Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sverige

 • Stockholm - Nordens Venedig

  (Bedømt af 42 personer)
  Stockholm praler af at være Nordens hovedstad. Sådan ser de færreste i Danmark på det, men ikke desto mindre er Stockholm en fantastisk flot by, der om sommeren kan lede tankerne hen på såvel Venedig som Sankt Petersborg - i hvert fald med lidt god vilje.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Mini ferie i Gøteborg

  26.10.15: Preben Pedersen
  Hvad med Gøteborg i Sverige, spurgte kæresten mig om, da vi vurderede hvor vi lige skulle ta´ på en miniferie.
  Vi havde ingen kendskab til byen udover vi vidste der, i sommerperioden, er forlystelsen Lisaberg.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sverige

Rejsetips af samme forfatter

To-tre-dages vandretur i Sydsverige

Her er et lille tip til fin lille to-tre-dages vandretur omkring en times kørsel fra København.
Ruten

Ruten

Turen hedder ”Häckeberga runt” og er i sin fulde længde omkring 27 km som nemt kan klares på et par dage. Der er også muligheder for at gøre den lidt kortere hvis man løber tør for energi. Turen er en del af det store vandrerutesystem Skåneleden og ligger på den del der hedder ”Nord til sydleden” – helt præcist er det etaperne 15 og 15A

Det tager omkring 1½ time at køre dertil fra Roskilde af, og omkring en times tid fra København i bil. Der er masse af parkeringspladser i området, så det er intet problem at parkere weekenden over. Jeg valgte en lille parkeringsplads der lå lige efter man kommer ind i Häckeberga Naturreservat sydfra – hvilket passer fint hvis man kommer fra E65 motorvejen. Derfra er der ca. 13 km til enten shelteret Bilarp eller Allmänningen.

Læs mere her: http://www.skaneleden.se/Templates/sleden_tmpl_01.aspx?pageId=463

Naturen

Man vandrer igennem typisk sydsvensk skogklædt bakke-terræn hvor det veksler mellem nåleskov, løvskov, engområder og fældede områder. Jeg gik turen i slutningen af maj i en weekend hvor der var fint vejr. Der er dog en del åbne områder, så man skal være opmærksom på at der kan komme lidt blæst.

På hele min tur mødte jeg kun tre mennesker – men området skulle være populært og især for mountainbikere, så dem kan man risikere at støde på.

Bilarp Shelter

Jeg valgte en enkelt overnatning på turen og tog shelteret Bilarp som ligger under store flotte bøgetræer. Shelteret er fint udstyret med to bålpladser, toilet og en brønd. Da det ligger inde i selve skoven bliver det dog hurtigt mørkt. Og så ligger det ret tæt på en beboelsesejendom – så ikke helt så afsides som jeg kunne have ønsket.

Det skal bemærkes at brønden kan være lidt svær at finde – men hvis man følger vejen op til shelteret (op ad bakken) og kigger mod venstre så er den til at se. Der er et skilt længere oppe som peger forkert, så det skal man ikke regne med.

Dagen efter kom jeg forbi Allmänningen shelter som ligger ret tæt på. Det ligger ud til et åbnet engareal og er derfor lidt vindblæst, men det er derimod lidt pænere område, og der er dejligt blødt græs til at stille teltet på hvis man ikke er til shelters.

GPS

Afmærkningen på ruten er helt som den skal være, men er man ikke vant til at følge den slags kan det anbefales at medbringe en GPS. Mange har nu smartphones som udmærket kan bruges til formålet. Der findes adskillige apps som tillader dig at downloade detaljerede topgrafiske kort direkte til telefonen, så du har dem liggende og er fri for at skulle hente dem under turen og betale i dyre domme for dataforbruget.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Thomas René Sidors profilside

Andre sider om rejser til Sverige

Ferieboliger i Sverige
Rejser til Sverige
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.