Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Phuket

Læs mere om rejser til Phuket

Gode og sjove oplevelser med flotte fisk og koralrev ved Phuket
Rejsetips indsendt af:
Jesper Kaufmann
Brøndby
23. sept. 2011

Gode og sjove oplevelser med flotte fisk og koralrev ved Phuket

Når man ferierer på Phuket, så skal man selvfølgelig benytte de fantastiske strande, og hoppe i bølgerne,hvor man såmænd godt kan se farvestrålende fisk, men ikke uberørt koralrev. Der har simpelthen været for meget "trafik" ved strandene til at korallerne har overlevet.
Man skal med andre ord lidt væk fra selve Phuket for at se de flotte og (mere eller mindre) uberørte koralrev.

En mulighed kan være at hyre en tur med en longtail-båd (det er ikke så dyrt som det lyder) fra Rawai Beach på sydsiden af Phuket. Bemærk at det (formentlig) er højvande når I sejler ud, for I bemærker i dén grad det modsatte når I kommer tilbage. Men lad det være en overraskelse ;-)

Derfra sejles fx ud til Banana Beach på Coral Island (tager ca. 30 min.). Det er vitterlig en koral-ø, for sandet er næsten rent koralsand (altså med stykker af koraller, konkylier m.v). Revet er ret ødelagt tæt ved stranden, men til gengæld er det meget børnevenligt, og der er MASSER af fisk, der er vilde med at man fx fodrer med bananer eller brød, og kilder én på benene. Fredfyldt sted (der er dog en frokostrestaurant) der lukker ned hver eftermiddag når I og andre sejler hjem.

Svømmer man lidt længere ud (mere end 50 meter), er revet mere okay, og det er fantastisk bare at snorkle løs og få en på opleveren med fiskenes (også muræner..uha! :-) neon- og pastelfarver..

>billedet er af en vildtlevende tukan på Coral Island
Banana Beach på Coral Island
Banana Beach på Coral Island

Bedre snorkling

En anden mulighed for at opleve et koralrev – og navnlig en masse flotte fisk, er ved at tage en hel- eller halvdagstur via en af de salgsboder der er overalt på Phuket. Vær ikke bange for at prutte lidt om prisen, selv om du som udgangspunkt rimeligvis kan regne med at priserne er okay. Der er nemlig så stor konkurrence forhandlerne imellem, at der sker en naturlig regulering :-)

En rigtig god tur er fx til ”Spejlægsøen”, den lille ø Koh Khai Nok, som ligger et lille stykke fra Phuket. Lidt af et fluepapir med turister ”ad libitum” (de har også hørt om øen - selvfølgelig!). Men, men...hvis du går venstre om øen – helt hen til klipperne – så har du både strand og vand og fisk helt for dig selv. Se eksempelvis kæmpe konkylier med nærmest neonlysende blå farver, og smukt regnbuefarvede papegøjefisk der gnaver af korallerne, så man tydeligt kan høre det under vandet!

Hajer er der generelt ingen af ved Phuket, og hvis der mirakuløst skulle vise sig en (jeg har forgæves spejdet i timevis), vil det være en ufarlig hvidtippet revhaj. Men du ser desværre ingen! Pas til gengæld på ikke at blive fanget af lavvande, for du har ikke lyst til at stifte fysisk bekendtskab med hverken koraller eller de sorte søpindsvin ;-)
Sjove, grådige småfisk :-)
Sjove, grådige småfisk :-)

Bedste snorkling...

Tager man en dagstur til Phi Phi-Øerne, så får man – ud over en bagdel der får lammetæsk af bølgerne i speedbåden undervejs – også uspoleret koralrev når der dykkes på 5-8 meter vand lidt ud for kysten.

Når man hopper i, tager det et øjeblik at orientere sig, og der er ikke rigtig noget at se i overfladen (jeg tænkte også: ”Hvad er det her for noget skod”), men dyk et par meter, og du får åben mund og polypper, for mage til syn!!!!??

Det er som om der lige er hældt 550 tons fisk i vandet, og korallerne fås i alverdens smukke farver og former. På en af strandene på Phi Phi lever der vilde makak-aber (den hedder sjovt nok Monkey Beach). Man kan komme helt tæt på dem, men de er lunefulde, så pas på nallerne!

Der findes et nyt koncept ved Phuket der hedder ”Snuba” (gæt selv hvad det er en forkortelse af, ha ha) . Har endnu ikke selv Snuba'et, men det ser godt nok fedt ud, så bare kom i gang med at google det. God fornøjelse og god ferie!
Gode og sjove oplevelser med flotte fisk og koralrev ved Phuket

Aktiviteter
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Phuket

Hoteller på Phuket
Rejser til Phuket
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/marokko/marrakech/1001-nats-eventyr-i-marrakech.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.