Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Koh Chang

 • Thailands oversete paradis ø

  (Bedømt af 3 personer)
  13.09.12: Maria Gausdal
  Hvis man gerne vil kombinere det frodige og kulturelle nordthailand med daseferie ved skøn strand, kan man med fordel tage op til Chiang Mai (i Nord) og f.eks.
  Se hele rejsetippet
 • Dykning på Koh Chang

  (Bedømt af 3 personer)
  01.10.11: anne nielsen
  Er nettop igang med at tage advanced open water kurset her på ko chang. og jeg vil klart anbefale det til andre. Færdig gjorte mit open water cursus for et par dage siden og følte mig så tryg og tilpas at jeg måtte tage det næste skidt.
  Se hele rejsetippet
 • Besøg Koh Chang i Thailand

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  23.08.11: Annette Holm
  Thailand er de mange muligheders land – dog er besøget på Koh Chang en oplevelse, som er brændt fast på nethinden. Sejlturen ud til øen tager ca.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Koh Chang

Rejsetips af samme forfatter

Koh Chang – Thailands blottede hemmelighed
Rejsetips indsendt af:
København
19. jan. 2011

Koh Chang – Thailands blottede hemmelighed

Jeg sad og læste i FDM’s eget rejsekatalog om Thailand. Ikke fordi jeg har planer om at skulle til Thailand igen, jeg har været der fire gange på de seneste seks år, men fordi jeg var nysgerrig efter at se hvordan de beskriver stedet jeg har set med egne øjne.
Jeg begyndte at læse om Koh Chang – en lille ø ca. 400 km. fra Bangkok i den Thailandske Golf. Overskriften på artiklen var ”Thailands bedst bevarede hemmelighed”. I brødteksten stod der at øen er relativt uberørt af den moderne verden at de fleste lokale stadig levede som gammeldags fiskere.
Udsigten fra vores backpackerhytte
Udsigten fra vores backpackerhytte

Der var engang...

Dette var tilfældet – for seks år siden. Jeg var så heldig at besøge Koh Chang tilbage i 2004, hvor øen stadig var som teksten i FDM’s katalog lover. White Sand Beach på vestsiden af øen var fantastisk med sit azurblå hav, hvide sand og bedst af alt, lokale afslappede stemning. Der var næsten kun små bambusbungalows og ingen store fancy, larmende resorts.
Udsigt fra et viewpoint længere sydpå
Udsigt fra et viewpoint længere sydpå

Markant ændring

ALT dette har ændret sig utrolig drastisk siden. Jeg var i Thailand igen i sommeren 2010, og ville vise min søster øen som jeg kun havde så fantastiske minder fra. Vi var trætte af turistræset og ville bare væk. Jeg er ikke naiv, og var godt klar over at Koh Chang højst sandsynligt havde ændret sig, men hvad jeg så den dag var udover mine værste mareridt. Øen havde ændret sig til ukendelighed. På White Sand Beach er der nu ikke andet end de store resorts, luksusspa, dyre vestligt inspirerede restauranter, 7/11 og barer/diskoteker. Vi måttet vandre gennem tidevandet op til den helt nordlige ende af stranden for at få noget der bare mindede om backpackerhytter. De var så til gengæld også hyggelige.
Vi lejede scootere for at se om resten af øen var ligesådan, og det måtte vi desværre sande. Der er lidt mindre hektisk jo længere syd på øen man kommer, men den generelle stemning er total ødelagt. Og det siger jeg ikke blot fordi jeg HAR været der mens det var paradis-agtigt, nej, min søster følte det samme og det var hendes anden gang i landet.
Turister på den enorme færge på vej væk fra øen
Turister på den enorme færge på vej væk fra øen

Luksus fremfor backpackere

Koh Chang er blevet forvandlet til et sted hvor der satses på de rige turister som ønsker luksushoteller og stadig en såkaldt thailandsk ”ø-vibe”. Priserne på øen er generelt utrolig høje i forhold til andre steder i landet. Koh Chang VAR Thailands bedst bevarede hemmelighed for seks år siden, men som med så mange andre hemmeligheder, kan de sjældent bevares. Backpackerlivet på øen er ikke værd at komme efter – de rige resorts har taget over, og den moderne verden er i den grad at finde her. Den utroligt brede White Sand Beach er blevet halveret som et resultat af dette.

Lad jer ikke narre af de tilsyneladende flotte billeder - ethvert sted kan se uberørt ud fra den rigtige vinkel.

Kommentarer til rejsetippet om Koh Chang

Koh Chang - Thailands blottede hemmelighed

18/03 2011 Peder Kammeyer Sørensen
Jeg har også været på Koh Chang flere gange - senest februar 2011 - og synes at din beskrivelse er meget "enøjet" - måske fordi hukommelsen har forgyldt dine minder.
Det er da sandt at de store resorts vinder frem, men det er da stadig nemt at finde bambushytter og autentisk thaimad.
White sand beach er mest"spoleret" ja ok , men jo længere nede ad kysten du kommer jo mere møder du af det oprindelige. En udvikling der nok er uundgåelig og for eksempel også har ramt Koh Lanta - Phi Phi og flere andre.
Og at priserne på koh Chang er høje - sammenlignet med andre turistdestinationer i Thailand - vil jeg tillade mig at beskrive som decideret vrøvl!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Koh Chang

Hoteller i Koh Chang
Rejser til Koh Chang
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.