Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sverige

 • Stockholm - Nordens Venedig

  (Bedømt af 42 personer)
  Stockholm praler af at være Nordens hovedstad. Sådan ser de færreste i Danmark på det, men ikke desto mindre er Stockholm en fantastisk flot by, der om sommeren kan lede tankerne hen på såvel Venedig som Sankt Petersborg - i hvert fald med lidt god vilje.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Mini ferie i Gøteborg

  26.10.15: Preben Pedersen
  Hvad med Gøteborg i Sverige, spurgte kæresten mig om, da vi vurderede hvor vi lige skulle ta´ på en miniferie.
  Vi havde ingen kendskab til byen udover vi vidste der, i sommerperioden, er forlystelsen Lisaberg.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sverige

Rejsetips af samme forfatter

 • Mærkevarer til spotpris i TJ Maxx i USA

  (Bedømt af 2 personer)
  14.10.10: Tanja Ærtebjerg
  Besøg www.tjmaxx.com og se hvor i USA du finder den nærmeste butik. Det er oftes butikker på størrelse med Bilka kun med række op og ned af mærkevaretøj som Ralph Laurent, Calvin Klein osv. Men også tasker, kufferter, solbriller og boligindretning kan findes til spotpris.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i København.

  (Bedømt af 6 personer)
  28.03.10: Tanja Ærtebjerg
  Få en masse gratis - eller billige - glæder med dine børn sommeren over i byen, ved at bruge din og dine børns fantasi.
  Læs hele rejsetippet
Solnedgang på Beach Club, Grønningen.
Rejsetips indsendt af:
Tanja Ærtebjerg
København
10. feb. 2010

Sverige - Stor luxus tæt på

Man skal ikke rejse langt for at få store oplevelser. Sverige er stort og fantastisk, men selv med kun en lille sejltur, kan man komme på store eventyr og Rivieraagtig luxus.
Den brede gade mellem strandpromenaden og gågaden,
Den brede gade mellem strandpromenaden og gågaden,

Shopping, service, historie, sol, strand og vand: Helsingborg har det hele

Har jeg en dag eller to at slå ihjel, så er jeg helt sikkert på vej mod Helsignør, for at tage færgen til Helsingborg. Der er kun ½ times kørsel fra København, og selv om Helsignør er en dejlig by, så er den for mig kun et sted jeg stiller bilen for at tage færgen over til søsterbyen på den anden side af det smalle historiske stræde mellem Danmark og Sverige: Helsingborg.

Spar penge

Ud over den pt. oplagte gulerod med den lave svenske krone, hvor man snildt sparer 20% på kursen alene, er der mange fordele shoppingmæssigt at komme efter. Der er variabel moms (kun 6%), som betyder mad er billigt, og i særdeleshed slik, da der ikke er skat på sukker, som vi har i DK.Men én ting er dagligvarer, som man sagtens kan slæbe sig en pukkel til med, på vej hjem. Det vigtige er den hyggelige atmosfære man finder i den gamle bys gågader og stræder, med både mode- og specialbutikker side om side. Skulle det blive dårligt vejr, eller vil man shoppe mere, kan man altid tage bussen fra terminalen ved havnen til et stort center Väla kun ca 20 mins bustur fra centrum.
Kysten mod nord:

Kysten mod nord:

Når man vælger ikke at tage bilen med, sejler man ind gennem havneløbet lige ud for den gamle Borg, og imens man gør det kan man se hele vejen nord på ind i lystbådehavnen og op af kysten. Hele denne strækning er specielt hyggelig om sommeren, men bestemt også et besøg værd uden for sæsonen.Turen ad promenaden langs med havnen, starter med en palmestrand. Der er en lille dejlig sandstrand der er anlagt af byen med ægte palmer, og her og hele vejen op, langs Grønningen, legepladsen, beach Volley banerne til strand caféen"Barfota" kan man nyde aftensolen og en smuk solnedgang, som kun en vestvendt kyst kan tilbyde.Barfota har et enkelt men godt menukort til efter danske forhold fine priser, og ikke mindst kaffe til 20 SEK, med det fantastiske "refill"koncept og gratis vand til man ikke ser meget af i Danmark. Og så kan man nyde det i en liggestol PÅ stranden mens ungerne bygger sandslotte, bader og fanger krabber i det lave vand.Vil man hellere klare sig selv kan man modsat palmestranden hvor promenaden næsten løber ud finde et ICA supermarked under togbanen, hvor man kan købe ind til en fantastisk picnic, med altid friskbagte flute, hjemmerørt krebsesalat med chili, varme spareribs eller kylling og alt hvad man kunne ønske sig at nyde på en intermistisk skovtur. Der er også langs hele promenaden anlagt flere offentlige grillsteder, som man også kan lave mad på, og som, flittigt bliver brugt hele sommeren.
Grønningen

Grønningen

Grønningen byder tillige på andre palmeklædte restauranter, caféer, ishuse, badeanstalt med swimmingpool, stor dejlig sørøverlegeplads og en plads med træningsredskaber, hvor man gratis kan holde sin træning ved lige, vilde kaniner der hopper rundt på de store grønne arealer og træterressestemning med liggestole helt ud til vandet. Der er skifterum, toiletter og brusere som alt er gratis, og med to til tre timer længere aften sol end på den danske side, er det værd at tage med i overvejelserne at tage badetøj og håndklæde med.Her kan man sidde og se over på vores elskede sagnomspundne Kronborg, og nyde synet af Danmark, mens man nyder solen længe efter den er gået ned over Kattegat. Og færgerne sejler hver mindst hver time hele døgnet, så man behøver ikke stresse over at skulle nå den sidste.

Byen

Byen byder også på gode restauranter, og da der kun er moms på 6% på mad, er det efter danske forhold billigt at spise ude. Der er alt fra Italiensk, til sushi og thai.Har man en sød tand kan det anbefales at finde en butik Tasty House i Södergatan, hvor man også finder Lacer Dome hvor børn og barnlige sjæle kan iklæde sig veste og lacervåben og 20 min af gangen løbe rundt i hold og skyde hinanden i en mørk kælder til strobelys og technomusik, En god idé til en børnefødselsdag for de 8-16årige.En vandring på borgen er også et must. Byens historie er tæt knyttet til Kronborg og Danmark, og der er meget at se med de briller over hele byen. Der er ofte også lysshows og andre kulturelle happenings på borgen, der er værd at se.Og ellers er der på alle tider af året gjort meget ud af beplantninger og blomster i bede og krukker, og om vinteren er der fakler og levende lys. Så selve byen er en pryd for øjet, og kan å¨mange måder sammenlignes med den franske Riviera.
Indfødte Johnny nyder en Corona i vores selskab mens solen går ned over Kattegat, og kokken tager en
Indfødte Johnny nyder en Corona i vores selskab mens solen går ned over Kattegat, og kokken tager en

Service og venligsindede indfødte

Danskere har en særlig plads hos Skåningerne trods alle historiske stridigheder og drillerier, så der er altid god modtagelse, og en sludder for en slader som mellem gode naboer når man møder de indfødte. Der er god service og en høj standard generelt på alt. Har man brug for et lille break eller en romantisk lille get away, så er det sjove ved Sverige at de stik imod alle andre steder i verden har billigere hotelværelser i weekenden. Et dobbeltværelse ligger derfor ofte ikke på mere end ca 500dkr inkl. morgenmad, og ofte med op til 2 børn også på et 3-4* hotel. Husk at veksel inden du tager fra Danmark, da man selv i Forex nu tager gebyr for at veksle over til svenske kroner. Men ellers tager de ofte også danske kroner, men så er det lige over, og så mister man de ca 20%. Men alt i alt er Helsingborg en perle inden for rækkevidde, og det er tæt på den trækker endnu en danske over permanent med dens charme og fordele. God tur!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Sverige

Ferieboliger i Sverige
Rejser til Sverige
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.