Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Stockholm

Stockholm ligger der, hvor søen Mälaren har sit udløb til den smukke Skærgård med sine mange tusind øer, holme og skær. De indre bydele er bygget på klippegrund og spredt ud over fjorten skønne øer i Strömmen. Stockholm bliver forbundet af 44 broer og kaldes med rette for Nordens Venedig. Uanset hvor du vender dig hen i Stockholm, kan du nemlig se vand, klipper og grønt.

Stockholm er Nordens Venedig

Det er hyggeligt at slentre gennem Gamla Stan i Stockholm

Stemningsfyldte slentreture gennem Stockholm

Stockholm er en fodgængervenlig by, der byder på meget, hvis du kan lide bare at slentre omkring og tage dagen, som den kommer. Hvis du foretrækker at planlægge dine dage og fylde dem med kulturelle og historiske oplevelser, er der en mængde seværdigheder og attraktioner spredt ud over hele den centrale del af byen og også i dens udkanter og omgivelser.

Glem bilen. Stockholm er ikke den ideelle by at parkere i, så hvis du ankommer i bil, kan det anbefales at parkere den ved hotellet og i stedet benytte offentlig transport. Både busser og tunnelbanan er velfungerende, når du rejser til Stockholm.
 

Gamla Stan i Stockholm

Det rigtig gamle Stockholm finder du i bydelen Gamla Stan, som er et must for alle, der rejser til Stockholm. I Gamla Stan kan du godt føle dig tryllet hen til en smuk sydeuropæisk by.

Det spændende middelalderkvarter med de tætstående gamle 1600-tals huse og de snævre brostensbelagte gader og små porte gør besøget til en stemningsfuld oplevelse.

Mårten Trotzigs gränd er en charmerende lille gyde, kun 90 cm bred! Hele bydelen Gamla Stan er fredet og bilkørsel er forbudt de fleste steder, så du oplever bydelen bedst til fods.
Västerlanggaten i Stockholm

Västerlanggaten

Hovedstrøget Västerlanggatan er travlt besøgt, og du bliver ikke skuffet, hvis du kigger efter dyre souvenirbutikker og turistrestauranter. Et godt tip er at dreje væk fra Västerlanggatan og slentre gennem de snævre baggader i Gamla Stan.

Hvis du er villig til selv at gå lidt på opdagelse er der masser af liv, spændende butikker og hyggelige spisesteder i denne smukke gamle bydel af Stockholm. På stortoget i Gamla Stan, hvor det Stockholmske Blodbad fandt sted i 1520, kan du skylle historietimen ned med kaffe eller kakao og nyde hjemmebagte kager og tærter på Chokoladekoppen.

 

Kongeslottet

Nord for Gamla Stan ligger Stockholm Slot på Stadsholmen. Her kan du se vagtskifte i den ydre slotsgård og opleve de mægtige bygninger. Slottet er dog kun det svenske monarkis officielle residens – privat bor de på Drottningholm Slot. Ved siden af Kungliga Slottet ligger Riksdagen, det svenske parlament, på Helgeandsholmen.
Engelbrektskirken - en af de største kirker i Stockholm

Kungsholmen

Kungsholmens Norr Mälarstrand er et dejligt sted at gå en tur, når du rejser til Stockholm. Langs kajen har du bl.a. udsigt til Söder og du kan fx afslutte din gåtur med at nyde den fantastiske udsigt fra Stadshusets tårn.

Stadshuset
Stadshuset er Stockholms rådhus. Dens specielle arkitektur har gjort bygningen til et vartegn for byen. Den Blå Sal bruges bl.a. ved Nobelpris-banketten.
 

Kirkebesøg i Stockholm

Stockholm er et godt sted at se flotte kirker:
  • Riddarholmskyrkan - domkirken, hvor de svenske konger ligger begravet.
  • Storkyrkan eller St. Nikolai - se statuen af Skt. Jørgen og dragen, et symbol på kampen mellem det gode og det onde.
  • Tyska kyrkan - se kongeloge og prædikestol af marmor og alabast og ibentholtalteret.
  • Engelbrektskyrkan - en af de største kirker i Stockholm

 
På shoppetur i Stockholm

Södermalm - trendsætternes bydel i Stockholm

Øen Södermalm er blevet stedet, hvor det sker – så hvis du vil holde dig på forkant med tidens trends, så kan du nemt få nye input her, når du rejser til Stockholm. Bydelen er et tidligere arbejderkvarter, men er i dag beboet af kunstnere og trendsættere.

Söder eller SoFo - South of Folkungagatan - byder både på caféer, barer, gallerier og shopping i nye og smarte tøjbutikker. Du kan fx gå en tur ad Fjällgatan med vidunderlig udsigt over byen og måske slutte af med kaffe på Fåfängen, en historisk café.
 

På shoppetur i Norrmalm

Norrmalm er det travle forretningsområde, hvor du kan shoppe i de store luksusbutikker og stormagasiner, når du rejser til Stockholm. Drottninggatan er Stockholms centrale gågade og forretningsstrøg. På Hamngatan ligger varehusene NK og PKhuset, samt kædebutikkerne H&M og Zara. I Norrmalm ligger også Åhléns i Klarabergsgatan og Hötorgshallerne, Drottninggatan.

De mere eksklusive forretninger finder du i området ved Stureplans shoppingarkader og i Biblioteksgatan. Pubber og gode restauranter finder du i fx på Rörstrandsgatan i Vasastan, som er en del af Norrmalm.
Udsigt til Wasa museet i Stockholm

Sergels torg

Sergels torg i det centrale Norrmalm er et besøg værd, når du rejser til Stockholm. Den nedre del af det superelipseformede torv bliver kaldt Plattan, og torvet er designet af Piet Hein. Trænger du til at stresse af efter shopperiet, kan du kigge ind i Kungsträdgården, den smukke gamle park midt i det centrale Norrmalm. Her er der ofte forskellige aktiviteter såsom gratis koncerter om sommeren og skøjteløb om vinteren.
 

Djurgården - Stockholms centrale parkø

Kungliga Djurgården er Stockholms centrale parkø med en masse gode seværdigheder.
  • Skansen - verdens ældste frilandsmuseum med landsbymiljøer fra forskellige dele af Sverige. Om sommeren er Skansen samlingspunkt for alsangsaftener.
  • Gröna Lund - tivoli med radiobiler, pariserhjul og rutsjebane. I december byder forlystelsesparken på et flot julemarked.
  • Wasa-museet - se det majestætiske krigsskib Vasa, der sank på sin jomfrusejlads i 1628.
  • Junibacken - Pippi Langstrømpe, Karlsson på Taget, Alfons Åberg og Emil fra Lønneberg. I børnemuseet kan I opleve Astrid Lindgrens elskede eventyrverden og de elskede børnebogsfigurer.
  • Vandmuseet Aquaria - Familievenligt akvarium med regnskov, et tropisk koralrev og sumpområde.

 
Drottningholm Slot på Lovön

Drottningholm Slott

Du kan tilbringe en dag i nærheden af de royale, hvis du besøger Drottningholm Slot på Lovön, når du rejser til Stockholm. Det smukke barokslot kaldes "Sveriges Versailles" og er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Slottet har været den svenske kongefamilies residens siden 1981, hvor de flyttede fra Stockholm Slott.

Ved Drottningholm Slot finder du Herkules-springvandet, der i 1658 blev taget i krigsbytte fra Frederiksborg Slot i Hillerød. På Drottningholm kan du også se Slotsteateret, Europas bedst bevarede barokteater, samt et Kina-slot og Confidencen.

 

Flydende sightseeing i Stockholms skærgård

Når du rejser til Stockholm er det oplagt at opleve byen fra den smukke vandside. Bådudflugter tilbydes fra byens forskellige kajer. Her kan du springe på kortere færge- og sightseeingture eller heldagsture i søen Mälaren og i Stockholms skærgård. Bådene afgår med korte mellemrum fra Strömkajen, Stadhuskajen og Nybrokajen. Hvis du vil på en længere tur i den flotte svenske skærgård, så overvej Lilla Skärgårdsturen, som afgår fra Nybrokajen.
Smag på Stockholm

Blandt statuer på Millesgården

Carl Milles har fået stor international anerkendelse og sat et solidt præg på moderne billedhuggerkunst. Han opførte Millesgården på en stor del af Lidingö, lidt nord for Stockholm. Her byggede han et atelier og forvandlede stedet til en vidunderlig park, som du kan besøge, når du rejser til Stockholm. Fra skulpturparken har du udsigt over vandet til Stockholm og stedet danner en smuk ramme om Milles mange flotte skulpturer.
 

Smag på Stockholm

Hvis du tror, at Sverige på madsiden kun er ”korv och mos” (pølser og kartoffelmos), så tager du fejl. Når du rejser til Stockholm møder du en gastronomisk metropol, hvor du kan finde alt fra hyggelige caféer, moderne multikulturelle køkkener og fransk haute cuisine.

 Derudover har Stockholm de såkaldte markedshaller, hvor du finder alt, hvad hjertet begærer af svenske og internationale madvarer. Besøg fx Östermalm Torg Salluhalle, en art-noveau madhal, der er bygget efter inspiration fra de store parisiske haller.

Billeje i Stockholm

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Stockholm i Sverige. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Stockholm
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/irland/dublin/dublin-storby-blandet-med-smuk-natur-mmmmmhh.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.