Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydafrika

Læs mere om rejser til Sydafrika

Rejsetips af samme forfatter

 • På natur-tur ud fra New York

  (Bedømt af 3 personer)
  24.04.09: Mette Zülow
  Man kan godt trænge til lidt luftforandring, når man har valgt at tage på ferie i storbyen New York og her byder staten New York på fantastisk og helt uventet storslået natur.
  Læs hele rejsetippet
 • Sydafrika med børn

  Vinderrejsetip April 2009
  (Bedømt af 10 personer)
  15.02.09: Mette Zülow
  Hører i til dem der gerne vil rejse langt selvom i har mindre børn så er Sydafrika et land med mange gode muligheder. Sydafrikanere elsker børn og viser det gerne så det er kun en døråbner til hyggelige oplevelser
  Læs hele rejsetippet
Turen langs vestkysten i Sydafrika
Rejsetips indsendt af:
Mette Zülow
Aalborg
10. marts 2011

Turen langs vestkysten i Sydafrika

Sydafrika er en absolut perle blandt rejsemål og er det sted min familie og jeg igen og igen vender tilbage til. Så hvis man er glad for et aktivt friluftsliv, god mad og vin samt en uovertruffen og varieret natur skal man se at komme af sted.
Det findes ikke bedre.
Har man været i Sydafrika før kan vi anbefale, at skifte den traditionelle tur langs Garden Route eller til Kruger National Park ud med den meget varierende tur op langs vestkysten til Namibia. Vi har taget turen med 3 børn i bilen fra 1½ til 14 år, til stor fornøjelse for os alle.

Lej er 4-hjulstrækker i Capetown, den kan man få meget sjov med sidst på turen, og start med at køre den forholdsvis korte tur fra Capetown til Pater Noster, et lille charmerende fiskerleje. Lej jer ind på The Blue Dolphin, hvor man både kan leje værelse og egne hytter med plads til en hel familie. Morgenmaden her er helt uovertruffen og meget omfattende, ligesom man kan bede om at få lavet aftensmad på stedet. Man tager hvad der bliver serveret, men det er til gengæld fantastisk.

Området byder på afslappende vandreture lang kysterne med kæmpestore runde klipper og i fiskerlejet. Her kan man have et par afslappende dage inden turen går videre op gennem citruslandet til Cederberg Wilderness Area. Her kan man f.eks. besøge African Dawn Roiboos te farmen. Her gives der rundture i områder og på produktionsfarmen i åben safari jeep efterfulgt af smagsprøver i familiens hovedhus. En rigtig interessant og hyggelig oplevelse. En anden fantastik tur er vandre turen i Nationalparken, hvor der kan ses hulemalerier. Der er afmærkede ture af forskellig længde – et, for os uventet, kæmpehit for børnene.

Længere nordpå kan man besøge det omfattende fossile dinosaur fund Weat Coast Fossil Park, samt tilhørende museum. Sjovt for børnene at se dette i virkeligheden.
I Langebaan er der en 32000 ha stor nationalpark med svømme- og vadefugle samt skilpadder. Her kan man gemme sig i dertil opstillede ”kasser” og observere dyrelivet uden at forstyrre.
Nu bevæger vi os op i blomsterlandet, Namaqua-land, hvor naturen igen skifter karakter. Her er der mulighed for spændende overnatninger på gårde og farme. Igen her bydes der på solide og meget velsmagende måltider af friske lokale produkter, hvilket sydafrikanerne generelt er meget stolte af. Der er forskellige 4WD ture at tage i området, hvor nogle af dem foreår i områder med rigt dyreliv, som f.eks antiloper, zebra mm. Egen safari er en spændende og sjov køretur, der sagtens kan tage det meste af en dag, så tag madpakke og drikkevarer med.

Næste stop er Namibia. For at komme herind skal der køres ad grusveje men et helt nyt og fantastisk land åbner sig. Den Namibiske ørken er meget smuk og også her er der mange spændende overnatningsmuligheder bl.a. i stenhuler i Fish Canyon. Muligvis er turen ikke længere og man vender om og sætter kursen mod Capetown igen, evt. med en afstikker til vinlandet.
God tur!!

Aktiviteter
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydafrika

Ferieboliger i Sydafrika
Rejser til Sydafrika
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/turen-langs-vestkysten-i-sydafrika.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.