Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Koh Samui

Koh Samui - den skønne paradisø i Thailandbugten, ligger blot en times flyvning fra Bangkok. Bliv forkælet på et lækkert resort med wellness eller aktiviteter for hele familien. Nyd livet på de små- og store strande med svajende palmer og kridthvidt sand og tag på opdagelse til Nationalparken Ang Thon tæt på Koh Samui

Fred og fristelser på Koh Samui

Koh Samui er en rigtig paradisø

Na Muang-vandfaldene på Koh Samui
Duften af friskristet kokosnød er ofte det første, der slå dig i møde, når du lander på Koh Samui. Den skønne paradisø i Thailandbugten, ligger blot en times flyvning fra Bangkok.

Koh Samui, Thailands tredje største ø, er overskuelig, på størrelse med Møn, og med helt sit eget liv og lave tempo. På Koh Samui foregår ø-livet ved små strande, hvor du stadig kan finde din egen helt private. For de socialt anlagte foregår livet på den større Chaweng Noi strand med rent kridthvidt sand, der står ud mod det fristende blå hav. Omkring 60 øer ligger som spredte perlerækker rundt om hovedøen klar til udforskning.
 

Lamai og Na Muang

Respekten for de ældre hersker stadig her på Koh Samui, hvor de to smukke klipper ved Lamai har navnene ”bedstefar” og ”bedstemor”. Er du kommet på disse kanter, så besøg også Na Muang-vandfaldene og Hin Ngu-templet lige ved siden af. Ved templet findes en to meter høj siddende Buddha-statue.
 
Lille strand på Koh Samui

Morgenmarked på Koh Samui

Morgenmarkedet Na Thon på Koh Samui er altid et besøg værd. Forsøg dig her med en gang friskkogte nudler eller en karryret til en anderledes start på dagen. Køb med hjem af det søde slik, ofte lavet af kokos og dadler i sød stegt dej. Og frem for alt køb og spis løs af naturens C-vitaminer – frisk solmoden papaya, mango, ananas og den lidt anderledes smagende jackfruit. En jackfruit har en saftig, stærk og skøn smag, der er anderledes end de langtidsholdbare hjemme i det kølige supermarked.

Kokos-kunstværker
Ved den nordlige del af Lamai Beach på Koh Samui udstilles kunstværker i kokos og træskærerarbejder, foruden mærkelige vragrester og andet godt, der er blevet ført ind fra havet.

 

Altid plads til en til...

Transporten på Koh Samui er mangfoldig og anderledes. Hop på en af de små ombyggede lastbiler med passagersæder (song tao). Eller lej en sammen med et par andre og tag på udflugt ad den 52 km lange kystvej, der fører øen rundt.

Næsten ligeså billigt er det at tage en sejltur rundt om Koh Samui og lægge til, hvor noget frister. Skal der mere fart på, findes der motorcykler til leje, men kør forsigtigt på den tosporede vej – husk det lokale hospital er kun til småskrammer!

Udflugter fra Koh Samui

Nationalparken Ang Thon kan nås fra Koh Samui

Nationalparken Ang Thon

Lej en fiskerbåd sammen med et par andre og begiv dig til havs med kurs mod Nationalparken Ang Thon, der ligger omkring en times sejlads nordvest for Koh Samui. Her tager særligt udformede klipper – designet af vand og vind – imod, og indenfor lyser en stor sø med lyst grønt vand op i landskabet.

Koh Madsum - jeres helt eget paradis...
En lille tropeø få minutters sejlads syd for Koh Samui med uberørt skov og fine, hvide sandstrande giver følelsen af at være i jeres eget paradis med mulighed for at komme helt væk fra hverdagen. Livet på øen handler kun om varme, sol, vand, afslapning og forkælelse.

Koh Madsum er perfekt som ”getaway” i kombination med Koh Samui.

Tinfiskerne ved Khao Luk
Tæt ved havet ved Khao Luk – ikke at forveksle med Khao Luk grotterne på Krabi – har en gruppe familier slået sig ned og specialiseret sig i et anderledes udbytte fra havet. Med fuldt dykkerudstyr finder mændene ned og opholder sig så lang tid lufttanken rækker på havbunden. Kurvene fyldes med tinholdigt sand. Det hejses op til medhjælpere på tømmerflåder, som sier det hele. Tin var engang en meget vigtig indtægtskilde for Koh Samui, men nu er udvindingen lukket ned de fleste steder på øen.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.