Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Koh Samui

 • Koh Samui og Koh Phangan

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 9 personer)
  06.11.12: Mette Eggebrecht
  3 veninder med børn, i alt 7 piger i alderen 1-40 år, på en fantastisk rejse til Koh Samui, Koh Phangan og Singapore.

  Som første gangs besøgende i Thailand og med 4 børn i alderen 1-6 år, er Koh Samui det perfekte valg.
  Se hele rejsetippet
 • Skønne og dejlige Thailand.

  (Bedømt af 3 personer)
  02.10.12: Mogens Johansen
  Vi havde selv booket fly og hoteller i Thailand hjemmefra. Ikke noget med en chartertur, da vi ønskede at være frit stillet.

  Lamai Beach skal bare opleves.
  Se hele rejsetippet
 • Thailand, Khanom, ukendt men super godt

  (Bedømt af 4 personer)
  14.09.12: Jakob Bjerre
  Vi skulle på vores første rejse til Thailand og valgte at rejse til Khanom, som ligger på østkysten, ca. 800km syd for Bangkok. Bedre kendt er Koh Samui.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Koh Samui

Koh Samui - oplevelser for alle sanser
Rejsetips indsendt af:
Jacob
Herning
12. sept. 2010

Koh Samui - oplevelser for alle sanser

Koh Samui indbyder med sine fantastiske strande, den betagende natur og de utallige muligheder for kulinariske oplevelser, til både afslapning og aktivitet. Med omkring 2000 forskellige overnatningsmuligheder og omkring 500.000 besøgende hvert år, kan man dog næppe kalde Koh Samui for en uopdaget perle og det kan være svært at finde frem til de ekstraordinære og lidt specielle oplevelser. Vi vil dog gøre et forsøg alligevel og beskrive de steder og oplevelser som vi mener, vil være værd at bruge lidt tid på.

Hvordan kommer jeg til Koh Samui ?

Den nemmeste og mest bekvemme måde er med fly. Du kan flyve nemt og billigt med Bangkok Air, der dagligt har adskillige afgange fra både Bangkok og Phuket. Billetterne kan bestilles gennem de fleste rejseselskaber i Thailand, men Bangkok Airs hjemmeside fungerer fint og du kan sagtens bestille billetterne selv. Online betaling med credit kort fungerer fint, så vær ikke bange for dette.
Har du tid og samtidig gerne vil gøre transporten endnu billigere, kan du enten tage tog eller bus. Vores tommelfinger regel hedder ”jo kortere tid i bus – jo bedre”.. Kommer du fra Bangkok, vil vi anbefale toget ned til Chumphon og derfra hurtigfærgen videre til Koh Samui. Vælger du bussen ned til Surat Thani, kan du sikkert gøre turen endnu billigere, men får til gengæld rigtig mange timer i bussen..
De to største færgeselskaber der opererer i området (Seatran og Lomprayah), tilbyder begge transport til en valgfri strand på Koh Samui. Dette koster 50 Bath ekstra og vi anbefaler dig at købe denne, da en taxi på øen er væsentlig dyrere end dette.
"The Island Resort & Spa på Chaweng Beach
"The Island Resort & Spa på Chaweng Beach

Hvor skal jeg bo ?

Med mere end 2000 overnatningsmuligheder, byder Koh Samui på noget for enhver smag. Fra den billigste primitive bungalow til store luksus feriehuse. Der er noget for enhver smag og pengepung.. Vi vil gerne anbefale dig, at finde ud af hvilken del af øen du ønsker at bo på først og derefter finder dit ressort og ikke omvendt. Er du til fest, natteliv og pågående gadehandlere, er Chaweng Beach stedet. Er du til ro og stille aftener, skal du måske kigge nord på.
Kommer du udenfor højsæsonen, kan de små strande nemt virke øde. Vil du gerne have lidt liv omkring dig, vil Chaweng Beach være et godt bud i denne periode. I højsæsonen kan der være fyldt op her og de nordlige strande kan derfor besøges i denne periode, hvis man ønsker lidt mere ro. Vi har flere gange boet på The Island Resort på Chaweng Beach (www.theislandsamui.com). Prisen er fornuftig og du får god service. Stedet har mange forskellige bungalows og priser, så spørg, se og find det der passer dig bedst.

Hvad skal jeg lave ?

Koh Samui byder på en uendelig række af muligheder.. Her er alt fra fordybelse til adrenalin-kick og det er bare at gå på opdagelse i de uendelige rækker af farvestrålende kataloger der findes overalt. Vi vil dog gerne give dig et par ideer til oplevelser, der måske ikke findes i alle de farvestrålende kataloger, der ofte lover lidt mere end de kan holde..
Koncentration under madlavningskursus hos SITCA
Koncentration under madlavningskursus hos SITCA

Lær Thaikøkkenet at kende

De fleste rejsende, der har besøgt Thailand, er blevet betaget af landets kulinariske mangfoldighed. Hvis du går med drømmen om at overføre lidt af denne magi til dine egne gryder derhjemme, kan et kursus hos SITCA være løsningen. SITCA (www.sitca.net) er beliggende på Chaweng Beach og tilbyder flere forskellige madlavningskurser. Hvis du ønsker at snuse lidt til denne disciplin er dette en oplagt mulighed. Deres hjemmeside er god og informativ og hvis du overvejer at deltage på et eller flere af deres kurser, vil vi anbefale dig, at besøge deres hjemmeside først. Her er en oversigt over de emner der kører de forskellige dage og du sikrer dig derved, at du deltager i det der er mest interessant for dig. Efter kurset, kan du invitere en person til bords for at smage på dine resultater..
Kyndig vejledning hos Mr. Phu BBQ
Kyndig vejledning hos Mr. Phu BBQ

Thailandsk BBQ

Hver gang vi er på Koh Samui, besøger vi ”Mr. Phu BBQ”. Restauranten er beliggende på hovedgaden ved Bo Phut stranden, på øens nordlige side. Her griller du ved bordene og vælger selv råvarerne fra en kæmpe tag-selv buffet.. Udvalget er enormt og det er en fornøjelse at gå på opdagelse i dette overflødighedshorn af råvarer, saucer og krydderier. Stedet er på ingen måde luksus – du finder ikke to tallerkener der er ens og stolene vipper med garanti, men stemningen er autentisk og personalet er altid hjælpsomme overfor den uerfarne grillchef. Buffeten koster kun 109 bath per person og du kan nemt bruge en aften her..
Mangfoldig dyreliv ved Sail Rock
Mangfoldig dyreliv ved Sail Rock

Oplev livet under overfladen

Koh Samui tilbyder sammen med naboøerne Koh Phangan og Koh Tao en væld af forskellige dykker- og snorkelture. Vi har været på ture alle tre stedet – både som dykker og snorkler og mener derfor at kunne give et par gode råd videre, hvis du ønsker at opleve livet under havets overflade.. Hvis du gerne vil afsætte flere dage til dykning og ønsker at finde stedet med det brede udvalg af dagture, er et ophold på Koh Tao det oplagte valg. Hvis du blot ønsker at snuse til livet under overfladen, kan du sagtens benytte de mange tilbud der findes fra Koh Samui. Ønsker du den ultimative oplevelse - at se og opleve en af Thailands bedste dykkerlokationer, skal du tage en dagstur fra Koh Phangan til ”Sail Rock”.. Vi har benyttet The Dive Inn (www.the-diveinn.com). De har de bedste både (der er forholdsvis langt ud til Sail Rock, så dette er måske ikke uden betydning), et fantastisk personale og virker generelt mere professionelle end de mange udbydere på f.eks. Koh Tao. Her oplever du en koncentration af fisk og et koralliv, der langt overstiger områdets øvrige lokationer. Stedet kan anbefales til både dykkere og snorklere og The Dive Inn giver gerne priser på begge dele. Hvis du ønsker at kombinere en tur til Sail Rock med en overnatning eller to på Koh Phangan, kan vi anbefale ”B52” (www.b52-beach-resort-phangan.info). Her er priserne fornuftige og de hjælper gerne med at booke turen med The Dive Inn.

God tur til Koh Samui

Vi håber at disse små rejsetips kan være med til at gøre dit ophold på Koh Samui til en fantastisk oplevelse. Vi glæder os i hvert fald til at besøge dette fantastisk sted igen og opdage nye spændende ting, som vi kan bringe videre til alle læserne herinde.

Kommentarer til rejsetips om Koh Samui

Bestemt 5 stjerner

13/09 2010 ann
Kom fejlagtigt til at give 1 stjerne, men mener bestemt den skal have 5 stjerner, da du henviser til nogle spændende anderledes steder.. Får meget lyst til endnu en tur til det fantastsike Thailand :-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Koh Samui

Hoteller og resorts på Koh Samui
Rejser til Koh Samui
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.