Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Pas og visumregler for Sydafrika

Her finder du de gældende pas- og visumregler for danske statsborgere, der skal rejse til Sydafrika.
 • Der er visumpligt for rejser til Sydafrika. Turistvisum i indtil 90 dage kan udstedes ved ankomsten.
   
 • Passet skal være gyldigt minimum 30 dage ud over opholdets varighed. Der skal være mindst 2 blanke sider i passet.
   
 • Passet skal være maskinlæsbart. Forlængede pas anerkendes ikke, da forlængelsen ikke er maskinlæsbar.
   
 • Det er ikke muligt at indrejse i Sydafrika på et midlertidigt/provisorisk pas, med mindre der er tale om en dokumenteret nødsituation, som omfatter enten alvorlig sygdom eller død.
   
 • Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Det anbefales derfor altid at søge oplysning om gældende pas- og visumregler på landets ambassade, da de kan ændre sig med kort varsel.

OBS:
Børn og unge under 18 år, der fra 1. oktober 2014 rejser ind i Sydafrika eller rejser i transit, skal være i besiddelse af følgende dokumenter: Fødselsattest/navneattest eller dåbsattest, der skal være oversat til engelsk og tillige være påført Apostille-stempel fra Udenrigsministeriet. Dette gælder også selvom barnet/den unge rejser med sine forældre eller værge.

Herudover skal enlige forældre medbringe oversat fuldmagt fra den forælder, der ikke rejser med barnet, hvor der er givet tilladelse til, at forælderen må rejse med det pågældende barn. Reglerne gælder også i de situationer, hvor der måtte være fælles forældremyndighed. Er den anden forælder afgået ved døden, skal der medbringes oversat dødsattest. Fuldmagten/dødsattesten skal ligeledes være påført Apostille-stempel fra Udenrigsministeriet. Henvendelse om oversættelse og Apostille-stempling af ovenstående dokumenter skal ske til borgerservice.

Yderligere oplysninger

South African Embassy
Gammel Vartov Vej 8
2900 Hellerup
Tlf. 39 18 01 55
www.southafrica.dk

 
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-del-sol/billeje/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.