Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sverige

Læs mere om rejser til Sverige

Gøteborg for børn (mest transportglade drenge)
Rejsetips indsendt af:
København S
19. aug. 2013

Gøteborg for børn (mest transportglade drenge)

En kold februarmorgen tog vi fra København til Gøteborg for at tilbringe 4 dage med sjov. Turen var sammensat så der var noget for os begge.
Oskar elsker tog, busser, sporvogne alt hvad der kan køre. Så selvfølgelig skulle turen derop køres med X2000.
Vi boede på Scandic Crown, som er et udpræget business hotel i ugedagene. Men de var virkeligt søde og gik lige et ekstra skridt for at få det eneste barn på hotellet til at føle sig velkommen. Blandt andet sørgede en af tjenerne for pandekager til Oskar om morgenen. (For Oskar betød det ALT). Hotellet var valgt mest på baggrund af det store billede i receptionen..

Gøteborg er et paradis for drenge der elsker transportmidler og at køre i busser og sporvogne, vi kom rundt MEGET rundt.

Volvomuseum og Aeroseum

Første dag var egentlig bare turen op og så lidt rundt i sporvogn. (og legetøjsbutik)
Anden dag skulle vi på Volvomuseet og Aeroseum. Det var hundekoldt og vi var med bus. Volvomuseet ligger ude i et industriområde og Aeroseum ligger endnu længere ud, men vi tog bus – for vi er friske på at tage på eventyr. Men mellem de to steder endte vi med at tage den første og bedste bus der kom, mest fordi det var hundekoldt. (i stedet for den vi egentlig skulle med) Den kørte en rundt i Gøteborgs industriområde. Chaufføren var utroligt sød, han spurgte hvor vi skulle hen og kom med forslag til hvordan vi gjorde det bedst. Vi var de eneste passagerer i den og der var gået en fantastisk guide tabt i ham. Han var han pegede ting ud og fortalte om Volvos historie og om industrihavnen.
Volvomuseet giver sig selv, men Aeroseum var fantastisk – det er et sted hvor man må pille og rode ved alt (næsten, de eneste man ikke må røre er dem der kan flyve) Aeroseum ligger i en hangar inde under en klippe, når man kommer, så kan man ikke se at det er der, men det er stort og der er masser at se. Folkene derude er begejstrede formidlere og meget hjælpsomme.
Velcrovæg...
Velcrovæg...

Universeum

Tredje dag var Universeumdag. Universeum er en blanding af experimentarium, tropisk zoo, skandinavisk zoo, sanselege osv osv osv. Det er et fantastisk sted – sæt en hel dag af til stedet, der er masser at se og lave.

De har lavet en afdeling med livet i de svenske (skandinaviske) vandløb, søer og havet.
En afdeling med tropezoo (aber, sommerfugle, fugle, dovendyr).
Et stort saltvandsakvarie med hajer, rokker osv.
En med kriminalteknik
En med rumfart
En med sanseleg
og sådan kunne jeg blive ved.

mad og links

Inden turen havde jeg kontaktet turistinformationen i Gøteborg for hjælp til steder vi kunne spise frokost og aftensmad i løbet af turen. De var utroligt hjælpsomme med forslag. Blandt andet foreslog de restauranten på Novotel, stedet ligger ca 15-20 min sporvogn fra centrum og har udsigt over havnen fra restauranten. Vi har senere besøgt Novotel hele familien med en enkelt overnatning. Udsigten var alle pengene værd.

www.aeroseum.dk

http://www.volvogroup.com/group/sweden/sv-se/Volvo%20Group/history/museums/pages/volvomuseum.aspx

http://www.universeum.se/
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Sverige

Ferieboliger i Sverige
Rejser til Sverige
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ungarn/budapest/sopron-i-ungarn.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.