Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydafrika

Læs mere om rejser til Sydafrika

Rejsetips af samme forfatter

Giraffer der "græsser" i højden.
Rejsetips indsendt af:
Janderup
27. juli 2009

På foto safari i det sydafrikanske landskab.

Dette tip omhandler en meget afslappende rejse til Sydafrika i det tørre landskab nord for Johannesburg over imod Zimbabwe.
Den dansk ejede lodge, i skønne omgivelser.
Den dansk ejede lodge, i skønne omgivelser.

En lang rejse til en anden verden.

Efter en noget anstrengende flyvetur, hvor jeg blev dårlig og erfarede at det er en god ide` at bevæge sig en gang imellem, landede vi i Johannesburg og kørte mod Lodgen hvor vi ankom til aften. Turen var en "luksus" tur, dvs. alt blev serveret for os, og den gik fra 17/7 til den 27/7 2003. Dernede er det "vinter", modsat os hjemme og derfor ikke så mange blade på træerne. Det gør at dyrene er noget lettere at få øje på, og nemmere at fotografere. Området vi bevægede os i lå i 1800moh. og var derfor malariafrit. Temperaturen om dagen var omkring 25 Grader, så snart solen gik ned, faldt den lynhurtigt til 5 grader.
Næsehorn og vortesvin fodres.
Næsehorn og vortesvin fodres.

Tæt på dyrene.

Dagene gik med ture rundt i jeep, med kyndige guides, vandreture med naturvejledning, nat safari med lygter m.m. Derudover var vi i en lokal landsby for at se deres danse og prøve deres gryderet, var på marked for at købe noget med hjem, på heste ryg gennem området og kørte blandt geparder og vilde hunde. Om aftenen blev der hygget med de øvrige gæster og fortalt vilde historier om dagens oplevelser.
"Sælger" i Ellisras.
"Sælger" i Ellisras.

I begyndelsen af ferien, havde vi det lidt svært ved at de ansatte sprang rundt for os, men efter at have kørt rundt i området, hvor der ikke så ud til at være meget arbejde at få, lettede vores dårlige samvittighed noget. På tankstationerne fx. var der to pers. pr. stander og der blev vasket bilruder, som hos os for mange år siden. Der er ikke så meget "fri" natur tilbage, meget er indhegnet og mange tidligere farme så forladte ud, så de nye private lodges er nok nødvendig for at bevare de mange flotte afrikanske dyr. Der foregår også meget avlsarbejde og handel imellem farmene, så dyrene skal nok overleve og der vil være gode foto motiver også i fremtiden. Mvh. Birte og Ole.

Seværdigheder
Safari
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydafrika

Ferieboliger i Sydafrika
Rejser til Sydafrika
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/fantastiske-firenze.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.