Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Chiang Mai

Læs mere om rejser til Chiang Mai

Rejsetips af samme forfatter

 • Berlin fra øst til vest

  (Bedømt af 15 personer)
  23.12.11: Dorrit Sawaneh
  Medio cecember var min bror og jeg i Berlin. Vi havde fået et billigt hotel gennem FDM Travel.
  Det er utroligt så kort tid det tager at komme til Berlin fra København.
  Se hele rejsetippet
 • Cambodja på godt og ondt

  (Bedømt af 33 personer)
  26.09.10: Dorrit Sawaneh
  For et par år siden boede jeg i Udon Thani i nordøst Thailand. Min samlever og jeg besluttede os for at tage en tur til Cambodja.
  Se hele rejsetippet
 • Hua Hin, en dejlig ferieby

  Vinderrejsetip Januar 2010
  (Bedømt af 27 personer)
  10.11.09: Dorrit Sawaneh
  Jeg mener selv at jeg kender Hua hin temmelig godt, da jeg har boet der i 3 mdr i 2005, og har været der flere gange siden.
  Jeg vil prøve at nævne nogle af de ting som ikke står i guide bøgerne. Det er især det at få indsigt i almindelige thaiers liv, og kultur der ligger mig på sinde.
  Læs hele rejsetippet
Chiang Mai er noget nær den ideele storby
Rejsetips indsendt af:
Dorrit Sawaneh
Vanløse
23. jan. 2010

Chiang Mai er noget nær den ideele storby

Hvis man er til storbyferie med et twist, så må Chiang Mai, være noget nær det ideelle. På trods af at det er en storby med 148.000 indbyggere, er det alligevel en dejlig grøn by, med floden som bugter sig igennem byen. Næsten overalt i byen er der den mest fantastiske udsigt til de grønne bjerge i baggrunden. Det er ikke lige så varmt som det er andre steder i Thailand. Da byen ligger i bjergene.

Chiang Mai - En dejlig by til powershopping

Der er masser af dejlige shopping muligheder for dem med hang til det. Der er et dejligt natmarked, hvor man kan købe alskens ting og sager. En af de ting jeg faldt over på markedet, var en model af et klassisk thaihus på pæle. En af fordelene ved at handle her, er at det er billigere end ved de mere turistede steder. Jeg faldt også over det mest fantastiske vævede vægtæppe. Jeg tror det var vævet af en af de lokale bjergstammer.

På natmarkedet er der også nogle fantastiske fiskerestauranter. Vi fik et dejligt måltid med grillede kæmpe ferskvandsrejer, grillet krabbe, forskellige thailandske fiskeretter og østers til ingen penge. Jeg kan ikke huske hvad vi betalte, men jeg kan huske at vores østers kostede 2 kr stykket. Det siger lidt om niveauet.

Man kan ikke vurdere en thailandsk restaurant efter de samme principper som en dansk. En thailansk restaurant, med plasticstole, og ingen duge, en restaurant man ville gå uden om i Danmark, kan sagtens servere den mest fantastiske mad i Thailand. Sådan en restaurant, var ”vores” restaurant på natmarkedet.

På bjergtur i offroader.

Vi var også ude og køre i offroader. Det var en af de mest betagende oplevelser i mit liv. Det kildrede alle sanser, fordi det var lidt farligt, afsindigt spændende og betagende smukt. Vi kørte rundt oppe i bjergene og igennem urskoven. Vi så de mest fantastiske udsigter, og kørte på bjergskråningerne. Vi kørte gennem ild og vand, og endte på et tidspunkt i en grøft. Jeg var glad for at det var min kæreste der førte køretøjet, for han er en meget dygtig bilist, for ved mig ved rattet, var det nok endt meget værre.

En anden meget stor oplevelse i ferien var en tur til the golden triangel, som er grænsen mellem Thailand, Myanmar og Laos. .

Vi blev hentet ved hotellet kl. 5 om morgenen. VI kørte i en bil uden varme, og det var koldt. Meget koldt. Jeg tror det har været 2-3 graders varme, for Chang Mai ligger højt oppe i bjergene. Vi frøs som små hunde i T-shirts og shorts. Efter 1 times kørsel, standsede chaufføren et sted hvor man kunne købe tøj. Hvor andre steder end Thailand kan man standse og købe tøj kl 6 om morgenen. Vi fik købt en jakke hver. Så spiste vi morgenmad, og imens blev det lyst. Tæt ved viste det sig at der var nogen varme kilder lige under jorden, og man kunne så købe æg, som man så sænkede ned i vandet og fik kogt.

Vi kørte dog videre, og ved 11 tiden nåede vi the golden triangel, som er grænsen mellem Thailand. Myanmar og Laos. Der var et mærke, som viser stedet. Der blev jeg fotograferet med en lille pige i nationaldragt. Derefter tog vi en longtailboat, og stak snuden over grænsen til Myanmar. Der var en stor flot bygning ud til vandet, vistnok et kasino, hvor der stod Welcome to Paradise. Jeg synes det var så ironisk. Derefter sejlede vi til Laos. Det er vist en yndet folkesport for de lokale, fordi alting er så billigt i Laos.

Derefter kørte vi til en landsby hvor Karen folket bor. De kaldes også long neck people. Det er de der kvinder med de lange halse med ringe om. De har også ringe op om armene. Så vidt jeg har forstået er det flygtninge fra Myanmar. Vi gik en tur rundt i landsbyen og så deres marker og huse, hvor kvinder og piger sad udenfor husene og vævede.
Desværre har jeg mistet alle mine fotos p.g.a. virus i min laptop, så jeg kan ikke vedhæfte billeder.

Shopping
Markeder, Road trips

Kommentarer til rejsetips om Chiang Mai

Hvor kan man leje cykler i Chiang Mai

12/09 2010 Jørgen Uhd Jepsen
Hej Ved du hvor man kan leje cykler i Chiang Mai. Har læst om flere turist cykelture, men har aldrig set steder, hvor man kan leje cyklerne i Chiang Mai
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Chiang Mai

Hoteller i Chiang Mai
Rejser til Chiang Mai
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.