Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Northern Cape

Med et areal på 360.000 kvadratkilometer (omkring en tredjedel af hele Sydafrika) og et indbyggertal på knap en million, er Northern Cape en mennesketom ødemark. En vild og utæmmet region, hvor naturen regerer. Et comboyland med enorme farme, millioner af får, geder og kvæg og lange lige landeveje næsten uden trafik. I de små byer er der en enkelt købmand eller to, der som en god gammeldags landhandel har alt, hvad de lokale bønder har brug for. Her er varmt, især om sommeren i december-januar. Ørkenen ligger lige om hjørnet mod nord. Der er rigtig langt mellem seværdighederne i Northern Cape. Men når du endelig når frem, er der god valuta for pengene.

Det vilde vesten


Kimberley's diamanter

Kimberley
Kimberley er provinshovedstad og den eneste egentlige by. Her fandt man de første diamanter sidst i 1800-tallet. Det førte til en sand folkevandring af lykkejægere, der slog sig ned og gravede og gravede i håb om at finde stenen, der gav evig rigdom. En overgang boede der over 50.000 mennesker i den kaotiske teltby, der skulle blive til Kimberley. Byen i sig selv er ikke særlig spændende.

Du skal gå efter Det Sorte Hul og diamantmuseet i udkanten af byen. På dette frilandsmuseum har du Kimberley, som byen så ud tilbage i 1880’erne. Det store hul er 400 meter dybt med en omkreds på 1,5 kilometer. Men hullet er fyldt med vand, så du får ikke noget indtryk af de forhold, de enkelte diamantgravere udsatte sig for, når de med deres skovle og hænder gravede nede i hullet. Herfra er der udgravet 14,5 millioner karat diamanter eller cirka tre ton. En lille sporvogn fra dengang kører fra centrum til museet.
Augrabies Falls National Park

Langs Orange River

Oasen i Northern Cape er det sydlige Afrikas længste og største flod, Orange eller Garieb River. Floden starter højt oppe i Lesothos bjerge og løber ud i Atlanterhavet efter en tur på 2.200 km. Eneste virkelige frugtbare område i Northern Cape er langs floden.

Ved Upington og vestpå dyrkes der vin. Her bringer et sindrigt kanalsystem med små vindmøller vandet op og hen til markerne. Vest for Upington ligger Augrabies Falls National Park, hvor floden kaster sig ud til et næsten 60 meter højt vandfald og derefter tvinges ned gennem en 500 millioner år gammel canyon. Den vandskurede og altid nypolerede granit står i dyb kontrast til det omkringliggende ørkenlandskab.

 

Kalahari-ørkenen

Helt oppe nordpå ad tørre grusveje ligger Kgalagadi National Park på kanten af den enorme Kalahari-ørken, der strækker sig ind i Botswana og Namibia. Turen herop er lang, men oplevelserne er store i denne helt anderledes park. Der er to muligheder for at tage herop: Købe en færdigpakket tur i fx Upington eller en anden by – eller køre selv.
Kør-selv gennem Northern Cape

Richtersveld

Den største bjergørken i Sydafrika er en del af den transnationale park Ai-Ai/Richtersvled, der strækker sig ind i Namibia. Varmt og barskt, småt med vegetation og dyr, men en helt unik vild og voldsom natur med vulkanske klipper. Her trives kaktus og andre sukkulenter, nogle få fugle og en enkelt leopard eller to. Der er en benzintank og en lille købmand. Ellers ingenting. Firehjulstræk er et must. Overnatning sker i gæstehytter eller telt.
 

Namaqua

Smukt bjergrigt plateau i den nordvestlige del af Northern Cape. Her er hyggelige småbyer med Springbok som den centrale. Økonomien er baseret på kobber, får og uld. Når regnen kommer i foråret, bliver landskabet dækket af et tæppe af vilde blomster. Det sker overalt, men det er bedst organiseret og nemmest at se i Namaqua National Park, som udover blomster kan tilbyde små antiloper og verdens mindste skildpadde, som godt nok er svær at finde, men meget sød og nuttet, når det lykkes.

Videre fra Northern Cape

Mod Cape Town

Mod syd til Cape Town

Vejen er nem og ruten enkel. Det drejer sig om N7, og den går til Cape Town.

Østpå til Johannesburg
Kommer du fra Cape Town og skal du videre til Johannesburg, er det bare at følge N14 mod øst.

Nordpå mod Namibia
Der er flere muligheder, der alle fører dig til nabolandet Namibia: N7 fra Spronbok, R358 fra Pofadder eller N10 fra byen Upington.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/hamburg/overnatninger/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.