Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydafrika

Læs mere om rejser til Sydafrika

En anderledes safari i Sydafrika
Rejsetips indsendt af:
Niels Ruddy Hansen
København
1. jan. 2009

En anderledes safari i Sydafrika

Safari er ikke kun store dyr. Oplev surikater sammen med The Meerkat Man i Oudshorn i Sydafrika.
Protea Sydafrika´s nationalbloms
Protea Sydafrika´s nationalbloms

Little Karoo

En rejse til Oudshorn er en fantastisk naturmæssig oplevelse gennem landskabet ”Little Karoo”. Turen fra Georg over passene til Oudshorn (60 km) byder på fantastiske udsikter over bjergen og kystområdet. Vejene er på store områder flankeret at den sydafrikanske nationalblomst proteaen. Og anden smuk vegatation. Little Karoo har alt hvad man kan forvente sig i det sydlige Sydafrika. Med flere safariparker og er et must af en afstikker fra Garden Route.
Vagtmanden
Vagtmanden

”The Meerkat Magic Conservation Project”.

Turen starter før solopgang og efter en kort vandring ind i et flere kvadatkilometer stort beskyttet reservat opleves solopgangen. Efter solopgangen venter vi på at dyrene skal vægne og komme op af deres huler. For at opleve Surikaternes liv, sidder vi først stille på stole og venter på de første dyr dukker op af hulerne, kun 2-3 meter fra os, de stiller sig med front mod solen for at få varmet sig op. Lidt efter lidt kommer resten af gruppen op i solen med de legende unger.

Efter at dyrene har varmet sig og vænnet sig til tilskuerne, begynder de deres tur ud i landskabet i deres søgen efter mad. Vi fulgte dem på deres søgen og oplevede at kunne stå blot en meter fra et af dyrene medens den gnaskede en skorpion i sig. Enkelte af dyrene skiftes til at sidde i toppen af buskene eller på små forhøjninger for at holde vagt efter rovdyr som ræve slanger eller rovfugle, imens de andre spiser, og på et tegn fra ”vagtmanden” stopper alle op og ser i samme retning som vagten, hvis det viser sig at der ingen fare er eller faren er drevet over gives der tegn til at alle kan forsætte med at søge efter føde.

Grant der hele tiden fortæller om dyrenes opførsel og liv er er utroligt spændende at lytte til. Vi fulgte dyrene i næsten 4 timer og fik en oplevelse af helt usædvanlig karakter.

Se et videoglimt af Surikaterne her
et lille hjørne af et kæmpe grottesystem
et lille hjørne af et kæmpe grottesystem

Cangoo Cave

Vi oplevede Cango grotterne som nogel at verdens flotteste grotter, og med en vidunderlig guide der sang den berømte Clic song acompanerende med tommen på stalakitterne satte prikken over i´et på en fantastisk oplevelse
en af Oudshorns 200000 beboere
en af Oudshorns 200000 beboere

Oudshorn har utroligt meget at byde på

Oudshorn som er en smuk og fredfyldt by give mulighed for mange aktivteter så et par overnatninger kan anbefales, men en enkelt kan gøre det. Vi kørte tidligt fra George stoppede flere steder på vejen for at fotografere og nyde udsigten. Efter indcheckning i den skønne Hlangana Lodge, besøgte vi grotterne. Som alle steder vi har beøgt i Sydafrika har byen mange restauranter med vidunderlig mad og vin til meget lave priser. Da vi skulle møde Grant kl 5 næste morgen måtte vi tidlgt i seng. Efter frokost og udcheckning besøgte vi dyreparken og havde god tid til nogle afstikker i det skønne landskab og valgte derefter en anden rute tibage til Georg inden solnedgang
Oudshorn Er kendt som Strudsefarmenenes hovedstad med over 20000 studse i farmene..
Oudshorn by
Oudshorn by

Oudshorn by

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydafrika

Ferieboliger i Sydafrika
Rejser til Sydafrika
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/underholdning/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.