Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Prag

Læs mere om rejser til Prag

Kampa Øen og Mala Strana i skønne Prag
Rejsetips indsendt af:
Susan Stauersbøl
Frederikssund
20. juni 2012

Kampa Øen og Mala Strana i skønne Prag

Vi har snart været i Prag et par gange, med familie, som kærestetur og med en stor flok venner.
Vi har altid sørget for at bo centralt, så vi ikke har skulle bruge en masse tid på transport hver gang, men har kunne gå rundt til seværdighederne.
Bilerne er blevet placeret i parkeringskælder og så er det på gåben og med sporvogn vi er kommet rundt og har opdaget det skønne prag.
Vi har boet i en lejet lejlighed ved det jødiske kvarter - Josetov - Fantastisk centralt og rolig sidegade. Vi har boet på hotel på gaden Karlova, som er midt i turisttrækket fra rådhuspladsen til Karlsbroen - meget larm !!! og så har vi boet på hotellet Kampa Garden - på Kampa Øen. Dette kan anbefales på det varmeste. Kampa er fredeligt og hyggeligt og efter et par hundrede meter står man på karlsbroen og kan vælge at gå til Stare Mesto - den gamle bydel - eller mod Mala strana - Lillesiden, evt. videre op mod borgen.
Mala Strana og "Brandmanden"

Mala Strana og "Brandmanden"

I Mala Strana - Lillesiden, er der et væld af smukke barok palæer på vej op mod borgen, du finder parlamentsbygningen, shopping osv. Eller far vild i sidegaderne og find dejlige ølstuer og billige restauranter. Vi fandt vores yndlingsrestaurant på den første sidegade når du kommer over Karlsbroen. Gaden hedder U Luzickeho Seminare og i nr. 13 finder du Gril U Seminaristy. I vores kreds hedder den "Brandmanden" Da det store hofnummer på stedet er flambering i cognac. Når der bliver bestilt en ret med cognac foregår flambering ude blandt restaurant gæsterne og på et tidspunkt udvikler det sig til "live" teater, hvor de iføre sig brandmandshjelme og sætter alarmlys igang mm. Meget underholdende og nogle hyggelige ældre herre der har været der gennem en årrække. Dette skønne sted er prisbilligt og betjeningen hver en øre værd. Man sidder imellem 2 bygninger, hvor der er overdækning + varmelamper og tæpper til frossenpinden og efterhånden som rødvinen, cognacen eller andet godt siver ind, har man slet ikke lyst til at gå og det er tit blevet sent inden vi er kommet derfra.
Den jødiske bydel

Den jødiske bydel

Jeg vil selvfølgelig også anbefale et besøg i den jødiske bydel - Josetov. Udover et besøg på den jødiske kirkegård vil jeg anbefale at man tjekker om der skulle være koncerter i den spanske synagoge. Det er en skøn oplevelse af jødisk spillemandstradition og på visse tidspunkter har de ensambler over stolte jødiske komponister bl.a. Gershwin, Bernstein (West side story) og Loewe (My fair lady).
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Prag

Hoteller i Prag
Rejser til Prag
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/forfatter/heidi-netopil-stoevring.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.