Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sverige

 • Stockholm - Nordens Venedig

  (Bedømt af 42 personer)
  Stockholm praler af at være Nordens hovedstad. Sådan ser de færreste i Danmark på det, men ikke desto mindre er Stockholm en fantastisk flot by, der om sommeren kan lede tankerne hen på såvel Venedig som Sankt Petersborg - i hvert fald med lidt god vilje.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Mini ferie i Gøteborg

  26.10.15: Preben Pedersen
  Hvad med Gøteborg i Sverige, spurgte kæresten mig om, da vi vurderede hvor vi lige skulle ta´ på en miniferie.
  Vi havde ingen kendskab til byen udover vi vidste der, i sommerperioden, er forlystelsen Lisaberg.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sverige

Småland, Østersø, Skærgård
Rejsetips indsendt af:
L Pedersen
Vejle
12. maj 2011

Småland, Østersø, Skærgård

Single med 2 børn - tja, hvis flyvedestinationerne ikke har første prioritet, hvad er mulighederne så? Altså vel at mærke muligheder som: 1. Ligger inden for en overskuelig økonomisk ramme. 2. Ligger inden for en overskelig køreafstand. 3. Byder på både natur- og kulturoplevelser. 4. Giver både børn og voksen en oplevelse. Valget faldt sidste sommer på Sverige - og det gentager sig i år.
Mit tip lyder kort og godt på at pakke bilen, snuppe turen til Sverige via Øresundsforbindelsen og tage en B&B-overnatning ca. halvvejs mod destinationen. For vores vedkommende på den østlige side af Lund, Sverige. Sørg for at få et godt måltid og få slappet af, inden næste dags køretur gennem fantastisk natur - høje graner i lange rækker, fantastiske udsigter over sø og klipper.

Besøg de spændende glasværker i Glasriget undervejs og læg gerne pauser ind på de smukt beliggende rastepladser. Hvem bliver ikke i godt humør af disse store og meget anderledes stykker natur? Er du til shopping undervejs, så besøg Kosta Glasværk og Kosta Outlet.

Destinationen er Gunnarsö Semesterby ved Oskarshamn. En perle ud over det sædvanlige. Kombineret campingplads og hytteby - med hytter af forskellig standard. Udsigt direkte over Østersøen fra rigtig mange hytter og fantastiske bade-muligheder for alle aldre. Beliggenheden er kun 1 times kørsel fra bl.a. Astrid Lindgrens Verden, fra Kalmar og fra Västervig. Så fra stranden er der altså kun få minutters kørsel inden du bevæger dig ind i det Småland, som vi kender så godt fra ikke mindst Emil fra Lønneberg.

Fra pladsen afgår turbåd, så en fantastisk tur rundt i Skærgården er kun få skridt væk, og fra selve Oskarshamn sejler færge to gange dagligt til Øland. Øen med fantastiske badestrande og specielle hollandske stubmøller - absolut et besøg værd.

Afstandene mellem tankstationerne kan være lange i Sverige, så vær sikker på, at du har brændstof nok.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Sverige

Ferieboliger i Sverige
Rejser til Sverige
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/koer-selv-ferie/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.