Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cape Town

 • Cape Town – En perle på kanten af verden

  Vinderrejsetip August 2012
  (Bedømt af 44 personer)
  16.06.12: Dennis
  Cape Town bliver af mange betragtet som en af verdens farligste byer, hvilket har givet byen et ry, som den langt fra har fortjent. For efter at have tilbragt flere måneder i byen kan jeg med sandhed sige at Cape Town er en misforstået perle, som jeg med sikkerhed vil besøge igen og igen.
  Se hele rejsetippet
 • Lions Head ved Cape Town

  (Bedømt af 1 person)
  13.03.12: Marianne Lyngholm
  I 2009 var min datter nede og arbejde som frivillig På Hospital i Cape town. Hun fungerede derfor som guide for mig og hendes bror, da vi besøgte hende i januar.Jeg holder meget af en god vandretur og derfor tog hun os med op på Lions Head.
  Se hele rejsetippet
 • Cuba i Cape Town

  (Bedømt af 4 personer)
  17.01.12: Henrik Sander Pedersen
  Der ligger en fantastisk restaurent i Long Street nummer 227, oppe på 1. salen.
  Det er en cubansk restaurent ved navn Cape to Cuba.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cape Town

Cape Town SA - Det skønneste land med alle former natur.
Rejsetips indsendt af:
Inger-Lise Jørgensen
4130 Viby Sj.
26. april 2012

Cape Town SA - Det skønneste land med alle former natur.

Dette er et ophold i Cape Town strækkende sig over 3 år. Min mand blev(frivilligt) udstationeret fra sit firma. To mdr. havde vi, til at få altibg arrangeret, ikke mindst vores 2 gravhunde! Vi har også to sønner, som på daværende tidspunkt var 6 og 9 år.Vi valgte et helt nyt hus uden for C.T.
med udsigt ud over Table Bay og Tablemountain fra stue og stor balkon. Det var den flotteste udsigt, som man kan ønske sig. Drengene kom i primery school fem min. gang fra vores bopæl. De måtte også krybe i skoleuniform, så det var to små herre i blazer, hvis skjorte, slips, og grå shorts.Jeg tror, at vi har kørt det meste af S.A.igennem, området omkring C.T. er utrolig smuk, man kan blive ved med at finde nye steder. Nu blev vi godt hjulpet af danskere, som var bosat dernede. Stellenbosch er et must,ja hele egnen med alle vinmarkerne og den smukke by. Hvis man kører lidt ind i landen , ligger der en by -Bloomfontain-en spændende tur, hvor man kan booke sig ind i rigtig oldfasion stile.Små gamle huse,hvor værelserne er indrettet, som for 100 år siden. Restauranten er til 5 kokkehuer! Dagen efter kan man tage til en strudsefarm og i samme område ligger der en krokedille farm, en dejlig tur fuld med natur og dyr. Krüger National Park er et must.Da vi boede dernede kørte man selv rundt i sin egen bil, og boede i små hytter, hvor man selvfølgelig braiede!(gril) men der var også restaurant.Dette brai, er noget , som sydafrikanerne går utroligt meget op i . Om søndagen var hele område tilrøgede af optændte grille, som også står offentligt ved rastepladsen og lign. En specialitet på braien er boorewurst. Jeg laver den selv herhjemme. Randen er godt nok steget, siden vi boede dernede, for alting var meget billigt, Og masser af fine restautioner, med topklasse mad. Hvis man kommer om på den anden side af Cape Point, er det Det indiske ocean, og kører man fra C.T. ligger der en lille by nede på sydkysten, som hedder Hermanus. Der kan man være meget heldig, at se hvaler. Nu kan manendda tage med en båd ud og se de kæmpe dyr. Vi har kørt gennem Little Caroo ørknen, der er god vej, med absolut intet at se. Jo pludselig kan der dukke en neger op spadserende, og man sidder og tænker, hvor kom han fra, og hvor pokker skal han hen! Det eneste man skal være opmærksom påer, at de sorte stjæler, så lad være med, at gå med dyre smykker og lign. Alle som bor i villaer har en stor hund gående i haven, som vagthund.Mine to gravhunde var de sorte bange for. Der er rejseselskaber , som fraråder at man GÅR ude om aftenen, så hellere tage en taxa.Havneområdet er lavet om til en hel lille by: the vaterfront, der er shopping centre, masser af de herligste madsteder, du kan blive sejler til Robben Iland, der hvor Mandela sad i fængsel.Vi savner det utrolig meget nogle gange, men så har vi 4000 dias og adskellige albums,vi kan genopfriske dette dejlige land på. Inger-Lise Jørgensen. mail: iljorgensen@yahoo. dk

Kommentarer til rejsetippet om Cape Town

re: Trygt?

26/06 2014 Inger-Lise Jørgensen
Hej Laura. Pudsigt at du lige faldt over min beretning fra SA. Men jeg vil da gerne kommentere på dit tvivlende spørgsmål.
Går ud fra at det er dig og din mor,som skal afsted. Og at arbejdet er i Cape Town.Hvor gammel er du Laura? Det lyder som du skal på en highschool, og det bliver så i enten den nordlige del af CT-eller den sydlige, for i selve City findes der , som i andre storbyer ingen skoler.Du skal lære deres andet hovedsprog afrikaans, en mellemting af hollandsk og tysk. Vores den ældste var helt perfekt til det. I det hele taget var han en " ETTER", hvilket vi som forældre kun kunne være stolte af. Vores mindste havde en lidt anden opfattelse af dette skolevæsen dernede, han kunne ikke engang engelsk, så det var op ad bakke med ham. Men han havde det rigtig fint med de ret strikse lærere og the headmaster, så vi nåede da så langt, at de to på slutningen også skændtes på engelsk!!!
Trygt? Ja, jo, det er jo et land, hvor der er megen kriminalitet, et hav af sorte og coloured (blandede sorte og f.eks. malayer, indere, ja alt muligt blandet sammen.Før Mandela kom til magten, boede de i townships, men da apartheitregimet ophørte myldrede mange tusinde sorte ind til des tore byer, og trode at så var deres lykke gjort. Men det blev det bestemt ikke bedre af. Og vi ser i dag en arbejdsløshed så enorm, og så er det fristende, at begå røverier eller det der er værre, og deres opfattelse af at slå ihjel, er ikke helt i overensstemmelse med vores. Derfor skal man være opmærksom på, at det kan være et problem. Men jeg synes bestemt ikke, at det skal afskrække jer fra dette eventyr. Blot vær opmærksom på, at det ikke er som i DK. Lad være med at gå ud til fods om aftenen,tag en bil, eller for jeres vedkommende køber I jo nok en. Alle hvide og såmænd også mange sorte har bil, de sorte kører som har de stjålet kørekortet, og der er venstekørsel. Lås bildørene når I er ude at køre, hvis I holder for rødt, kan man uheldigt blive udsat for, at der er en tyveknægt, som hurtigt kan nuppe en taske eller andet. Lås også jeres hoveddør, også når I er hjemme. De sorte er påtrængende med at ringe på , og spørge efter arbejde.Pigerne som maid ( hushjælp ) og mændene som altmuligmand. Mange har gartnere på denne måde. Men lad være med at ansætte nogle på denne måde, og lad være med at lukke op for sådanne. Jeg havde både en meget sød sort maid: Chintia, som vi fik ordnet et specielt pas for, det krævede myndighederne, ellers kunne man få kæmpe bøder. Og jeg fik hende gennem spørgen naboers maids, og om hvordan man kunne stole på dem. Der har været grove tilfælde, hvor ejerne har været ude, for så at kommehjem til et ganske tomt hus. Det have maiden og vennerne lige klaret. Men vi havde så megen glæde af vores pige, som jeg ikke ville have boende, men som kom med bus hver morgen. Hun boede med sin familie uden for CT med forældre, mand og fem eller seks børn. Vi behandlede hende yderst godt, hun fik det dobbelte i løn af, hvad de " indfødte hvide" ellers betalte for deres piger! Vi gav hende mad med hjem og tøj fra vores drenge. Og hun belønnede det ved at være som en trofast hund og vogtede på mig, så det var helt rørende. ( Hende ville jeg gerne have i dag)! Jeg fik en gartner, og det skaffede min maid mig, gamle Charlie, som mødte op to gange om ugen med en gammel fin bowler hat, som han svingede med når han kom,og et good morning my lady! Charlie fik også en god hyre og en kæmpe madkasse med hjem til sin familie.
Det blev vist lidt personligt!
Jeg vil tro at der stadig findes en dansk forening dernede i CT, den have vi megen glæde af, holdt bingospil, holdt udflugter ud i naturen med brai-kød og salat og en flaske vin.Så fik vi også mere tætte venner, som vi kom sammen med. Også den danske konsul var blandt vores venner, og jeg tror da, at det danske konsulat stadig findes. Det er en god ting at lige ringe og sige go'dag, vi hedder det og det , og er lige kommet til byen, de var meget hjælpsomme i begyndelsen. Inden I starter alt for meget op herhjemme, ville jeg nok henvende mig på det sydafrikanske konsulat i København, og få nogle oplysninger om, hvad I skal foretage jer for indrejse og ellers, hvad I kan komme på af spørgsmål. Vi havde noget vrøvl i lufthavnen i J.Burg og i CT, da vi ankom, idet vi havde vores to gravhunde med i transportkasser på samme fly. Men da vi stod i CT, blev min mands navn råbt op, og de to små hunde sad stadig i J,Burg, grundet al deres papirnusseri!! Og de elsker at stemple, de stemplede og stemplede ved enhver given lejlighed, men det lærer man også at leve med. Politiet er ( eller var nogle skrappe mænd ), Men meget effektive. vi fik dem til at holde øje med vores hus, når vi tog på en af vores mange bilture rundt i SA. Det er ikke sikkert, at den går i dag.
Naboerne var utrolig hjertelige. Da vi flyttede ind i vores nye hus, kom de på skift med en flaske vin eller lign og hilste på, det var vi bestemt ikke forvendt med herhjemme fra.
Rent fødevaremæssigt findes alt, som vi også har her i DK.Randen er ikke hvad den har været , dengang var 1 Rand ca. 8 kr værd, så inflationen galoperer afsted.For at være ærlig levede vi et luxusliv dernede, men havde et stort olieselskab i ryggen.
Da vi boede der, gik vi ikke op i deres politik, og apartheith lignede bestemt ikke den, som malende blev beskrevet af pressen. Om det er blevet bedre, -tror det ikke. ZUMA er ingen polulær præsident, selvom han lige er blevet valgt igen. Men det ulmer iblandt befolkningen. Også den sorte. Men det behøver man ikke at delagtigøre sig i.
Hvis du har spørgsmål Laura, så er du velkommen til at benytte min mail adresse. Eller måske fortælle lidt om,hvordan I har indrettet jer dernede, når I når så langt.Vi boede nord for CT. i Milnerton, son have både primery school og high Scholl. Og jeg ved , at der er opført en masse nybyggeri derop af langs kysten. Syd for CT er det nok det ældre CT, med noget ældre huse, men meget lukrativt alligevel.
Venlig hilsen
Inger-Lise Jørgensen

Trygt?

01/02 2014 Laura
Lyder som et dejligt sted. Der er sket det ret vilde, at min mor har fået muligheden for at flytte til Cape Town i et par år for at arbejde der. Vi er meget overvældede, og kan ikke beslutte os, men jeg tror det bliver til noget. Jeg skal gå på skole der så, og det bliver sindsygt spændende. Min bekymring er bare, om det er et trygt sted? :)

Inge Lise super artikel

01/05 2012 Jette Nielsen

virkelig godt skrevet,jeg har også mange skønne
minder derfra,tager også ofte stadig på ferie dertil.

Jette
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cape Town

Hoteller i Cape Town
Rejser til Cape Town
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/musikalsk-diner-i-new-york.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.