Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bangkok

 • Super flodtur i Bangkok med egen guide

  (Bedømt af 4 personer)
  08.03.16: Lisbeth
  Flodtur i Bangkok med firmaet Co Van Kessel kan på det varmeste anbefales.
  Vi havde en fantastisk formiddag med egen guide og longtailbåd i to timer.
  Se hele rejsetippet
 • Kosher food i Bangkok!

  28.11.13: Uffe
  Thailandsk mad er selvfølgelig fantastisk i sig selv, og der vil gå lang tid før du har prøvet alle de fortræffeligheder der serveres.

  Men som langtids backpacker eller udlandsdansker kan man til tider ønske sig noget andet, og det er her mit tip forhåbentligt kommer til gavn.
  Se hele rejsetippet
 • Erawan Museet en fantastisk oplevelse.

  (Bedømt af 4 personer)
  30.10.13: Jesper Møller
  Sidst jeg var i Bangkok kom jeg ved et tilfælde til Erawan Museet i Bangkok.
  Museet er noget anderledes end de sædvanlige templer, da selve Templet er inde i en gigantisk elefant med tre hoveder.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Bangkok

Khop-khun-ka, Bangkok!
Rejsetips indsendt af:
Ringkøbing
14. sept. 2012

Khop-khun-ka, Bangkok!

Thailand er over de sidste årtier blevet et af de mest populære rejsemål nogensinde.
Her kan man alt: shoppe skræddersyede designerkjoler i Bangkok den ene dag, se sveden flyve fra unge muy thai boksere i ringen den næste og slutte af med at tage en dyb indånding i Phuket og lade solen give kuldegysninger i de små hår på kroppen, fordi: det her MÅ være det paradis, jeg har hørt om.
Men trods et besøg til denne by ikke kan undgås, idet det er her, vi alle lander, kører på de lange, flade rulletrapper og hører en kvinde med thai-engelsk sige over højtaleren: End of the road – så bliver Bangkok overset. Den tykke smog og den konstante travlhed og trafik gør Bangkok til gennemrejsebyen. Byen, hvor man bliver i få dage, for bare at rejse videre ud på det rigtige eventyr i Chiang Mai eller sydpå i Phuket, Krabi eller øerne.

Her vil jeg fortælle om egne oplevelser i Bangkok, og hvorfor denne perle ikke må glemmes på din rejse til Thailand.
Snus det hele til dig

Snus det hele til dig

Mange, der har været i denne storby, vil nok finde dette rejsetip en smule… ildelugtende. Jeg selv mindes, at da jeg første gang ankom til Bangkok og tjekkede ind på hotellet, åbnede døren ud til terassen og snusede den nye verden ind, fik jeg sorte næsebor af smoggen og var til stor sjov for min veninde og rejsepartner.
Bangkok er forurenet, og det, jeg hører mange sige er, at den er beskidt og langt fra det paradis, man møder sydpå. Men tag dine sorte næsebor med dig og bevæg dig ned i Khau San Road, den store backpackergade, ca. 1 time fra Suvarnabhumi lufthavn.
Her vil lugten nemlig være en historie omkring Thailand og hvordan dette land fungerer. Smoggen fra de mange lyserøde taxaer og gamle tuk-tuk’er, maden fra gadekøkkener med kyllingespyd og deres nationalret, Pad Thai og den stegende olie, der laver små røgskyer over de små boder. Musikken, der brager af sted og illustrerer Thailands åbenhed overfor enhver anden nationalitet og dertilhørende musiksmag, og de aromatiske massageolie- og parfumedufter, der slipper ud af alle de mange massage-steder i gaden, hvor de ansatte står klar med et smil og Sawadiikaa (goddag) på deres læber.

Hvis du leder efter velduftende produkter til egen krop, bliver du nødt til at gå ind i Boots, den engelske form for Matas, hvor der her gemmer sig alverdens hårkure, make-up produkter, cremer mv.. Denne ligger både midt i Khau san road godt gemt bag tøjboderne og for enden af gaden og til venstre i en større og mere airconditioned form. En hel pose fyldt med produkter koster kun ca. 100 kr – tro mig, jeg er fast inventar derinde på mine besøg.
Herinde kan du også købe en af deres egne myggespray, der forbereder dig på dit besøg sydpå. Gå efter Deet, der holder alle myg væk og koster ca. 15 kr.

Thailandsk madlavning
Thailandsk madlavning

Smag på Bangkok

Første gang jeg var i Bangkok, var jeg bange for at smage på maden i gadekøkkenerne. Jeg var blevet skræmt af, at der rent faktisk stod i Lonely Planet, at det var en god idé altid at have lommeletter på dig, der kunne fungere som nød-toiletpapir når som helst, hvor som helst, idet maden i Thailand ikke kan undgå at fremkalde den såkaldte feriemave. Man kan få lyst til at holde sig til forpakket budding, som Charlotte i Sex & the City, når man læser sådan, men dette vil forhindre en fantastisk oplevelse.
Maden i Bangkok fortæller om thailændere, der har dedikeret deres liv til at forsørge store familier og tjene os turister og som stadig formår at smile og bukke selv efter 16 timers arbejdsdage. Den fortæller om krydderier som saffran og ingredienser som citrongræs, chili og kokosmælk. Lad dig ikke snyde af Pad Thai, der bl.a. består af nudler, peanuts, rejer, æg og tofu eller Tom Yum suppen, der er god og stærk. Begge kan købes til omkring 15 kr. i gadekøkkener.

Deres desserter spænder over et bredt felt fra de mere vestlige is-desserter og deres egne: friturestegt is, ananas eller banan. Herudover har man ikke været rigtigt i Bangkok, hvis man ikke smager på deres crepes med lige det fyld, man ønsker. Fx nutella, der smelter i den varme, sprøde pandekage eller banan, der komplimenterer sødmen i dejen.
En hund slapper af i nærheden af det flydende marked
En hund slapper af i nærheden af det flydende marked

Oplev Bangkok

Den thailandske taxi, tuk-tuk’en kan føre dig rundt til forskellige oplevelser i byen, hvoraf de mest almindelige er det flydende marked, hvor thailænderne sejler rundt og sælger deres mad i små longtail boats.
Man rammes på én gang af en sørgmodighed over den fattigdom, der hersker i en storby med gulddekorationer og orkidéer over alt og samtidig en ærefrygt over det mægtige land, Thailand, og den måde, hvorpå thaierne, midt i politiske konflikter og fattigdom, får en hverdag og et liv til at fungere så langt fra Danmark.
På bådturen kan man lave en afstikker til forskellige markeder, orkidéfarme og bananplantager. Hav kameraet klar!

Det første, jeg skal (når jeg har spist pad thai fra et gadekøkken og handlet i Boots), er at tage en tuk-tuk ud i shoppingcentret MBK.
Det tager ca. 45 minutter fra Khau San road, og chaufførerne kan forhandles ned til ca. 200 baht (ca. 35 kr.) tur-retur. MGK er mit yndlingsshoppecenter, da det formår at integrere det unikke ved Thailand og den mere vestlige storbykultur. Der er ca. én etage for hver vare, dvs. en for sko, en for tøj, en for elektronik osv.. Øverste etage er fyldt med forskellige restauranter, og det er spændende at observere alle de forskellige thailandske retter og thaierne, der spiser med spisepinde, hurtigere og med mere ynde, end jeg nogensinde vil komme til. Her findes tørrede kiwi, krydderier i poser, thailandske kimonoer og buddhaer i alverdens afskygninger.
Hvis man trænger til en lille pause fra den Thailandske kultur og savner sit rugbrød lidt for meget, kan man søge mod nederste etage, hvor supermarkedet Tops ligger. Det byder på de samme ting, som vi er vant til hjemmefra – bare med meget mere smag og en meget, meget billigere pris.
Hvis man søger lidt længere væk, kan man tage til Platinum Mall, et shoppingcenter næsten kun med tøj, der er omgivet af små boder, skræddere og mange flere mennesker.

I nærheden ligger Siam-centrene, hvor der er flere ægte mærkevarer end generelt i Bangkok, men stadig til en meget billigere pris, end vi kender.

Efter en lang dag i Bangkok kan man slappe af i Lumpini Park, hvor børn kan lege på legepladser, og man kan cykle omkring søen.
Lumpini Park er en grøn oase midt i storbylivet, hvor der er tid til at sætte sig ned og kigge efter solen, der en gang i mellem viser sig over skyerne, der indrammer Bangkok som en stor dyne, der varmer og passer på thaierne.

Når man vender hjem til sit hotel om aftenen, varm, træt og med sorte næsebor, kan man kun være taknemmelig for alle de oplevelser og muligheder, den store by giver og sige tak på thailandsk.


Khop-khun-ka, Bangkok. Du gør det det hele værd.
Pad Thai
Pad Thai

Platinum fashion mall
Platinum fashion mall

En thailandsk kvinde
En thailandsk kvinde

Snus det hele til dig
Snus det hele til dig

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Bangkok

Hoteller i Bangkok
Rejser til Bangkok
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.