Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Stockholm

Sveriges stolte hovedstad ligger på østkysten, hvor Mälaren løber ud i Østersøen. Det er Østersøens største havneby og en smuk by med frodige parker og majestætiske bygninger. Stockholm er bygget på 14 øer forbundet med mere end 50 broer. Det er den væstentligste årsag til, at byen ofte kaldes for Nordens Venedig. Ud over at være hovedstad, regeringsby og hjemsted for Sveriges monarki, er Stockholm også byen, hvor man finder Philharmonikerne, balletten, Den Kongelige Svenske Opera og Det Kongelige Teater. Det var på sidstnævnte, at legender som Greta Garbo, Ingrid Bergman og Ingmar Bergman blev opdaget.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Gamla Stan

Gamla Stan er Stockholms ældste bydel. Dens smalle, brostensbelagte gader er omgivet med smukke bygninger fra det 14. til det 19. århundrede, og den gamle bymidte gør det til en skøn oplevelse at bevæge sig rundt i Stockholm til fods.

Her kan I opleve de mange små, skrånende gader, de utallige øer og holme, de små gallerier i de gamle byhuse, skalddyrsrestauranterne, den rene luft og det allestedsnærværende vand.
Djurgården

Djurgården

Stockholm huser også verdens første nationale bypark, Djurgården, som ligger som en smuk grøn lunge i den travle storby. Djurgården er et paradis for vandrere, løbere, cyklister, kano- og kajakroere, picnicelskere, læseheste, kærestepar, hundeluftere og mange flere. Har I lyst til at gå en tur i det grønne, så er Djurgården det bedste bud.
Östermalm og Södermalm

Östermalm og Södermalm

Er I mere til eksklusive forretninger med den seneste mode, så er Östermalm et sandt paradis, og hvis I er mere til kontrasten, boheme-kulturen, så er Södermalm en sand oase.

Bydelen har en fantastisk panoramaudsigt over byen og i området omkring Skånegatan, i daglig tale kaldet SoFo, ligger specialbutikkerne, restauranterne, barerne og caféerne som perler på en snor.
Vand, vand og atter vand

Vand, vand og atter vand

Stockholms havn åbner byen for en øgruppe bestående af 24.000 øer og holme, skærgården. Det er et populært ferieområde, og her ligger ca. 50.000 sommerhuse og hytter, og det er også her man finder de fleste af de ca. 250.000 både, der er privat indregistreret i byen.

Det er ad denne vandvej af uovertruffen skønhed I skal forlade Stockholm, når krydstogtskibet lægger fra kaj, og mangt en krydstogtkaptajn vil hævde, at netop Stockholm er den havn i verden, der har den smukkeste ind- og udsejling.

Havn

Havn
Der er to krydstogthavne i Stockholm. Molen ved Gamla Stan er reserveret til mindre skibe. Den ligger midt i Stockholms centrum i gåafstand fra de største seværdigheder. De større skibe lægger til i Frihamnen, som ligger ca. 15 minutters kørsel fra centrum. Rederierne har shuttlebusser til centrum, og I kan købe billetter til busserne på skibet.

Enkelte krydstogter lægger til i Nynäshamn, som ligger ca. 60 km syd for Stockholm. En lille kilometer fra havnen ligger stationen, hvorfra der går tog til Stockholm.

Klima

Stockholms klima minder meget om det vi kender herhjemmefra, så husk at pakke til både en kølig sommerdag, en regnbyge og en hedebølge. Rejser I til Stockholm om efteråret eller foråret, er det desuden en god ide at have noget varmt tøj med, hvis vejret bider lidt.
Denne side er udskrevet d. 18. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/port-elizabeth/billeje/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.