Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Chiang Mai

Chiang Mai er Thailands port mod den spændende nordlige del af Thailand, hvor du finder aktive naturoplevelser fx i form af trekking og rafting. Dertil kommer mødet med særprægede bjergstammer og en mere varieret kultur end mod syd.

Hvor de aktive oplevelser starter

Bjergstammernes typiske beklædning i Chiang Mai

Bangkoks charmerende lillebror

Chiang Mai er i sig selv en charmerende by – den næststørste i Thailand og alligevel en beskeden og overskuelig ”lillebror” til Bangkok. Og Chiang Mai er stadig stor nok til både at gå på opdagelse i og fare vild i, hvis du gør dig umage. Tag fx en gåtur ned af hovedgaden sidst på eftermiddagen og oplev byens lokale liv og provinsielle hygge.

De store gader inde i centrum af Chiang Mai har et rigt og forskelligartet handelskvarter, hvor mange af de dominerende bjergstammer jævnligt kommer ned fra omegnen og opretter deres småshops langs vejene. Er du til shopping, så husk at prange godt – på den måde sikrer du, at handlen bliver okay for begge parter.
Wat Chiang Man i Chiang Mai

Templer i Chiang Mai

Chiang Mai og omegn byder på mere end 200 templer, fx det velbevarede Wat Chiang Man i Chiang Mai. Wat Chiang Man er det første tempel, der blev bygget af Kong Mengrai, som grundlagde Chiang Mai, ”Den nye By”, i år 1296. I Chiang Mai knejser også det høje Wat Phra Singh. Herinde inde bag de tykke mure i byens tempel er du godt beskyttet mod den værste billarm, mens du beundrer vægmalerierne og den forgyldte Phra Buddha Singh.
Kunsthåndværk i Chiang Mai

Overdækkede markeder og kunsthåndværk

Just som du tror, at butikkerne kun ligger lige ud til hovedgaden i Chiang Mai, åbner der sig store arkader bagved med vrimlende, overdækkede markeder. Her finder du godt kunsthåndværk som silke, træskærerarbejder og sølvsmykker. Senere fortsætter aftenlivet i Chiang Mai ved natbasaren med handel og henførende dufte fra gryder, der buldrer med retter af grøn og gul karry og kyllingespyd, som syder over trækulsgrillen.

Dronning Sirikits Botaniske Have
Gå en tur – ikke i Kongens Have, men i Dronningens. Bare 27 kilometer nordvest for Chiang Mai ligger Dronning Sirikits Botaniske Have, der er et forskningscentrum og en kæmpe prydhave. Her finder du hele drivhuse med bl.a. orkideer. I det flotte høje væksthus er hele miljøer opbygget med vandfald, træer og græsser m.m. Store huse er viet til nationalblomsten orkideen. I haven vokser 350 af Thailands knap 1300 vilde arter. De hybrider, som vi kan købe hjemme, er fremavlet på særlige orkidefarme, som du også kan besøge heroppe i Nordthailand.
Besøg bjergstammerne tæt på Chiang Mai

Bjergstammer og landsbyer

Det nordlige Thailand har på grund af sin isolerede beliggenhed bevaret sit lokale særpræg og meget forskellige kulturer hos de mange stammefolk. Hmong er en af de store stammer blandt de mange etniske minoriteter heroppe i bjergstammernes land. Andre er fx Meo, Akha, Lisu, Karen og Yao. Nord for Chiang Mai ligger fx Hmong landsbyen Mae Sa Mai, hvor de dyrker dværg-kaffe og deltager i skovtilplantning for at holde på den frodige jord, når de årlige 1100 millimeter regn falder mellem regnskovens træer og ingefæren og kardemommen på skråningerne.
Wat Doi Suthep i Chiang Mai

Wat Doi Suthep

Wat Doi Suthep templet er et af de helligste Budhhatempler i Nordthailand, og det ser da også helt overjordisk ud, som det ligger der på bjergtoppen i 1600 meters højde og byder på en storslået udsigt ud over Chiang Mai regionen. Templet, der blev bygget for omkring 600 år siden, er mål for mange pilgrimme, da det gemmer på nogle af Buddhas relikvier. Stedet blev ifølge legenden fundet, da man placerede Buddhas relikvier på en af kongens hvide elefanter og besluttede at bygge templet på det sted, hvor elefanten faldt død om på Suthep-bjerget.

Vejen op til templet er stejl og snoet og slutter med en sti det sidste stykke op – der findes dog også en tandhjulsbane for de dovne. Wat Doi Suthep er en stor oplevelse i sig selv med de mange farver og store flader dækket med bladguld, der er så typisk for Thailand. Templet er særlig kendt for de mange tempelklokker i forskellig størrelser.

Trekking og rafting

Rafting i Nordthailand
Heroppe ved Chiang Mai, i det gyldne men også meget grønne hjørne af Thailand, valfarter turister til for at opleve natur og kultur i skøn forening. Der udgår mange trekkingture fra selve Chiang Mai og landsbyerne i omegnen. Der udgår også flere omkring byen Fang – især fra de varme kilder ved Baw Nam Rawn.

Fang i sig selv er ikke interessant, men det er bjergområdet omkring med smuk frodig natur og de specielle yao-bjergstammer, hvor kvinderne bærer broderede dragter. Mange af trekkingturene er kombi-udgaver, hvor du går til fods noget af tiden og fornemmer naturens duftende urter, de farverige blomster, sveden og myggene. Prøv også oplevelser på de lokale floder og vandløb, nogle af rafting-sejladserne er white water, mens andre foregår mere stille afhængig af årstiden, regnmængder og flodens fald.
Markarbejder i det nordlige Thailand

Spændende oplevelser tæt på Chiang Mai

•  Besøg de mystiske og hellige Tub-Tao grotter og det lille tempel i dem, knap 100 km nord fra Chiang Mai. 
•  Prøv et meditationskursus fx i Wat Ran Poeng meditationscentret fem kilometer uden for Chiang Mai og lær en teknik til ro, som du kan bringe med hjem. 
•  En tur på elefantryg er et absolut must for de fleste turister. 
•  Lej en cykel eller motorcykel og kør på opdagelse i omegnen af Chiang Mai. Læs om cykelferie her

Transport mellem Chiang Mai lufthavn og hotel

Få en god start på din rejse til Chiang Mai. Bestil transporten hos FDM travel, fra lufthavnen til dit hotel i og uden for Chiang Mai.

Transport mellem Chiang Mai lufthavn og hotel i Chiang Mai
Bus: 60,-
Privatbil: 1 pers.: 120,- 2 pers.: 120,- 3-5 pers.: 70,- Børn 2-11 år: 50% rabat

Transport mellem Chiang Mai lufthavn/by og hotel i Hang Dong-området
Privatbil: 1 pers.: 310,- 2 pers.: 170,- 3-5 pers.: 130,- Børn 2-11 år: 50% rabat

Transport mellem Chiang Mai lufthavn/by og hotel i Doi Angkhang
Privatbil: 1 pers.: 1.440,- 2 pers.: 805,- 3-6 pers.: 640,- Børn 2-11 år: 50% rabat
Priserne er i kr. pr. person pr. vej.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.