Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser

Rundrejser med dansk rejseleder, hvor du besøger Cape Town

Udflugt fra Cape Town

Rejser til Cape Town

Vi er specialist på Cape Town og hele Sydafrika. Vores rejseglade Sydafrika-specialister har rejst rundt og besøgt de populære Safari Lodges, udvalgt kvalitetshoteller og kørt rundt til hver en afkrog af det farverige land. Book din rejse til Cape Town i dag.

Byen ved foden af Table Mountain

Hele verden i samme by. Oprindelig kun en handelsstation for søfarende på vej til Østen, men i dag en boblende international storby, der med sin gastronomi, cafeer, musik og teaterliv gerne vil blande sig med de største. Afrikas New York, Paris eller London, men med en blanding af kulturer, folkeslag og religioner, du ikke finder andre steder. Her er hele verden samlet.
Taffelbjerget

Taffelbjerget

Cape Town ligger som et amfiteater foran det smukke Taffelbjerg, med kulisser som Kap Det Gode Håb, vinlandet og det mørkeblå Atlanterhav med Nelson Mandelas fangeø, Robben Island, ude i bugten. Bjerget er godt 1.000 meter højt. Et vidunderligt sted at vandre eller blot nyde udsigten. Der er adgang med en kabelbane fra byen. Eller til fods, hvis du har konditionen.
Cape Flats

Cape Flats

Bag Taffelbjerget ligger en af Afrikas smukkeste botaniske haver, Kirstenbosch, placeret bag det oprindelige vinområde Constantia med fornemme vine og restauranter. Endnu et hak længere bagud breder et stort, fladt område sig, der er kendt under navnet Cape Flats.

Her bor de hundredtusindvis af fattige mennesker, der blev tvangsflyttet under apartheid. Byens arbejdskraftreserve. De fleste bor i deprimerende blikskure eller faldefærdige herberger med to-tre familier i hvert rum. Et besøge til District Six-museet, fortæller dig hele historien om tvangsflytningen. Fra museet kan du tage på en guidet tur, hvor du oplever det hele på nærmeste hold.
Gåtur i centrum

Gåtur i centrum

Selve Cape Town er klemt sammen ved foden af Taffelbjerget. Det er nemmest at gå rundt fra den gamle borg, hvor hollænderne oprindelig holdt til, via de mange museer til loppemarkedet på Green Market Square. Snup en drink undervejs på en af de mange fortovscafeer. 

Giv dig god tid til at se det kulturhistoriske museum i Slave Lodge, kast et blik inden for i ærkebiskop Desmond Tutus St. George’s Cathedral, og nyd gåturen gennem hollændernes gamle køkkenhave, Company Gardens, der er omkranset af parlamentet, præsidentens kontor Tuynhuis, nationalgalleriet og det sydafrikanske museum med naturhistorie og arkæologi.
The Cape Cadogan Boutique Hotel
Mindre luksushotel i Cape Town fra begyndelsen af det 19....
Se mere og bestil her

Long Street og Bo-Kaap

Har du tid, så gå en tur opad den lange Long Street med dens mange butikker med mode, brugskunst og antikviteter – både fra Sydafrika og resten af kontinentet.

Op mod Signal Hill ligger malajernes kvarter, Bo-Kaap. Et farverigt, muslimsk område med smalle, stejle gader. Her bor efterkommerne af de asiatiske malaj-slaver. Det lille Bo-Kaap Museum fra 1760’erne viser, hvordan en malaj-familie boede førhen.
Waterfront i Cape Town

Waterfront

Waterfront er Cape Towns store turistmagnet, shopping- og forlystelsescentret på havnen. Det er indrettet i renoverede havnebygninger, omgivet af den arbejdende havn. Der er sjovt, spændende og afvekslende fra morgen til langt på natten. Fornemme butikker, jazzcafeer, havnerundfart, vin og øl, musik og optræden, ja alt kan klares her. Du finder også nogle af Cape Towns bedste restauranter her. Så træk vejret og kast dig ud i det. Eneste problem er måske, at det er lidt for meget af det gode. Waterfront kræver god kondition. Eller måske skal du bare tage det i småbidder.
Indgangen til Robben Island

Robben Island

Nelson Mandelas gamle fangeø, hvor frihedshelten sad indespærret i 18 af de 27 år, apartheidstyret holdt ham fængslet. I dag museum for kampen mod apartheid. Afgang med båd fra Mandela Gateway på Waterfront. Rundture i det gamle fængsel med en af de tidligere fanger som guide. Derefter får du en køretur rundt på øen, bl.a. til en lille pingvinkoloni.Turen til Robben Island er en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for. Det er stærkt at høre de gamle fanger fortælle om dengang, om den elendige mad, arbejdsforholdene i kalkbruddet og straffen for ulydighed. Mandelas celle står der som dengang.

Lej en bil i Cape Town

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje på din Cape Town rejse. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Cape Town

Kør videre fra Cape Town

Østpå ad Garden Route
Den smukke haverute langs Det Indiske Ocean mod øst. Fortsæt evt. gennem Eastern Cape til Durban og videre til KwaZulu-Natal. Det hele er nemt nok: Følg bare hovedvej N2.
Garden Route

Østpå ad Route 62
Den alternative rute mod øst, verdens længste vinrute fra Paarl via Robertson Valley og over bjergene til Oudtshoorn med de mange strudse. En hel ferie.
Vinlandet omkring Cape Town

Northern Cape
N7 mod nord. Især anbefalelsesværdig, når ørkenen blomstrer om foråret, fra juli til august, lidt afhængig af regnforholdene. Et uforglemmeligt syn.
Northern Cape

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Cape Town

Læs mere om rejser til Cape Town

Hoteller i Cape Town
i Cape Town
Denne side er udskrevet d. 6. december 2016 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyrkiet/bodrum/krydstogt/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.