Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydafrika

Læs mere om rejser til Sydafrika

Cykling i Soweto
Rejsetips indsendt af:
Ida Arendal Jørgensen
København
9. dec. 2012

Cykling i Soweto

Efter at have boet og rejst i Sydfrika en periode, er listen af fantastiske, tankevækkende og uforglemmelige oplevelser svære at vælge ud fra. Noget der dog står ud som en lidt overset, men ualmindeligt interessant sight-seeing oplevelse, er imidlertid en guided cykeltur rundt i Johannesburg-townshippen Soweto, arrangeret af Lebo's Soweto Backpackers, et lille lokalt ejet hostel, der ligger midt i bydelen Soweto, der ellers er mest kendt for sin fattige befolkning, og sin tragiske arv efter apartheid styret.
Township-rundvisninger er blevet mere almindelige i Sydafrika, og de tilbydes af mange forskellige rejsebureauer, og med rigtig mange forskellige udgangspunkter. For mig giver ideen med, at cykle rundt i bydelen, mens man gør stop ved historiske og relevante steder, en helt anderledes og intim oplevelse af, hvad det egentlig vil sige at leve i en "township" på godt og ondt, og man opdager, at det ikke kun er som i fjernsynet og ens fordomme. Man kan også vælge at tage et par nætter i Soweto, så man får endnu mere ud af oplevelsen. Lebo's har en fodboldbane lige over for hostellet, hvor de lokale børn har noget at lave i deres fritid, og de kører forskellige projekter med de unge i området, som man kan vælge at engagere sig i.
En oplevelse som jeg varmt kan anbefale hvis man har lidt tid i Johannesburg, evt i forbindelse med en tur til Kruger, og gerne vil se lidt af det 'ægte' Sydafrika på mellem 2 timer og en hel dag.
Man kan læse meget mere på deres hjemmeside, sowetobicycletours.com.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydafrika

Ferieboliger i Sydafrika
Rejser til Sydafrika
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/phuket/millennium-resort-patong.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.