Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cape Town

 • Cape Town SA - Det skønneste land med alle former natur.

  (Bedømt af 5 personer)
  26.04.12: Inger-Lise Jørgensen
  Dette er et ophold i Cape Town strækkende sig over 3 år. Min mand blev(frivilligt) udstationeret fra sit firma. To mdr. havde vi, til at få altibg arrangeret, ikke mindst vores 2 gravhunde! Vi har også to sønner, som på daværende tidspunkt var 6 og 9 år.Vi valgte et helt nyt hus uden for C.T.
  Se hele rejsetippet
 • Lions Head ved Cape Town

  (Bedømt af 1 person)
  13.03.12: Marianne Lyngholm
  I 2009 var min datter nede og arbejde som frivillig På Hospital i Cape town. Hun fungerede derfor som guide for mig og hendes bror, da vi besøgte hende i januar.Jeg holder meget af en god vandretur og derfor tog hun os med op på Lions Head.
  Se hele rejsetippet
 • Cuba i Cape Town

  (Bedømt af 4 personer)
  17.01.12: Henrik Sander Pedersen
  Der ligger en fantastisk restaurent i Long Street nummer 227, oppe på 1. salen.
  Det er en cubansk restaurent ved navn Cape to Cuba.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cape Town

Cape Town – En perle på kanten af verden
Rejsetips indsendt af:
Dennis
Fredericia
16. juni 2012
Vinderrejsetip August 2012

Cape Town – En perle på kanten af verden

Cape Town bliver af mange betragtet som en af verdens farligste byer, hvilket har givet byen et ry, som den langt fra har fortjent. For efter at have tilbragt flere måneder i byen kan jeg med sandhed sige at Cape Town er en misforstået perle, som jeg med sikkerhed vil besøge igen og igen.
Cape Town har alt hvad hjertet begærer. En rig og dramatisk historie, et overdådigt dyreliv og natur og de mest fantastiske og venlige mennesker, jeg nogensinde har mødt.

I denne artikel vil jeg skrive lidt om, hvad man kan opleve i Cape Town samt gode tips, når man er i ”The Mother City”.
Den lange rejse

Den lange rejse

Cape Town ligger unægtelig meget langt fra Danmark, og det også tager næsten ét døgn fra man låser hoveddøren i huset i Danmark til man sætter foden i Cape Town International Airport. De hurtigste ruter fra Danmark (eller Hamburg) er som regel via London (British Airways) eller Amsterdam (KLM).

Det er også muligt at flyve via enten Dubai (Emirates), Doha (Qatar) eller Istanbul (Turkish Airlines) med over Istanbul som den mest anbefalelsesværdige, da der her er mindst flyvetid, selvom de andre oftest er de billigste.

Når du ankommer

Den offentlige transport i Cape Town er langt fra noget at råbe hurra for. Derfor vil jeg også anbefale at man lejer en bil hjemmefra, så den er klar når man ankommer til Cape Town godt træt efter den lange flyvetur. Brug eventuelt rentalcars.com for at finde de billigste biler. De fleste biludlejningsselskaber i lufthavnen har til huse i samme bygning - 5 minutters gang fra ankomsthallen. En bil kan uden for højsæsonen ofte lejes for 2.000 kroner i 14 dage; nogle gange sågar endnu billigere. Hvis det er højsæson skal man huske at bestille i god tid, da der er rift om bilerne.

Selvom rettet for os danskere sidder i den forkerte side – og man kører i venstre side - skal man ikke være nervøs for at køre bil i Cape Town. Selvom trafikken kan være tæt i myldretiden, så kører folk generelt pænere i Cape Town end i europæiske storbyer; lige bortset fra minibusserne, som man skal holde et vågent øje med. De er billige og nemme at køre med, men kører ofte vildt. Men hvis man bare ønsker at køre med dem i det centrale Cape Town skal man ikke holde sig tilbage. For det er virkelig nemt og billigt.

Generelt er det billigt og nemt at parkere rundt om i Cape Town. De fleste steder centralt er det p-vagter, som du skal betale, når du kører fra stedet igen. Ellers er det ofte ”private forretningsdrivende”, der holder øje med din bil, og som du så giver en lille skilling, når du kører derfra igen. De kan ofte kendes på de farverige veste; gud ved hvor de har dem fra. Men de passer på bilen og det er det vigtigste.
Hvad skal man se?

Hvad skal man se?

Man kommer aldrig til at kede sig i Cape Town, så derfor er det også en god idé at gøre sig klart, hvad man ønsker at opleve inden man tager hjemmefra. Jeg vil her give et par bud på, hvad jeg synes man som turist skal opleve i byen.

Som alle guidebøger og rejsehjemmesider foreslår, mener jeg også man skal besøge de traditionelle seværdigheder som Waterfront, Robben Island, Table Mountain, Long Street, Camps Bay og Kap det gode håb. Disse begivenheder er allerede beskrevet til perfektion andre steder, hvorfor jeg heller ikke vil præsentere dem nærmere. Men hvad skal man så ellers se?

En af de første ting man bør gøre er at tage en af de sightseeing-busser, som kører flere gange i timen fra Waterfront. Det er en rigtig god måde at se byen på samtidig med at man lærer en masse interessante ting om Cape Town. Bussen stopper flere gange på ruten, hvor det er muligt at stå af og tage en senere bus, når man skal videre. De ”røde” busser kører kun i det centrale Cape Town, mens de ”blå” kører længere uden for byen.

Er du til sport er Cape Town det rigtige sted at besøge. Èn gang om året afholdes Cycle Tour, hvor flere tusinde cykelryttere kører fra Cape Town og kaphalvøen rundt. Det er en fantastisk begivenhed, som smitter af på hele byen. Hvis du ikke selv har i sinde at deltage i løbet, så tag ophold langs ruten og sug den gode stemning til dig.

Hvis man er sportsinteresseret har man heller ikke været i Cape Town uden at have set en rugbykamp. Mens sydafrikansk fodbold hører til den bløde mellemvare, så er sydafrikansk rugby noget af det bedste i verden. Se eventuelt en kamp med de lokale Stormers, som spiller hjemme på det ikoniske Newlands Stadium, og hvis du er ekstra heldig, så spiller landsholdet, Springboks, måske i Cape Town, mens du er der. Sydafrika blev verdensmestre i 1995 og 2007.

Vil du kombinere natur med lidt fysisk aktivitet, så tag turen op til Lions Head, som ligger mellem det verdensberømte Table Mountain (1.000 m) og den lidt mindre bakke, Signal Hill (300 m). Turen op til Lions Head tager omkring en time, mens turen ned takket være tyngdekraften kan klares på det halve. Udsigten fra toppen er unik, så snyd dig ikke for denne oplevelse 700 m over jorden. Det er også muligt at hike op af Table Mountain. Her tager turen op til toppen omkring 3-4 timer, mens nedturen eventuelt kan gøres med svævebanen, hvis benene er blevet for ømme på opturen.

Cape Town og området omkring er også kendt for sin vin, så tag bilen og kør ud til områderne omkring Stellenbosch eller Paarl, og besøg en af de utallige vingårde, som ligger i området. Nyd en frokost og smag en af de mange gode vine.

Er du til shopping og kølige storcentre så er Canal Work stedet. Canal Work er Afrikas største storcenter, og her kan du snildt bruge en hel dag. Imens kan de barnlige sjæle forlyste dig i forlystelsesparken Ratanga Junction, som ligger lige overfor Canal Work. Hele dette område bliver kaldt Century City, og ligger omkring 10 minutters kørsel fra det centrale Cape Town.

Ønske du at opleve bagsiden af medaljen i Cape Town, så besøg en af de mange townships, der ligger uden for byen. Der findes mange guidede ture, så snyd dig ikke for den oplevelse. Tag aldrig ud til en township på egen hånd. Det kan være farligt.
Mad og drikke

Mad og drikke

Det er billigt at spise ude i Cape Town, men det betyder ikke at det er dårligt. Der findes et hav af gode restauranter i Cape Town, hvor de fleste af dem holder et meget højt niveau. Også sammenlignet med restauranter i Europas storbyer. Prøv én af de mange restauranter i Waterfront, på Long Street eller i området omkring Main Road i Sea Point. Der er alt fra sushi til traditionelle sydafrikanske retter, hvor struds, springbok og gemsbok hører til delikatesserne.

Book eventuelt bord på toppen af Ritz Hotel, hvor du har udsigt over hele Sea Point i den roterende restaurant på toppen af en af Cape Towns højeste bygninger. Maden er god, der er ofte levende musik og prisen er langt fra skræmmende.

Hvor skal man bo?

Sea Point er en by i byen, som har flere gode hoteller og lejligheder, og er et af de sikreste områder i Cape Town. På Main Road ligger restauranter, forretninger og supermarkeder på stribe, og der er altid fuld af liv. Ved strandpromenaden kan du fra en bænk nyde solnedgangen, og udsigten til Robben Island og ikke mindst de mange kondiløbere, som altid løber langs promenaden.

Der er også flere gode hoteller i City Bowl og andre steder i byen, så tjek på nettet inden du rejser. Hvis man har bil kan man med fordel bo lidt uden for byen, hvis man ønsker lidt mere fred og ro.

Sikkerhed

Og her kommer så det obligatoriske afsnit om sikkerhed, når du færdes rundt i Cape Town. Jeg har tilbragt mange måneder i Cape Town og jeg har ALDRIG oplevet noget ubehageligt.

Kriminalstatistikkerne lyver dog ikke, så derfor skal man også tage sine forholdsregler. For det første skal man ikke gå rundt i Cape Town om aftenen efter det er blevet mørkt. Det gør man bare ikke – heller ikke de lokale - så tag bilen rundt eller tag en af de billige taxaer. Waterfront er dog sikker om aftenen – ligesom det også er sikkert at gå på de befærdede dele af Long Street og Main Road i Sea Point (Og flere andre steder også). Om dagen betragter jeg det som sikkert at gå i City Bowl, Sea Point, Green Point, Camps Bay, osv. Hold jer væk fra townships og Cape Flats, så vil I ikke opleve nogen problemer. Der er masser af politi og security de steder hvor turister kommer.

Det vigtigste er at bruge sin sunde fornuft. Jeg frygtede det værste da jeg kom til byen første gang, og tænkte meget på kriminaliteten inden jeg tog af sted. Derfor var jeg også overrasket, da jeg endelig kom til byen og fandt ud af at jeg var kommet til det mest fantastiske sted i verden. I vil med sikkerhed opleve det samme.

Vidste du at?

Cape Town er ikke bare stor, den er kæmpe stor. 3,5 million mennesker fordelt på 2.455 km2 gør den til Sydafrikas anden største by mål på indbyggere, men klart den største målt på areal.

Sydafrika har 11 officielle sprog, hvor 3 er dominerende i Cape Town. Det er engelsk, afrikaans og xhosa. Afrikaans udspringer af hollandsk, mens xhosa er Mandelas stammesprog.

Cape Town hører til en af Afrikas største turistattraktioner.

Hvis du ønsker at bade omkring Cape Town skal du ikke kun passe på hajerne, men også kuldechokket. Atlanterhavet er koldt hele året rundt, så det kræver sin mand (eller kvinde) at smide sig i bølgerne på stranden i Camps Bay, da vandet sjældent er mere en 12 grader varmt.


Ønsker du at besøge Cape Town, og har du spørgsmål til byen, så tøv ikke med at smide en kommentar.

Kommentarer til rejsetippet om Cape Town

Gitte: der er ikke noget at være bekymret for

16/12 2015 Dennis
Hej Gitte,

Der er masser af ting at foretage sig i Cape Town med børn, og I skal slet ikke bekymre jer om noget (læs afsnittet om sikkerhed). Der er uretfærdigt at byen har fået det ry.
Hvis I færdes de steder som turister kommer og ellers bruger den sunde fornuft vil I ikke opleve problemer. Julen og nytåret er i øvrigt højsæson i Cape Town med masser af turister.

Hvis børnene er store, så SKAL i simpelthen hike op af enten Table Mountain og/eller Lion's Head. Det er et must. Og tag turen sydpå til Cape Point og se pingviner, aber osv. :)

Mvh. Dennis

Hanne

16/12 2015 Dennis
Hej Hanne,

Jeg vil nok helst undgå at cykle rundt, selvom det synes praktisk. Jeg synes ikke rigtig at vejene er gearet til cyklister, og der kan komme farlige situationer.

Hermanus og Gansbaii kan anbefales, men ellers er det bare at tage kyststrækningen mod Knysna. Der er masser af ting at opleve.

Mvh. Dennis

Cape Town med børn

15/12 2015 Gitte
Hej

Tak for en fin artikel.
Vi rejser til Sydafrika over julen og ender i Cape Town. Min mand deltager på grund af arbejde ikke i denne del af turen, og jeg er bekymret for at være i Cape Town alene med mine børn ( som dog er store)
Hvad kan jeg se, gøre og ikke mindst undgå i denne situation?

mvh
Gitte

Safari

25/10 2015 Hanne
Tak for din besvarelse. Tak for tip vedr. Trøje. Var ikke klar over at temp. Faldt så meget om aften. Vi krydser finger for at vi er heldige med vejret så vi kan nyde at sidde udenfor om aften. Vedr, safari bliver Kruger for langt væk, så vi må prøve at finde noget andet, har dog hørt at det ikke er sikkert at man ser dyrerne på div. safari ture. Vi må igen krydser fingrene 😀 Vi snakker om at leje cykler i området stellenbosch ved du om det er sikkert at cykle i det område. Vi lejer bil men har tænkt os at bo 2-3 nætter i det område og cykle lidt rundt, da min mand har stor interesse for vin. Da vi lejer bil vil jeg hører om du evt har nogle forslag hvilke byer man kan skal tage til langs kysten, max 400- 500 fra Cape town. Vi vil se lidt i området og overnatter gerne flere steder. Vi er lige så meget til en smuk udsigt ud over vandet somhyggelige byerne har ikke noget imod bare at dase lidt med et glas god rødvin 😀

Safari

20/10 2015 Dennis
Hej Hanne,

Det eneste sted i Sydafrika for "rigtig" safari er Kruger National Park i den nordøstlige del. Der ligger ikke deciderede safariområder omkring Cape Town, der findes dog reservater (zoo's) relativ tæt på byen. Der findes dog et meget flot dyreliv omkring Kap det gode Håb, hvor det er muligt at se strudse, bavianer og meget mere. Hvalerne "vandrer" desværre kun i sensommeren og efteråret, så de er nok sværere at få øje på i den periode. Hvis I er modige er det muligt at dykke (i bur) med den hvide haj i Gansbaai et par timers kørsel fra Cape Town.

Vandet er altid koldt - i hvert fald omkring Cape Town pga. strømmene fra Atlanterhavet. Uanset om det hedder sommer eller vinter. Jeg vil nok tage en trøje med til om aftenen, da temperaturen i februar varierer meget. Det kan være lige fra 20 - 35 grader i dagtimerne, dog væsentlig køligere om aftenen.

Ballonflyvning kender jeg ikke så meget til. Det er dog muligt at tage en helikoptertur over byen, ligesom det også er muligt at "hoppe" fra Lions Head i en faldskærmslignende tingest og svæve rundt over byen.

Mvh. Dennis

Safari

19/10 2015 Hanne
Tak for god artikel. Vi skal afsted sidst i februar. . Vi starter med 4 dage til Cape town.Vi vil gerne på safari 1 dag, er der evt et forslag til hvilken national park man skal vælge. Vi kunne godt tænke os ballon flyvning, evt nogle der kender noget til det og evt. Priser på sådan en oplevelse . Til sidst, er vandet meget koldt på det tidspunkt og skal vi kun have sommmertøj med. ( bliver der koldt om aften )

Danskere der har brug for råd og vejledning i Cape Town og det sydlige Afrika

13/04 2015 Søren Pontoppidan
Skulle nogle få brug for råd og vejledning i Cape Town samt det sydlige Afrika,kan jeg kontaktes på www.african-footsteps.com.
Jeg assistere private såvel som forretningsfolk.
Med venlig Hilsen
Søren Pontoppidan

Flot beskrivelse af CPT

16/11 2014 Inge Trust
Er selv, og med familie, kommet i Cape Town ( mest i Stellenbosch) siden 1996, og har ALDRIG været udsat for noget ubehageligt, ej heller tyveri, indbrud i bil osv. Husk at tage de forholdsregler, som er beskrevet i artiklen. I DK har vi haft indbrud flere gange i vores hus, tasketyveri og indbrud i bil !!!!!

Sikkerhed

11/12 2013 Dennis
Hej Rita,

Det var da en træls oplevelse. Jeg betragter ikke det centrale Cape Town, Sea Point, Green Point og Camps Bay som farlige områder, men man skal naturligvis bruge sin sunde fornuftigt. Og ligesom tilfældet er ved andre storbyer er den sunde fornuft ikke altid nok.

Jeg er aldrig blevet bestjålet eller oplevet noget ubehageligt, men derfor sker det selvfølgelig stadig. Og jeg har også været på egen hånd.

Min oplevelse er, at det primært er når mørket falder på i det centrale Cape Town at man skal passe lidt på. Cape Town er en fantastisk by, men man kan godt opleve en lidt falsk tryghed. Kriminalitet er i det hele taget et centralt emne, når man taler Sydafrika, og det er egentlig synd. Hovedparten af kriminaliteten foregår dog steder, hvor turister aldrig kommer.

De absolut sikreste steder i byen er efter min mening Three Anchor Bay, Sea Point og Green Point, samt nogle af de nordlige forstæder.

Badevandstemperaturer

11/12 2013 Dennis
Hej Christel,

Badevandstemperaturerne er generelt varmere i det Indiske Ocean, og jo længere østpå man kommer, desto varmere bliver det typisk.

I strand - 50 km øst fra Cape Town - ligger der en dejlig strand, hvor jeg også har badet i sommermånederne. Og når I skal rejse vil vandet formentlig være dejlig varmt.

Cape Town

05/12 2013 Rita Vostrup Senning
Cape Town er en dejlig by og for 10 år siden rejste min mand og jeg til Cape Town og boede inde i city på selve torvet. Her kunne vi hver morgen møde den ægte afrikanske befolkning, der med børn (som regel en i hver hånd samt en i en pose på ryggen) og hele forretningen bærende på hovedet, komme for at sælge deres hjemmelavede ting og på ingen tid havde de pakket ud med børnenes hjælp.Pingvinkolonien før Kap det Gode Håb må man ikke snyde sig selv for, det var en kæmpe oplevelse, at se tusindvis af dem.
MEN så kommer min advarsel: Pas på selv om dagen, de er så fattige at de stjæler selv ved højlys dag og tag ikke smykker på og ikke noget der glimrer. Jeg fik stjålet en halskæde med et kors og længe efter havde jeg en rød streg i halsen, da de simpelthen bare trak til. De kommer nok så uskyldig, ca. 7-8 år og tigger og inden man får set sig om, har de omringet en og stjålet. På hotellet sagde de, at vi havde været heldige, da de går rundt med knive og tøver ikke med at bruge dem.
Ja, det var så vores oplevelse i Cape Town og da vi altid rejser på egen hånd, altså uden guide, bliver det ikke der vi tager hen igen. Synd for en ellers meget spændende by.
M.v.h.
Rita Senning

Badevandet

05/12 2013 Christel
Tak for en god artikel. Vi skal afsted om et par måneder og skal østover til Knysna efter Cape Town. Kan du sige noget om badevandstemperaturerne i det indiske ocean. Er det lige så koldt?

Svar til budget

15/10 2012 Dennis
Hej Sara,

Det er svært at sige, hvor meget du skal afregne i budgettet. Eftersom du rejser uden for højsæsonen, så tror jeg godt du kan finde en del billige hoteller (booking.com).

Det er relativt billigt at leve i byen, og hvis du spiser ude så får du også meget for pengene. Du skal nok forvente at afsætte en del penge til transport, for selvom det er billigt både at køre med taxaer og minibusser, så løber det alligevel op.

Du skal nok forvente at bruge næsten ligeså mange penge i Cape Town, som du skal i andre storbyer i Europa, selvom priserne dog langt fra er på London-niveau...

Håber det var svar nok eller så sig endelig til! :)

Budget

15/10 2012 Sara
Jeg tager afsted til Sydafrika, Cape Town til april og skal være der omkring en måned. Hvor meget skal jeg cirka afregne i budgettet til mit ophold, mad, overnatning, seværdigheder m.m.? :-)

Glæd dig

10/08 2012 Dennis
Især turen fra Cape Town til Kap det Gode Håbe over Chapmans Peak er helt fantastisk. Især på denne tid af året, hvor der er stor sandsynlighed for at se hvaler boltrer sig langs kysten.

Hvis du har spørgsmål eller ting du er i tvivl om, så skriv endelig.

Skal snart afsted

09/08 2012 Louise
Tak for en god artikel! Jeg tager afsted om 6 uger og skal have 2 uger i Cape Town. Jeg regner med at skulle se Langebaan, Chapman's Peak, hvaler, pingviner, foruden Robben Island, Table Mountain, Signal Hill osv.

Jeg glæder mig rigtig meget, og din artikel gav lige et spark til utålmodigheden =)

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cape Town

Hoteller i Cape Town
Rejser til Cape Town
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.