Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tanzania

 • Det store Afrika-eventyr

  Vinderrejsetip Januar 2013
  (Bedømt af 36 personer)
  Bjergvandring på Kilimanjaro. Frikvarter i Nairobi. Teltsafari i Okavango-deltaet. Udflugt til Victoria Falls. Bilferie langs Garden Route i Sydafrika... 5 ugers eventyr og en uforbeholden kærlighedserklæring til det farverige, afrikanske kontinent.
  Se hele rejsetippet
 • Zanzibar: et Paradis i Afrika

  (Bedømt af 2 personer)
  24.01.12: S. Larsen
  Zanzibar: et Paradis i Afrika, som byder på de smukkeste strande, koralrev og masser af historie.

  Du er garanteret super vejr året rundt, da Zanzibar ligger ude for Tanzanias østkyst og er tæt på ækvator.
  Se hele rejsetippet
 • Oplev det "sande" Tanzania

  (Bedømt af 1 person)
  18.01.12: Louise Christensen
  Jeg vil råde alle der gerne vil sætte sig ind i lokalbefolkningen og forståelsen af hvem de er, hvad de lever for og ikke mindst opleve hvor fantastisk et folkefærd de er til, at tage længere nord på, væk fra turisterne.
  Se hele rejsetippet

Rejsetips af samme forfatter

 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • New York på den fede måde

  (Bedømt af 34 personer)
  06.06.13: Ida Andersen Tambjerg
  Start spreading the news
  I’m leaving today
  I want to be a part of it
  New York, New York
  Frank Sinatra
  Se hele rejsetippet
 • Kærlighed til kaos - en guide til Nordindien

  (Bedømt af 18 personer)
  05.05.13: Ida Andersen Tambjerg
  Lad mig sige det med det samme – dette er ikke en guide til en daseferie på en rolig bountystrand med palmesus, bølgeskvulp og kølige drinks.
  Se hele rejsetippet
Tanzania - meget mere end safari
Rejsetips indsendt af:
Ida Andersen Tambjerg
Aarhus V
21. juli 2013

Tanzania - meget mere end safari

Brølende løver, springende gazeller og hylende hyæner på en uendelig savanne. Det er nok den drøm, mange har om rejsen til Afrika. Afrika – og i særdeleshed Tanzania – rummer alt dette men også mange andre utrolige oplevelser.
På min uforglemmelige rejse i Tanzania og Zanzibar, som jeg netop er kommet hjem fra, oplevede jeg en utrolig gæstfrihed og varme fra befolkningen og en ubeskriveligt smuk natur, som jeg vil dele med jer her.
De isolerede og smukke Pare Mountains
De isolerede og smukke Pare Mountains

Insidertip

Hold nu godt fast, her kommer et vaskeægte insidertip! Det første højdepunkt på rejsen var Pare Mountains, er smukt bjergområde i det nordøstlige Tanzania. Her boede vi i landsbyen Mbaga på Tona Lodge (vi boede i telt, men der er også værelser, som dog er MEGET basic), et sted jeg på det varmeste vil anbefale. Der er knyttet lokale guider til Tona Lodge, der selv tilhører Pare-folket og som kender områdets kultur og natur ud og ind og derfor kan give en eminent introduktion til begge dele.
Til bryllup i en landsby i Pare Moutains
Til bryllup i en landsby i Pare Moutains

Til bryllup ved verdens ende

Vi trekkede i tre dage, hvor vi hver aften vendte tilbage til lodgen. Vandreturene var middelsvære, men det vil sikkert være muligt at tilpasse sværhedsgraden med guiderne. Der var spektakulære udsigter ud over bjergene, som ligger helt isoleret og derfor er ekstremt uspolerede. Vi var de eneste turister på trods af det var højsæson og blev modtaget med rørende gæstfrihed i de forskellige landsbyer, ja vi blev sågar inviteret til bryllup og konfirmation! Det var den største rejseoplevelse jeg nogensinde har haft, fordi det netop var så autentisk. Kvinderne er klædt i farverige kangaer og bærer alting på hovederne, og de fleste bor i stråtækte lerhytter og laver al mad over bål. Vi kom af med ca. 700 kr, dvs. 350 kr. pr. person, for tre dages trekking med guide, lokal mad og camping. Du kan læse meget mere på www.tonalodge.org.

I Tanzania bæres alting på hovedet
I Tanzania bæres alting på hovedet

Transport på afrikansk

Transporten til landbyen Mbaga er lidt af et eventyr ad bumlede jordveje. Der går ganske vist dalladallas (afrikansk minibus) til og fra den større by Same, men den kører kun én gang om dagen og uhensigtsmæssigt sent, så vi valgte at tage en taxa, der koster ca. 200-240 kr. Same er derimod nem at komme til, da næsten alle busser mellem Dar es Salaam og Arusha stopper her.
Elefant, der netop har taget sig et mudderbad
Elefant, der netop har taget sig et mudderbad

Safarimarkedet er... en jungle!

Næste stop var mine drømmes Afrika: Den store åbne savanne. Vi havde booket safari hjemmefra, hvilket jeg vil anbefale, da der er et hav af udbydere og mange tvivlsomme safarisælgere, der flokkes om én, så snart man stiger ud af bussen i safarihovedstaden Arusha i det nordlige Tanzania. Vi var afsted i fire dage og tre nætter i den populære Northern Circuit, og det oplevede jeg som et meget passende antal dage, da der er en del transport til og fra Arusha.
Giraffen når derop, hvor ingen andre kan komme...
Giraffen når derop, hvor ingen andre kan komme...

Lake Manyara

Første stop var Lake Manyara National Park, der er et skovområde med en stor sø og en mindre savanne. Her så vi store flokke af bavianer, forskellige fugle, et par giraffer og nogle buskelefanter. Parken har ikke samme wow-faktor som de to andre, så hvis du har begrænset tid, vil jeg anbefale du skærer Lake Manyara fra.
Denne frygtindgydende hanløve var kun halvanden meter fra mig!
Denne frygtindgydende hanløve var kun halvanden meter fra mig!

Løvernes legeplads

Andet stop var den berømte Serengetislette, hvor naturens skønhed og mysterie omgiver én på en måde, jeg ikke før har prøvet. Det er en savanne, der strækker sig uendeligt til alle sider, hvor vi bl.a. var halvanden meter fra en kæmpe hanløve, så løver jagte gazeller og hvile ud efter et enormt måltid zebra, var omgivet af horder af elefanter, så søer der var helt sorte af flodheste, kom helt tæt på girafferne… og jeg kunne blive ved! Intet mindre end en oplevelse for livet! Sørg endelig for at din guide kører jer ud tidligt om morgenen, så I kan se solopgangen over sletten.
Store gnuflokke i Ngorongoro-krateret
Store gnuflokke i Ngorongoro-krateret

Det evigtgrønne verdensvidunder

Og nu til safariens sidste stop: Ngorongoro-krateret. Lige så fascinerende, på sin helt egen måde! Dette evigtgrønne verdensvidunder er både en kæmpe naturattraktion i sig selv og gav os dyreoplevelser ud over det sædvanlige. Her var flokke af bl.a. gnuer, zebraer, flamingoer, strudse og gazeller… på en baggrund så smuk som det smukkeste postkort fra Afrika. Et absolut must-do.
En af Stone Towns fine døre, som byen er kendt for
En af Stone Towns fine døre, som byen er kendt for

Krydderiøen

Efter de mange varme timer på Afrikas støvede veje, var det vi virkelig trængte til en dukkert. Her er Tanzania mildt sagt mere end leveringsdygtig. Øen Zanzibar ligger to timers sejlads fra hovedstaden Dar Es Salaam og kan fremvise de mest paradisiske strande, jeg nogensinde har set (og jeg har set mange). Vi startede ud med en dag i Stone Town, øens hovedby, der er kendt for sine hyggelige, snævre gader, pittoreske huse og krydderier. Det er en kærkommen afveksling fra Tanzanias ret ensformige byer, men var samtidig meget præget af turisme. Vil nok foreslå, man bruger mest tid her udenfor højsæsonen i juli.
Paradis på Paje Beach
Paradis på Paje Beach

Bountyfaktoren stiger...

Efter Stone Town tog vi ud til sydøstkysten og boede på Mbuyuni Beach Village, der ligger mellem Jambiani og Paje, og som vi havde bestilt gennem FDM-travel. Her vågnede vi hver morgen op til brede, kridhvide sandstrande og et hav, der changerede i alle tænkelige nuancer af blå, særligt turkis. Sikke et syn! Selvom strandene er præget af hotelbebyggelse, fandt vi vores paradis lige her, og er du til høj bountyfaktor, så styr lige mod Zanzibar!
Til fiskeauktion i Dar es Salaam
Til fiskeauktion i Dar es Salaam

Fisk for alle pengene

Et lille godt tip her på falderebet… Hovedstaden Dar Es Salaam er rimelig uinteressant, men hvis du alligevel er tvunget til at være her en dag før hjemrejse, så prøv at besøg det lokale fiskemarked. Det er enormt stort, livligt og farverigt, og det er en fed oplevelse at følge de intense fiskeriauktioner.
Et af de landskaber, der gør Tanzania magisk
Et af de landskaber, der gør Tanzania magisk

God rejse

Tilbage er der kun at sige rigtig god rejse!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/les-terres.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.