Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Prag

Læs mere om rejser til Prag

Prag med fly – let og ubesværet
Rejsetips indsendt af:
Henrik Kongsgaard
Spjald
3. juni 2011

Prag med fly – let og ubesværet

Vi har netop været i Prag – igen. Som noget nyt skulle vi flyve denne gang – og ville det så være til at finde ud af at komme fra og til lufthavnen ved Prag uden at skulle bruge en formue på det?

Det viste sig at være ganske let.
Lige før udgangen i lufthavnen, altså efter bagageudleveringen var der et lille kontor hvor vi kunne købe billetter til de offentlige transportmidler. Dvs. Metro, sporvogne og busser – som i øvrigt alle er meget velfungerende og lette at bruge i Prag. Her var også en god lille brochure ”Getting Around Prague”,
med oversigt over Prags Metro- og sporvognslinjer.

Vi købte 5-dages billetter som kostede 500 czk, hvilket svarer til ca. 155 danske kroner pr. person. Disse skal så blot stemples første gang de tages i brug – husk det endelig, da der ofte er kontrol. De findes også til enkeltture, samt 1 og 3 dage. Billetterne til flere dage dækker også en kuffert, som der ellers skal betales gebyr for. Jeg holdt lidt øje med hvor meget vil brugte metroen m.v., og vi sparede en smule i forhold til at købe billetter enkeltvis. Den største fordel er at man på den måde ikke skal tænke på hvor længe de er gyldige, jeg mener det er 75 minutter for enkeltbilletter.

Et godt fif er at kigge på dpp.cz, hvor man kan se de aktuelle priser. Desuden er der rigtig gode kort over det offentlige transportnet. De ligger som pdf-filer så de er lette at skrive ud og medbringe på rejsen. Her kan også ses hvor metroerne krydser hinanden, så man kan skifte mellem de forskellige linjer. Bemærk at billetterne også er gyldige til funicularen der går op til det lille Eiffeltårn på Petrin-højen.

Med billetterne købt kan man blot følge skiltene til den udgang hvor busserne afgår. Vi skulle bare lige krydse vejen og så gå til højre. På vejen ind mod byen tog vi bus nr. 100 til Metrostationen Zlicin, som er endestation på linje B, den gule linje.
På vejen hjem rejste vi til Dejvicka Metrostation på linje A, den grønne. Herfra med bus nr. 119 direkte til lufthavnen. Bussen holder lige udenfor metroen.

Modsat mange andre lufthavne kan man i Prag få et godt måltid mad til få penge. Bistroen havde da vi var der i april 2011 spis-hvad-du-kan frokostbuffet til ca. 60 kr.

Med en flyvetid på ca. en time skal vi helt sikkert til Prag igen!

Transport
Rabatter

Kommentarer til rejsetippet om Prag

Jule rejse 2011

14/07 2011 Lone Christiansen
Jeg ramte denne side - fordi jeg søgte rejse til jul --- kunne ikke rigtig finde noget --har været i Prag - men ikke til jul - kan nogen fortælle mig hvor jeg så leder --vil gerne se lysene før jul --og blive julen over ---holdes alt lukket i helligdagene ---

en taxi koster dkr 310

16/06 2011 charlotte Elmvang
jeg synes at det er dejligt at komme direkte og let til hvor man skal bo og en taxi er billig. Derfra kan man komme rundt med metro eller andet...
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Prag

Hoteller i Prag
Rejser til Prag
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.