Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Prag

Læs mere om rejser til Prag

PRAGtfulde Prag
Rejsetips indsendt af:
Tina Møller
Roslev
4. marts 2012

PRAGtfulde Prag

Min kæreste og jeg skulle finde et sted hvor vi ville afholde vores ferie sammen. Han kom til at tænke på Prag og jeg var klar på den ide.
Vi bookede overnatning på Botellet GolfYacht, som ligger til lidt udenfor byen. Der er en meget kort gåtur til nærmeste Tramstation. Hotellet kan stærkt anbefales,god service, fornuftig pris og hyggelig atmosfære.

Nå men efter det var vores første tur i Prag skulle vi ud og opleve noget. Vi kontaktede Pavel Og Helge og fik bestilt en tur til Skoda fabrikken idt udenfor Prag. Og sikke en tur. Christina som var guide gjorde det helt perfekt. Vi var rundt på Octavia fabrikken, Skoda museet og afsluttede med en god omgang rigtig tjekkisk mad i kantinen.

Så tog vi en tur i Prags Zoo,der er godt nok mange forskellige dyr. En hel dag kunne nemt være gået der, hvis ikke det var fordi vi igen med Pavel og Helge, havde bestilt en sejltur på floden. Det havde måske nok været lidt mere spændende hvis det ikke var buldermørkt udenfor, fordi lyset indefra lyste på ruderne. Men men men, der skete lidt alligevel, for der var optagelse til Missíon Impossible 4, så den måtte vi jo se da den kom i biografen:) Det siges faktisk at der jævnligt bliver optaget storfilm i byen, og det kan man da ikke bebrejde filmfolkene.

Vi tog ligeledes en tur til kz-lejrenTheresienstadt og vi afsluttede ferien i Ostrava, som er en gammel mineby et godt stykke fra Prag, og tog derfra turen til Polen og besøgte Auschwitz. Det er en tankevækkende tur som alle burde tage.
Skt vittus katedralen
Skt vittus katedralen

Prag igen

Vores næste ferie blev igen Prag, for der er så meget at opleve og se.

Denne gang havde vi lidt i bagagen så vi udforskede Prag på egen hånd.
Vi boede igen på GolfYacht som nu havde fået nyt ved golfanlægget, og wellnessområdet havde fået et ordentlig løft

Skt Vittus katedralen er en oplevelse. Den er så stor og smuk at man tror næsten ikke sine egne øjne.

Vi tog en tur op i tvtårnet, og sikke en fantastisk udsigt.

Vi befandt os mest i og udforskede mest den gamle bydel, steder såsom karlsbroen, den gyldne gade, prags borg er selvskrevne oplevelser som bare skal ses.

Hold jer fra steder såsom torturmuseet og restauranter i de tæt befærdede områder. Vi var på indisk restuarant som ligger ved Vaclavpladsen og der var så lidt mad til høje priser at vi måtte finde en pølsevogn bagefter
Kutna Hora
Kutna Hora

Besøg også Kutna Hora

Byen ligger et stykke fra Prag, men bestemt et besøg værd.

Det er en gammel sølvmineby som var meget rig og tæt på at overgå Prag i sin tid, men da sølvminerne løb tør...så ja gik det desværre i stå.

Der findes her Skt Barbara katedrallen som er bygget i lidt samme stil som Skt Vittus. Også utrolig smuk og et besøg værd.

Byen er utrolig smuk og charmerende. Desuden er den optaget på Unescos verdensarvsliste

knoglekapellet
knoglekapellet

Knoglekapellet

Husk også at besøge Knoglekapellet der ligger i kutna Hora. Det giver et sus i maven når man træder ned og ser lysekroner, vægudsmykninger og alt muligt andet lavet af menneskeknogler. Det siges at der er rester fra ca. 40.000 mennesker her.

Spisesteder i Prag

U Sadlu det kan stærkt anbefales. Husk at bestille bord i god tid. Maden er simpelthen så god, prisen er tilpas, og lokalet er fantastisk.
Ligger ca midt i Prag. Der er 2 af dem.

Molo 22, er lidt mere moderne med nyere retter på menukortet. Men et rigtig hyggeligt sted til fornuftig priser og rigtig god mad.
Ligger i udkanten af Prag
Karlstejn
Karlstejn

Karlstejn

Skal ikke glemme Karlstejn.

det er en helt fantastisk tur. Køb billetten til alle 3 rundvisninger også selvom den tredje foregår på tjekkisk. Du må ikke gå glip af denne tur.

Her får man et helt specielt indblik i Tjekkiets historie. Slottet er fra 1348 og også af Karl d 4 som ligeledes også stod for bla Karlsbroen.

Her skal man ihvertfald tage turen til Marian tower og videre op til The chapel off the Holy Cross.

Kronjuvelerne er dog ikke her længere men ligger i Prags slot/borg ved Skt Vittus katedralen. Her kan du også købe en billet som giver adgang til 5 eller 6 forskellige steder i Prag, som alle har en sammenhørighed med borgen. Deriblandt kan du opleve gamle borg ruiner, et gammelt gotisk gulv og den indendige side at Skt Vittus.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Prag

Hoteller i Prag
Rejser til Prag
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.