Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Prag

Læs mere om rejser til Prag

Bo og spis godt i Prag
Rejsetips indsendt af:
Mette
Herlev
28. april 2011

Bo og spis godt i Prag

Vi havde valgt at bo i distrikt 5 på Hotel Atos. Desværre blev vi ombookket til et andet hotel pga. tekniske problemer.
Hotellet så vældigt hyggeligt ud og vi fik en super god betjening i FDM hotelbytningen - beliggenheden er super! Hyggeligt bymiljø og masser af grønne områder og i gåafstand til Karlsbroen - helt klart et sted, vi ville vælge igen.

Vi kom istedet til NH Praha Radlicka, som er et udemærket hotel med fine, rene værelser og en god morgenmenu - dog ikke meget "sjæl og charme" da indretningen er moderne og minimalistisk. Super god betening her også. Tæt på metroen, men vi valgte nu at gå, hvilket herfra tager ca. 15 min længere end fra Atos. Vi nød de mange grønne områder i Prag - så køb et par gode øl og lidt brød og smid så skoene og slap af!

Mad er generelt billigt i Prag - gør jer selv den tjeneste at søge lidt væk fra "hovedattraktionerne" og opleve den lokale stemning (og lavere priser). Vi kan varmt anbefale Restaurance u seminaristy (www.useminaristy.com) Spálená 45 (prag 1) (følg Narodni Trida ved Ujezd bro (lige før Karlsbroen) og drej til højre ved Tesco. Inde bagved ligger der en hyggelig lille gårdhave samt indendørs restaurant (hvor der i øvrigt var rygning forbudt indendørs - man er jo blevet lidt forvænt med ikke at sidde i røg og damp, når man spiser herhjemme). Der var ikke andre turister end os, maden var typisk tjekkisk og meget billig og beteningen var super.

Når du længes efter lidt mindre tung mad, er den Thailandske Thajska restaurace, spalena 29 (prag 1) (www.modryzubrestaurant.cz) absolut et besøg værd. Længe siden jeg sidst har fået så lækker thailandsk mad (vogt jer for chilierne 1-5, som angiver styken, hvis I ikke er vant til meget stærk mad - det er jeg, men jeg turde ikke vælge en 5'er :-) ) og igen billigt.

Vil I have en hyggelig aften ved floden koster det lidt ekstra - der er masser af spisesteder, hvor du får lov til at betale rigeligt for den dejlige udsigt.
Igen - søg lidt væk fra mainstream og vælg f.eks. Rezava Kotva, Janackovo nabrezi (prag 5) som ligger lige ud til floden ved en lille "halvø". Super hyggeligt især om aftenen, hvor man kan sidde og nyde lysene fra byen. Her sluttede vi aftenen af efter at have slappet af på vandcykel, som vi lejede for 1 time - et fint alternativ til flodturen med båd. (Vi lejede vandcykel på Slovanský ostrov, Zofin).

Hvis du ikke er til Sild-i-en-tønde-turister, så vælg Karlsbroen om morgenen (og så igen om aftenen for at opleve steminingen om ikke andet så for en kort stund.) I øvrigt er der rigtig mange legepladser i Prag, så ungerne kan sagtens tages med på turen.

Summa summarum - Bo uden for centrum - Prag 5 kan varmt anbefales. Oplev byen og de små sidegader til fods og ta' så en turbus med info (på dansk), når benene bliver trætte, men sæt endelig god tid af til alt det andet i Prag, oplev de forskellige parker og grønne områder og nyd roen og en god tjekkisk øl.

OBS: Billedet er tilføjet af FDM travel

Overnatninger
Hotelbooking
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Prag

Hoteller i Prag
Rejser til Prag
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.