Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Prag

Læs mere om rejser til Prag

Se Prag fra Petrintårnet
Rejsetips indsendt af:
Jens Ole Jespersen
Struer
22. maj 2012

Se Prag fra Petrintårnet

Under vores seneste besøg i Prag boede vi tæt ved Kampa øen på Moldaus venstre bred, tæt på gaden Ujezd. Herfra tog vi med tovbanen op til Petrinhøjen.
På vej til tovbanen kan man bl.a. se et meget tankevækkende mindesmærke med halve og kvarte mennesker, som symboliserer kommunismens ofre. På Petrinhøjen har Prag sit eget lille Eifeltårn. Der er mange trappetrin op til toppen af tårnet, men man bliver belønnet med en formidabel udsigt over Prag.
Spadseretur til Strahov klostret

Spadseretur til Strahov klostret

Fra Petrinhøjen kan man spadsere gennem et dejligt grønt og fredeligt område langt fra mylderet i byens centrum. Det er tur, hvor man gang på gang bliver overrasket over udsigten til Moldau og byens centrum.
Tid til frokost

Tid til frokost

Ved Strahov klostret kan man bl.a. se Museet for Tjekkisk Litteratur, som har to fantastisk flotte bibliotekssale fra 16- 1700 tallet. De er absolut et besøg værd.
I klosterområdet fandt vi en god restaurant, Klasterni Pivovar. Som navnet antyder, er det en restaurant med eget bryggeri. Øllet, de brygger her, er noget af de mest velsmagende i Prag. Hertil kan anbefales en portion suppe, som serveres i et udhulet brød. Se, det er god frokost.

Kan en kamel komme gennem et nåleøje?

På et meget lille museum, som også ligger i klosterområdet, er de udstillede genstande så små, at de bedst ses gennem forstørrelsesglas. En af genstandene er ikke blot en kamel, som kommer gennem et nåleøje, nej, det er hel kamelkaravane, som går tur i nåleøjet. Det er virkelig en seværdig samlig af mikroting.
Kort til sporvogne og metro

Kort til sporvogne og metro

Der er meget at se i Prag, og meget kan nås til fods, men med et 24- eller 72-timers kort til metro, bus og sporvogn kan man køre alt det man vil, også hvis det blot er et enkelt eller to stoppesteder. Det er en rigtig god investering.
Sidst på eftermiddagen nåede vi tilbage til området, hvor vores hotel lå. Kort inden mødte vi denne hyggelige fyr, og så sluttede dagens udflugt med et glas af Prags fine øl.

Kommentarer til rejsetippet om Prag

Utraditionelt mindesmærke

05/06 2012 Trine
Der ser meget spændende og anderledes ud

Superspændende forslag

26/05 2012 Inge
- det må jeg prøve, næste gang turen går til den dejlige by.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Prag

Hoteller i Prag
Rejser til Prag
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.