Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Prag

Læs mere om rejser til Prag

sct. Vitus catedralen, set på vej ned af Petrin-højen
Rejsetips indsendt af:
Janni
Kibæk
29. aug. 2010

Fantastisk ferie i Prag (også med baby)

En uges ferie i prag og du kan nå at se en masse, også uden at programmet er fuld booket og der er plads til spontane oplevelser. Vi blev rådet af andre til ikke at tage derned da vi har en datter på 7½ måned, men det kunne ikke være gået bedre, så baby er ingen hindring. Læs om vores tur her.
Karlsbroen en juli dag
Karlsbroen en juli dag

Prag centrum, fuld af oplevelser

Vi skulle med sporvognene og metro ind til midten af Prag, men det var nemt at finde ud af hvilken en man skulle med, og de kørte hele tiden. Vi gik over Karlsbroen, ja et par gange, og fik set de mange gadehandlere der står der, og fik set begge sider af den, som har hver deres historie, (Mala strana og stare Mesto). I den jødiske bydel skal man betale for at komme ind og se gravstederne og synagogerne, det var vi ikke klar over. Vi var der midt i juli, men broen var alligevel ikke så fyldt med mennesker, at vi ikke kunne komme frem med en klapvogn. For enden af broen står der sælgere og reklamere for at selje på floden, så det er der rig mulighed for. Vil sige der er mest at se på den side. Det er også her det gamle rådhus ligger og det store shopping center "Palldium" samtde mange souvenier butikker. Der er rig mulighed for at komme på ture rundt i byen. Det bliver der skiltet med overalt, og der er både gamle biler og hestevogne som kører rundt.
sct. vitus catedralen
sct. vitus catedralen

Prags borg

Skal man besøge dette sted kan det være søndag klokken 12.00 da man så kan få det store vagtskifte med, det varer ca. 40 minutter, og der er virkelig gjort noget ud af det, men musik og skiftete i det hele taget. Det samler dog en del mennesker, så jeg vil anbefale at se Sct. Vitus Catedralen inden, da der ellers er lang kø til det, men helt sikkert et besøg værd.

Petrin højen, en natur oplevelse

En dag tog vi med kabel-banen til toppen af denne høj og der var en en flot natur, et observationstårn som ligne Eifeltårnet, der er også en bygning med en spejllabyrint og spejle der forvrænger billedet. Sjovt for børn, der er også flere seværdigheder men dem så vi ikke. Går man ned derfra, ser man den flotte udsigt ud over byen mod Karlsbroen og Prags borg. Vil man have en afslappet dag i skøn natur så tag derop.
billede fra den afrikanske savanne i zoo'en
billede fra den afrikanske savanne i zoo'en

Prag zoo, en forglemmelse på de 10 topseværdigheder i Prag

Prag zoo skal helt sikkert besøges, det er den største zoo jeg har set, og der er så mange dyr og de har alle et rigtig stort område. Det ligger lidt udenfor centrum så det er ikke så nemt at komme derud, men studer kortete og spørg jer frem, så er i glade for at være kommet derud. De har nærmest alle dyr, og zooen ligge på en "bjerg-side" der er næsten træer over det hele, og lavet stisystemer mellem dyernes areal, men så der hele tiden er nogle dyr at kigge på. For børnefamilier er det et "must see", også så kostede det kun ca. 35 kr for en voksen at komme ind. Selv vores datter var intresseret i alle de spændende dyr, store som små. Kan nævne nogle af dem: flamingoer, pingviner, giraffer, zebra, flodhest, gorilla, orangutang, fugle, stort fiskeakvarium, løver, tiger, isbjørne, bjerggeder og mange mange mere. Man kan bruge en hel dag derude.
Kriziks fontænen

Kriziks fontænen

Utroligt nok er dette ikke en seværdighed der bliver reklameret særlig meget for, men det er rigtig flot at se og høre. Det er et vand, lyd og lys show som tager ca 45 min. Det foregår hver aften klokken 20.00 - 21.00 - 22.00 og 23.00.
så mangler man noget til en aften hvor alt andet jo er lukket så besøg dette sted.

Generelle rejse informationer

Vi bestilte rejsen gennem FDM og det kunne ikke være nemmere (og biligere) vi fik diverse betiliinger på e-mail og pintede dem ud og derefter kørte det bare. Vi fløj med sterling, og da vi landed tog vi en taxa ind til hotellet, Crowne Plaza, det tog ca 15 minutter og kostede kun ca.100 kr. Fra hotellet og ind til centrum gik sporvogne og metro hele tiden, det tog ca 10 min med et skift, dejlig nemt.
Vi rejste med en baby, vi medbragte en paraply klapvogn som vi afleverede ved flyindgangen og fik den igen da vi landed. Det har ikke være besværligt at have hende med overhovedet. Vi syntes at have nået en del på trods af at det hele også skulle passe ind i hendes rytmer.
Alt i alt en rigtig god ferie, som klart kan anbefales til andre.

Kommentarer til rejsetips om Prag

svar til Emmy

30/08 2010 Janni
hej Emmy. ja vi var også noget spændt på rejsen, men når man indordner sig efter baby går det fint. vi stod blandt andet op, spiste morgenmad, og så gik vi på værelset igen og lige sov lidt, derefter var vi klar til at gå ud og se noget, og få frokost. vi boede på crowne plaza hotel som ligger på koulova 15. men der er jo tusinde at vælge imellem, men vi valgte denne da vi har arbejde på et sådan hotel i skotland, og deror kendte til kæden, og hotellet kan godt anbefales. tror egentlig det er nemmere at rejse med dem så længe de ikke kan kravle eller gå, for så gider de sikkert ikke længere bare at sidde i klapvognen, for der er mest at se for voksne i Prag, og man kommer til at gå en del, men vores kunne sagtens sove i klapvognen...Hilsen Janni

Rejser med baby

30/08 2010 Emmy Andersen
Hej Janni, Hvor er det bare skønt at læse om andre, der rejser med små børn. Vi blev forældre her for 2 måneder og har snakket med om vores rejsemuligheder derhjemme med en baby. Hvor gammel skal vores dattetr være før vi kan rejse uden lands med hende. Det lyder som om prag er et sikkert valg. Boede I på et særligt stort hotelværelse? kh Emmy
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Prag

Hoteller i Prag
Rejser til Prag
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/sicilien/siracusa/borgo-alto-country-hotel.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.