Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Thailand

Læs mere om rejser til Thailand

Rejsetips af samme forfatter

Tog gennem Nordthailand
FDM travel rejsespecialist
Charlotte Laursen Telefon: 70 28 13 20

Tog gennem Nordthailand

Hvis turen går til Thailand og du synes du har lidt dage til rådighed til at komme fra Bangkok til Chiang Mai kan jeg varmt anbefale en tur med toget og med et par stop og overnatning undervejs.
Jeg tog selv turen for et par år siden da jeg var på en længere rejse i landet og det var det hele værd. På de fleste tog i Thailand er der 3 klasser, jeg kan ikke anbefale at man rejser på 3. klasse men 2. klasse er ganske udemærket og her kommer man rigtig tæt på lokalbefolkningen samtidig med at man sidder ganske behageligt (ikke på træbænke som på 3. klasse).

At køre med tog i Thailand er ikke som med DSB herhjemme, fx kommer der ikke en togstewardesse rundt og tilbyder mad men derimod kommer der lokale thaier med ombord hver gang toget gør holdt. Hos dem kan man købe varme ris i poser, grillspyd, drikkevarer, kager og meget andet - en helt speciel og ofte ganske velsmagende oplevelse.

Nå men den tur jeg var på startede ud i Bangkok og videre derfra til Ayutthaya (ca. 85 km). I Ayutthaya (der er Thailands gamle hovedstad) tog vi en overnatning. Byen i sig selv er ikke så spændende men derimod er der en hel del gamle tempelruiner der var ganske spændende at besøge. Bl.a. besøgte jeg det impornerende Wat Phanan Choeng der blev grundlagt 26 år inden selve byen som blev grundlagt i 1350. I templet findes en stor siddende Buddha statue, der er placeret så tæt på loftet at det ser ud som om at den holder taget oppe. Besøg også Wat Phra Ram der er gennemrestaureret to gange og er et af de ældste templer i byen. Snyd heller ikke dig selv for et besøg ved Wat Mahathat som er det mest impornerende i byen.

Efter Ayutthaya gik turen videre med tog til Lopburi (ligger ca. 120 km nord for Ayutthaya). Lopburi kaldes i folkemunde "abebyen". Byen er forholdsvis ukendt for den almindelige turist. Jeg havde en overnatning og besøgte bl.a. det gamle kongepalads der i dag rummer et museum med bronzestatuer, mønter, porcelæn fra Kina og Sukhothai samt meget andet. Jeg besøgte også ruinen San Phra Kan som er et af stederne hvor nogle af byens vilde aber holder til. Indbyggerne i byen tager sig godt af aberne bl.a. fordi det siges at de er efterkommere af Hindu guden Kala - og gør man dem fortræd bringer det ulykke.

Efter Lopburi gik turen med tog til Phisanulok og videre med bus derfra til Sukhothai (ligger ca. 60 km fra Phisanulok). Turen med toget mellem de to byer er utrolig smuk og der er mulighed for at opleve rismarker. Jeg havde 2 nætter i Sukhothai hvor jeg bl.a. besøgte Ramkamhaeng Nationalmuseum hvor man kan lære om Sukhothai perioden (eller kongeriget som det var der opstod omk. 1240 og voksede med tiden til at omfatte det meste af det nutidige Thailand, dele af Myanmar og den malaysiske halvø). Dag 2 lejede vi cykler og kørte rundt indenfor de gamle bymure hvor der kan ses i omegnen af 20 tempelruiner og monumenter og Wat Mahathat med den store siddende Buddha der spejler sig i en sø.

Sidste tur gik med toget fra Phisanulok til Chiang Mai

Transport
Togrejser
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Charlotte Laursens profilside

Læs mere om rejser til Thailand

Hoteller i Thailand
Rejser til Thailand
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/tog-gennem-nordthailand.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.