Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydafrika

Læs mere om rejser til Sydafrika

3 gode tip til Sydafrika
Rejsetips indsendt af:
Daniel Posin
Stenlille
13. marts 2012

3 gode tip til Sydafrika

Jeg var i 2009 på en måneds kør selv ferie i Sydafrika med min kone og mine svigerforældre. En fantastisk tur på tværs af et fantastisk land.
Vi så alt fra bjerge til vilde dyr til bunden af diverse fantstiske vin flasker. Jeg kan på det kraftigste anbefale en kør selv ferie da vejene er gode, skiltningen ok, leje bilerne fine og ikke mindt indbygerne venlige og gode til at hjælpe. Dog anbefaler jeg en god planlægning hjemmefra da det hjælper en del :-) For mig handler gode rejsetips om de ting der ikke er oplagte og som står i turistbøgerne. I Sydafrika skal man selvfølgelig på safari, se pingviner, tage til Cape Town, se hvaler osv. Jeg vil her give mine tre bedste tip fra den tur vi var på og som ikke lige er til at finde hvis man ikke lige ved de er der.

Første tip: Isibindi Lodge

Denne lille lodge er en perle i nærheden af Rorke's Drift som er et sted hvor briterne og zulu´erne kæmpede et stort slag. Lodgen er drevet af et par der gør alt for at få en til at føle sig hjemme. Der er vel en seks hytter der er runde og udformet som zuluhttter udvendig men med luksus indvendig. Udsigten er fantastisk da det er i kuperet tærren. Da den ligger en lill egåtur fra en zululandsby er et besøg her en god ting. De holder så små shows og fortæller om zulu livet. En god oplevelse. Dog er den bedste oplevelse middagen som er lavet af en zulu kok og er zulumad som i gamle dage. Her tager mændene først for det gjorde man dengang og hele middagen er bygget op som et zulu måltid. Derudover er der zulu øl smagning. Om man kan lide dette eller ej er vist en smagssag, jeg kunne ikke men en sjov oplevelse. Dette sted kan sagtens bære to overnatninger på vejen men heller ikke mere
Andet tip: Cleopatra Mountain Farmhouse

Andet tip: Cleopatra Mountain Farmhouse

Dette lille sted ligger i midten af Drakensberg bjergene. Det er små gæstehuse der ligger lige ned til en sø i et lille frihul mellem bjerge.
Det her er et sted for madelskere. Her få rman himmelsk mad a la Price. Her er ikke sparet på fedt eller smag og seks retter middagen er fantastisk. Morgenmad og frokost er også super godt men aftensmaden tager prisen og er simpelthen noget man ikke må snyde sig selv for. Stedet skal bruges med to overnatninger da der er to kokke der har hver sin dag og de er meget forskellige i deres madlavning men lige gode. Vi brugte dagene p åen 6 timers ridetur i bjergene som ejerne arrangerede for os til ingen penge. Her kan alle type ryttere være med. Ellers blev tiden brugt på lange gåture og slå mave afslapning. Et fantastisk kulunarisk sted. Værelserne er indrettet efter temaer og en oplevelse i sig selv. Vores havde fugletema og var fyldt med fugleredder og kasser og fugle i alverdens afskygninger.
Tredje tip:Rouxwil Country House

Tredje tip:Rouxwil Country House

Det sidste og mit absolut bedste tip er dette sted.
Det ligger i nærheden af vin ruten og kunne være sidste stop inden en tur igennem vinens fantastiske verden.
Thys og O’nel driver dette lille gæstehus som ligger i deres eget hjem. Der er tre værelser med inde og ude bad til hver og alle indrettet fantastisk og med alverdens lukses. Det er egentlig et landbrug og Thys driver det mens der er gæster. Mens man er der er man en del af familen. Sådan føles det. Det er ikke bondegårdsferie og man laver ikke noget men man føler sig en del af familien. O´nel laver maden selv fra bunden og man får traditionel sydafrikansk mad som smager fantastisk. De arrangerer ture derfra alt efter hvad man vil. Vi var på riverrafting med Thys og en tur ude og se hans landbrug og inde og plukke frugt på naboens frugt marker. Nyplukket frugt smager altså fantastisk. Her er et sted hvor man kan få familevarme og 5 stjernet luksus og det er sjældent. Værtsparret snakker meget og er meget interesseret i hvor man kommer fra og ens historier og spiser selv med ved middagen. Vil man bare slappe af og besøge vingårde er her også pool. Stedet ligger 45 minuteres kørsel fra de første vingårde og kan bruges som base men kræver vist at man har en i selskabet der ikke drikker vin og som kan køre. De har en stor indhegning med lidt dyr, zebra og andre som det er fantastisk at stå op og gå ud på verandaen og så i solopgangen. Jeg kan ikke anbefale dette sted nok og når vi en dag skal tilbage til Sydafrika, så ligger Rouxwil helt sikkert på ruten.

Overnatninger
Lodges
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydafrika

Ferieboliger i Sydafrika
Rejser til Sydafrika
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.