder på tur til Paris - blandt andet for at opleve den franske madkultur. Vi bookede bord til frokost på Le Jules Verne, som ligger på 2.
  Se hele rejsetippet
 • Vi fløj i luftballon lige ind i solnedgangen

  (Bedømt af 1 person)
  04.12.13: Karen Reeslev
  Alle burde tage en tur med en luftballon, det er en fantastisk oplevelse. Først venter man længe på at vejret skal være klart og roligt, men endelig oprandt den store dag, vi mødtes på en mark mellem Ringsted og Osted, her skulle vi selv hjælpe med forberedelserne,
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 22 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet
 • Storslået og smukt.

  03.12.13: Hanne Nielsen
  Hvis du tror at det er reklame billeder og ikke kan passe, at der er så smukt, så gør dig selv den tjeneste at rejse derned, så du kan blive overbevist, der er utrolig smukt i og omkring Lagos.
  Se hele rejsetippet
 • Godt øl og god mad

  03.12.13: Hans Thomsen
  Kürfürstendam nr. 100 findes restauranter Haus der 100 Biere. Der er mange gode kvalitets øl fra Tyskland og Belgien samt andre land og en enkelt kedelig standard øl fra Danmark Der er god traditionel mad til fornuftige priser.
  Se hele rejsetippet
 • London - store oplevelser tæt på

  (Bedømt af 23 personer)
  I juli 2011 tog vi en tøsetur til London - 2 af mine døtre og undertegnede. Det var mit første besøg i London, så vi skulle se og opleve mest muligt, kombineret med hygge og shoppe.
  Se hele rejsetippet
 • Bella Italia

  (Bedømt af 58 personer)
  01.12.13: Mikkel Holm Rasmussen
  Har du nogensinde været i Italien? Når først du har været der, så vender du helt sikkert tilbage! Dette var vores fjerde gang – og absolut ikke den sidste!
  Se hele rejsetippet
 • Amalfikysten - Billeje eller ej?

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 4 personer)
  Hvilken transport skal vælges for at komme rundt ved Amalfikysten? I er ankommet med fly, men i skal jo til hotellet også…. Skal det være billeje, eller blot hoppe på den offentlige transport med det samme? Mulighederne er mange.
  Se hele rejsetippet
 • Harry Potter

  (Bedømt af 2 personer)
  28.11.13: Berit Johannsen
  Er du Harry Potter fan, så tag en tur i Harry Potter studiet. Det er en fantastisk oplevelse og man kan bruge mange timer der og får bare lyst til at se alle filmene igen.
  Se hele rejsetippet
 • Lago Maggiore - En perle i Norditalien

  (Bedømt af 2 personer)
  28.11.13: Ulrik Laursen
  I sommeren 2011 boede vi på en campingplads i Varese regionen i Norditalien, få kilometer syd for den schweiziske grænse, og i kort køreafstand til 3 store søer: Luganosøen mod Nord, Lago di Como mod Øst og Lago Maggiore mod Vest.
  Se hele rejsetippet
 • Madeira i november

  28.11.13: Kirsten Lichtenberg
  November er uden sammenligning årets sureste måned i Danmark.
  Som pensionist kan man dog tillade sig den luksus at flygte fra det sure vejr, - og hvis man følger mine råd, kan man gøre det til en rimelig pris.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet
 • På vandet, ved vandet, i vandet, under vandet

  28.11.13: Irmgard Lorenzen
  Sommerferien gik til det sydlige Bretagne, til badebyen Bénodet.
  Her kan man leje kanoer og, godt hjulpet af tidevandet, sejle op ad fjorden Odet ind til byen Quimper.
  Se hele rejsetippet
 • Dagstur til Capri

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  26.11.13: Vibeke Hansen
  Har man ikke planlagt at tage et på overnatninger på Capri, mens man er på Amalfikysten, så kan det det anbefales at tage på en dagstur dertil.
  Se hele rejsetippet
 • Gør køen lidt kortere

  (Bedømt af 4 personer)
  26.11.13: Birthe Mathiasen
  Vi tog med toget fra Paris til Versailles, hvor der skråt overfor for banegården er et privat billetbureau. Her stod 10 i kø for at købe billet til slottet, og her købte vi også billet til Louvre dagen efter.
  Se hele rejsetippet
 • Oplev Paris fra oven

  (Bedømt af 2 personer)
  25.11.13: Anne Grethe Borghelt
  Min datter og jeg var i Paris sommeren 2013, og brugte sightseeing busserne i 2 dage. Der er 4 ruter som dækker det indre Paris, man kan stå af og på hele dagen indtil kl.
  Se hele rejsetippet
 • Seggiovia del Monte Solaro Stolelift på Capri

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 2 personer)
  Lider du af højdeskræk?
  Så er det ikke noget for dig, meeeen du skal alligevel overveje det pga. udsigten du går glip af. Det kan jo være du kan overvinde frygten.
  Se hele rejsetippet
 • Frokost på en lidt anden måde, lige udenfor Sorrento

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 6 personer)
  Jeg har netop været på studietur til Amalfikysten. En oplevelse for livet. Jeg har ikke været i Italien før, men er på min liste over lande der skal besøges.
  Se hele rejsetippet
 • Bliv en nat på Capri

  FDM travel - Supervisor
  (Bedømt af 2 personer)
  En dag på Capri er skønt, men jeg vil klart anbefale at blive en nat eller 2 på øen. Når de sidste tur- både er sejlet og taxaer og busser parkeret, sænker stilheden sig over denne smukke smukke ø.
  Se hele rejsetippet
 • Pompei med guide

  FDM travel - Supervisor
  (Bedømt af 2 personer)
  Pompei er en af de helt store oplevelser når man besøger det sydlige Italien.
  Jeg har været der 2 gange og det har været 2 meget forskellige
  oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • Affordable gourmet i London

  (Bedømt af 9 personer)
  14.11.13: Marianne
  Når vi besgøre London lægger vi altid vejen forbi den familiedrevne franske bistro " Le Savoir Faire" på New Oxford street 42. De har åbent frokost eller aften og fantastisk god mad lavet fra bunden - inkl langtids brasering - til yderste rimelige (lave) priser, og vin der går super til.
  Se hele rejsetippet
 • Super udsigt over London skyline

  (Bedømt af 7 personer)
  14.11.13: Mette Tanggaard
  Tag en tur på Primrose Hill, som ligger lige nord for Regent Park. Her på bakketoppen kan man nyde udsigten over London skyline.
  Et yderligere plus er at når man ovenpå gåturen op til Primrose Hill er blevet lidt sulten, så er der kun en kort gåtur til Camden og Camden Market, med god shopping og billig mad fra hele verden.
  Se hele rejsetippet
 • Harry Potter

  (Bedømt af 9 personer)
  14.11.13: Ivan Mikkelsen
  Børn og voksne må ikke snyde sig selv for et besøg på Warner Bros. Harry Potter museum i Watford. Her er alt hvad man kan ønske sig af magi og oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • Tag en Taxi i London

  (Bedømt af 7 personer)
  14.11.13: Nils Møller
  Det er et must at sætte sig i en taxi i London.
  En sort taxi, hvor hele familien kommer ind på bagsædet er en fornøjelig oplevelse - så er du i London.
  Se hele rejsetippet
 • Det royale og historiske London

  (Bedømt af 7 personer)
  14.11.13: Uffe Flyvholm
  Vi besøgte St.Paul's Cathedral, Tower Bridge og Tower inden frokosten.Vi spejdede ved Buckingham Palace efter royale. Gennem den smukke Hyde Park til hotellet.I den lokale Pub nød vi en Guinness.
  Se hele rejsetippet
 • En skøn tøsetur

  (Bedømt af 4 personer)
  14.11.13: Jette Jensen
  Jeg har ofte besøgt London og overtalte nu mine 3 bedste veninder, som aldrig har været der, til at tage med på en 3 dags tur til UK`s hovedstad.
  Se hele rejsetippet
 • Caminoens magi

  Vinderrejsetip November 2013
  (Bedømt af 89 personer)
  11.11.13: Sigga Bøgh Møller Vinther
  Jeg havde tænkt på at vandre Caminoen i Spanien mange gange, men jeg havde aldrig været på vandretur før. Efter tre måneder med op- og nedture tog jeg en pludselig beslutning: Jeg købte et par vandrestøvler, to par sokker, og en returbillet til Spanien, og blot en måned senere sad jeg i flyet mod Madrid.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastisk natur og seje togture

  (Bedømt af 13 personer)
  05.11.13: Lisbeth Bjerre Damgaard
  Vi er en familie med to børn i alderen seks og ni år, som gerne holder ferie i naturskønne egne med muligheder for at kombinere interessen for teknik, historie og kultur.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 72 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet
 • Tyskland - et overset feriemål

  (Bedømt af 3 personer)
  31.10.13: Annette Hesselberg
  Sommerferien 2013 var en kæmpe oplevelse, i et land, vi danskerne hurtigst muligt kører igennem og kun ser fra motorvejen på vej ned syd for alperne.
  Se hele rejsetippet
 • Vostok 3

  (Bedømt af 7 personer)
  30.10.13: Steffen Jensen
  Metropol til metropol august/september 2013

  Dette års rejse til Ukraine var uden vennepar og for at besøge nye steder i dette geografiske store land.
  Se hele rejsetippet
 • Sevilla er en uopdaget perle!

  (Bedømt af 2 personer)
  30.10.13: Emma Sander
  Ikke mange danskere har fundet vej til dejlige Sevilla, men det undrer mig, for Sevilla er virkelig noget for sig! Jeg nød bladingen af arabisk og spansk kultur kombineret med et fantastisk klima, lækker tapas og gode vine.
  Se hele rejsetippet
 • Àlainn Dublin!

  (Bedømt af 5 personer)
  29.10.13: Trine Brok
  Nytår 2012/13, tog en veninde og jeg til Irland for at fejre det med nogle irske venner vi har, men før vi tog ud til denne lille landsby Athloné, tilbragte vi 2-3 dage i Dublin.
  Se hele rejsetippet
 • På vinferie i Spanien - Ribera del Duero området

  (Bedømt af 4 personer)
  29.10.13: Carl Nielsen
  Efteråret er et ideelt tidspunkt at tage på vinferie i Spanien fordi der er hektisk aktivitet med høst og fremstilling af vin. Her er en beskrivelse af et lille spansk distrikt hvor alle smagssanser kan vækkes til live og hvor du samtidig kan komme helt tæt på selve vinproduktionen.
  Se hele rejsetippet
 • Forkælelse for krop og sjæl...på en ny måde.

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Berit Plath
  Flere steder rundt på øen kan du mærke de varme kilder, hvor vandet fosser ud af – og det er varmt. Ofte gibber det i os, når vi springer i havet herhjemme, fordi vandet er koldt, men her i søerne er det fordi det er varmt.
  Se hele rejsetippet
 • Vandvittig oplevelse ved Zell Am See

  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Lykke Daugaard
  Min familie og jeg har i mange år været i Italien på sommerferie, men et år valgte vi at holde noget af vores ferie i byen Zell am See, i Østrig.
  Se hele rejsetippet
 • Vores første tur til Azorerne - men ikke den sidste.

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  25.10.13: Berit Plath
  Vi havde fornøjelse af at være på Azorerne denne sensommer – nærmere bestemt i slutningen af september 2013. Det var vores første besøg på øen, så vi vidste ikke med sikkerhed hvad der ventede os, og det er jo netop det, som gør det spændende at komme ud og opleve nye steder.
  Se hele rejsetippet
 • Azorererne - rundt på øen, i egen lejebil

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  25.10.13: Berit Plath
  Det helt store vi fik ud af turen til Azorerne og øen som helhed, det var de smukke og meget forskellige naturoplevelser. Efter et par dage i byen havde vi valgt at booke os ind på det pragtfulde og nyrenoverede hotel i Furnas – Terra Nostra Garden Hotel.
  Se hele rejsetippet
 • Er der overhovedet noget at se i Istanbul?

  (Bedømt af 1 person)
  24.10.13: Lisbeth Zabihi
  Da min mand første gang nævnte muligheden af at rejse til Istanbul på sommerferie, kiggede jeg på ham og spurgte: Er der overhovedet noget at se i Istanbul?

  Jeg skulle blive klogere.
  Se hele rejsetippet
 • Højt oppe på Madeira.

  (Bedømt af 8 personer)
  24.10.13: Pia Vilhelmsen
  At tage til Madeira er en fantastisk oplevelse. Der er dejlig varmt og fantastisk smukt. Vi kørte og gik rundt på en stor del af øen, og det var fantastisk hvor end vi kom.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini - prøv det

  (Bedømt af 1 person)
  22.10.13: Kirsten Johnsen
  Afgang fra Billund kl. 14 med ankomst Santorini kl. 18. Flypladsen ligger bare 15 min. fra hotel Zeus i Kamari, som er et familiedrevet hotel.
  Se hele rejsetippet
 • Bo i chalet – en lille grøn oase i Sorrento

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  09.10.13: Connie Larsen
  Væk fra byens larm ligger den lille oase Villagio Verde som består af flere campinghytter. Det der tiltaler mig er at de ligger i et stille og roligt område og alligevel ikke langt fra centrum.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastiske Amalfi

  FDM travel - Supervisor
  (Bedømt af 1 person)
  Amalfi kysten er bare noget af det mest fantastiske,,, men i leje bil kan det blive en mindre god oplevelse. At finde en parkeringsplads i en af de større byer på kysten er næsten umuligt, er man heldig at finde en er det dyrt, op til 10 Euro i timen.
  Se hele rejsetippet
 • Finland - Mod nord, uden for sæsonen.

  (Bedømt af 3 personer)
  07.10.13: Ole Thomsen
  At rejse rundt i det nordlige Skandinavien i aug/sep. måned er meget anderledes end i højsommeren.
  Der er ikke så mange turister, flere steder var lukket ned for i år m.m.
  Se hele rejsetippet
 • Besøg i det smukke Sverigen 4 dage.

  (Bedømt af 1 person)
  07.10.13: Villads Egelund Wichmann
  Jeg var i Sverige i sommerferien.
  Jeg kan godt lide kultur og historie.
  Jeg var i Trollhättan.
  En gang om året afholdes "Faldnes Dag" Der bliver lukket op for sluserne på et af vandkraftværkerne og det er flot.
  Se hele rejsetippet
 • Cykelkrydstogt på Donau

  (Bedømt af 4 personer)
  07.10.13: Marianne
  Cykelkrydstogt? havde aldrig hørt om dette. I juli 2011 var vi på en campingplads i Østrig som lå lige ned til Donau og dagligt så vi cyklister på cykelstierne langs floden, vi så også nogle som gik om bord på et skib.
  Se hele rejsetippet
 • Det vestlige Sicilien

  (Bedømt af 7 personer)
  04.10.13: Dennis
  Det var egentlig en tilfældighed vi endte på Sicilien. Geografisk uvidenhed og flybilleter gjorde i sidste ende udslaget.

  I sensommeren august 2013 rejste vi – fire venner – til det vestlige Sicilien på en forlænget weekend.
  Se hele rejsetippet
 • En smuk havneby ved navn - Riomaggiore

  (Bedømt af 2 personer)
  02.10.13: Karina Jessen
  Jeg besøgte Riomaggiore i 2013 i Juli måned. Jeg var fuldstændig betaget af den smukke natur i NordItalien og de anderledes og meget farverige huse, som prægede den Italienske Vestkyst.
  Se hele rejsetippet
 • Mmmmh for Mallorca!

  Vinderrejsetip September 2013
  (Bedømt af 66 personer)
  18.09.13: Kristina Fie Jensen
  Trods øens turistede omdømme – har vi haft en helt igennem fantastisk ferie på den spanske ø.
  Med op til 40 grader det meste af ugen har vi både været med taxa, på gå ben og lejet bil.
  Se hele rejsetippet
 • Bliv ikke skuffet over Galway-krønnikens land!

  (Bedømt af 25 personer)
  17.09.13: Gunnar Lundsgaaard
  Som forberedelse til Irlandsturen og især Galway og Connemara halvøen, kan det varmt anbefales at læse B. Thoene 4 romaner i Galway-krønniken, der meget spændende skildrer Irland kamp for uafhængighed af England op til den store hungersnød i 1848.
  Se hele rejsetippet
 • Se Isbjørn(e) på Grønland

  (Bedømt af 2 personer)
  17.09.13: Kent Pedersen
  Vi var på en dejlig sejltur fra Kangelussaq til UllersuaQ mellem Grønland og Canada og retur.
  Det var så klart i vejret, at vi kunne se fra Grønland til Canada.
  Se hele rejsetippet
 • Transport fra Lufthavnen til Prag by

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  17.09.13: Berit Plath
  Da vi landede ret sent om aftenen i lufthavnen, havde vi hjemmefra bestilt en shuttle-service som stod klar til os. Det var gennem hotellet vi havde arrangeret det, og det fungerede fint – der stod en mand klar ved ankomsten i lufthavnen, og vi afregnede da vi kom frem til hotellet.
  Se hele rejsetippet
 • Udnyt tiden i Prag - Prøv en guidet Sightseeingtur

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  17.09.13: Berit Plath
  Vi valgte på denne storbyferie for første gang at tage på en guidet by-rundtur – og det var rigtig godt givet ud, syntes vi. Gåturen varede ca.
  Se hele rejsetippet
 • ØL-TUR – Det er da Prag…

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  17.09.13: Berit Plath
  Nu var vi jo i Prag, og hvorfor så ikke også prøve en lokal guidet øl-tur.
  Se hele rejsetippet
 • Canada - Ubeskrivelig smukt, overvældende stort og eminent planlagt!

  (Bedømt af 1 person)
  15.09.13: Elisabeth Aalkjær
  Vi er ikke så gode til det med teknik, men her kommer altså vores rejsebeskrivelse.
  Se hele rejsetippet
 • En rejsedebutants berettelser

  (Bedømt af 5 personer)
  12.09.13: Anne-Sofie Hansen
  Turen går til …

  … Tenerife!

  Min første charterrejse i mit liv gik til denne fantastiske canariske ø – og til november vender jeg tilbage.
  Se hele rejsetippet
 • Krydstogt til Grønland - En oplevelse for livet

  (Bedømt af 1 person)
  12.09.13: Asger Nygaard
  En af de største oplevelser på turen var da vi sejlede helt op til isen i det nord/vestlige Grønland nord for Kap Alexander, møder en isbjørn i vandet der svømmer helt hen til skibet og giver et brøl fra sig.
  Se hele rejsetippet
 • På cykeltur i det skønne Priorat ved Barcelona...

  (Bedømt af 9 personer)
  Barcelona, Sitges og baglandet omkring Girona. Har efterhånden snuset til lidt af hvert i Catalonien. Senest har jeg imidlertid fået udvidet min horisont med det skønne Priorat (et storslået naturområde godt 130 kilometer sydvest for Barcelona).
  Se hele rejsetippet
 • Besøg julemarkeder og Mutter Hoppe i Berlin

  (Bedømt af 10 personer)
  09.09.13: Mette
  Når man har duftet, smagt og kigget på fine julemarkeder i Berlin, så kan man godt trænge til en pause hos Mutter Hoppe.
  Se hele rejsetippet
 • Sicilien - Ferragosto, la madonna og det hvide guld

  (Bedømt af 39 personer)
  27.08.13: Birgit Skødt Hansen
  Siciliano da cuore ( sicilianer af hjertet) sådan udtrykker sicilianeren sig, mens han fører højre hånd til hjertet. Og ja, man kan ikke lade være med andet end at lade sig blive revet med af den sicilianske hjertevarme, charme og store gæstfrihed.
  Se hele rejsetippet
 • Lands End, Cornwall - Smukt, smukt, smukt !!!

  (Bedømt af 5 personer)
  22.08.13: Karen Hoffmann
  Vi tog i sommer toget (5 timer) fra London og til Penzance, som representerer Lands End sidste station. Vejret var opholdsvejr, men vi forestiller os at med naturen, strandende og den gode stemning er det uovertruffent smukt i varme temperaturer.
  Se hele rejsetippet
 • Kro ophold,og badeferie. Lige ned til vesterhavet

  (Bedømt af 7 personer)
  21.08.13: Albert Deleùran
  Vi var to par + 1 hund af sted på bil ferie til Jylland, turen gik til Nymindegab kro lige ned til Vesterhavet, som vi badede i 2 gange hver dag om aftenen,blev der serveret 2 retter mad feks foret og hovedret el en hovedret og dessert.
  Se hele rejsetippet
 • Det måste vara den stora finska kompositör Sebilius

  (Bedømt af 62 personer)
  Sagt i det gode gamle quiz program Kontrapunkt og udødeliggjort at Linje 3. Og måske sådan stort set, hvad vi danskere kender til Finland.

  Men kun 1 time og 15 minutters flyvning fra København ligger et af vores nordiske broderfolks hovedstad Helsinki – en lille perle, der er overset af mange danskere.
  Se hele rejsetippet
 • Nordjyllands Østkyst - ved havet er der så skønt

  (Bedømt af 5 personer)
  20.08.13: Jens Jensn
  Jeg vil foreslå en dejlig forlænget weekend i Frederikshavn. Tjek ind om formiddagen på byens dejlige Danhostel og gå til turistbureauet og lån en cykel.
  Se hele rejsetippet
 • Skønne strande, flotte grotter på bådtur langs kysten, tur til borgen i Silves på Algarvekysten.

  (Bedømt af 1 person)
  20.08.13: Anne-Dorte Holland
  At nyde de mange flotte strande med kridtstensformationer, bade i det glitrende Atlanterhav og nyde områdets mange dejlige fisk - det er en klassisk sommerferie!

  Vil man se de flotte grotter og sejle ind i dem samt se strandene fra vandsiden - så kan det varmt anbefales at tage en 3 timers bådtur fra marinaen i Albufeira.
  Se hele rejsetippet
 • Gøteborg for børn (mest transportglade drenge)

  (Bedømt af 2 personer)
  19.08.13: Pia Winther
  En kold februarmorgen tog vi fra København til Gøteborg for at tilbringe 4 dage med sjov. Turen var sammensat så der var noget for os begge.
  Se hele rejsetippet
 • Storslående natur og våde støvler i Store Mosse Nationalpark

  (Bedømt af 3 personer)
  16.08.13: Bodil Winther
  Lidt om mosen.
  Store Mosse nationalpark ligger i Småland ca. 14 km fra Värnamo og er Sveriges største moseområde. Mosen er 78,50 km² stor og indeholder 5 højmoser, rigt plante- og dyreliv, samt 40 km stier.
  Se hele rejsetippet
 • Modeljernbanen i Malahide, Dublin

  (Bedømt af 3 personer)
  13.08.13: Erik Lawaetz
  Hvis dit primære formål med at tage til Malahide Castle er at se modeljernbanen, som er omtalt bl.a. her på hjemmesiden, så undlad at køre forgæves.
  Se hele rejsetippet
 • Grønland - Vandring med udsigt til isbjerge og indlandsis

  (Bedømt af 5 personer)
  08.08.13: Marianne Nørgård
  På en 13 dages vandretur til Sydgrønland fik vi 12 personer en fantastisk ople-
  velse sammen med vores guide.
  Vi oplevede naturen på tæt hold
  idet vi vandrede fra sted til sted
  eller sejlede med skib igennem
  Eriks Fjord, hvor vi så mange isbjerge og var næsten helt inde
  ved en kælvende bræ.
  Se hele rejsetippet
 • Rejs til det smukke Alsace i Frankrig

  (Bedømt af 1 person)
  07.08.13: Pernille Bundgaard Lauridsen
  Alsace i Frankrig er bestemt et besøg hver. Vi kørte bl.a.en tur på den smukke vinrute som er ca. 175 km lang hvor vi besøgte de lokale og så deres smukke vinkældre.
  Se hele rejsetippet
 • Kunsten at være hjemme i Frankrig

  (Bedømt af 21 personer)
  Hvordan kan man føle sig hjemme i et land, hvis sprog man kun forstår fortvivlende få gloser af? Her er et par tip fra en frankofil, der kan tælle til 10 på fransk og blot behersker en håndfuld ord mere.
  Se hele rejsetippet
 • Barcelona - ikke bare god tapas, også verdenklasse sushi :-)

  (Bedømt af 3 personer)
  Således et hurtigt slag for at Spanien har andet godt til ganen end dadler med bacon og chorizo i sherry. Efter et par dage med god tapas rundt omkring i byen, faldt vi nærmest ved et tilfælde over et alle tiders sushi-sted under sidste års sensommertur i Barcelona.
  Se hele rejsetippet
 • Sådan forgår al verdens herlighed

  (Bedømt af 26 personer)
  Flere hundrede år gamle landsbykirker i det tidligere Østpreussen ligger i dag i ruiner.
  I bedste fald bliver nogle af kirkerne brugt som kostalde, lagerhaller, gymnastiksale, fabrikker eller kontorhuse.
  Se hele rejsetippet
 • Lille by med for stort et navn

  (Bedømt af 34 personer)
  Alene navnet emmer af finkultur: Deutsches National Theater i hjertet af Weimar. Men det er en facade. En stor Mercedes, der bare skal vises frem.
  Se hele rejsetippet
 • Overnaturlig natur i Mecklenburg-Vorpommern

  (Bedømt af 29 personer)
  Den store tyske maler Caspar David Friedrich er tæt forbundet med Pommern og dets landskaber. Han havde også tættte bånd til Norden, som i lange perioder herskede over det område, der i dag er delt mellem Tyskland og Polen.
  Se hele rejsetippet
 • Det flade Friesland

  (Bedømt af 26 personer)
  Ostfriesland er et stykke broget grænselandshistorie, hvor frisisk, nederlandsk og tysk kultur møder hinanden.

  Når man slår op i en telefonbog i Ostfriesland, vælter det frem med nederlandske efternavne: de Boer, de Vries, van Deest, van Doren, og hvad de ellers hedder.
  Se hele rejsetippet
 • Fejø - Autentisk, dansk hygge, lopper og mangel på kontanter

  (Bedømt af 3 personer)
  25.07.13: Johannes Jensen
  En dejlig varm dansk sommerdag med solen skinnende på de blå bølger og vores hvide ben ombord på Fejø færgen Christine. 130 kr for 2 mennesker og 2 cykler og så er det tur- retur! Afsted til første stop.
  Se hele rejsetippet
 • En lækker middag

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  Restaurant Mordisco i Barcelona er et besøg værd. Her får du lækker tilberedt mad i en indbydende atmosfære. Restauranten er flot indrettet og på 1.
  Se hele rejsetippet
 • Den tvetydige by

  (Bedømt af 33 personer)
  Man har ret, hvis man siger, Bruxelles er grim. Man har også ret, hvis man siger, byen er smuk. I Belgiens og Europas hovedstad kan man se det, man vil se.
  Se hele rejsetippet
 • Bag kulisserne i München

  (Bedømt af 30 personer)
  Kulisser og studier i Münchens store filmby Bavaria er åbne for publikum. Her kan man se stuntshow, gå i 4D-biograf eller blot nøjes med at gå rundt i gaderne, hvor tv-serien "Marienhof" bliver til.
  Se hele rejsetippet
 • På jysk safari i Givskud Zoo

  (Bedømt af 27 personer)
  Ingen hegn, ingen mure, kun en stille drivende flod løber mellem os og gorillaerne. Gorillaer har vandskræk og kan ikke svømme.
  Sådan kan vi næsten stå ansigt til ansigt med Samson på et par hundrede kilo.
  Se hele rejsetippet
 • En 100 kilometer lang smal sandtange

  (Bedømt af 30 personer)
  Al den plads og al den friske luft, som mange vil gispe efter på en tysk Autobahn findes i det nordlige hjørne af det tidligere Østpreussen, i en lille strimmel land bedre kendt som det Memel-område, Hitler annekterede i 1939.
  Se hele rejsetippet
 • Norman fosters kuppel på rigsdagsbygningen i Berlin

  (Bedømt af 4 personer)
  22.07.13: Anne-Dorte Holland
  Tag afsted tidligt - helst kl 8.00 om morgenen inden køen bliver lang . Fantastisk oplevelse at komme op i glaskuplen med udsigt til byen tage og de nærliggende grønne områder.
  Se hele rejsetippet
 • Marseille - en charmerende bandit!

  Vinderrejsetip Juli 2013
  (Bedømt af 21 personer)
  Byen viser sin charme og har pakket sit rå rygte væk.

  Vil du have storbyferie med hav, strand og det gode liv – så opfylder Marseille dine ønsker.
  Se hele rejsetippet
 • Lækre aperitivos og smukke omgivelser i Bologna

  (Bedømt af 1 person)
  19.07.13: Mette Lind Kusk
  Aperitivos! Det er et koncept, som gør alle, der besøger Bologna i det nordlige Italien glade! Mellem kl. 18 og kl. 21 har mange restauranter 'aperitivos', der betyder, at man sammen med sin drink får tilbudt en buffet af småretter, som man kan nyde i det gyldne eftermiddagslys.
  Se hele rejsetippet
 • Platanias med mere

  (Bedømt af 7 personer)
  Godt vejr, god mad, græsk stemning og en ”sidste hyggelig” ferie inden vi skal være forældre til efteråret, var hvad vi havde bestilt...og hvad vi fik, de sidste 14 dage af maj på Kreta tidligere i år.
  Se hele rejsetippet
 • Nerja - en sand ikke overrendt perle i det sydspanske

  (Bedømt af 11 personer)
  Mens mange har sikkert har hørt om Fuengirola, Marbella og flere af andre feriebyer syd/vest for Malaga, er kyststrækningen mod nord/øst måske nok mere ukendt for de fleste.
  Se hele rejsetippet
 • Rom til fods

  (Bedømt af 2 personer)
  19.07.13: Anna Klausen
  Jeg havde vundet et gavekort , så det var meget oplagt, at bruge det til en del af betalingen for at leje en lejlighed i Rom.
  Se hele rejsetippet
 • En ubeskrivelig golfoplevelse i Bulgarien

  (Bedømt af 4 personer)
  16.07.13: Mariann Grønlund
  En rigtig dejlig ferie??? Balchik i Bulgarien.Vi oplevede et land der overrasker, meget forskellig for den reality eksponering landet har fået i TV Der var en skønt, en mindre levende by, smuk natur, dejlig sandstrand og badevand, søde mennesker og lækker bulgarsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • ferie i holland med bil, dagstur til amsterdam

  (Bedømt af 1 person)
  13.07.13: flemming
  tag bilen til byen weesp.ved togstationen i weesp,er der en stor gratis pakeringsplads.en retur billet til amsterdam central,koster herfra kun 6 euro for voksne og 2 euro for børn,husk mønter til billetautomaten,der kan ikke betales med sedler eller visa,og man er i centrum af amsterdam på 2o min,med gåafstand til det meste.
  Se hele rejsetippet
 • Adeche - rå natur og fabelagtige huler

  (Bedømt af 3 personer)
  12.07.13: Carsten Peitersen
  Ardeche er primært en camping destination, og det er ikke specielt turist overrendt.
  Området ligger tæt på de kendte vinområder langs Rhone, og største seværdigheder er Gorges de l'Ardeche, en gudesmuk kløft skåret ned i kalkklipperne af floden, samt de mange fantastiske huler der kan besøges samme sted.
  Se hele rejsetippet
 • Østrigs ukendte hjørne – Niederösterreich

  FDM travel Presale coordinator
  (Bedømt af 5 personer)
  Der er ikke mange som tager til den del af Østrig, ikke en gang Østrigerne selv. Her er ingen bjerge så man kan ikke stå på ski om vinteren eller vandre om sommeren.
  Se hele rejsetippet
 • Lissabon: Rua Nova do Carvalho

  (Bedømt af 8 personer)
  07.07.13: Eva Redvall
  Lissabon er en by fuld af god mad og musik. Min mand og jeg har været der flere gange, både med og uden børn, og det har altid været en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Loreley

  (Bedømt af 6 personer)
  30.06.13: Birte Spælling
  Et af de steder vi vender tilbage til gang på gang er St. Goar. Vi holder meget af at bo på den dejlige campingplads, der ligger lige overfor Loreleyklippen.
  Se hele rejsetippet
 • Skønne varme smukke Malta

  (Bedømt af 2 personer)
  27.06.13: tania selina hydedahl
  Jeg må erkende at Malta i år i marst/april har været min hidtil bedste rejse. Vi boede i Sankt Julians, et super godt sted for unge mennesker der kan lide at der er gang i gaden :) Min veninde og jeg tog ud til Den blå Lagoon på en lille ø der hedder Comino, der er super smukt, med krystalblå vand og grotter..
  Se hele rejsetippet
 • Super hyggelig campingplads i Eguisheim

  (Bedømt af 2 personer)
  27.06.13: Jan Mosberg
  Camping les Trois Chateaux ligger op til vinmarkerne i udkanten af byen. Pladserne er ret små så en mover er næsten nødvendig for at få vognen på plads.
  Se hele rejsetippet
 • Hamburg - HOT, herlig og himmelråbende fantastisk.

  (Bedømt af 9 personer)
  25.06.13: Gitte Geerthsen
  Lad det være sagt - Hamburg er en "hold-nu-op-hvorfor-har-jeg-ikke-været-her-før" by.
  Okay det var en weekend i solskin, så byen tog sig ud fra den allersmukkeste side.
  Se hele rejsetippet
 • Korsika - Er du glad for bjergkørsel og Napoleon, så læs videre...

  (Bedømt af 1 person)
  25.06.13: Sven Brouer Seedorff
  Min kone og jeg besøgte Korsika i uge 24(beg. af juni). Vi fløj fra Hamborg med Lufthansa til Bastia, hvor vi afhentede den i forvejen lejede bil.
  Se hele rejsetippet
 • Opera for alle pengene

  (Bedømt af 2 personer)
  25.06.13: Bent Jeppesen
  Ikke mange kender til Finlands største operafestival, hvor 50-60.000 gæster hver sommer oplever opera i slotsgården på Middelalderborgen Nyslot. Vi så sidste år "Den flyvende Holløænder" og "Aida"; "Aida" har jeg nu set tre gange i Savonlinna, en meget stor oplevelse
  Se hele rejsetippet
 • Sejltur på havet - Mallorca

  (Bedømt af 4 personer)
  22.06.13: Karl Jehnen
  Hvis du er i Puerto Pollensa og ønsker en sejltur så prøv båden Esmeralda. Jeg gav 40 euro for 4 timer med drikkevarer og frokost og vi sejlede ud selvom vi var kun 2 gæster.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn familieferie på Mallorca

  (Bedømt af 4 personer)
  21.06.13: Lisbeth Friis-Jensen
  Vi (mand, datter, svigersøn og 3 børnebørn) lejede i 2012 et hus, 14 dage, i Port de soller. Det blev en af de bedste ferie vi har haft.
  Se hele rejsetippet
 • Ølfestival i Prag

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  20.06.13: Mie Olesen
  Er man til stor øl og lokalt hygge, så skal I prøve at besøge Prags øl festival.
  Det er en stor festival med alle former for musik og øl i 1L krus.
  Se hele rejsetippet
 • Restaurant Bugambilia

  (Bedømt af 13 personer)
  20.06.13: Henrik Olsen
  Når man kører ad strandvejen fra Palma mod Palma Nova kommer man gennem Cala Major. Lige efter lystbådehavnen og et enkelt hotel, dukker Restaurant Bugambilia op.
  Se hele rejsetippet
 • Autentisk musikoplevelse i Dublin

  (Bedømt af 5 personer)
  17.06.13: Benny Jørgensen
  Et godt tip til en tur i Dublin er at hænge ud i Temple Bar - men det er der ikke noget nyt i...
  Det spændende er, at lægge mærke til, når der er musikere på gaden.
  Se hele rejsetippet
 • Tre generationer på Mallorca

  (Bedømt af 4 personer)
  12.06.13: Rikke Hille
  Vi er en familie på 3 generationer, som nyder Port de Alcudia hver sommer.
  Hvert år lejer vi et sommerhus ved stranden. Bedsteforældre, børn og børnebørn elsker de børnevenlige strande i Alcudia.
  Se hele rejsetippet
 • Sommerguide til London

  (Bedømt af 3 personer)
  12.06.13: Anette Lien
  Sommeren er endelig kommet til London, og har du planer om en storbysferie er dette det helt rigtige tidpunkt at besøge byen på. Markeder, unikke udstillinger og et elektrisk natteliv er blot nogle af de ting London har at tilbyde.
  Se hele rejsetippet
 • K+K Hotel i Prag

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  Jeg synes det er værd at fremhæve dette dejlige og 4-stjernede hotel i Prag med en rigtig god beliggenhed i Prags centrum tæt på både Republikpladsen med medborgerhuset, krudttårnet (indgangen til den gamle bydel) og et stort shopping center.
  Se hele rejsetippet
 • Gratis fordelskort til Københavns Lufthavn

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  Rejser du fra Københavns Lufthavn, så husk at tilmelde dig CPH Advantage inden afrejse. Dette fordelskort fra Københavns Lufthavn inkluderer en række rabatordninger og mulighed for at optjene point.
  Se hele rejsetippet
 • Smagsprøve på nogle af Prags specialiteter

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 9 personer)
  11.06.13: Birgitte Juhl
  Har i brug for en lille lokal og lidt anderledes restaurant så besøg Restauranten U Sadlu som ligger inde i centrum af Prag by. Restauranten ligger nede i en kælder så der er lidt dunkelt, men det gør det samtidig også meget hyggeligt.
  Se hele rejsetippet
 • dubrovnik

  (Bedømt af 2 personer)
  09.06.13: Aida dervisevic
  Det var min beste ferie med smukke natur og søde mennesker. Detvar beste at jeg har oplevet og anbefeler andre at se den smukt gamle by og god natliv med mange gode restauratorer og cafer
  Se hele rejsetippet
 • En tur til den natursmukke ø Kreta

  (Bedømt af 2 personer)
  06.06.13: Trine Pallesen
  Vi var i sommeren 2011 på Kreta. Vi var henholdsvis 19 og 18 år, da vi var afsted.

  Vi fandt et lejlighedshotel der havde en fin udsigt, kort afstand til butikker og strand.
  Se hele rejsetippet
 • Løbetur i Prag

  (Bedømt af 1 person)
  04.06.13: Thomas Elsgaard
  Husk at medbringe dine løbesko hvis rejsen går til Prag, hvor du som motionsløber både kan blive udfordret af hårde stigninger og få set bl.a.
  Se hele rejsetippet
 • Prøv noget nyt - tag til vilnius

  (Bedømt af 4 personer)
  30.05.13: moni jensen
  Vilnius er en hyggelige by. Tag en forlænget weekend som vi gjorde. 2 per med hotel og fly 3800 kr. Det kan godt hver at man tænker hvad skal jeg tage til Litauen efter.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Athen

  (Bedømt af 4 personer)
  30.05.13: Ole Haertell
  Efter nøje overvejelser, godt hjulpet af div. internetsites, valgte jeg et lavpris hotel med pæne anmeldelser, centralt placeret på seværdigheder og offentlig transport, HOTEL ARISTOTELES, som tilbød overnatning pr. værelse (max. 3 personer) incl. morgenmad til €33,00, og hvilken overraskelse!!
  Se hele rejsetippet
 • Coimbra, mellem Lissabon og Porto

  (Bedømt af 1 person)
  30.05.13: H,.Hansen
  Coimbra er et fantastisk sted at tilbringe et par dage på rundturen i Portugal. Bo f.eks. på Hotel Dom Luis med den mest vidunderlige udsigt over byen og gå så på opdagelse i byens små gyder med masser af restauranter, butikker og folkeliv.
  Se hele rejsetippet
 • I hunnerkongen Attilas fodspor

  (Bedømt af 2 personer)
  29.05.13: hans bredahl
  Aquileia er et charmerende midtpunkt for en tur i Friuli. Kun få meter fra Campingpladsen i Aquileia i Friuli finder man den gamle romerske havn som der er bevaret betydelige rester af.
  Se hele rejsetippet
 • Milano's must see!

  (Bedømt af 1 person)
  28.05.13: Line Fløjborg Schmidt
  Milano er en større by i Italien, og ligger i Lombardiet. Når du rejser til Milano, så kan du forvente en by fyldt med mode, meget smukke bygninger og massere af spændende museer.
  Se hele rejsetippet
 • Sol og Sommer i Barcelona

  (Bedømt af 2 personer)
  26.05.13: Nina
  Perfekt sted at holde sommer ferie. Man skal være modtagelig for alt da Barcelona kan give en kæmpe oplevelse for helse familien både kræsne og u-kræsne.
  Se hele rejsetippet
 • Roadtrip i det Skotske Højland

  (Bedømt af 11 personer)
  1. Etape, Lørdag. 266 km. Edinburgh - Loch Ness
  Billeje
  Vi havde booket en bil hjemmefra. En mellem størrelse bil kan fås for under 500 kroner ved de fleste udlejnings bureauer.
  Se hele rejsetippet
 • Sæler og ændrede planer i Friedrichskoog i Tyskland

  FDM travel
  (Bedømt af 2 personer)
  Nogle gange, når man forventer at opleve noget bestemt, så sker der noget uventet, og man kommer til at opleve noget helt andet. Det var hvad der skete for os, da vi kørte ud i håbet om at komme ud og se sæler i naturen ved byen Friedrichskoog.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer på Mallorca - i øst og vest

  (Bedømt af 12 personer)
  20.05.13: Bent Markusen
  Vi havde aldrig været på Mallorca, så når det endelig skulle være ville vi også opleve øen.
  Dog med respekt for at det trods alt var ferie!
  Se hele rejsetippet
 • Puerto Sóller på Mallorca

  (Bedømt af 2 personer)
  17.05.13: karen sørensen
  Puerto Soller er det smukkeste på hele mallorca og jeg har været mange steder på øen.
  At vågne op til en udsigt med både strand, bjerge og små gårde er fantastisk .
  Se hele rejsetippet
 • Løb en tur om morgenen på dit krydstogt og få en ekstra fed oplevelse

  FDM travel Webredaktør
  (Bedømt af 6 personer)
  Når du tænker krydstogt tænker du sikkert luksus, afslapning og utrolig lækker mad. Men er du, ligesom jeg, bidt af en gal løber og kan ikke sidde stille alt for længe, er det faktisk ret nemt, at kombinere aktivitet og afslapning på et krydstogt.
  Se hele rejsetippet
 • Stjernestuder på Mallorca

  (Bedømt af 1 person)
  16.05.13: Karin Meyer
  På vores sidste tur til Mallorca var der blandt mange dejlige oplevelser specielt to oplevelser, som vi aldrig vil glemme.
  Se hele rejsetippet
 • Billig gondol i Venedig

  (Bedømt af 37 personer)
  14.05.13: Anette Friis
  Hvis du er så heldig at skulle en tur til Venedig, men synes det er for dyrt at ofre de 80 euro, som det tit koster at tage en tur med gondol, så fortvivl ikke.
  Se hele rejsetippet
 • Venedig på gåben

  (Bedømt af 4 personer)
  13.05.13: Tina Svendsen
  Vi besøgte for nogle år siden Venedig på en endagstur. Efter besøget besluttede vi at vende tilbage og prøve at tage overnatninger på hotel i Venedig.
  Se hele rejsetippet
 • Spar tid på transport i Venedig

  (Bedømt af 1 person)
  11.05.13: Katrine Black-Jensen
  Er vendt hjem efter en skøn og solrig tur til Venedig sammen med min mor, hun er gangbesværet og rolator bruger så tænkte meget over hvordan det skulle gå med alle de broer og bus-færger
  Se hele rejsetippet
 • Venedig - Kulturrig og romantisk.

  (Bedømt af 4 personer)
  08.05.13: Maibrit Nielsen
  Vi tog en uge til denne skønne by, som er rig på kultur og romantik, og Venedig leverer, hvad man forventer på alle områder. Der er dog nogle få ting, der er gode at være opmærksom på.
  Se hele rejsetippet
 • Caorle – på den italienske Adriaterhavskyst

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  07.05.13: Annette Holm
  På min første tur til Italien sammen med gode kollegaer fra FDM travel, fik vi set en stor del af området.
  Campingpladserne ligger som perler på en snor langs kysten – og vi besøgte Campingpladsen Villagio San Francesco, hvor vi booker ferie for rigtig mange glade danske gæster.
  Se hele rejsetippet
 • Filmstjerner i Cannes i maj under filmfestivalen

  Bookingassistent
  (Bedømt af 9 personer)
  Der er altid dejligt på Den franske Riviera – smid nogle filmstjerne oveni - så bliver det lige en tand bedre.

  Nogle af dem der går rygter om burde dukke op i år er:
  Ryan Gosling, James Franco, Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Eva Mendes, Justin Timberlake, Audrey Tautou, Robert Redford, Emma Watson og Orlando Bloom.
  Se hele rejsetippet
 • Miniatur Wunderland i Hamburg

  (Bedømt af 4 personer)
  02.05.13: Trine
  Hamburg er en fantastisk by. Den er et oplagt mål til en forlænget weekend, for den ligger så tæt på. Udover shopping i Weltklasse i alle de store arkader og passager rundt omkring i Alster-kvarteret og de andre kvarterer så som Schanzenviertel, så er der også en masse gode ting at se, som du måske ikke lige havde regnet med. En af disse er for eksempel Miniatur Wunderland.
  Se hele rejsetippet
 • Vinsmagning og ridderborge i Mosel

  (Bedømt af 2 personer)
  02.05.13: Jesper Ernst
  Jeg kan varmt anbefale en kort ferie i byerne langs floden Mosel. Der er mange små hyggelige byer med mulighed for gåture i bakkerne, besøg på byernes gamle middlealderborge og ikke mindst køb af rigtig god tysk hvidvin lige fra producentens garage til ganske rimelige priser.
  Se hele rejsetippet
 • Hamburg – fantastisk by til venindeturen!

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  02.05.13: Mille Larsen
  Hamburg er en by for dig som elsker shopping og storbyer men samtidigt også kan lide kulturelle og historiske ting....
  Jeg kan helt klart anbefale den her by hvis man skal af sted med f.eks. veninderne!
  Se hele rejsetippet
 • Oplev Barcelona udenfor turistsæsonen

  (Bedømt af 13 personer)
  De fleste forbinder Barcelona med sol, sommer og horder af turister der drives rundt som kvæg imellem byens MANGE turistattraktioner og seværdigheder.
  Byen eksisterer imidlertid også udenfor sommer-sæsonen...
  Se hele rejsetippet
 • Paris, alle sansers by

  (Bedømt af 8 personer)
  29.04.13: Susan Søndergaard
  18.april 2013 drog min mand og jeg til Paris. Da vi ankom sent til Charles De Gaulle lufthavnen, havde vi booket en overnatning på Radisson.
  Se hele rejsetippet
 • Forårsdage i Stralsund

  (Bedømt af 7 personer)
  28.04.13: Carsten Guldahl Sørensen
  Da vi i vinterens mørke planlagde vores miniferie i Stralsund var det med en forestilling om et forårslandskab med udsprungne løvtræer og blomster og buske i fuldt flor.
  Se hele rejsetippet
 • Napoli - en autentisk italiensk perle

  (Bedømt af 2 personer)
  26.04.13: Dorthe Stromboli
  Napoli har et dårligt rygte, som handler om mafia og affald. Jeg har besøgt byen flere gange og kan ikke genkende dette billede. Naturligvis må man tage sine forholdsregler og passe på lommetyve i områder med mange mennesker, men samtidig kan man glæde sig til sydlandsk gæstfrihed og stor hjælpsomhed fra befolkningen.
  Se hele rejsetippet
 • Endagstur til Porto moniz

  (Bedømt af 1 person)
  25.04.13: Naja
  Fra Funchal går der bus om morgenen gennem bjergene til Porto monitz, her har man så 4 timer til at bade i det fantastiske udendørs badeanlæg, se kystens vulkanske klipper og drikke en kop kaffe i den lille fine by.
  Se hele rejsetippet
 • Leg og idyl for børn og voksne på toppen af Tyrol

  (Bedømt af 3 personer)
  23.04.13: Søren Andersen
  Vi har flere gange været på sommerferie i Tyrol både i den østlige og den vestlige del. Af de oplevelser, der har vakt glæde hos både børn og voksne, er især de familieoaser, der ligger "gemt" oppe i bjergene, værd at fremhæve.
  Se hele rejsetippet
 • Tæt på det himmelske i London

  (Bedømt af 15 personer)
  22.04.13: Rikke Allerslev Jensen
  Når man er i London som turist, går man almindeligvis ind i St.Paul's Cathedral og/eller Westminster Abbey. Men ikke mange ved, at begge kirker hver dag har 'Evening Song' kl.
  Se hele rejsetippet
 • Middelalderidyl på Rothenburg ob der Tauber

  (Bedømt af 5 personer)
  22.04.13: Steen Pedersen
  Rothenburg ob der tauber , middelalderbyen i det NV Bayern er en turistperle af højeste karat. Vi har besøgt den ca. 30 gange. Så her er nogle få tips.
  Se hele rejsetippet
 • Stå på en alpetop - i Østrig

  (Bedømt af 20 personer)
  15.04.13: Mette
  Tag op på Kitzsteinhorn, toppen af Salzburg. Det er en fantastisk oplevelse uanset vejret.
  Se hele rejsetippet
 • Tossa de Mar - En lille perle på Costa Brava

  (Bedømt af 8 personer)
  12.04.13: Jan Stausgaard
  Omkring 100 km nord for Barcelona finder du en af Costa Brava kystens smukkeste byer, den dejlige Tossa de Mar. Området er nok mest kendt for nabobyen Lloret de Mar, kendetegnet ved ung-turisme og heftigt natteliv.
  Se hele rejsetippet
 • Musikmuseum Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist-elev
  (Bedømt af 2 personer)
  09.04.13: Joachim
  Har du lyst til og prøve noget atypisk museums besøg men meget spændende og underholdende? Jeg var i Rüdesheim, hvor vi skulle besøge deres musikmuseum, og jeg må indrømme at det var noget helt specielt.
  Se hele rejsetippet
 • Svævebane fra Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist-elev
  (Bedømt af 3 personer)
  09.04.13: Joachim
  Hvis man er i Rüdesheim og gerne vil have en rigtig god naturoplevelse, skal man helt bestemt tage en tur i deres svævebane.
  Man kan tage med en svævebane (lukkede gondoler) fra midten af byen op til Niederwald, hvor man svæver hen over de utroligt smukke vinmarker det meste af vejen.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris - Føl Magien!

  (Bedømt af 3 personer)
  09.04.13: Louise
  En enestående, magisk og dragende rejse, som ikke kunne andet, end at tage vejret fra mig! Mærk magien i Disneyland Paris, som jeg. Jeg er selv en kæmpe Disneyfan, men selvom man ikke er det, så er Disneyland Paris sådan en fantastisk oplevelse, at det er noget, som alle kan være bekendt at opleve! Selvom du ikke er til enorme rutsjebaner, karruseller, endeløse køer m.m.
  Se hele rejsetippet
 • Vandfald ved Algar på Costa Blanca

  (Bedømt af 5 personer)
  05.04.13: Trine
  Jeg har holdt ferie på Costa Blanca i rigtig mange år, og alligevel er der stadig ting, jeg endnu ikke har set. Da jeg var der i påsken 2013, fik jeg for først gang set vandfaldet Les Fonts d’Algar lidt uden for Callosa d’en Sarriá, ca 15 km fra Benidorm.
  Se hele rejsetippet
 • 17 maj Oslo, Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  Tag en dejlig sviptur til vores skandinaviske venners hovedstad OSLO. Der er rigtig god underholdning for både børn og voksne på båden.

  17.
  Se hele rejsetippet
 • Ceremony of the keys i Tower of London

  (Bedømt af 9 personer)
  02.04.13: Lene H Nielsen
  Jeg har aldrig i nogen guidebøger læst om dette. På Tower of London er der en ceremoni hver aften kl. 22, hvor nøglerne bliver låst inde.
  Se hele rejsetippet
 • Rundtur til lands og på vand med amfibie køretøj fra 2. verdenskrig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.04.13: Lena Olsen
  Tæt på London Eye mødte synet af et gammelt gult køretøj fra 2. verdenskrig os.

  Efter at have købt billetter entreede vi køretøjet, som blev betjent af en chauffør, og vi blev under hele rundturen godt underholdt af en meget humoristisk og velinformeret guide.
  Se hele rejsetippet
 • Få dine egne vintage fotografier

  (Bedømt af 4 personer)
  02.04.13: Rebecca Scheller
  Flere steder i Berlin, kan man sætte sig ind i gamle nyrestaurerede Billede automater. Og for blot 2 Euro, får man en billedestribe med 4 flotte billeder i sorthvid.
  Se hele rejsetippet
 • Vandretur i Rom

  (Bedømt af 3 personer)
  02.04.13: Jørgen Frandsen
  Vi havde 4 overnatninger i uge 12, hvor der var 20-22 grader, helt perfekt.
  Fra lufthavnen vil jeg anbefale at man tager bussen ind til hovedbanegården, det koster kun 6 euro, toget koster 14 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Rejs i historien i London

  (Bedømt af 4 personer)
  29.03.13: Marianne Christensen
  Besøg det omfattende, og alligevel overskuelige Geffrye Museum, 136 Kingsland Road i London.
  Her findes historien i de opstillede periodehjem fra 1600tallet op til nutiden.
  Se hele rejsetippet
 • Østersmarker og tidevand i Cancale i Bretagne

  Vinderrejsetip Marts 2013
  (Bedømt af 33 personer)
  22.03.13: Mariane Erichsen
  Vi ville til Bretagne og se på tidevand. FDM havde et tilbud om feriebolig i Les Hauts de la Houles i Cancale. Billedet i annoncen så egentlig ikke særligt indbydende ud, men det lå ved byen St. Malo og så slap vi for selv at søge en bolig op. Så vi slog til.
  Se hele rejsetippet
 • I love Paris – even in the rain

  (Bedømt af 115 personer)
  Det var med håbet om at få sniffet lidt til foråret at min kone og jeg drog mod Paris en fredag morgen. Desværre var vejet i Paris ikke meget bedre en herhjemme.
  Se hele rejsetippet
 • Weekendtur til Flensborg og Lyksborg

  (Bedømt af 12 personer)
  18.03.13: Trine
  Overvejer du en lille weekendtur syd for grænsen, kan jeg varmt anbefale Strandhotel Glückburg. Jeg var på en lille venindetur i marts 2013, og vi var begge enige om at, hotellet og beliggenheden er helt i top.
  Se hele rejsetippet
 • Bade og Storbyferíe i et:-)

  (Bedømt af 7 personer)
  16.03.13: Gitte Gregersen
  Jeg havde en super ferie til Nice sidste år. En fantastisk by, hvor der både er mulighed for at slappe af ved stranden men derudover er der også rigtig god shopping og fantastisk hyggelige restauranter.
  Se hele rejsetippet
 • Ilulissat om sommeren

  (Bedømt af 4 personer)
  14.03.13: Jaerus Møller
  Jeg har rejst over alt i Grønland som tekniker og har oplevet masser af natur senarier som er suplime og til tider barske men det er det positive oplevelser der er primære.
  Se hele rejsetippet
 • Historiske Berlin

  (Bedømt af 6 personer)
  14.03.13: Henrik Bengstrøm
  En storby med et væld af oplevelser henholdsvis fra 2 verdens krig og den kolde krig. Samtidig i skærende kontrast til de enorme byplans projekter der vil gøre Berlin til Europas mest moderne hovedstad.
  Se hele rejsetippet
 • Byrundtur i Lissabon med tuk tuk

  FDM travel - Presale Manager
  (Bedømt af 5 personer)
  For os der har haft fornøjelsen af de larmende store veje i Bangkoks, så er en tuk tuk ikke helt ukendt. En støjende, lidt vovet metode til billigt at bevæge sig rundt i storbyen.
  Se hele rejsetippet
 • Kan du ikke vælge om det er Gardasøen eller Adriaterhavet som trækker til sommer ?

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  11.03.13: Birgitte Juhl
  Jeg kan varmt anbefale at flyve til Venedig og her leje en bil og køre ud til et vores mange skønne ferie steder ved det nordlige Adriaterhav.
  Se hele rejsetippet
 • Et af de hemmelige steder på Gran Canaria

  (Bedømt af 2 personer)
  Har man lejet en bil til sin ferie på Gran Canaria, så kan man komme ind på øen og opdage en masse spændende natur og små byer.
  Se hele rejsetippet
 • Rostock - Overraskende mellemstor by lige i nærheden

  (Bedømt af 6 personer)
  10.03.13: Ettie Trier Petersen
  Jeg skulle i april måned 2012 med et par veninder på en forlænget tur til det nordlige Tyskland, men kom lidt sent i gang med forberedelserne, så aftalen blev et ophold i Rostock.
  Se hele rejsetippet
 • Schwerin

  (Bedømt af 1 person)
  09.03.13: Hans Petersen
  Landshovedstaden i Mecklenburg Vorpommern er SCHWERIN. Byen ligger kun 250 Km syd for grænse , og er derfor velegnet til mini/weekendferi . Og der er meget at opleve i byen , der er omgivet af store søer, med al mulig maritim aktivitet.
  Se hele rejsetippet
 • Vandretur fra Fira til Oia (ca. 10 km)

  (Bedømt af 2 personer)
  08.03.13: Hanne Brandt
  Vi har været på Santorini fire gange, og det er stadig ikke sidste gang vi har været der. I 2012 da vi var der, blev vi enige om, at gå fra Fira til Oia.
  Se hele rejsetippet
 • Vandre i Harzen

  (Bedømt af 4 personer)
  07.03.13: Hans Petersen
  Vi tager ofte på bilferie i Harzen, ofte med børnebørn. Harzen er gennemsyret af gode vandrestier, der også kan benyttes om vinteren. Specielt for børnebørnene er det sjovt at samle officielle stempler på 222 seværdige steder i Harzen.
  Se hele rejsetippet
 • Ta' til hyggelige Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  Rüdesheim er en hyggelig by ved Rhinen. Byen er omgivet af vinmarker og det kan anbefales at kombinere et par nætter i byen med bil- eller vandreture i vinområderne.
  Se hele rejsetippet
 • Kombiner en romantisk tur til Rhinen med en hyggelig storbyferie i Køln…

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  Flyv evt. Til Nürnberg, lej en bil og kør langs Rhinen og slut til sidst af i Köln, som er Tysklands 4. største by. Køln ligger på bredden af Rhinen og er smuk gammel by som er rig på historie.
  Se hele rejsetippet
 • Spar 800 km i bil til Rhinen

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  De fleste forbinder nok turen til Rhinen med en køretur på mere end 800 km...måske endda i bus hvor du er bundet af et fast program.
  Se hele rejsetippet
 • Gardasøen (halvt) rundt i børnehøjde

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 6 personer)
  Gardasøen har noget at tilbyde enhver – fra børnefamilier, der ønsker sol, vand og afslapning, til den aktive, til naturelskeren, til parret der vil kombinere wellness med god mad og vin.
  Se hele rejsetippet
 • Sol, sommer og geocaching på Naxos

  (Bedømt af 3 personer)
  26.02.13: Anne-Lise Lind
  En græsk perle, hvor marmorsøjlerne strækker sig mod himlen. Hvor havet er krystalklart, og hvor marmorbrokker, som tydeligt ses på havbunden, vidner om en fantastisk historie fra det gamle Grækenland.
  Se hele rejsetippet
 • En skøn afslutning på en skøn dag i Val Gardena

  FDM travel Presale coordinator
  (Bedømt af 7 personer)
  Vi har lige været i Val Gardena på ski, vi boede i byen Ortisei / St Ulrich. Det er et rigtig godt udgangspunkt for skiløb omkring Sellamasivet.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Park

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  21.02.13: Bente Grønvig
  Jeg synes, Disneyland Paris er et skønt sted. Du bliver glad, når du kommer ind af hovedindgangen til Disneyland Parken og går op af Mainstreet.
  Se hele rejsetippet
 • Walt Disney Studios Park

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  21.02.13: Bente Grønvig
  I Walt Disney Studios Park er der en masse forskellige shows og forestillinger. Et af dem er ”Moteurs”, et Actionshow med biler, hvor der er fart over feltet og overraskende effekter.
  Se hele rejsetippet
 • Beachcrawl på Mallorca

  (Bedømt af 2 personer)
  20.02.13: Sandra
  Kan man tage på sommerferie som enlig mor med to drenge på 2 og 4 år? Med oplevelser i natur og kultur og UDEN pakkerejser med de skrækkelige 'all-inclusive a la spis det samme mad hver dag' og 'børneklub a la aflever dit barn til guiderne' som jeg gerne ser mig fri for? Det kan man i hvert fald på Mallorca! Her er de perfekte rammer for en familieferie...
  Se hele rejsetippet
 • Nyd foråret i storbyen!

  (Bedømt af 8 personer)
  19.02.13: Jette Jørgensen
  Er netop kommet hjem fra en dejlig tur til Lissabon - her får man både sol og en forsmag på foråret, selvom kalenderen endnu siger februar.
  Se hele rejsetippet
 • Naturen på Færøerne

  (Bedømt af 4 personer)
  18.02.13: Brian Fagradal
  Når du er på Færøerne skal du opleve den smukke natur der er på Færøerne, der er gamle huse der er ca. 300 år gamle.
  Se hele rejsetippet
 • Garda By

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  18.02.13: Birgit Larsen
  Garda by ligger midt i bugten og den gamle bydel er stadig et charmerende sted med gamle huse og buegange, snørklede stræder og små pladser.
  Se hele rejsetippet
 • Malcecine - Bjergbanen og vandreture

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  18.02.13: Birgit Larsen
  En vidunderlig gammel by ved Gardasøen er Malcecine, som er et velegnet feriested ved foden af slottet Castello Scaligero. Tag tid til at gøre holdt ved en cafe, hvor der er udsigt over søen.
  Se hele rejsetippet
 • Restaurant La Cross i Garda

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  18.02.13: Birgit Larsen
  Restaurant La Cross - Ca. 15 minutters gåtur ud af byen, kommer man til Restaurant La Cross, det er virkelig gåturen værd, en fremragende italiensk restaurant.
  Se hele rejsetippet
 • Istanbul - hvor skal man bo og hvad skal man se?

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  15.02.13: Mille Larsen
  Istanbul er for mig en storby som skal opleves. Da en del af byen er placeret i Europa og den anden del i Asien har man her muligheden for at møde en by med det bedste fra begge sider.
  Se hele rejsetippet
 • Maden i Istanbul

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  15.02.13: Mille Larsen
  Maden i Istanbul er vist ikke til at slippe udenom og fortjener næsten et tip for sig selv. I istanbul er der selvfølgelig et hav af restauranter – men jeg har et par steder som jeg personligt anbefaler.
  Se hele rejsetippet
 • Rhodos – inspiration for kunst og kultur interesserede

  (Bedømt af 8 personer)
  14.02.13: Inge Nielsen
  Rhodos forbindes ofte med sol og strand, og dejlige ferie oplevelser på små hyggelige spisesteder og spændende markeder, og alt det byder Rhodos på, som de fleste ved.
  Se hele rejsetippet
 • Windsurfing og cykling ved Gardasøen

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  Vinden og vejret ved Gardasøen er rigtig godt til wind- og kitesurfing og især i den nordlige ende af søen finder I adskillige windsurfingskoler, hvor I kan leje udstyr, få undervisning og få råd og vejledning.
  Se hele rejsetippet
 • Tremosine - et himmelsk sted ved Gardasøen!

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  Bjerge? Ja! Vand? Masser! Aktiv ferie? Tremosine!

  Er familien til aktiv ferie så er Tremosine på den nordøstlige side af Gardasøen et rigtig godt udgangspunkt for f.eks.
  Se hele rejsetippet
 • En labyrint med pirater, feer og monstre på Playa de Muro, Mallorca

  (Bedømt af 3 personer)
  14.02.13: Susanne Togeby
  På Playa de Muro ved Alcudia er bygget en stor og meget indviklet labyrint i træ. Vi kunne se den fra vores balkon og undrede os i starten over, hvad det var.
  Se hele rejsetippet
 • Stille, ukendt og med Mallorcas flotteste udsigt

  (Bedømt af 3 personer)
  14.02.13: Mary-Ann Lie Wulff
  Hvis du/I har bil til rådighed så afsæt en tur til bjerget Puig de Randa med klosteret Santuary de Cura. Bjerget ligger på den sydlige del af Mallorca, 15 km. fra Palma.
  Se hele rejsetippet
 • Paros - på egen hånd i sol med oplevelser

  (Bedømt af 3 personer)
  10.02.13: Orla Hav
  Turen gik via Athen en by med ondt i økonomien; men med oplevelser af høj kultur over århundreder.
  Efter tre overnatninger gik turen til Paros, en behersket turistmagnet med masser af oprindelige miljøer og byer.
  Se hele rejsetippet
 • Pilgrimsrejse fra Alanya

  (Bedømt af 1 person)
  10.02.13: Dan Lind Hansen
  Hej! Jeg har i forbindelse med rejse til Alanya i Tyrkiet besøgt Konya som ligger 5 timers buskørsel fra Alanya. Der har jeg besøgt et mausoleum for en muslimsk mystiker kaldet: Rumi eller Mevlana.
  Se hele rejsetippet
 • Hyggelige Lignano

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  08.02.13: Annette Holm
  Lignano er en langstrakt hyggelig by beliggende langs kysten – og der er rig mulighed for at leje cykler for at komme rundt i byen og på stranden.
  Se hele rejsetippet
 • Golfrejse til Lignano

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  08.02.13: Annette Holm
  Fantastiske Green Village Resort 4* - Tag et vennepar med og nyd at gå den fantastiske 18 hullers golfbane igennem, golfbanen dækker et område på 50 hektar og der er mange smukke søer og bunkers, som giver store udfordringer til både begyndere og erfarne golfspillere.
  Se hele rejsetippet
 • Søskendetur til Gran Canaria

  (Bedømt af 1 person)
  06.02.13: Anna Klausen
  Min søster og jeg blev enige om en dejlig varm ferie på Gran Canaria i januar måned. Hun blev snydt for sin ferie i efteråret pga 2 operationer lige efter hinanden, så hun trængte til at komme ned i solen.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  (Bedømt af 2 personer)
  04.02.13: Christina Jeppesen
  For mange år siden rejste vi til Frankring med hovedmål at besøge Disneyland Paris, mens børnene var små, vi camperede godt 10 km fra Disneyland på en forholdsvis ny campingplads, det var en tidligere flyveplads der var lavet om med fin legeplads og nær en lille sø, der var rigtig hyggeligt, og det var nemt i forhold til transport til Disneyland.
  Se hele rejsetippet
 • Malta - super dag på havet

  (Bedømt af 2 personer)
  03.02.13: Pernille Pedersen
  På vores dejlige ferie til Malta, var vi på en fantastisk sejltur ud til den blå lagune.
  Vi tog med et af de store skibe, fra havnen i Mellieha.
  Se hele rejsetippet
 • Drengetur til Hamburg

  (Bedømt af 31 personer)
  Der er rigtigt mange grunde til at besøge hansestaden Hamborg, kun godt 1½ times kørsel fra Puttgarten eller grænsen ved Kruså (hvis man kommer fra Jylland).
  Se hele rejsetippet
 • London - ikke for sarte sjæle!

  (Bedømt af 4 personer)
  31.01.13: Diana Munk
  En fantastisk storby som skal opleves! Der er klart to ting man skal opleve i London: Tower of london, og London Eye. Det lyder ikke af meget men Less is more!
  Se hele rejsetippet
 • Billigere og mindre kø!

  (Bedømt af 6 personer)
  30.01.13: Anja Bachstein
  Hvis man, som os, har "mange" børn og ikke alt for mange penge, så kan man bruge vores rejse tip.
  Vi har været i Disneyland Paris to gange.
  Se hele rejsetippet
 • Sardinien - På kanten af smaragdkysten...

  (Bedømt af 15 personer)
  30.01.13: Jennifer van Putten
  Sommersolen danser på en skyfri himmel, da vi træder ud af flyet i Olbias lufthavn, Costa Smeralda Airport. Asfalten sveder og den varme luft får det til at flimre over landingsbanen.
  Se hele rejsetippet
 • Festlig nytårsaften – uden besvær

  Produktchef
  (Bedømt af 3 personer)
  Orker du heller ikke længere nytårsaften på traditionel vis? Indkøb, madlavning og efterfølgende rengøring kan tage livet af selv den bedste nytårsaften, der holdes i hjemmet.
  Se hele rejsetippet
 • Sardinien – et sandt italiensk paradis

  (Bedømt af 3 personer)
  29.01.13: Janne Brund Eskesen
  I oktober 2009 tilbragte vi en uge i det nordlige Sardinien – og det bliver bestemt ikke vores sidste besøg på denne fantastiske ø.

  Vi fløj direkte fra Billund til Alghero og startede ferien med at bo 3 dage i denne hyggelige by på vestkysten.
  Se hele rejsetippet
 • Tag udklædningstøj med hjemmefra

  (Bedømt af 4 personer)
  29.01.13: Gitta Villadsen
  Vi var i disneyland fra onsdag i uge 41 til mandag i uge 42 og det var fantastisk god oplevelse og vi nød de første dage hvor der ikke var så mange mennesker.
  Se hele rejsetippet
 • Weekend - nytår - London

  (Bedømt af 37 personer)
  26.01.13: Mona
  Vi havde valgt at tage en forlænget weekend i London henover nytår 2012/2013. Vi glædede os til at gense byen. Under planlægningen af denne tur konstaterede vi at vi ikke havde været i London siden 1992.
  Se hele rejsetippet
 • Shopping mekka udenfor Thessalonikis lufthavn.

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  24.01.13: Mette Eggebrecht
  Kombiner sommerferien på Halkidiki med nogle dage i Thessaloniki og oplev en skøn og livlig universitetsby med masser af historie, gode shopping muligheder og ikke mindst aften/nattelivet i byen på restauranterne/cafeerne.
  Se hele rejsetippet
 • Fornøjelser til alle i Disneyland Paris

  (Bedømt af 6 personer)
  24.01.13: Iben Gundtoft
  Vi har været i Disneyland Paris 2 gange - i september 2009 og marts 2011. September er den bedste årstid, da der var dejlig varmt.
  Se hele rejsetippet
 • Sardinien, rig på oplevelser

  (Bedømt af 2 personer)
  24.01.13: Jørgen Sørensen
  Det var en ferie tilbage i september 2007, som vi selv arrangerede. Vi havde nogle år forinden været på 14 dages sprogskole på Sicilien, så derfor turde vi godt binde an med Sardinien.
  Se hele rejsetippet
 • Amalfikysten - en levende klassiker

  (Bedømt af 7 personer)
  At vågne til udsigt over Middelhavet om morgenen og vide, at der venter en ny oplevelse – det er fantastisk. Kombineret med gennemført service og italienernes sans for det gode liv, kan det ikke blive meget bedre
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris - også på budget

  (Bedømt af 17 personer)
  24.01.13: Jette Bertelsen
  Disneyland Paris, hvor man glemmer alt om sin alder, og træder ind i en verden fuld af eventyr og magi. Disneyland er for alle. Børn som gamle.
  Se hele rejsetippet
 • Rømø-Sild - Køre i tog medens man sidder i bilen

  (Bedømt af 4 personer)
  23.01.13: Arne ERiksen
  Lige ved Danmarks bagdør har man noget af en seværdighed. Det opdager man først, når man tager familien fra Canada med på turen. De er måløse, fordi meget kan amerikanerne, men dog ikke dette.
  Se hele rejsetippet
 • Veninde- og familietur til Amalfi

  (Bedømt af 8 personer)
  23.01.13: Karin Plesner
  I September 2012 skulle jeg på en forlænget weekendtur til Amalfi med en stor flok veninder, vi var ialt 14 afsted. Da jeg har rejst meget i Italien tidligere og altid har fået at vide at Amalfi er noget at det smukkeste Italien, valgte jeg at kombinere venindeturen med en familietur for at få mere tid på stedet.
  Se hele rejsetippet
 • Algheo, Sardinen - Europas Caribien

  (Bedømt af 3 personer)
  23.01.13: Bo
  Kilometer af hvide strande, som man ellers kun ser i Caribien, indbyder til afslapning og badeferie, Her combineret med hygge i den gamle by del, hvor man bruger aftene på at slentre rundt i de smalle gader og på havnefrontenfor at finde de gode spisested, og der er nok af dem.
  Se hele rejsetippet
 • Vores ferie på fire hjul til Umbrien, den italienske region midt i landet

  (Bedømt af 12 personer)
  22.01.13: Arne Strøm Madsen
  Der er 1860 km. til feriestedet fra København, så turen derned krævede 2 overnatninger.
  Første sted var i byen Buttenheim 860 km. nede i Tyskland, på Hotel am Markt.
  Se hele rejsetippet
 • Amalfikysten

  (Bedømt af 5 personer)
  21.01.13: Søren
  Min kone og jeg har ofte gjort turen til Italien i egen bil. Men når det gælder Amalfikysten – Costiera Amalfitana – efterlader vi bilen derhjemme.
  Se hele rejsetippet
 • 3 x vulkaner for børn og badedyr

  (Bedømt af 3 personer)
  21.01.13: Hanne Henriksen
  Området nord for Amalfi og Sorrentohalvøen byder på 3 spændende oplevelser som tiltaler nysgerrige unger og folk med lyst til at være på vulkaner: Herculeanum, Vesuv og Solfaterra:
  Herculaneum ligger tæt på Napoli mellem Vesuv og Havet i byen Ercolano.
  Se hele rejsetippet
 • Godt skiløb i St. Anton

  (Bedømt af 1 person)
  19.01.13: Annette Vick
  Har nu været i St. Anton et par gange.
  Fantastisk skiløb. En god tur rundt i hele området, med start i St.Anton, videre mod St. Christoph og så mod Zürs og Lech.
  Se hele rejsetippet
 • München, Tysklands mest besøgte by!

  (Bedømt af 14 personer)
  15.01.13: Rikke Nielsen
  München er den mest besøgte by i Tyskland og dette er ikke uden grund! Selvom byen nok er mest kendt for sin årlige Oktoberfest (også kaldet Wiesn), så rummer den altså også en del andre ting.
  Se hele rejsetippet
 • Tag en scootertur øen rundt - Rhodos

  (Bedømt af 2 personer)
  13.01.13: toke persson
  Vestkysten er dejligt tempereret med lidt luftning.
  Med udgangspunkt i Rhodos by - lej et par scootere - ikke for store - tag turen fra østsiden - besøg sommerfugledalen og "de syv kilder"- kør over Lindos - derefter ind over bjergene til vestkysten - oplev i bjergene en god lokal sen frokost i Apollonia - nyd turen nordover og lav passende stop undervejs - tag eventuelt turen op til templerne (ruiner) og nyd udsigten over Middelhavet.
  Se hele rejsetippet
 • Den bedste guide i Rom

  (Bedømt af 16 personer)
  13.01.13: Pernille Zink Nielsen
  Vi havde bestemt os til, at holde årets storbyferie i Rom i slutningen af august 2012 (fra søndag til lørdag).
  Efter at have læst os igennem en masse bøger, måtte vi konstatere, at hvis vi skulle have det fulde udbytte af vores første tur til Rom, så måtte vi have professionel hjælp.
  Se hele rejsetippet
 • Vandretur på Cabo de San Antonio ved Javea

  (Bedømt af 4 personer)
  11.01.13: Trine
  På vejen mellem Denia og Javea på Costa Blanca ligger Kap San Antonio. Her er der flotte udsigter over Middelhavet og Javea, men der er også en fantastisk lille gåtur fra klippen og ned til Javea-havn og tilbage igen. Slut af med tapas i den gamle by i Javea.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse

  (Bedømt af 3 personer)
  11.01.13: Regina
  En rejse til Island giver oplevelser på en hel spiciel måde. Island er både skræmmende, yndig, fascinerende og overvældende med sit storslåede landskab, hvor man oplever flotte vandfald, øde stepper, lavaområder, varme kilder, gejsire, isfyldte laguner, et rigt fugleliv, venlige og særprægede mennesker, gamle og moderne kirker og bygninger, ensomme fjorde og meget meget mere.
  Se hele rejsetippet
 • Julies hundeinternat på Halkidiki

  (Bedømt af 20 personer)
  10.01.13: Charlotte Ib
  Vi har flere gange nu besøgt et lille hyggeligt hundeinternat der ligger ca. en times kørsel fra Thessaloniki. Julie Tsiakmakis er en engelsk kvinde der i en årrække har drevet dette internat for hjemløse græske hunde.
  Se hele rejsetippet
 • Toscana 2012 - Før syndfloden

  (Bedømt af 2 personer)
  09.01.13: Steffen Jensen
  TOSCANA SEPTEMBER/OKTOBER 2012
  Knap tre uger efter vor rejse østpå med mange indtryk og kort beskrevet i rejsebrevet ”Ukraine på tværs” havde Steffen planlagt en tur til Toscana, som en slags førtidig fødselsdagsgave.
  Se hele rejsetippet
 • Mallorca - et lille paradis på størrelse med Fyn

  (Bedømt af 7 personer)
  09.01.13: Sune Pilgaard
  I årtier har danskere holdt ferie på den smukke ø, Mallorca, og det ikke uden grund. Klimaet er behageligt lunt, afstandene overkommelige, og man føler sig velkommen overalt.
  Se hele rejsetippet
 • London - alt for lidt tid, alt for meget at se

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  08.01.13: Mille Larsen
  London er skøn, og er helt klart højt på listen over byer der bare skal opleves! Som så mange andre byer er her også et utal af steder der skal ses - men sammen med shopping, musicals og de engelske famøse pubs der bare ikke tid nok.
  Se hele rejsetippet
 • Rhinen skal opleves.

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  På en for nylig afholt uddannelsestur til Rhinen, så jeg for første gang det skønne område og blev meget positiv overrasket.
  Den ene hyggelige Rhin by efter den anden ligger på en lagn række og er man til god mad og ikke mindst god vin ( især hvidvin )så er området det helt rigtige valg.
  Se hele rejsetippet
 • Overnatning inden afrejsen fra Kastrup

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  08.01.13: Bente Grønvig
  Jeg har nu et par gange boet på Hilton Copenhagen Airport Hotel i Kastrup dagen før min afrejse ud i verden og det er en rigtig dejlig måde at starte ferien på.
  Se hele rejsetippet
 • Tag en famillien tur til Bulgarien Golden sands

  (Bedømt af 1 person)
  08.01.13: Joan
  Mig og min forlovet har være en tur i Bulgarien ved Golden sands med vores to børn da de var 10 år og 5 år på det tidspundkt var jeg gravid med vores datter hvor vi gerne ville havede være med på deres safia tur men det kom vi ikke på grund af at jeg var gravid så vi blive eneni om at vi måtte til Bulgarien igen for at prøve den safia tur som man har hørt så meget om.
  Se hele rejsetippet
 • Storby og strand i Grækenland

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 10 personer)
  Har man lyst til holde ferie med storby shopping og strand, så er Thessaloniki og Halkidikki et rigtig godt bud. Flyv til Thessaloniki og lej en bil.
  Se hele rejsetippet
 • Tyrkiet - All inclusive betaler sig!

  (Bedømt af 1 person)
  06.01.13: Pia
  Vi rejste til Tyrkiet i sommer med vores sammenbragte 4 store teenagebørn. Oprindeligt havde vi ikke bestilt all-in, men allerede den første dag kunne vi sagten se fordelene ved at vi ikke ubetinget skulle blive enige om at spise frokost eller aftensmad samtidig.
  Se hele rejsetippet
 • Efterårsferie i byernes by

  (Bedømt af 20 personer)
  05.01.13: Natasja Erbillor Sørensen
  Sidste år tog jeg med min mor og søster til Paris i efterårsferien. Busturen derned var lang, og vi rejser helt sikkert med fly næste gang.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastisk nytårsaften i Hildesheim

  (Bedømt af 16 personer)
  04.01.13: Kaj Hansen
  Vi havde valgt en 4 dages tur til Hildesheim som ramme om vores nytårsaften. Hotel Van Der Valk er en oplevelse i sig selv. Alt er professionelt, smagfuldt og levede helt op til vores krav for et 4 stjernet hotel.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin - Rejse rundt og se det hele for ingen penge

  (Bedømt af 6 personer)
  03.01.13: Anne Pedersen
  Jeg var i berlin en med en veninde her i sommers og vi var bare klar på nogle oplevelser. Men vi vidste ikke rigtig hvad der var værd at se i berlin ud over muren.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Julemarked og gratis transport for alle EU borgere over 65 år

  (Bedømt af 4 personer)
  03.01.13: Henning Boysen
  Det var anden gang min hustru og jeg, som begge er folkepensionister, tog på juletur til Budapest. Budapest har vel nok et af Europas bedste julemarkeder på Vörösmarty Ter, som ligger i den ene ende af gågaden Vaci Utca.
  Se hele rejsetippet
 • Sarajevo - Verdener mødes to timers flyrejse fra København

  (Bedømt af 10 personer)
  Smalle stræder med vandpibecafeer, kobberbutikker og restauranter med lækker mad får én til at tænke på Istanbul mens andre dele af byens centrum er bygget efter østrig-ungarsk forbillede og minder om Centraleuropa.
  Se hele rejsetippet
 • Casa Rocca Piccola

  (Bedømt af 2 personer)
  20.12.12: Hanne Berg
  Vi har været på Malta 3 gange og det er fantastisk.
  2. gang vi var der i april 2011 besøgte vi Casa Rocca Piccola, som skulle være det sidste gamle familiepalads, som stadig er beboet af en adelsfamilie.
  Se hele rejsetippet
 • Besøg hyggelige Lignano

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  18.12.12: Annette Holm
  Lignano er en langstrakt hyggelig by beliggende langs kysten – og der er rig mulighed for at leje cykler for at komme rundt i byen og på stranden.
  Se hele rejsetippet
 • Bulgarien er andet end Sunny Beach!

  (Bedømt af 4 personer)
  14.12.12: Marie Lunders
  6 veninder og jeg tog i sommers til Bulgarien. Her har en af mine veninder en lejlighed. Ferien blev mest brugt på at dase ved polen om dagen, spise god mad og aften og besøge forskellige barer! Vi var langt væk fra Sunny Beach, men vi havde vores egen store fest.
  Se hele rejsetippet
 • Languedoc-Roussillon - Et skønt mix af perler for den rejselystne!

  (Bedømt af 25 personer)
  14.12.12: Lone Christensen
  Languedoc-Roussillon rummer så meget mere end de fleste lige går og tror: Middelalderborge gemt i hver en krog, badestrande til den helt store guldmedalje, bjerge, floder, shopping og naturoplevelser som du sikkert ikke vidste at du kunne få i Europa!

  Se hele rejsetippet
 • Vulkanen Teide på Tenerife

  (Bedømt af 4 personer)
  Besøg Teide Nationalpark, og kom helt op på toppen af vulkanen Teide. Det er ikke kun en fantastisk smuk tur gennem nationalparken, men en hel vildt sej oplevelse at stå deroppe og kigge ud på omgivelserne, for man har det som om man er på toppen af verden.
  Se hele rejsetippet
 • En kulinarisk guide (Palma og nærmeste omegn)

  (Bedømt af 6 personer)
  Palma/Mallorca har i mange år været et af mine foretrukne rejsemål for en forlænget weekend med drengene eller en uge med kæresten. Klimaet er perfekt fra april til oktober og udfoldelsesmulighederne alsidige og muligt at tilpasse efter ethvert temperament.
  Se hele rejsetippet
 • Istanbul - Besøg i en smeltedigel

  (Bedømt af 29 personer)
  05.12.12: Preben Østerlund
  Har du en weekend og et par dage, så overvej om ikke det er Istanbul, du skal besøge næste gang … du kan flyve dertil på under 4 timer, og alligevel føle dig så utroligt langt væk hjemmefra! Vi ankom en lun lørdag aften i september og havde 3½ døgn i byen.
  Se hele rejsetippet
 • Landmannalaugar skal bare opleves

  (Bedømt af 3 personer)
  03.12.12: Rasmus Pedersen
  Var i Island i sommeren 2012 og jeg har aldrig set så smukt et land.

  Tager man til Island, så skal man også tage til de varme kilder i Landmannalaugar.
  Se hele rejsetippet
 • Lækkert Italiensk mad i Bibibione

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  03.12.12: Connie Larsen
  Vi var 9 sultne som slentrede ned af gågaden Corsa Europa og var på udkik efter noget godt at spise. Det er tit en god idé at kigge ned af sidegaderne og vi pludseligt fik vi øje på skiltet Restorante – Pizzeria Storione på Via Atlante.
  Se hele rejsetippet
 • Fra Assmanshausen til Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  01.12.12: mathias
  Skal miniferien foregå i den lille by Assmannshausen, og i gerne vil ind til Rüdesheim for at shoppe lidt, eller måske for at se nogle af de mange kulturelle seværdigheder, Rüdesheim byder på, kan det anbefales at lade bilen stå og i stedet tage en af turistbådene, der slider sig op af Rhinen.
  Se hele rejsetippet
 • Besøg Gardasøen i ydersæsonerne

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  01.12.12: Tina Kærgaard
  Vi danskere er vilde med Gardasøen og den er et af de populæreste rejsemål for danske familier i skolernes sommerferie, men har man mulighed for at rejse før eller efter højsæsonen er der visse fordele.
  Se hele rejsetippet
 • Sejltur udfor Fethiye's vidunderlige kyst (redigeret)

  (Bedømt af 7 personer)
  Mens Marmaris og Alanya er kendt af de fleste danskere, er Fethiye efter min bedste overbevisning en overset perle for mange. Vi var der i sommer og vil mægtigt gerne tilbage dertil.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn atmosfære og mest for pengene i Prag

  (Bedømt af 2 personer)
  29.11.12: Nina Keller
  Vi har nu været i Prag 3 gange og hver gang overraskes vi af den skønne atmosfære i en af europas hyggeligste storbyer.

  Vi kan varmt anbefale Hotel Rott, som ligger et stenkast fra Det Astronomiske Ur midt i den gamle bydel.
  Se hele rejsetippet
 • Nye steder

  (Bedømt af 3 personer)
  29.11.12: Jørgen Munck Rasmussen
  I london er der en hel række steder, som man skal se de første gange, man er i byen. Men der uendeligt mange muligheder til resten af rejelivet.
  Se hele rejsetippet
 • ”Andiamo lungolago sul Gardasana orientale…..”

  (Bedømt af 4 personer)
  At køre Gardasøen rundt, er en oplevelse på mange forskellige måder. Man kan f.eks. meget nemt fortabe sig på en smuk måde bare i den fantastisk flotte natur, der i den grad er afvekslende alt efter hvor på kysten du befinder dig, nord eller syd, eller om du kører langs øst- eller vestkysten.
  Se hele rejsetippet
 • Hotel Europa

  (Bedømt af 4 personer)
  Ved ankomsten til Hotel Europa føler man sig med det samme velkommen.
  Og ved første skridt ud på balkonen fra restauranten, er man helt solgt over udsigten ned over den smukke by og ud over søen.
  Se hele rejsetippet
 • Mallorca i oktober

  (Bedømt af 2 personer)
  27.11.12: Gitte Sørensen
  Vi kan varmt anbefale at rejse til Mallorca i begyndelsen af oktober måned solen er behagelig på denne årstid vi havde 26-30 grader.
  Vi lejede en bil og kørte rundt på ejen hånd, dejlig måde at se Mallorca på og selv bestemme tempoet og hvad man vil se.
  Se hele rejsetippet
 • Prag - Restaurant med "sjove og frække" tegninger

  (Bedømt af 2 personer)
  27.11.12: Niels-Erik Pedersen
  Skråt over for den jødiske synagoe i Maiselova, i Josefov kvarteret, ligger øl- og spisestedet
  "Pivnice U Pivrnce" i nr. 60/3. Det noget specielle nummersystem er hhv.
  Se hele rejsetippet
 • Petrin bjerget

  (Bedømt af 1 person)
  27.11.12: Alena
  Ønsker man at få det mest mulige ud af besøget i Prag vil jeg anbefale, at man tager tandhjulsbanen på toppen af bjerget Petrin som ligger syd for Mala strana.
  Se hele rejsetippet
 • Rom - i De Vinci's fodspor

  (Bedømt af 88 personer)
  Eller hvorfor gå og fryse på et julemarked, når man kan tage på et julemarked i 18 graders varme, kunne man kalde det her rejsetip om en smuttur til Rom her i slutningen af den ellers kolde december måned.
  Se hele rejsetippet
 • Kanalrundfart – en god start i Amsterdam

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 9 personer)
  22.11.12: Mille Larsen
  For mig er Amsterdam en af de storbyer der endnu ikke har skuffet mig. Mange tænker måske ikke på Amsterdam som deres 1. prioritet når de tænker storby – hvilket egentlig er en skam!
  Se hele rejsetippet
 • Algarvekysten -Et super skønt feriemål for hele familien

  (Bedømt af 3 personer)
  22.11.12: Hanne Hansen
  Min familie og jeg - incl venner har været på Algarvekysten flere gange - her er vejret skønt - ikke for varmt som i Tyrkiet og Grækenland, men dejligt og tilpas til vi nordiske mennesker .
  Se hele rejsetippet
 • Dublin -Europas venligste by

  (Bedømt af 2 personer)
  22.11.12: Anne Lise Oechsler
  Vi er 4 piger på 50-60 år vi mødes 4 gange om året og sparer sammen til en ministorby ferie.
  Denne gang gik turen til Dublin - vi vidste at det ikke var en meget storby - men overkommelig til 4 dage.
  Se hele rejsetippet
 • Ting i tasken.

  (Bedømt af 3 personer)
  22.11.12: Wanida Pannin
  Nogle ting jeg altid husker at tage med på farten, når man er ude og opleve nye områder.

  Lommetørklæder, flydende håndesinfektion og solcreme minimum med solfaktor 15, en kasket, nok med vand flasker.
  Se hele rejsetippet
 • markedet i byen Albufeira

  (Bedømt af 2 personer)
  22.11.12: Birte Brogaard
  Hvis du kommer til denne by ved kysten, skal du endelig ikke gå glip af underholdningen på Torvet i den gamle bydel. Der er lokal sang og optræden på scenen, og optræden af diverse lokale kunstnere rundt om på pladsen.
  Se hele rejsetippet
 • Flot omvej til middelhavet

  (Bedømt af 1 person)
  21.11.12: Erik Andersen
  Vi kørte i de første år direkte gennem Sweitz til middelhavet, men senere fik vi øjnene op for det storslåede landskab i alperne; Derfor kan det stærkt anbefales at man bruger een ekstra dag igennem Sweitz, dette kan med størst udbytte gøre ved at køre fra motorvejen lige før Gotthard tunnellen til Andermatt og herfra enten direkte over Gotthard pass, det vil kun tage 45 minutter ekstra, men endnu bedre fra Andermatt til Furka pass hvor man kan komme ind i gletsheren, som dog er svunden ganske gevaldigt de sidste 10 år.
  Se hele rejsetippet
 • Metzingen - Power-shopping i hyggelige sydtyske omgivelser...

  (Bedømt af 17 personer)
  At køre 1.000 km (målt fra København) for at shoppe, kan umiddelbart synes langt. Men en tur til Outlet City i Metzingen ved Stuttgart er hele køreturen værd.
  Se hele rejsetippet
 • Alle de hoteller

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 6 personer)
  Det kan være sin opgave at vælge det perfekte hotel til sin storbysferie, jeg kender det alt for godt selv. Man vil gerne bo centralt, hotellet skal være pænt og rent, der skal være badeværelse med eget toilet på værelset og så skal morgenmaden bestå af mere end bare et toastbrød.
  Se hele rejsetippet
 • Mallorca skal opleves fra cykel - uanset alder

  (Bedømt af 3 personer)
  19.11.12: Karin S. Nielsen
  Efteråret bød på første tur nogensinde til Mallorca for os to - årgang 1955 og 1957. Vi lejede cykler hele ugen, og det fortrød vi ikke.
  Se hele rejsetippet
 • Malta -vandretur i højdedragene

  19.11.12: Aksel Larsen
  Gå en tur fra Mahellia strand og op mod højderyggen, der er en fantastisk udsigt mod Gonzo og spændende klipper og et udkik over middelhavet som er helt fantastisk.
  Se hele rejsetippet
 • Vandsport på Mallorca: For vildt!

  (Bedømt af 4 personer)
  18.11.12: Sara Mølgaard
  Hvis I kommer til Mallorca nær alcidua-bugten, så PRØV vandsport nede ved stranden! Vi prøvede det fedeste hvor man lå på maven på en slags madras, som så blev trukket efter en speedbåd - det var så sjovt og hårdt, og det var alle pengene værd :-) kan kun anbefales!
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland hotellerne ”Hvad skal man vælge”

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 7 personer)
  Der var engang en lille familie med mor, far og bror og lillesøster, de ønskede at bo på det perfekte hotel i Disneyland. Kravene var mange da alle havde hver sine drømme om oplevelsen i Disneyland og hotellet de skulle bo på.
  Se hele rejsetippet
 • 3 - 6 dage i Paris

  (Bedømt af 8 personer)
  16.11.12: Gunnar Erichsen
  Skal I til Paris i flere dage, kan man med stor fordel købe DE´COUVERTE som er et elektronisk kombineret Bus - Metro- og Togkort. Du sparer masser af tid, i billetautomater - euro til bus m.m.
  Se hele rejsetippet
 • Miniferie Tyskland

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 1 person)
  Lille by med stor personlighed. Iphhofen hedder byen og er et besøg værd.
  Se hele rejsetippet
 • Würzburg

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 1 person)
  Barokbyen med historie, gode restauranter og meget, meget mere.
  Se hele rejsetippet
 • Niederwald – Fra Rüdesheim til Assmanhausen

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 3 personer)
  Først kabinelift, derefter stolelift, det er den bedste rækkefølge.
  Tog turen op med kabineliften til Niederwald og gik turen gennem skoven til Assmanhausen. Det er den rækkefølge der kan anbefales, da man ikke går glip af noget under turen op eller ned.
  Se hele rejsetippet
 • Kalymnos, Grækenland - oplev øen på to hjul

  (Bedømt af 1 person)
  15.11.12: Julie Mænnchen
  2011 var året hvor destinationen hed Kalymnos, en forholdsvis lille ø i det græske ø-hav. Ferien var en afbudsrejse på to uger, men vi kunne ikke have valgt bedre destination, hvis vi havde bestilt flere uger i forvejen - positive oplevelser var der nok af.
  Se hele rejsetippet
 • Stærke indtryk for alle sanser

  (Bedømt af 8 personer)
  15.11.12: kaj møldrup
  Den gamle del af byen Alcudia på nordkysten af Mallorca byder på indtryk for alle sanser. Smukke kirker, et arkæologisk museum og et teater fra Romertiden er værd at studere.
  Se hele rejsetippet
 • Restaurant Bodega d'es Port

  (Bedømt af 3 personer)
  15.11.12: Lisbet Sørensen
  Hvis du er i Alcudia, skal du unde dig selv en oplevelse på restaurant Bodega d'es Port, der ligger lige ved lystbådehavnen. Det er en gammel og hyggelig restaurant, hvor skinkerne hænger ned fra loftet.
  Se hele rejsetippet
 • Cykelferie på Mallorca Ca. 3300 kr. pr. Person inkl. fly, hotel og cykelleje.

  (Bedømt af 3 personer)
  15.11.12: Per Albrechtsen
  Vi var 7 vennner på cykelferie på Mallorca i påsken 2012 fra lørdag til lørdag.

  Mallorca er en fantastisk cykelø - lige tilpas til en uges cykelferie.
  Se hele rejsetippet
 • Puerto de Soller

  (Bedømt af 1 person)
  15.11.12: Benny Hansen.
  Ovenfor Havnen kan man se et gammelt Vagttårn, som man kan trave op til.
  Men i stedet for at forlade vejen, og gå ud til dette Tårn, kan man fortsættead vejen til højre, som efterhånden går over i en god Grusvej langs Kysten, hvor man kan gå et par kilometer, og på vejen passerer man denne Klippetop, hvor man i baggrunden kan kigge ud til fornævnte Tårn i Baggrunden.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje går til Rom.... Og det er der en grund til!

  (Bedømt af 5 personer)
  15.11.12: Jesper Jensen
  Rom er en fantastisk by med uendelige muligheder af kulturoplevelser.
  Der er seværdigheder overalt i byen, og jeg vil anbefale at man tager en forlænget weekend eller mere for ikke at stresse rundt, da der er så meget man sikkert vil se.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Rejser du som gravid?

  (Bedømt af 3 personer)
  14.11.12: http://www.pixiblog.dk/2010/04/budapest.html
  Sidste rejse uden børn… Men med tung mave, derfor havde vi valgt at holde ferien nær Termalbade og skønne billige restauranter som GOA. Utroligt rart at nedsænke sine trætte fødder og øget kropsvægt i varme sunde kilder.
  Se hele rejsetippet
 • Italiens Marche-region er for dem, der vil opleve uspoleret italiensk kultur m.m.

  (Bedømt af 4 personer)
  13.11.12: Jørn Bjerregaard
  Engang var området det rigeste fyrstedømme i Italien. I dag er det – (meget uretfærdigt?) – en overset, men spændende egn med vild natur, bjerge, strande og renæssancebyer i verdensklasse.
  Se hele rejsetippet
 • Hurtigruten i sol og sommer

  (Bedømt af 4 personer)
  13.11.12: Preben Simonsen
  Hurtigruten har fra min tidlige barndom stået som noget helt specielt. Endelig lykkedes det at få råd til en tur - og hvilken tur. En helt unik oplevelse at stå på dækket af Vesterålen dag efter dag i stålenede solskin og totalt vindstille.
  Se hele rejsetippet
 • Lidt grilmad i Orbetello, Italien

  (Bedømt af 2 personer)
  12.11.12: Henny Hellegaard
  Herunder lidt fotos fra en skøn, skøn, SKØN, skøn, skøn ferie i Orbetello, Italien. En ferie lige i min ånd. Jeg har bare nydt den, og glæder mig allerede til næste år, hvor turen forhåbentlig går samme vej.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris - Planlægning betaler sig.

  Vinderrejsetip November 2012
  (Bedømt af 31 personer)
  10.11.12: Marie Mikkelsen
  Vi er en familie på 4 med to drenge på 6 og 2½ år. I februar købte vi en pakkereje gennem FDM og i september 2012 skulle vi endelig afsted.
  Se hele rejsetippet
 • Fodboldinteresseret eller ej...Oplev Ajax Experience Museum i Amsterdam

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  08.11.12: Berit Plath
  Fodboldinteresseret eller ej…Så kan jeg godt anbefale et besøg på Ajax Experience Museum. Det er så fint og godt arrangeret, så det er spændende for både store og små.
  Se hele rejsetippet
 • Spiralbrønd - Skt. Patricius´brønd

  (Bedømt af 1 person)
  08.11.12: Pia Qvist
  Denne sjove brønd er bygget i år 1527 til 1537.
  Det er en fantastisk oplevelse at gå i denne brønd, da man ikke møder modgående gæster.
  Se hele rejsetippet
 • Smuk og børnevenlig camping ferie ved Lago d' Idro

  (Bedømt af 3 personer)
  07.11.12: Lars L. Hjorth
  14 dage med den skønneste udsigt, direkte ved søbredden, På Camping Pilu er nok den dejligste ferie vi har haft. Vi er 4 i fammilien og 2 kan ikke så godt klare for megen varme, så denne plads var perfekt, lige under 30 grader.
  Se hele rejsetippet
 • Golf i Salzburgerland – Østrig

  (Bedømt af 4 personer)
  I slutingen af sepember var jeg med på studietur til Østrig med FDM travel. Vi så rigtig mange dejlige, spændende og smukke ting. Den ene dag bød på en tur til Zell am See-Kaprun – et fantastisk smukt bjergområde i Salzburgerland.
  Se hele rejsetippet
 • Wien - juletur med mere...

  (Bedømt af 7 personer)
  Både Tyskland og Østrig kan bare noget særligt op til jul. Efter at have besøgt både Hamburg og Berlin for julemarkederne der, gik turen for min kæreste og jeg sidste år til Wien for den gode julestemning - og i stemning det kom vi; Wien er nemlig både romantisk og idyllisk.
  Se hele rejsetippet
 • Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer

  (Bedømt af 3 personer)
  06.11.12: Jens Jensn
  En tur til det Nordtyske vadehav er en lise for sjælen. Der er meget smukt derovre. Jeg synes, man skal bo i området omkring Dagebüll, hvorfra man kan sejle til Silds søsterøer Amrum og Föhr.
  Se hele rejsetippet
 • Tyskland – Ved Mosel flodens bred

  (Bedømt af 210 personer)
  04.11.12: Ole Gertsen
  ”Kitsch” er nærmest det første ord, man falder over i forbindelse med Mosel floden. Og intet ord beskriver dette skønne naturområde dårligere end netop ordet ”kitsch”.
  Se hele rejsetippet
 • Eventyrlig ferie i Istanbul og Cappadocia

  (Bedømt af 7 personer)
  03.11.12: Henny
  Rejste til Istanbul og oplevede hele den smukke gamle bydel med Den blå Moske. Slottet og den smukke springvandsplad. Vi så den gamle bazar med 4000 boder.
  Se hele rejsetippet
 • tur til Tennerife

  (Bedømt af 3 personer)
  03.11.12: Bitten Pedersen
  Vi er et ægtepar som aldrig har fløjet før, så vi tog vores børn og børnebørn med en uge i efterårsferien til Tennerife, vi boede i Puerto de la cruz på hotel Masaru pænt og rent hotel, en dag besøgte vi loro park, en dejlig fugle og dyrepark vi lejede også en bil, og tog en tur til vulkanen Teide, vi shoppede på strandpromenaden, og slappede af i badelandet hvor havvandet fra atlanterhavet var inddæmmet.
  Se hele rejsetippet
 • München - et besøg værd uanset årstiden

  (Bedømt af 13 personer)
  München er for de flestes vedkommende kendt for oktoberfesten og måske deres fodboldhold. Men München er for mig så meget mere end det. Har boet der i et år (for nu snart længe siden), og dermed også oplevet byen under alle årstider.
  Se hele rejsetippet
 • Ingen tur til Alsace uden et besøg hos Lipp

  (Bedømt af 1 person)
  01.11.12: Ivan Mogensbæk
  Skal man på ferie i Frankris og besøge vinruten omkring Alsace, er det et most at besøge François Lipp.
  Det en vinbonde som bor i Husseren-les-Châteaux.
  Se hele rejsetippet
 • Venedig, Verona og Dolomitterne

  (Bedømt af 3 personer)
  31.10.12: Bente Simony Nybjørn
  Korte afstande til store oplevelser.
  Vi tog et billigt fly til Treviso ved Venedig, det tog to timer. For en gangs skyld havde vi booket hotel de første dage hjemmefra, fordi vi vidste vi ville genopleve Venedig og operaen i Verona.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini - Tæt på vulkanen

  (Bedømt af 2 personer)
  30.10.12: Ingeborg Schmidt
  Kan en slumrende vulkan ligge tæt op ad henholdsvis krydstogtskibe og flere byer? I hvert fald var det ikke netop det, jeg havde forstillet mig at skulle se, da jeg rejste til Santorini.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn cykeltur på e-bike i de østrigske Alper

  FDM travel - grafiker
  (Bedømt af 2 personer)
  En fantastisk cykeltur i de østrigske Alper - behageligt - ja næsten med et kærligt skub i ryggen, når det var tiltrængt - bare et tryk på knappen på styret samtidig med et let tråd i pedalerne.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris - Ta` afsted i uge 42 !

  (Bedømt af 10 personer)
  28.10.12: Jeanette Dea Nørregaard
  Vi befinder os stadig mentalt i Disneyland Paris, selvom det er en uge siden vi kom hjem.
  Vi (2 voksne + 2 børn på 6 og 11 år ) tog til Paris i uge 42 og havde købt en samlet pakke via FDM Travel på et tidspunkt, hvor der var et SUPER godt tilbud.
  Se hele rejsetippet
 • Disney 20 år 2012

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  25.10.12: Mie Olesen
  Er I så heldige at skal besøge Disneyland Paris i 2012 skal I gøre jeg selv den tjeneste at blive i parken den ene aften.
  Se hele rejsetippet
 • Filsø i Vestjylland - Eventyrets land

  (Bedømt af 12 personer)
  25.10.12: Gitte Christensen
  En rejse til den nyligt gendannede Filsø, i Varde kommune, må ingen snyde sig selv for. Om du skal rejse langt eller kort for at nå målet, har ingen betydning, stedet er en oplevelse for hjertet og for sjælen - ja for alle dine sanser! Der går tog til Henne station og herfra kan man spadsere..
  Se hele rejsetippet
 • Samoens et paradis hele året

  (Bedømt af 2 personer)
  25.10.12: Gunilla Norberg
  SAMOENS, lige en times bilkjärsel fra Geneva el Chamonix.
  En landsby der tiden har stoppet men alligevel masser at lave hvis man har lyst OG det har man her fordi naturen, vandet og bjergene råber til dig at komme og opleve magien.
  Se hele rejsetippet
 • Luxembourg – Velfærdens højborg

  (Bedømt af 160 personer)
  21.10.12: Ole Gertsen
  Luxembourg er det land i Verden, der er registreret med det næsthøjeste Bruttonationalprodukt – kun Liechtensteins BNP er højere målt pr. indbygger. Det er nok også en del af forklaringen på, at landet er et af Verdens mest veludviklede.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini: Vandretur på stien fra Kamari til Perisa

  (Bedømt af 5 personer)
  21.10.12: Ove Bjerregaard
  En virkelig flot tur til fods fra Kamari over bjergåsen, og ned til den lille by Perisa ved kysten.
  Turen tager typisk cirka 4 timer, såfremt der også skal være tid til at nyde udsigten, og turen kan klares af de fleste der er i nogenlunde form, og med et par fornuftige sko.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini - Blandt æsler og krydstogtskibe

  (Bedømt af 35 personer)
  20.10.12: René Demuth
  Indtryk fra 1 uges ophold på Santorini

  Santorini er en lille græsk vulkanø på ca. 96 km². Øen er hjemsted for ca. 12.000. Tallet bliver dog mange gange større, når turister og krydstogtgæster kommer til øen.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini: Den smukkeste solnedgang

  (Bedømt af 2 personer)
  19.10.12: Dorthe Laursen
  Den smukke solnedgang i Oira på Santorini er vist kendt af mange. Der er mange smalle og stejle gader i området med små firnurlige butikker og gallarier, med en masse at kigge på.
  Se hele rejsetippet
 • Weekendtur til Wien

  Vinderrejsetip Oktober 2012
  (Bedømt af 118 personer)
  Wien er en dejlig by og er et "must" at besøge for alle storbyelskere. Hele centrum "Inner stadt" og Slottet Schönbrunn er på UNESCOs verdensarvsliste og byen bare oser af historie.
  Se hele rejsetippet
 • Azamara Club Cruises - Når det bedste bliver endnu bedre!

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 11 personer)
  Jeg har vist aldrig lagt skjul på, at Azamara Club Cruises, efter min mening, er et rigtig godt rederi; ja, helt klart mit favorit rederi faktisk.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini på egen hånd

  (Bedømt af 1 person)
  18.10.12: Britta Skytte
  Santorini er stedet hvor alle de gode billeder er taget til forskellige brochurer. Dette passer meget godt og hvis man tager den lokale bus fra Kamari Beach hvor vi boede under vores dejlige ferie og kørte til Fira og videre til Imerovigli og derefter til Oia hvor alle skal se solnedgangen får man også et indtryk af mængden af turister blandet med de lokale .
  Se hele rejsetippet
 • Søndervig

  (Bedømt af 1 person)
  18.10.12: Karen Reeslev
  I sommer indviterede jeg mit ældste barnebarn Julie som er 17 år på ferie i Søndervig. Jeg havde lejet en lejlighed ikke stor, 18 m2 men så kunne der også blive råd til at spise ude,
  Turen derop foregik med tog og bus 5 timer fra København, det gik rimelig hurtig.
  Se hele rejsetippet
 • Smukke Amsterdam

  (Bedømt af 1 person)
  18.10.12: Petur G. Gunnarsson
  Weekendrejse til Amsterdam i Maj. Vi tilbragte det meste af rejsen på kanalrundfart og busrundfart. Selvom vejret ikke var tip top fik vi en rigtig god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Kamari - fantastisk mad!

  (Bedømt af 4 personer)
  18.10.12: Rikke Salling
  Vi var i september måned på Santorini, og boede i byen Kamari på øst siden af øen. Kamari er en meget hyggelig turistby med en fin strandprome-nade som er fyldt med butikker og restauranter som ligger ud til stranden.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini - Den smukkeste græske ø!

  (Bedømt af 10 personer)
  18.10.12: Anette Andersen
  Jeg har været på mange græske øer - men Santorini er den smukkeste! Der er så rent og pænt alle steder og befolkningen er meget venlig!

  Vi boede i Kamari meget tæt på strandpromenaden, det var nemt at finde rundt i byen og der er mange forretninger, på strandpromenaden er der en smykkeforretning med mange flotte ting - til rimelige priser.
  Se hele rejsetippet
 • Besøg restaurant "1800" i Oia

  (Bedømt af 1 person)
  18.10.12: Jacob K. Christensen
  Et besøg i Oia er et must på en ferie til Santorini bl.a. pga. den smukke havudsigt, men også den fantastisk smukke solnedgang. Begge dele kan nydes samtidig med en fantastisk middag på restaurant "1800", der ligger "i toppen" af Oia.
  Se hele rejsetippet
 • Smag på Østrig

  FDM travel - Marketing projektleder
  (Bedømt af 9 personer)
  14.10.12: Gitte Skou
  Er du også vild med at smage på lokale retter og nyder god gastronomi, når du rejser ud i verden? Hvis ja, og turen går turen til østrigske Tyrol kan det udover at nyde det velkendte østrigske køkken varmt anbefales at se efter spisesteder, der har Brixentaler KochArt på menuen.
  Se hele rejsetippet
 • Mijas

  (Bedømt af 3 personer)
  14.10.12: Lucille Rem
  Mijas er en fantastisk lille bjerglandsby.
  Selve byen kaldes også den hvide by.
  Den ligger ikke meget mere end 15 min kørsel fra Figuenrola, så har man ikke bil er det bestemt også overkommeligt at komme dertil med taxa.
  Se hele rejsetippet
 • Tæt på hovedstaden Valletta

  (Bedømt af 2 personer)
  14.10.12: Preben Pedersen
  Vi boede i Slima, Waterfront hotel med udsigt ud over bugten og til Hovedstaden Valetta. Det var nemt med vandsporvognen, fra strandpromenaden, tværs over Marsamxett harbour og på 4-5 min.
  Se hele rejsetippet
 • Malta: Marked i Marsaxlokk

  (Bedømt af 2 personer)
  14.10.12: Preben Pedersen
  Byen Marsaxlokk ligger på syd øst kysten.
  Søndag formiddag er der marked langs med havnen.
  Forrygende stemning ned fantastiske grøntsags boder, friskfangede fisk og lokale maltesere på øens største marked.
  Se hele rejsetippet
 • Malta rundt og Gozo

  (Bedømt af 2 personer)
  14.10.12: Preben Pedersen
  Det kan bestemt også anbefales at hoppe på en bus og køre øen rundt.

  Ikke mindst er det også muligt at besøge Gozo – Den frodige naboø.
  Se hele rejsetippet
 • Malaga- et dejligt supplement til badeferien

  (Bedømt af 1 person)
  12.10.12: Lone Madsen
  Brug et par dage i Malaga.
  Sommerferien i 2012 gik til Costa del Sol og heldigvis brugte vi et par dage i selve Malaga inden hjemrejsen.
  Se hele rejsetippet
 • Buda - Pest - adskilt af "der schönen blauen Donau " - bestemt et besøg værd!

  (Bedømt af 20 personer)
  I oktober 2011 var turen kommet til et besøg i Budapest. Vi havde kun 5 dage til rådighed - det gav os 3 hele dage i Budapest, og det var faktisk nok til at få set det meste af byen.
  Se hele rejsetippet
 • Smukke, grønne, spektakulære Tyrol - også værd at rejse til udenfor skisæsonen!

  (Bedømt af 5 personer)
  11.10.12: Mette Jensen
  I slutningen af september 2012 var jeg på studietur med mine kolleger i Tyrol i Østrig og var fra start til slut dybt fascineret af de smukke landskaber vi var omgivet af.
  Se hele rejsetippet
 • Costa del Sol´s dejlige byer

  (Bedømt af 6 personer)
  11.10.12: dan
  Malaga er en spændende by med mange seværdigheder, cafeer og butikker, og der er oplevelser nok til en hel ferie. Malaga er Pablo Picassos fødeby, og der er både et stort museum, hvor man kan se hans værker, og så er der hans fødehjem, som mere skildrer ham som person og hans liv.
  Se hele rejsetippet
 • Ich liebe Berlin

  (Bedømt af 13 personer)
  11.10.12: Marie Muff
  Efter at have besøgt den skønneste europæiske hovedstad adskillige gange gennem de sidste år, må det være på tide at dele mine gode oplevelser med jer.
  Se hele rejsetippet
 • Hornpark, Kletterwald – super sej oplevelse for alle

  FDM travel Presale coordinator
  (Bedømt af 6 personer)
  Østrig har rigtig meget at byde på, også selv om der ikke er sne.
  Forår, sommer og efterår er der et hav af spændende og udfordrende oplevelser i Østrig, også ud over traditionelle vandreture.
  Se hele rejsetippet
 • Oplev Østrigs natur indefra

  (Bedømt af 5 personer)
  09.10.12: Anne Bache Andersen
  I forbindelse med en vidunderlig sensommer rejse til de Østrigske Alper, fik jeg mulighed for at opleve Østrig indefra – på E-Bike
  Se hele rejsetippet
 • Mountainbike i de østrigske alper

  FDM travel Webredaktør
  (Bedømt af 5 personer)
  08.10.12: Alan Kraft
  De østrigske Alper er simpelthen et eldorado for aktiv ferie. De fleste tænker på skiferie, men om sommeren er der fx vandring men også meget andet at tage sig til. Mountainbiking i bjergene er blevet utrolig populær de seneste år så det måtte jeg da også prøve.
  Se hele rejsetippet
 • Nybro, Sverige: Hans navn er Bond, Nils Bond

  (Bedømt af 4 personer)
  08.10.12: Jørgen Lind
  I anledning af 50-året for den første agent 007-film skulle du unde dig selv den sjove oplevelse at aflægge et besøg i verdens eneste James Bond-museum.
  Se hele rejsetippet
 • Overraskelsestur med mandeforkælelse

  (Bedømt af 4 personer)
  06.10.12: Annesofie Kjeller Larsen
  Da min mand blev 30år i februar i 2011, havde jeg arrangeret en hemmelig ferie for ham og jeg til London, hvor vi skulle lave, se og opleve alt som han har kært! Det blev bl.a til engelsk fodbold på et fedt stadion, et besøg på Gordon Ramsays og Jamie Olivers restauranter, dem har vi fulgt i tv og har tit snakket om at det kunne være spændende at besøge en af deres steder.
  Se hele rejsetippet
 • Kørestolsvenligt hotel i Disneyland Paris

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  05.10.12: Mie Olesen
  Disneys eget hotel Sequoia Lodge, har gennemgået en større renovering af deres værelser, her har de formået at lave 22 handicap venlige værelser. Det der er lagt vægt på her er pladsen til kørestolsbrugeren.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris - Mickey & Minnie...

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  05.10.12: Mie Olesen
  Stress og jag efter billeder og autografer er ikke nødvendigt. Café Mickey i Disney Village tilbyder nemlig morgen, middag og aftensmad med Mickey og hans venner.
  Her skal man blot bestille bord og betale et beskeden beløb.
  Se hele rejsetippet
 • Cykeltur over Deia, Valldemossa og Soller (den vestlige del af Mallorca)

  (Bedømt af 20 personer)
  Selvom bilen til dagligt er mit foretrukne transportmiddel til og fra arbejde, er der intet der slår en cykeltur over små 60 km på vestsiden af Mallorca (samlet højdemeter ca.
  Se hele rejsetippet
 • Vandreture i bjergene på Gran Canaria

  (Bedømt af 6 personer)
  02.10.12: Bent Enig
  Vandreferie på Gran Canaria
  I december 2011 ville vi gerne se noget mere til solen; men da vi hører til dem der hurtigt bliver trætte af at ligge i solen ved stranden var strandhotellerne på Gran Canaria ikke så spændende.
  Se hele rejsetippet
 • Aosta - en godt skjult perle

  (Bedømt af 3 personer)
  02.10.12: hans bredahl
  Aosta ligger i Gallien, næsten på grænsen mellem Gallia Cisalpina og Gallia Narbonensis, førstnævnte i det nuværende Italien, medens sidstnævnte i dag delvist ligger i Frankrig.
  Se hele rejsetippet
 • NÆRVÆRENDE PARIS

  (Bedømt af 2 personer)
  01.10.12: Mette B.
  Paris ER byernes by. Oplevelsen af stort nærvær, servicegivende franskmænd og alt i alt et forbilledligt rejsemål.

  For år tilbage havde mange - inklusiv mig selv - oplevelsen af, at 'franskmænd var snoppede og ikke ville tale andet end fransk'.
  Se hele rejsetippet
 • Toscana: Turisthelvede eller lokal karisma

  (Bedømt af 3 personer)
  01.10.12: Martin Møller Poulsen
  Vi var på tur rundt i Toscana i 10 dage her i sommer, og med start og slutpunkt i Firenze fik vi således en ordentlig en på opleveren.
  Se hele rejsetippet
 • Familieferie på Malta

  (Bedømt af 5 personer)
  30.09.12: Elin Hansen
  Vi er lige kommet hjem efter en uge på Malta, Vi boede på Mellieha Holiday Center. Det er 20 gang vi er der og vi bliver aldrig trætte af øen, og hotellet, der er mange oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastisk lille Slovenien

  (Bedømt af 2 personer)
  30.09.12: Ivan Loncarevic
  Fantastisk lille land med Alperne og Adriaterhavet, vælg at stå på ski om formoddagen, og svømme i Adriaterhavet om eftermiddagen. Lille land med kun 1.9 mill mennesker, meget smuk, billig ...
  Se hele rejsetippet
 • Canazei, Italien - Bikini blev til vandrestøvler

  (Bedømt af 2 personer)
  30.09.12: Karsten Frandsen
  Vi var på campingtur i sommer og fordi der var så varmt langs den italienske riviera, kørte vi på må og få op i Dolomittene og havnede i Canazei på camping Marmolada.
  Se hele rejsetippet
 • Risør - en dejlig kulturel perle på sydkysten af Norge

  (Bedømt af 1 person)
  30.09.12: Andreas Bech
  Hvis man sejler med færgen fra Hirtshals over til Kristianssand (Eller Larvik) er der ca 1,5 timer til Risør. I Risør er der enormt hyggeligt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i december - Juleudstilling og julegaver

  (Bedømt af 16 personer)
  27.09.12: Flemming Glass
  I december 2011 tog min kone og jeg en af FDMs 3 dages ture til Berlin for at se juleudstillinger og købe julegaver til vore børn og børnebørn.
  Se hele rejsetippet
 • Ukraine, Vostok 2

  (Bedømt af 13 personer)
  27.09.12: Steffen Jensen
  Ukraine på tværs august/september 2012

  Ét vennepar havde for et år siden foreslået om ikke, det var en god idé at tage en tur til Ukraine sammen.
  Se hele rejsetippet
 • Barcelona - tja, hvad kan jeg sige....

  (Bedømt af 31 personer)
  Barcelona er moderne og historisk, skæv og traditionel, velplejet og rustik, fornuftige priser og god service, knejsende bjerge og bølgende middelhav, endeløs shopping og tapasfornøjelser.
  Se hele rejsetippet
 • Zakynthos - En rolig Ferieoplevelse

  (Bedømt af 6 personer)
  25.09.12: Leif Torp
  Tager man til Zakynthos får man en stille og rolig ferie.
  Det er en ø med mange taverner og barer hvor der om aftenen er karoka til ca ved et tiden.Om dagen er der di lækre strande hvor Havskildpadderne kommer op og lægger deres æg som er afmærket med nogle trekanter så man kan se hvornår de er udrugt der er alle deres data.
  Se hele rejsetippet
 • Magiske oplevelser i Disneyland Paris

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  25.09.12: Hanne
  Hvis budgettet ikke lige tillader en Suite med udsigt til søen (Men skønt ser det ud), så brug heller pengene på nogle af Disneys magiske oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • En forlænget weekend i Dublin

  (Bedømt af 3 personer)
  25.09.12: Janni Jensen
  I foråret var min datter og jeg på en forlænget weekend til Dublin. Vi rejste torsdag og var hjemme mandag. Det er en helt utrolig flot by.
  Se hele rejsetippet
 • Tyrkiets svar på highway one (fra Kalkan til Kas med badestop på en af Tyrkiets flotteste strande)

  (Bedømt af 5 personer)
  Dem der har taget turen langs den amerikanske vestkyst, ved hvilke fantastiske naturoplevelser, man man får med sig i bagagen. Men faktisk har Tyrkiet en mindst ligeså flot og spektakulær køretur at byde på.
  Se hele rejsetippet
 • Smukke Santorini

  (Bedømt af 1 person)
  25.09.12: Inger Carlsen
  Jeg har holdt ferie rundt omkring ved det meste af middelhavet, men jeg synes, at en af de bedste ferier jeg har haft gik i 2009 til Kamari, Santorini.
  Se hele rejsetippet
 • Lost in Paris ?

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  25.09.12: Hanne
  Der er 3 ting, der er helt uundværlige i Paris

  - Gode vandre sko
  - Et godt bykort
  - Metrobilletter (Paris Visite Card)

  Se hele rejsetippet
 • Disneyland After Dark - Fantastisk oplevelse

  FDM travel - online support
  (Bedømt af 6 personer)
  Efter en dag med skrig og skrål, grin og sug i maven, fantasien har fået frit løb.
  Mættet på oplevelser og den store slikkepind har mistet sin interesse og smag, sænker mørkets sig over Disneyland parken.
  Se hele rejsetippet
 • Celle - Besøg i tyske julebyer

  (Bedømt af 3 personer)
  20.09.12: Erik Fuglsang
  Vi har gennem de sidste 8 år besøgt mange julemarkeder i Tyskland. Den bedste oplevelse havde vi i Celle i 2010. Vi boede på Hotel Schifferkrug.
  Se hele rejsetippet
 • Nyd Funscal -hovedstaden på Madeira jul og Nytår

  (Bedømt af 8 personer)
  20.09.12: Frida Stoffer
  Hej,jeg og min ven fejrede jul og nytår på Madeira-
  Og hver en gade hver en butik--hver en kirke , var fyldt med smukke særprægede juleudsmykninger ilys og neon.
  Se hele rejsetippet
 • Marmaris

  (Bedømt af 2 personer)
  19.09.12: Susanne Hoffmann
  Er man til ren afslapning, sol og strand samt god tyrkisk mad og hyggelige byture enten på gåben eller med den lokale dolmus (bus) så er Marmaris stedet at besøge - vi har været der 12 gange og er ikke færdige med at rejse dertil :-) for os er det lige som at tage i sommerhuset - kendt i området og har gennem årerne fået rigtig mange søde og rare bekendtskaber og nogle dejlige rejsevenner er det også blevet til gennem årerne.
  Se hele rejsetippet
 • Burg, Tyskland - Øllet kommer med toget

  (Bedømt af 79 personer)
  Jernbaneromantik: Det er behageligt gods, der sendes ud med vognene fra den lille køkken-banegård i Restaurant Alter Bahnhof i Burg i Brandenburg. Gæsterne får deres bestilling med modeltog.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin - En legeplads for unge kunstnere

  (Bedømt af 68 personer)
  Nutidskunst: Engang var Hamburger Bahnhof en blindtarm i Berlin. 
Nu har museet for nutidskunst fået en central placering lige 
ved siden af Berlins ny hovedbanegård.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin - Boheme-kunst midt i et villakvarter

  (Bedømt af 68 personer)
  BERLIN. I et stille villakvarter, for enden af en blind vej i Berlin-Dahlem, ligger Brücke Museum. Bagved breder den mægtige Grunewald sig, og lidt længere ind mod byen drøner trafikken af sted på den firesporede Clay Allee.
  Se hele rejsetippet
 • Suceava, Rumænien - Billedbibel på kirkemurene

  (Bedømt af 74 personer)
  Det er farverigt, drabeligt og unikt. Klosterkirkerne i Karpaterne i Rumænien er bemalet med farverige freskoer, dels indeni, men mere interessant også udenpå, hvor farverne stadig er fuldstændig klare og stærke selv efter 500 år.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastiske udsigter og frisk luft

  (Bedømt af 1 person)
  16.09.12: Jannie Sørensen
  Østrig giver fred i sjælen samtidig med gode smukke oplevelser.
  Denne gang fløj vi til München, lejede en billig bil og kørte de sidste 200 km.
  Se hele rejsetippet
 • Airport Shuttle Express i Rom

  (Bedømt af 2 personer)
  16.09.12: Ulrich Tønder
  Når man efter endt ferie skal fra sit hotel til Leonardo da Vinci Airport, Fiumicino kan man for 10 Euro pr. person blive transporteret til Lufthavnen (www.airportshuttleexpress.it).
  Se hele rejsetippet
 • Eurostar tog fra London-Paris

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 7 personer)
  Hvis du har lyst til at udvide din weekend storbyferie til to storbyer, så kan du med fordel vælge at flyve ud til London og hjem fra Paris – og så kan du imellem London og Paris tage Eurostar toget – et højhastighedstog - som går fra London St.
  Se hele rejsetippet
 • Sacre Coeur – en rigtig hyggelig oplevelse i det franske

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  Når du besøger Paris, så gør dig selv den tjeneste at besøge Sacre Coeur – en katolsk kirke beliggende i 18. arrondissement – Montmartre.
  Mange turister tager op til kirken for at opleve den smukke udsigt over hele Paris – og den er bestemt også et besøg værd, men glem ikke at kigge ind i kirken..
  Se hele rejsetippet
 • Düsseldorf og Køln - Kunst og kultur i Ruhr området

  (Bedømt af 1 person)
  13.09.12: Jens Jensn
  Jeg synes at en tur på en 5-6 dage til de tyske metropoler Düsseldorf og Køln er en virkelige go' ide. I Düsseldorf kan man virkelige fordybe sig i moderne kunst og arkitektur.
  Se hele rejsetippet
 • Sort Sol og Schackenborg Slotskro

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  11.09.12: Grethe Kjeld
  Har i flere år snakket om at komme ned og se Sort Sol. Endelig lykkedes det og det var en oplevelse af de store.
  Efter indtjekning på Schackenborg Slotskro havde vi et par timer med sightseeing i omegnen og kl.
  Se hele rejsetippet
 • Tilos til os - og til andre, der gerne vil bade og vandre.

  (Bedømt af 20 personer)
  Det skulle være græsk og småt, vi ville bo ved vandet, vi ville bade, svømme og vandre. Vi fandt Tilos. – Første gang var i 2006.
  Se hele rejsetippet
 • En skøn plet midt ude i Atlanterhavet

  (Bedømt af 2 personer)
  06.09.12: Ole Dahm Nielsen
  Kun 5 timers flyvetur fra Danmark og man kommer til den skønneste oase midt i Atlanterhavet. Vi boede på Caloura Resort Hotel i Aqua de Pau.
  Se hele rejsetippet
 • Dune du Pyla i Frankrig - Europas største vandreklit

  (Bedømt af 1 person)
  06.09.12: Ole Dahm Nielsen
  60 mio. tons sand, 2,7 km lang, 500 m bred, 117 m høj, hvor den højest. Vandreklitten ligger midt i et bade- og østersområde lige syd for Arachon.
  Se hele rejsetippet
 • Madeira - Øen med det perfekte klima

  (Bedømt af 13 personer)
  En vidunderlig uge på den portugisiske ø Madeira.
  Se hele rejsetippet
 • Den bedste guide til Malta er en kriminalroman

  (Bedømt af 137 personer)
  Den bedste guide til Malta er en krimi.
  Salig Dan Turéll skrev for snart 30 år siden "Mord på Malta", der indbragte ham Poe-klubbens "Gyldne håndjern" for årets bedste kriminalroman, og med den i hånden kan man dykke ned i Maltas miniverden af oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • Montenegro - Moskvas Mallorca

  (Bedømt af 135 personer)
  Vi krydser grænsen ad en støvet grusvej, der på landkortet trodser al logik ved at have et vejnummer. Vores kroatiske taxachauffør tager en tur, der er noget længere, men som sniger sig uden om den ofte meget langsommelige grænsekontrol på hovedvejen mellem Kroatien og Montenegro.
  Se hele rejsetippet
 • Nordengland - sejltur til Farnes Island med sæler og søpapegøjer

  (Bedømt af 1 person)
  31.08.12: Dorte
  England er meget mere end den pulserende storby London - i Nordengland finder du fred og ro og gode naturoplevelser.

  Mange veje fører til Nordengland - en mulighed er at gøre som os, nemlig at tage færgen fra Esbjerg til Harwich, og så ellers køre nordpå ad motorvejsnettet.
  Se hele rejsetippet
 • Gran Canaria - Solferie

  (Bedømt af 1 person)
  31.08.12: Anna Klausen
  Hvis man skal være sikker på sol og varme i sin ferie, må målet være Playa del Ingles. Vi havde det skønneste vejr i marts måned.
  Se hele rejsetippet
 • Spanien - Torrevieja

  (Bedømt af 1 person)
  30.08.12: Hanne Boye
  Ingen tvivl om at der sagtens kan rejses til Torrevieja i Spanien om vinteren. I december md er dags temp. ca 18-20 gr. Vi har en lejlighed i Torrevieja, og det er bestemt ikke i turist området, så ro, fred og stilhed er nøgle ordet for dette skønne område med hvide sandstrande og/eller klippestrand.
  Se hele rejsetippet
 • Guiden Anders Kirkegård Jakobsen i Berlin

  (Bedømt af 3 personer)
  30.08.12: Lissi Lyhne
  Vi var to veninder ( 61 år og 54 år ), der var i Berlin for første gang og havde hjemmefra lavet en aftale med guiden Anders Kirkegård Jakobsen.
  Se hele rejsetippet
 • Bauhaus i Dessau - Gamle dage var supermoderne

  (Bedømt af 94 personer)
  BAUHAUS ER MERE END NAVNET på en stor byggemarkedskæde. Fag- og kunstskolen i Dessau fejrer i år 80 års jubilæum og markerer det med afslutningen på ti års omfattende restaurering.
  Se hele rejsetippet
 • Bonn - Tysklands vanvittige historie

  (Bedømt af 107 personer)
  HAUS DER GESCHICHTE I BONN er museet, der overhalede historien. Da det åbnede, blev det beskyldt for ikke at sige hele sandheden. Året efter åbningen, fik det Europarådets museumspris.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin - Tysk filmmuseum med dansk aftryk

  (Bedømt af 99 personer)
  BERLIN er en kontrast mellem gammelt og splinternyt. I byens filmmuseum er modsætningerne slående. I det moderne Sony-Center på Potsdamer Platz tager lydløse elevatorer dig med op gennem glasskakter, og når du træder ind i museets gamle filmverden, bliver du modtaget af et futuristisk spejllandskab.
  Se hele rejsetippet
 • Solferie i Playa del Ingles

  (Bedømt af 1 person)
  28.08.12: Anna Klausen
  Jeg var så heldig at vinde et gavekort, og da der lige var en tur til Gran Canaria, tog en rejseveninde og jeg lige en uge til Playa Del Ingles.
  Se hele rejsetippet
 • Bliv mødt med varme

  (Bedømt af 4 personer)
  28.08.12: Lina E Hyrland
  Mange rejser efterhånden sammen med hele sin familie. Det gør vi for at få en fælles historie med os videre i livet.

  Historien er vigtig for de fleste familier og det er derfor jeg vil anbefale en opleves som kan nydes af hele familien - og som ovenikøbet tilbydes af en familie.
  Se hele rejsetippet
 • Falske betjente i Barcelona.

  (Bedømt af 10 personer)
  28.08.12: Ole Olesen
  Vi var to ægtepar i 60-67-årsalderen, som havde en herlig forlænget weekend i Barcelona 24. - 27. august. Desværre blev helhedsindtryk-ket ødelagt af en oplevelse, som vi vil opfordre alle I andre til undgå:
  Vi blev narret af to falske narkobetjente til at åbne vore tasker, så de kunne stjæle penge fra os.
  Se hele rejsetippet
 • Costa Fortuna i Norden

  (Bedømt af 1 person)
  Den 1 Juli gik vi ombord på Costa Fortuna, Det smukkeste krydstogtskib med italiensk udsmykning, kunst mm. Vi havde fået et godt tilbud, med Costa Fortuna, indvendig kahyt.
  Se hele rejsetippet
 • Ned i Berlins underverden

  (Bedømt af 122 personer)
  Vores guide afslører hurtigt en udsøgt form for humor - en rigtig tør af slagsen. Af alle steder i Tyskland synes humor at trives særlig godt i Berlin.
  Se hele rejsetippet
 • Filmstadt Babelsberg, Tysklands historiske filmhjerte

  Vinderrejsetip August 2012
  (Bedømt af 82 personer)
  Der hænger en luft af historie over filmbyen Babelsberg. Her var Marlene Dietrich femme fatale i rollen som Lola i "Der blaue Engel". Her fløj svævende fartøjer mellem de kæmpe højhusene og innovative effekter i Fritz Langs science fiction-klassiker "Metropolis".
  Se hele rejsetippet
 • Rom på 2 dage

  (Bedømt af 2 personer)
  26.08.12: Mette Jensen
  Da den danske sommer 2012 ikke viste sig fra sin bedste side, valgte vi at bestille en rejse til Rom gennem FDM travel. Det var dejlig nemt, og billetter osv havde vi på mail efter 10 min.
  Se hele rejsetippet
 • Rom - Den evige stad

  (Bedømt af 6 personer)
  24.08.12: Anna Klausen
  En kærestetur - det må absolut være en ferie i Rom. Der er så megen romantik i den by. Der er en helt speciel atmosfære.
  Se hele rejsetippet
 • Orient stemmning

  (Bedømt af 3 personer)
  23.08.12: Lone Hendem
  Istanbul er byen, hvor Europa møder Asien, hvor vest møder øst, og hvor nyt møder gammelt. Det er virkelig en rejser hvor man for en helt særlig oplevelse, som med glæde kan deles med sin kæreste.
  Se hele rejsetippet
 • billigt med bus i en uge på Malta.

  (Bedømt af 2 personer)
  23.08.12: Marlene Lund
  Her i sommer var vi 4 på Malta.
  Vi oplevede at der var rart ,pænt rent,rimlige
  priser på mad og drikke og god mad,mm.priser på turer ud på vandet en hel dag , også billigt og en stor oplevelse meget smukt.
  Se hele rejsetippet
 • Romantik i storbyen med det hele - Barcelona

  (Bedømt af 2 personer)
  23.08.12: Anders Pedersen
  Netop hjemvendt efter en dejlig romantisk tur til Barcelona med min kæreste.

  Byen har det hele, fra historie over shopping til stranden. Lej cykler og cykel rundt sammen i byen og oplev det hele, book hotel med tagterasse hvor i kan være sammen og gå ned af nogle af de mange små og yderst hyggelige gaderfor at finde de charmerende butikker.
  Se hele rejsetippet
 • Krigsskib i haven ved Gardasøen

  (Bedømt af 2 personer)
  22.08.12: Lili Svinth
  Hvis Gardasøen er feriemålet, må man ikke snyde sig selv for en særpræget oplevelse i byen Gardone Riviera på vestsiden af søen.

  Her ligger krigshelten og digteren D´Annunzios pragthus med mange flotte kig ud over søen, med amfiteater, mausolæum, og i haven et krigsskib, som var en gave fra Mussolini.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin - Dagligdagen i et diktatur

  (Bedømt af 77 personer)
  Lige over for er det asbest-befængte Palast der Republik ved at blive revet ned. På den anden side af Spree rager Berlins domkirke højt op i luften.
  Se hele rejsetippet
 • Banerne gennem Berlin

  (Bedømt af 87 personer)
  Forladte S-togstationer er blevet taget i brug. Sårene i U-banenettet er helet. I Berlin er det at tage med banerne en oplevelse i sig selv.
  Se hele rejsetippet
 • Deutsches Historisches Museum i Berlin - 2000 års omtumlet tysk historie

  (Bedømt af 82 personer)
  2000 års tysk historie fra det blodige Hermannsslag i Teutoburger Wald i romertiden til det genforenede Tyskland og Berlinerrepublikken. Det er til at blive helt forpustet af, men man kan også dele Deutsches Historisches Museum op i flere bidder - eller måske flere Berlin-ture.
  Se hele rejsetippet
 • Nürnberg - Her blev nazismen markedsført

  (Bedømt af 81 personer)
  NÜRNBERG VAR BYEN, hvor nazismen skulle markedsføres. I årtier har byen ikke rigtig vidst, hvad den skulle stille op med det gigantiske område, hvor nazisternes partidage fandt sted.
  Se hele rejsetippet
 • KARL MARX’ BARNDOMSHJEM I TRIER - Her kommer stadig kommunister

  (Bedømt af 72 personer)
  KARL MARX’ BARNDOMSHJEM I TRIER har været genstand for strid og ballade i det 20. århundrede. Men nu er der nærmest faldet ro over det.
  Se hele rejsetippet
 • Campo d'Fiori – Roms mest charmerende plads?

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  Der er mange smukke pladser, torve og områder i Rom, men dette lille torv har bare en fantastisk stemning og et skøn leben, og er klart et besøg værd.
  Se hele rejsetippet
 • Schleswig-Holstein, Kielerkanalen

  (Bedømt af 9 personer)
  20.08.12: Ole Thomsen
  Se den store verden sejle forbi lige udenfor hotellet. Midt på kanalens sydside fandt vi et meget lille hotel, "Ahoi". Et hotel hvor vi hurtigt følte os hjemme, og hvor servicen var i top.
  Se hele rejsetippet
 • Ferie på Kreta, august 2012

  (Bedømt af 10 personer)
  19.08.12: Ole Haertell
  Havde valgt at bo i Heraklion.
  Den gamle bydel er en pragtfuld bydel med mange smalle og krogede gade og en herlig blanding af gamle og nyere huse.
  Se hele rejsetippet
 • Billig shoppingi Alanya

  (Bedømt af 2 personer)
  19.08.12: Line
  Hvis du er i Alanya og har tænkt dig at købe tøj, te, souvenirs osv med hjem, så gør dig den tjeneste at tage i ATM - Alanya textil Market først inden du går i de andre butikker.
  Se hele rejsetippet
 • Nordfriesland - Med muddervejen til farisæerland