Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Storslående natur og våde støvler i Store Mosse Nationalpark
Rejsetips indsendt af:
Bodil Winther
Vejle
16. aug. 2013

Storslående natur og våde støvler i Store Mosse Nationalpark

Lidt om mosen.
Store Mosse nationalpark ligger i Småland ca. 14 km fra Värnamo og er Sveriges største moseområde. Mosen er 78,50 km² stor og indeholder 5 højmoser, rigt plante- og dyreliv, samt 40 km stier.
Naturum Store Mosse er et informationscenter, der dels har en meget flot udstilling om området og dels arrangerer ture rundt i mose. Onsdag kl. 11 har man mulighed for at deltage i en tur i højmosen. Det koster 50 sek.

Gå i højmosen og få våde støvler.

Det var en onsdag i august, vejret var klart og solrigt med en let brisen, og vi (min mand og jeg) havde meldt os til en guidet vandretur i mosen. Der blev en fantastisk oplevelse. Når man står midt i højmosen og forsøge at balancere på en lille tue af lyng, så man ikke synker ned i vandet, opdager man naturens forunderlige verden. Midt i dette våde landskab møder man både planter, fugle og kryb. Hvem ville have troet at Tranbær kunne vokse her? Smukke kødædende planter (Soldug)der fanger insekter ind ved hjælp af klistrende kirtelhår. Frøer plasker rundt i vandhullerne.Er man rigtig heldig, kommer der en Elg forbi( der var vi ikke). Ingen af kom tørstøvlet hjem. Det er ikke let at holde balancen på de små tuer, der sikre en mod mosens vand. Er man uheldig at synke i, kan det være ret svært at strække både fod og støvle op. Så er det godt, at have en hjælpsom guide. Man skulle tro, at det er irriterende at have våde støvler, men faktisk er det bare sjovt, og så kan man jo øve sig, så man næste gang kommer tørskoet igennem højmosen ... ligesom guiden.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/thanyamundra-organic-resort-sao-sok.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.