Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til KwaZulu-Natal

I KwaZulu-Natal finder du grønne duvende sukkerplantager og traditionelle landsbyer. Mod vest ligger de syle skarpe bjerge i op til 3 kilometers højde. Det er en helt anderledes natur, du vil opleve langs Det Indiske Ocean med de skønne strande. Her er der specielt lunt og dejligt fra februar til november.

Zuluernes provins


KwaZulu-Natal er Zulufolkets hjemland

Zuluerne viser deres traditionelle dans
Zulufolkets stolte hjemland med kongelige kraaler og fine museer, ikke mindst i Eshowe og Ulundi. Her finder du adskillige ”traditionelle” landsbyer med indbyggere, som står klar med danseoptræden og heksedoktorer, som giver gode råd. Med lidt god vilje får du lidt indsigt i zuluernes traditionelle levevis.

 

Fornemme dyreparker

Det du virkelig skal tage dig tid til, er besøg i områdets fornemme dyreparker, som mange mener, er bedre og hyggeligere end de store nordpå omkring Kruger. Det drejer sig især om Hluhluwe-Imfolozi og Ithala, men også om Tembe Elephant Park, Mkuzi og Pongola. Tag et par dage i en bush lodge i Hluhluwe-Imfolozi og gå tur blandt de vilde dyr. Sammen med en bevæbnet guide, så tag det helt roligt. Det er en oplevelse for livet.
Slagmarker

Slagmarker

KwaZulu-Natal er fyldt med mindesmærker efter de blodige opgør mellem hvide og sorte og såvel hvide som sorte indbyrdes. Zuluer har kæmpet mod zuluer: Ikke mindst huskes den brutale konge Shaka Zulu, der samlede zuluriget; englændere mod zuluer, afriaanere mod zuluer og englændere mod afrikaanere (boerkrigen 1899-1902). 

For historisk interesserede er den nordlige del af provinsen et paradis i udforskningsmuligheder. Monumentet ved Blood River er en kopi i naturstørrelse af voortrekkernes vognborg. Der er museer ved Spionkop, Talana, Rorke’s Drift og Ladysmith, der var belejret af boerne i 118 dage under Boerkrigen. En af de unge journalister, der dækkede Boerkrigen, var i øvrigt briternes senere premierminister Winston Churchill.
Drakensbjergene

Drakensbjergene

Du kan nyde bjergene en dag eller to, gå længere ture, fiske eller klatre. Uanset hvad du finder på, så husk varmt tøj. Her kommer du op i højderne og her kan vejret skifte fra bragende sol til kold vind og endog storm på få øjeblikke. Bjergene når op på mere end 3.000 meter, den højeste top ligger i nabolandet Lesotho.

Et godt udgangspunkt er nationalparken Royal Natal med plateauet Mont-aux-Sources. Bjergbestigerne skal længere sydpå til Cathedral Peak eller især Champagne Castle. Der er masser af hulemalerier og et fint lille museum om bushmændene ved Didema.
Nordkysten

Nordkysten

Dykkernes paradis og kilometer på kilometer med brede og indbydende sandstrande. Det er som at svømme rundt i et akvarium mellem farverige, tropiske fisk. Navne, der er værd at holde udkig efter er Sodwana Bay, Roctail Bay og Kosi Bay. I sommermånederne er der gode chancer for at møde en skildpadde eller to, når de kommer på land for at lægge æg. Længere sydpå skal du stoppe ved det smukke St. Lucia-område med krokodiller, flodheste og fugle a la carte. Tag en sejltur i lagunen. Nærmere Durban ligger store feriebyer som Umhlanga Rocks.
KwaZulu_Natal - sydkysten

Sydkysten

Solkysten afløses af hibiscuskysten og feriebyerne ligger som perler på en snor. Uudholdelige i højsæsonen, hvor sydafrikanerne selv valfarter hertil. Fredelige og rolige kystressorter resten af året. Billigt og langt fra så luksuriøst som længere nordpå. De brede sandstrande afløses af bjergpartier. Oribi Gorge, Vernon Crookes og Umtanvuna er indbydende naturreservater, der tilbyder lidt afveksling, hvis strandlivet bliver for ensformigt. Ellers tag en tur med den gamle jernbane Banana Express gennem banan- og sukkerplantager fra Port Shepstone.

 

Golf på lange baner

Sydkysten er et paradis for golfspillere. Her ligger nogle af Sydafrikas bedste golfbaner, både nede sydpå ved South Coast Golf Circuit (10-12 18-huls baner), men også tættere på Durban i området ved Scottburgh. Her ligger bl.a. Selbourne Park, Umdoni og San Lameer. Med tilhørende luksuriøse lodger og hoteller.

Videre fra KwaZulu-Natal

Hold øje med trafikken når du kører fra KwaZulu-Natal
Nordøst mod Kruger
N2 går mod Swaziland og til Kruger. Du kan køre gennem Swaziland og stoppe ved nogle af kongedømmes store nationalparker eller køre via Ermelo og Nelspruit til Kruger.

Nordvest mod Johannesburg
N3 er motorvejen fra Durban direkte mod nord via Pietermaritzburg og Harrismith og videre til Johannesburg. Flot anlagt, men som de fleste andre motorveje er den i længden ret kedelig. Noget der bare skal overstås.

Sydpå mod Cape Town
N2 langs Sydkysten, Wild Coast i Transkei og gennem Eastern Cape til Garden Route og Cape Town
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/river-kwai/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.