Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hua Hin

 • Sød og rar befolkning og lækker mad.

  (Bedømt af 1 person)
  24.10.13: Ingelise Sørensen
  Vi var i Hua Hin og Thailand for første gang sommeren 2012. Dette var en af de bedste ferier til dato. Vi tog afsted med det formål at slappe af og se lidt på de attraktioner Hua Hin og omegn kunne byde på.
  Se hele rejsetippet
 • 14 Skønne dage i Thailand

  (Bedømt af 8 personer)
  28.04.12: Peter Nielsen
  Vi startede vores rejse fra Kastrup, og eftr en lang flyvetur på 11 timer landede vi så i Bangkok, her blev vi indkvarteret på Hotel Ramada, og vi havde et par dejlige quder i Thailandske Tum Tum og danske Simon Franch,vi oplevede så bangkok i de næste tre dage, hvorefter rejsen fortsatte nordpå , til den gyldne trekant, første nat fra Bangkok foregik turen med tog, hvor vi sov i firemands kupeer, om vi sov eller ikke i toget, må enhver afgøre med sig selv, men det var en oplevelse, vi ikke gerne ville være foruden, den gyldne trekant er et helt kapitel for sig selv, masse af oplevelser og masse af indtryk, som man så kan bearbejde når man er kommet hjem, og er faldet lidt til ro ovenpå alt det vi har oplevet, vores venner herhjemme sagde før vi tog afsted, hvor kan i vove det, vi kan en smule engelsk, og så er vores alder henholdsvis konen 72 og manden 77, men man skal kaste sig ud i det ,hvis man vil opleve noget her i verden, og vi lever efter mottoet du kan hvad du vil.???
  Se hele rejsetippet
 • Book selv fly/hotel TRANSFER

  (Bedømt af 5 personer)
  03.11.11: helle hoffmeyer
  book din taxa fra hua hin til at hente dig i bangkok, du betaler ca 1800 bath i stedet for 5000 .
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Hua Hin

Rejsetips af samme forfatter

Hua Hin, en dejlig ferieby
Rejsetips indsendt af:
Dorrit Sawaneh
Vanløse
10. nov. 2009
Vinderrejsetip Januar 2010

Hua Hin, en dejlig ferieby

Jeg mener selv at jeg kender Hua hin temmelig godt, da jeg har boet der i 3 mdr i 2005, og har været der flere gange siden.
Jeg vil prøve at nævne nogle af de ting som ikke står i guide bøgerne. Det er især det at få indsigt i almindelige thaiers liv, og kultur der ligger mig på sinde.
Landsby
Landsby

Lær Hua Hins beboere at kende.

En af de gode ting ved Hua Hin er, efter min mening, at det er en rigtig lille by, hvor man med lidt held kan lære thailænderne, deres liv og kultur at kende. Mange andre thailandske feriebyer, er kun befolket af turister, men i Hua Hin bor der rent faktisk også thailændere.
Ved stranden
Ved stranden

Hvad bør man så foretage sig i Hua Hin:

Man bør stå op inden kl.7 om morgenen, og bevæbne sig med noget mad, en pakke cigaretter, eller måske en sodavand, og stille sig ned ved vejen og vente på munkene, der er ude og tigge mad, til deres eneste daglige måltid. Når munken kommer, smider man skoene, og lægger sig på knæ, og rækker maden frem. Hvis man er en kvinde, vil han lægge et klæde på jorden, som man så lægger maden på, og han tager det så. En munk må aldrig røre en kvinde, og omvendt. Han vil derefter bede en bøn over en.
Man skal en tur på markedet. Her snakker jeg ikke om natmarkedet, som er for turisterne, men om det rigtige marked, som ligger ved siden af. Der kan man bruge flere timer på at gå rundt og kigge på alle farverne og de mærkelige frugter, krydderier og andre mærkelige ting.
Man skal også på week-end markedet som er åbent de fleste af ugens dage om aftenen indtil 21-22. Der kan man købe alt hvad et godt thailandsk marked har at byde på, som fx hundehvalpe og stegte insekter. Insekterne er bestemt værd at prøve. De smager faktisk ok, og er en god kilde til proteiner. Week-end markedet ligger ved siden af det internationale hospital.
Man bør ikke være bange for at spise på de mere ydmyge steder. Jeg har boet 3 år i Thailand, og den eneste gang jeg blev syg, var efter at have spist på en pizzaria i en lufthavn. Selvfølgelig skal man ikke være idiot, men man behøver nu heller ikke være så bange som mange danskere er.
Togstationen i Hua Hin
Togstationen i Hua Hin

Gå ikke af vejen for gadekøkkener

Man bør prøve at spise Som Tam, som er en af thaiernes nationalspiser. Det købes ved en madbod, og er papayasalat. Man beder om en Som Tam thai, mai phet. Så får man en portion, som ikke er så stærk (mai phet=ikke stærk) et godt ord at kende. Man siger thai, fordi den også findes i en variant fra Laos, som er meget stærkere.
Jeg vil også foreslå at man hyrer en tuk tuk, og beder om at blive kørt til en landsby i baglandet. Find en tuk tuk fører som kan lidt engelsk, og husk at aftale prisen med ham inden afgang. Spørg fx på hotellet hvad en rimelig pris vil være. Når i kommer til landsbyen, så bed tuk tuk føreren stoppe et sted, hvor man kan købe noget at drikke eller spise. Brug tuk tuk føreren som tolk. Det skulle være mærkeligt om ikke i hurtigt kommer i snak med nogen. Inviter dem på noget at drikke, og i vil sikkert hurtigt blive inviteret hjem til middag. Hvis i gør, så køb en flaske whisky og nogle øl med, så i også har noget at tilbyde.

Thailændere er meget venlige og gæstfrie mennesker.

De er ekstremt høflige. Alt i et Thailandsk hjem foregår på gulvet. Tro ikke at fordi der ingen møbler er, at folk derfor er fattige. De har bare ikke brug for møbler. De sover glimrende på gulvet på en sivmåtte, og de sidder glimrende på gulvet. Man må aldrig vise sine fodsåler. Det er ekstremt uhøfligt. Hav derfor altid benene under dig, eller sid i skrædderstilling.
Thailand er et sikkert sted at rejse, også for enlige kvinder. Jeg har aldrig følt mig bange for at rejse alene i Thailand. Selvfølgelig skal man tage sine forholdsregler, men det er et sikrere sted end fx Danmark. Chancen for at der sker noget voldeligt er meget lille, da man ikke må være voldelig i følge den Buddhistiske tro.

Kommentarer til rejsetips om Hua Hin

April

24/01 2015 Julie
Hej alle her inde
Hvor er det dejligt at læse om alle jeres oplevelser. Vil høre jer om hvor i syntes man skal bo hvis vi gerne vil bo tæt på byen samt tæt på stranden, hvis dette kan lade sig gøre?
På forhånd tak.
Hilsen julie

Nu er året 2014

19/06 2014 Kirsten Feldt
Hej, her er en som skal derned for første gang. Jeres udtalelser er fra tidligere år, nogen kommentarer fra 2013/2014? Vil lige vi glæder os meget, sommerfuglene flyver rundt. Dejligt at læse jeres kommentarer. Tak

Dejlige Hua Hin

04/01 2011 Jens N. Holm
Efterhånden har vi været syv gange på ferie i Hua Hin. 1.& 2. gang boede vil på Sailom. 3. & 4. gang på Marriott. 5., 6. & 7. gang på Sheraton. I mellemtiden har vi ferieret i mange andre oversøiske lande i Caribien og Sydøstasien.
Hver gang har vi sagt til hinanden, Hua Hin er nu det allerbedste.
Sheraton/Hua Hin har værelser med privat terrasse og direkte pool adgang.
Forplejningen på hotellet er helt i top. Personalet er søde og venlige mennesker, som man kommer til at holde af.
I Hua Hin findes der rigtig mange gode forretninger og restauranter.
Vi kan kun anbefale stedet, og glæder os til at vende tilbage.
Med venlig hilsen
Jens

Svar til mit livs bedste ferieoplevelse

06/12 2010 Dorrit Sawaneh
Tak for de pæne ord om Hua Hin, og undskyld jeg opfører mig som om det er mig der har opfundet Hua Hin. Det kan jeg desværre ikke, men ville gerne. Jeg bliver helt varm og glad, når jeg læser din beretning. Jeg ville ønske jeg kunne sætte mig i flyet idag, og komme væk fra sne og rusk, og komme ned til en by og nogle mennesker jeg virkelig elsker. Hua Hin Safari park??? Det må være kommet til, siden jeg har været der sidst, eller er det elefant campen der er blevvet udvidet. Bliver dog lidt utryg, når jeg hører om en tigerunge. Hvor kommer den fra? Et af verdens sjældneste dyr, og hvad gør de ved den, når den ikke er lille og nuttet mere?

Livs bedste ferieoplevelse

02/12 2010 Kasia
Har været i Hua Hin i okober 2010, boede på Hilton hotel, som var en pragfuld oplevelse. Kan varmt anbefalde at møde munkene mellem kl 06-08 i Hua Hins gader, hvor man giver dem "gaver" i form af mad, drikkelse, blomstermm.. Hua Hin Safari park er også en oplevelse værd-der gav jeg sutteflaske til en tigerunge mens den lå i mine arme, holdte en babyabe, red på en lille og stor elefant-bla i´gennem Thailandsby, så elefantshow mm.. Flydende marked var også en kæmpe og spændende oplevelse, samt et besøg på kokosfabrikken hvor de laver kokossukker. Sidst men ikke mindst det aller bedste en tur til junglen og Pala U vandfaldet, hvor man bader med lidt store fisk omkring sig, derefter besøgte vi Burma-bjergstammefolkket hvor jeg blev rørt til tårer ved at gå i deres landsby og få indsigt i deres liv /så sætter man virkeligt pris på det man har). Selve livet og atmosfæren i Hua Hin er noget man SKAL opleve, kan ikke nævne noget negativt om det. Er blevet SÅ facineret af Hua Hin at jeg er ved at planlægge en tur til næste år-overvejer endda at købe en ferielejlighed der i fremtiden, så stort indtryk har byen og landet gjort på mig. Og en ting er sikkert: Bjergstammefolkket skal jeg besøge igen, hvor planen er at jeg vil tage en masse tøj og legetøj med til de stakkels børn, overvejer også at sende lidt til dem med posten fra DK.... Normalt tager jeg ikke på ferie samme steder jeg har været, men Hua Hin vil jeg vende tilbage til igen og igen-smilets land... ;o) Kan varmt anbefaldes

Seks gange i Hua Hin

24/01 2010 Jens
I halvfemserne var vi to gange på hotel Sailom, senere to gange på hotel Marriott, og senest i 2009 to gange på hotel Sheraton, som ligger midtvejs mellem Hua Hin og Cha Am. Sheraton, som er ret nyt, er ganske fantastisk at gæste. Hotellet har en enorm stor pool med ca. 5000 kubikmeter vand. I poolen er der et par øer, og på den ene ligger en italiensk restaurant. Begge gange havde vi "Lagoon Access", hvilket betød, at vi kunne gå fra vores private terrasse og ud i poolen. Samtidig havde vi udsigt over Siam Golfen. Værelsets udstyr var naturligvis helt i top. Morgenmaden utrolig varieret. Man kunne få mere end hvad man kunne ønske sig. Hotellets tre restauranter havde et flot udbud af europæisk og vestlig gastronomi. Tjenestvillighed og venlighed prægede de ansatte. Flere gange dagligt var der shuttle bus til og fra Hua Hin city. Vores stamrestaurant i Hua Hin er fransk og bærer navnet LA PAILLOTE. Den er placeret overfor hovedindgangen til det meget berømte jernbanehotel SOFITEL. La Paillote har fransk og thailandst mad på menuen, og man kan få en flaske god vin dertil. Prisniveauet er særdeles rimeligt. For golffolket er Hua Hin et paradis. Man kan gøre mange gode indkøb i Hua Hin. Skal man f.eks. have syet en habit eller to, er udvalget stort i byen, og prisen særdeles rimelig. Det største ved Thailand er den utrolig fine mentalitet og gæstfrihed, som man møder. Vi kan kun anbefale Hua Hin som feriemål. Venlig hilsen Jens

Thailand Hua Hin

08/01 2010 Anny Nielsen
Vi har været 3 gange i Hua Hin første gang 2006, 2008, og 2009 det er de bedste ferier vi har været på. De 2 første gange boede vi på samme hotel ,ved abebjerget, 2009 var vi i Bankok i 3 dage og sluttede på hotel i selve Hua Hin. Det med tuk tuk er dog de sjoveste oplevelser, de er i hvertfald til at stole på og de stoler også på os. Vi blev kørt til en strand og skulle også tilbage men han ville ikke have penge før vi skulle tilbage 3 timer senere. Der er også mange andre gode oplevelser vandfaldstur, besøg lokale thailændere ved at vade igennem flere floder, elefantture og River Kwai, flydende markeder. Vores allerbedste tur var i 2008 da vi var der sammen med et par vi mødte i 2006, det er jo dejligt ar kunne sidde og tale om turene vi havde været på, vi prøvede at spise stegte kakelakker og nogle andre insekter. Ellers lækker mad og utrolig billig mad. Vi var på 17 forskellige steder at spise i de 3 uger i 2008 på vegne af os alle 4 Anny, Vi vil afsted igen men ved ikke lige om det skal være HuaHin.

Svar ang. at spise insekter

16/12 2009 Dorrit Sawaneh
Først og fremmest er insekterne ikke tørrede. For det andet er de insekter jeg har set blive fanget og tilberedt, ikke slået i hjel med gift. de er blevet fanget i et net, puttet i en spand med vand, og derefter stegt. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere at det ikke forekommer, men har dog aldrig hørt om det.

ang. at spise tørrede insekter

08/12 2009 K.Holm
Har læst at de slår insekterne ihjel med gift det er måske lige værd at overveje inden man spiser... mvh Karsten
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hua Hin

Hoteller i Hua Hin
Rejser til Hua Hin
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/hua-hin/hua-hin-en-dejlig-ferieby.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.