Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser

Rejser til Western Cape

Western Cape er bjerge og hav, bjerge og vinmarker, bjerge og blomster og bjerge og halvørken. Overalt sniger bjergene sig ind som kulisser til menneske- og naturskabte oplevelser. Det er godt at vide, når bilturen skal planlægges. Vejene tager tid. De smyger sig langs de massive kulisser, der ikke sådan lader sig flytte. Det gælder uanset om du planlægger en dagstur på Kap Det Gode Håb, en tur til vingårdene, et besøg hos hvalerne på sydkysten eller en tur til blomstrerriget mod nord. Men mellem bjergene – lige bortset fra det tørre Karoo inde i landet – er der grønt og frodigt. Det er her, oplevelserne venter.

Bjerge, hav og vinmarker


Kap det Gode Håb

Western Cape - Kap det gode håb
Turen til ned den bjergfyldte halvø og Kap det Gode Håb kan nemt klares på en dag. Følg f.eks. dagens rytme og solens gang fra øst, over himlen mod nord – noget du skal vænne dig til – og ned i vest. Start tidligt fra din base i Cape Town og kør ad M3 til Muizenberg. Tag evt. en morgendukkert fra stranden i St. James med de farverige badehuse, gå så en tur i Simon’s Town, den gamle flådestation.

Prøv også at få tid til et besøg hos pingvinerne på Boulder’s Beach lige syd for byen. Kør så ind i nationalparken og gå eller tag tovbanen op til fyrtårnet på Cape Point og nyd udsigten mod Sydpolen. Gå ned til det lavere Kap det Gode Håb og få taget det obligatoriske billede foran skiltet der viser, at du nu befinder du dig på kontinentets sydvestligste punkt.
Nyd solnedgangen langs vestkysten

Aftensol langs vestkysten

Hjemturen går op langs vestkysten, så du får aftensolen med dig. Men masser af tilbud kan forsinke turen: Et lille dyrereservat, slangepark, kamelridning, strudsefarm, etc. Men det er vigtigt, at du når over det smukke pas Chapman’s Peak i dagslys. Her klynger vejen sig til bjergvæggen, udsigten er flot, men lad være med at kigge ned, hvis du lider af højdeskræk. Aftensmaden kan nydes i Hout Bay med fiskegrill på havnen eller i en af de superrige forstæder Clifton eller Camps Bay.

 

Sydkysten

Tag til Hermanus og Cape Agulhas. Det første sted for at se hvalerne boltre sig tæt på kysten. Det sker hvert år mellem juni og november. Det andet for at opleve det afrikanske kontinents sydligste punkt, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean. Glem ikke at nyde turen gennem de maleriske fiskerlandsbyer.
Vestkysten

Vestkysten

Flere maleriske fiskerlandsbyer, men her handler det ligeså meget om krebs og hummer som om fisk. Og det maleriske er lidt på retur. Feriefolket har opdaget den barske vestkyst, og dette folkeslag har faste meninger om, hvordan tingene skal indrettes, der ikke altid omfatter respekt for det oprindelige. Det er Crayfish-sæson hver forsommer i november-december.

Og blomsterlandet, der ellers holder sig til Northern Cape, trækker også ned her. Fra sidst i juli og et par måneder frem blomstrer den ellers så kedelige ørken. Landskabet bliver dækket af et tæppe af smukke, vilde blomster, vi aldrig har en chance for at se på vore breddegrader. Jo, det er værd at køre efter.

Videre fra Western Cape

Kør-selv til Northern Cape
Nordpå fra Western Cape
Har du tid og eventyrlyst, er N7 nordpå fra Western Cape starten på den helt store sydafrikanske rundtur, der bringer dig gennem Northern Cape til Kimberley, Johannesburg og Kruger, ned gennem Swaziland og regionen KwaZulu-Natal til Durban, videre langs Wild Coast til Port Elizabeth og derefter Garden Route tilbage til Cape Town. I alt 4.700 km. Afsæt en måned eller to. En tur for livet.

Østpå ad Garden Route
Den smukke vej gennem haverne langs Det Indiske Ocean. En flot mulighed med masser af oplevelser undervejs. Men flere alternativer går længere inde i landet, hvor du har vejene for dig selv, og ikke møder ret mange andre turister. Udgangspunktet er Route 62 og Oudtshoorn. Kør ad N12 mod nordøst, drej til højre i De Rust og følg R341 og senere R62 mod Port Elizabeth. Eller tag R407 nord for De Rust og kør østpå. Både Baviaankloof- og Kouga-bjergene er flotte kulisser til en natur-skøn tur gennem landsbyer på kanten af Karoo.
Garden Route

Mod nordøst
Lange og lige vejstrækninger, tilsat små oaser, blot du holder udkig. I byen Matjiesfontein, 240 km fra Cape Town står tiden stille. Tag formiddagskaffen på det historiske Lord Milner Hotel og frokost i Beaufort West, den ældste by i Karoo. I Kimberley eller Bloemfontein er der aftensmad og måske overnatning. Nu er der kun 400-500 km tilbage til Johannesburg. Det klares nemt, mens mørket sænker sig over Afrikas marker.
Northern Cape
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.