Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Thailand

Læs mere om rejser til Thailand

Rejsetips af samme forfatter

 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Tanzania - meget mere end safari

  (Bedømt af 2 personer)
  21.07.13: Ida Andersen Tambjerg
  Brølende løver, springende gazeller og hylende hyæner på en uendelig savanne. Det er nok den drøm, mange har om rejsen til Afrika. Afrika – og i særdeleshed Tanzania – rummer alt dette men også mange andre utrolige oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • New York på den fede måde

  (Bedømt af 34 personer)
  06.06.13: Ida Andersen Tambjerg
  Start spreading the news
  I’m leaving today
  I want to be a part of it
  New York, New York
  Frank Sinatra
  Se hele rejsetippet
Tag på eventyr i Thailand, Cambodja og Vietnam!
Rejsetips indsendt af:
Ida Andersen Tambjerg
Aarhus V
1. marts 2013

Tag på eventyr i Thailand, Cambodja og Vietnam!

Hvad siger du til at indtage din aftensmad med tæerne begravet i kridhvidt sand og stjernerne blinkende over dig? Hvad med et besøg på verdens største religiøse monument og et indblik i de buddhistiske munkes sælsomme hverdag? Eller at udvide dine gastronomiske horisonter med lynstegte larver og hundehoveder på et marked i bjergene?
Interesseret? Så hop med ombord på en rejse til de absolutte højdepunkterne på mit eventyr i Thailand, Cambodja og Vietnam!
Thailands skønhed. Nyd den frodige natur til vands og til lands.
Thailands skønhed. Nyd den frodige natur til vands og til lands.

Tre gode rejselande

Rejsen fandt sted i tre måneder over vinteren, hvor vejret i de tre lande er præcis som man kan fantasere om på en råkold februardag i Danmark. Overvej hjemmefra, hvilke steder du bare må se og brug dem som fikspunkter på din rejse. Det er nemt at finde overnatning og transport undervejs, så du kan give spontaniteten god plads på din tur, og prisniveauet er rørende lavt. Jeg kan varmt anbefale at tage toget rundt i Thailand og Vietnam. De er billige og rene, det er en unik måde at opleve naturen på, og i Thailand kan man få den lækreste togmad. Man skal ikke selv medbringe dyne og sengetøj i sovevogne, togpersonalet reder sengene.
Mon han kan bære det? Detalje fra det smukke tempel What Phra Kaew, Bangkok.
Mon han kan bære det? Detalje fra det smukke tempel What Phra Kaew, Bangkok.

Buddhismens sjæl

Gyldne, himmelstræbende spir lyner om kap med psykedeliske dæmonfigurer mod en ferskenfarvet himmel. Den lavthængende sol giver munkenes safrangule gevandter et endnu varmere skær, og deres monotone messen blander sig med duften af røgelse. Buddhisterne bøjer sig i dyb andægtighed for den lille, funklende smaragdbuddha og stænker helligt vand i hovedet med lotusblomster – endnu en velsignet dag i Wat Phra Kaew har fundet sin afslutning.
Første stop på rejsen var Bangkok, hvor langt de fleste starter en rundrejse i området, da der er billige flyforbindelser hertil fra Europa. Byen ligger på min top 3-liste over verdens fedeste byer. Og det spektakulære, kalejdoskopiske tempelkompleks Wat Phra Kaew var et absolut højdepunkt for mig. Bemærk, at tempelområdet er meget helligt og derfor omfattet af strenge regler for påklædning, som ikke gradbøjes. Så husk lange bukser eller nederdel, en bluse med ærmer og lukkede sko. Hvis du ikke har fået nok af Buddha, så tag videre til templet i Wat Pho, hvor du finder en fantastisk 46 meter lang liggende guld-Buddha.

I Sydøstasien kan alt - ALT - transporteres på en cykel.
I Sydøstasien kan alt - ALT - transporteres på en cykel.

Bangkok på tre hjul

Tuktuk’en er et transportmiddel, du ret sikkert – på godt og ondt – vil lære at kende i Bangkok. Det lille trehjulede motoriserede køretøj er Østens svar på en taxa. Husk altid at forhandle om prisen inden I kører af sted. Du vil sikkert opleve det klassiske trick, hvor chaufføren tager jer med rundt til diverse turistbutikker med silke og ædelsten, så en tur på nogle minutter ender med at vare en time;”You look 5 minutes!” Dette gør turen lidt billigere men utroligt trættende, så insister på at køre den normale rute og betal dét det koster. Jeg synes klart det var billigst, hurtigst og mest komfortabelt at benytte det store metro- og skytrainnetværk, som gør Bangkoks trafik lidt mere tålelig.
Find din yndlingsbuddha. Shop amok i eksotiske China town, Bangkok.
Find din yndlingsbuddha. Shop amok i eksotiske China town, Bangkok.

Hønsefødder og lynstegte frøer

Efter vores spirituelle himmelflugt dykkede vi ned i det verdslige livs glæder i China Town, som er Bangkoks kaotiske kinesiske bydel. Hele Kinas overskudslager synes at være blevet losset til Bangkok, så der findes ikke den underlige plastikdippedut som ikke kan købes her. Men det bedste er nu smykkebutikkerne, hvor du for næsten ingen penge (her taler vi ca. 2-5 kr. pr. par) kan få hundredvis af forskellige slags øreringe, der bare ikke findes i Danmark. På den kulinariske front lader kvarteret heller ikke meget tilbage at ønske. Stegte græshopper og larver, tørrede blæksprutter, kæmpekrabber, sprællevende frøer smidt i frituregryden, crispy hønsefødder … China Town er ikke et sted for sarte sjæle! Er du mere til fashionable shoppingmalls, så prøv Siam Paragon, hvor du kan shoppe dig fattig i det nyeste designertøj sammen med Bangkoks jetset. Netop disse kontraster i Bangkok er det, der helt kan tage pusten fra én som dansker.
Ramayana. Østens populære eventyr opføres af thaidansere i Silom Village, Bangkok.
Ramayana. Østens populære eventyr opføres af thaidansere i Silom Village, Bangkok.

Den perfekte aften i Bangkok

Der er mange fortrinlige måder at runde en dag i Bangkok af på – her er mine favoritter.

Skål aftenen ind på Banyan Tree Hotels open air bar på 59. etage! Nyd den sofistikerede stemning og vuet udover millionbyens myriader af lys og lyde under åben himmel, mens du koket sipper til en perfekt Mai Thai. Dress coden er en anden end i templerne, men ikke mindre striks – klipklappere vil lade dig tilbage på nederste etage!

Oplev den traditionelle, yndefulde thaidans i Silom Village, mens du nyder en tallerkenfuld små, delikate thairetter!

Lad dig rive med af det kollektive adrenalinsus ved en thaiboksningsturnering! Den hårdtslående nationalsport er en smule grænseoverskridende, men alligevel en oplevelse. Et godt råd er at holde sig fra de stille turisttribuner, der ligger i sikker afstand fra ringen, og i stedet slutte sig til thaierne, der står helt tæt på og vædder penge på kampene. Tilskuerne har jævnligt øjenkontakt med dem de vædder med og rækker pengesedler i vejret for at markere, hvor meget de smider i puljen. Når en kamp er færdig, skifter penge hænder overalt omkring én, og to nye boksere træder ind i ringen og udfører en rituel dans for at indlede kampen. Det er ikke en helt billig fornøjelse, men det var pengene værd.
Hvem sagde havudsigt? Vores bungalow på øen Koh Pha-Ngan. Den slags billige bungalows direkte på str
Hvem sagde havudsigt? Vores bungalow på øen Koh Pha-Ngan. Den slags billige bungalows direkte på str

Bountystrand og månefest

Efter sådan en hæsblæsende storbytur er det rart at strække ben på en lækker strand – og se, her er Thailand mere end leveringsdygtig. Koh Pha-Ngan er et rigtig godt bud på en ø, hvor du kan bo super billigt i en enkel bungalow direkte ned til vandet og have en stribe sand næsten for dig selv. Øen er mere laid back end turistede Koh Samui, men har helt samme bountyfaktor. Mit råd er at finde et sted at bo i den rolige nordvestlige del af øen, og så tilbringe aftenen på en restaurant med tæerne begravet i sandet på den berømte og berygtede strand Haad Riin i den sydlige del. Denne strand huser hver måned den gigantiske strandfest Haad Riin, der har antaget nærmest mytisk status blandt backpackere. Da fuldmånen endelig kiggede ned på øen med sit blege, sørgmodige ansigt, var vi dem der trak i partytøjet.
Jeg havde mit livs fest! Nattens boblende menneskehav, der ligesom bevægede sig i en kollektiv rytme som én stor organisme til den dundrende, psykedeliske musik; de neondekorerede kroppe, der vred sig på podierne i det kridhvide bountysand; strandspandene med sugerør, der gjorde det ud for cocktailglas; de uartikulerede glædesudbrud udvekslet mellem mennesker fra hele verdenen; de glødende varmluftsballoner, der steg til himmels og kyssede den gyldne, fudfede måne, som hang og så undrende til. Jeg vil aldrig glemme det.
Terrasse i paradis. Strand på Koh Samet, der ligger i behændig afstand fra Bangkok.
Terrasse i paradis. Strand på Koh Samet, der ligger i behændig afstand fra Bangkok.

Tips til den gode månefest

Der bliver booket godt op omkring Full Moon party på Koh-Pha-Ngan, så det kan være en god idé at bestille overnatning i forvejen. Undgå at tage dit fineste tøj på til festen, da det vil blive ødelagt af neonmaling. Hold dig fra ildsjippetovene og andre mærkelige aktiviteter, så du undgår at komme til skade. Pas i det hele taget på dine ting og dig selv. Har du begrænset tid i Thailand kan du i stedet kombinere Bangkok med den nærliggende ø Koh Samet, som også har rigtig smukke strande. De utroligt flotte strande på vestkysten er et helt kapitel for sig.
Et billede af Dalí? Surrealistiske træer smyger sig rundt på Angkor-templerne, Siam Reap.
Et billede af Dalí? Surrealistiske træer smyger sig rundt på Angkor-templerne, Siam Reap.

Ringenes Herre i Cambodja

Next stop: Cambodia! Vi startede i Siam Reap, som er udgangspunkt for turen ud til de berømte Angkor-templer, der er verdens største religiøse monument. Hele området emmer af forhistorisk Tolkien-agtig magi med templer begroet med krogede træer, der udgør en slags raffinerede organiske skulpturer på dem. Templerne er et absolut must på rejsen i Cambodja. Jeg vil anbefale at booke en tuktuk en hel dag rundt i det store tempelområde, så man får set en masse, samt at ankomme omkring kl. 5 om morgenen og nyde den røde solopgang over Angkor.
Andægtighed. Cambodjansk kvinde modtager en munks velsignelse, Siam Reap.
Andægtighed. Cambodjansk kvinde modtager en munks velsignelse, Siam Reap.

Til bryllup ved verdens ende

Cambodjas hovedstad Phnom Penh var byen, hvor vi arbejde en måned som frivillige på et børnehjem i en forstad, der endte med at føles som vores eget hjem. Det lille lokalsamfund, vi boede i, tog imod os med åbne arme, og sjældent har jeg oplevet så gæstfrie og hjælpsomme mennesker som i Cambodja. Gennem en lærer på børnehjemmet blev vi indbudt til et traditionelt khmer-bryllup så langt ude på landet, at ingen rigtige veje fører dertil. Landsbyens børn stimlede sammen om de to hvide aliens, der øjensynligt måtte være landet på den forkerte planet, mens nogle ældre kvinder begyndte at røre ved vores arme og ansigter, fordi de ikke havde set hvide mennesker før. Bryllupper blev indledt med en ceremoni, der bestod i at brudegommen knælede et utal af gange for et alter med røgelse og offergaver, mens to ældre mænd akkompagneret af dragende musik fra et lille orkester slog løs på en gong-gong og brændte papir af i små kar. Under ceremonien var brudeparret iført rigt dekoreret festrober i orange silke, men de nåede at skifte tre gange i løbet af festen, hvilket er en cambodjansk tradition. Brylluppet var et enestående indblik i en kultur, vi slet ikke kendte til.
Hoi An. Vietnams svar på Skagen.
Hoi An. Vietnams svar på Skagen.

Skrædderbyen Hoi An

Fra Cambodja rejste vi videre til den vietnamesiske millionby Ho Chi Minh City (Saigon), og derfra til skrædderbyen Hoi An, som var en blandet fornøjelse. På den ene side vil jeg anbefale byen på grund af dens fine, pittoreske huse, gode strand og mange skrædderier. På den anden side er byen så oversvømmet af turister, at den næsten helt har mistet sin landsbycharme. Prøv at søge lidt væk fra det turistede centrum. Her oplevede jeg en helt anden verden. Her blev snedkereret møbler, tørret bønner i solen og drukket te på terrasser foran pastelfarvede rønner, mens gamle damer iført silke bar rundt på bambusåg eller sneglede sig af sted på ramponerede, kinesiske cykler.
Floating fruits. Nyd regionens lækre, eksotiske frugter. Halong Bay.
Floating fruits. Nyd regionens lækre, eksotiske frugter. Halong Bay.

Hyggelige Hanoi

En grå morgendis ligger over den blikstille, grønne Hoan Kiem Sø. En forsamling små, gamle damer hilser dagen velkommen med yndefuld morgen-thai chi til en gammel båndoptagers skrattende instruktioner. De første handlende dukker op med deres bambusåg på nakken. En enlig scooter suser ud af tusmørket. Hanoi er vågnet. En by jeg blev svært begejstret for. Med sin overskuelige størrelse, mange grønne åndehuller og sin gamle bydel, hvor hver gade er specialiseret i et bestemt håndværk, er byen et dejligt sted at bruge et par dage.
De dér øjeblikke… Halong bays 2000 øer er et dejligt rejseminde.
De dér øjeblikke… Halong bays 2000 øer er et dejligt rejseminde.

2000 øer og en grotte

Fra Hanoi tog vi videre til Halong-bugten, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste pga. sine næsten 2000 små kalkstensøer, der står lodret op af havet. Vi nåede kun et endagscruise, hvilket måske var lidt synd, da vi aldrig for alvor undslap horderne af turistbåde i bugten. Men en særlig dag var det dog, specielt pga. en enorm drypstensgrotte, der med sine bizarre drypstensformationer oplyst i farvet lys havde en nærmest guddommelig, katedrallignende stemning over sig. Bjergtagende!
Work, work, work. Hmong-kvinder med ris i lasten i Sapas bjerge.
Work, work, work. Hmong-kvinder med ris i lasten i Sapas bjerge.

I Vietnam spiser de hunde

Vores sidste store eventyr i Vietnam foregik i Sapas bjerge, der er dækket af de smukkeste risterrasser, som bønderne på imponerende vis har hugget ud af den røde jord gennem generationer. På trods af at rismarkerne desværre ikke som i det sydlige Vietnam står grønne i vores vinter, var det en spektakulær naturoplevelse. Her tog vi på trekking ledet af nogle af bjergminoriteternes medlemmer. Det er spændende at opleve Nordvietnams mangfoldighed af bjergstammer, hver med deres særlige klædedragter og skikke. Men vær opmærksom på at turisme både er en vigtig indtægtskilde og et kæmpe problem for befolkningen, bl.a. ved at børnene dropper ud af skolen for at blive turistguides. Det mest interessante ved selve Sapa By var for mig det lokale marked, hvor man kan købe skorpionsnaps og hundehoveder – en udsøgt delikatesse i denne afkrog af verden.
Haps! I Vietnam spiser de med pinde. Udover harmløs nuddelsuppe fås også hanetestikler, oksepenis, k
Haps! I Vietnam spiser de med pinde. Udover harmløs nuddelsuppe fås også hanetestikler, oksepenis, k

Nyttige links

http://www.banyantree.com/en/bangkok/
http://www.silomvillage.co.th/
http://www.lonelyplanet.com/thailand/lower-southern-gulf/ko-pha-ngan
Stillads á la Thailand. Hvad ville arbejdstilsynet mon sige?
Stillads á la Thailand. Hvad ville arbejdstilsynet mon sige?

Held og lykke

Held og lykke med dit livs rejse!

Kommentarer til rejsetippet om Thailand

Takker:)

18/03 2013 Ida Andersen Tambjerg
Mange tak Sommer! Ja, de behandler dyr lidt anderledes end herhjemme, enig... men ja, det er jo en del af at opleve en anden kultur..
Rigtig go' tur til Thailand;)

Rigtig fin beskrivelse

17/03 2013 Sommer
Super fin beskrivelse - du kunne da få et job som rejsebogs-skribent :)

Det lyder til at I har fået det bedste ud af de oplevelser i har haft. Har kun selv været i Thailand og vil gerne snart afsted igen :-)

Jeg ved dog ikke selv hvordan jeg ville have det med hundehoveder på et marked i Vietnam.. Generelt at se hvordan dyr bliver behandlet i Asien tager desværre noget af glæden fra mig. Men det er jo vilkårene...

Tak:)

15/03 2013 Ida Andersen Tambjerg
Tak, det er jeg glad for at høre!:)
Go' rejse;)

Tak for de rosende ord

13/03 2013 Ida Andersen Tambjerg
Hej Morten:) Tak for de rosende ord - og stjernerne!;) Har lige været inde på din profil, du er godt nok en flittig skribent, kan være jeg kan finde inspiration til min næste rejse dér:)

Dejlig inspirerende rejsetips

13/03 2013 Morten Christensen
Hej Ida
Spændende tur i har været på og god beskrivelse - 5 stjerner herfra. Hvem der dog bare kunne tage 3 måneder ud af kalenderen.
Virkelig godt coverbillede i øvrigt :-)

pyt med oksepenis

11/03 2013 karin
....men bortset fra det, lyder dine beskrivelser som det perfekte sted at drømme sig hen, i dette råkolde danske forår. Dejlig rejsebeskrivelse, Ida

Jubii!

11/03 2013 Conni
vil gerne spise min aftensmad imellem træerne siddende i det kridhvide sand og med stjernehimlen blinkede :-))))
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Thailand

Hoteller i Thailand
Rejser til Thailand
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.