Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Prag

Læs mere om rejser til Prag

Rejsetips af samme forfatter

 • Las Vegas, glitter, glamour og ørken

  (Bedømt af 12 personer)
  25.07.11: Jens Ole
  De fleste kender nok til Las Vegas med de imponerende casinoer, hvor flere er bygget over temaer som f.eks. Luxor med egyptisk tema, de fantastiske shopping muligheder, spil og underholdning i verdensklasse, men der er faktisk mere end ”bare” det i Las Vegas og omegn.
  Se hele rejsetippet
 • Kan man holde ferie Harzen i Tyskland?

  (Bedømt af 23 personer)
  26.08.10: Jens Ole
  Ofte ser man kun Tyskland henover en overfyldt indkøbsvogn med billige dåseøl, gennem en beskidt bilrude på autobahn eller mens man holder i en af de frygtede ”staus” på motorvejen. Man må retfærdigvis sige, at det ikke giver et helt korrekt billede af vores store nabo mod syd. Selvom jeg og min familie i dag er bosat langt fra grænsen og tysk TV ikke lige er det man ser mest, ja så var det med stor glæde at vi i år tog en 10 dages tur til Harzen.
  Se hele rejsetippet
 • Forår i Paris

  (Bedømt af 8 personer)
  14.07.10: Jens Ole
  Det siges, at man ikke har rejst for alvor, før man har oplevet forår i Paris – om det er korrekt, skal jeg ikke kunne sige, men et er helt sikkert – Paris er altid et besøg værd, også i juni!
  Vi var 2 par, der fulgtes til Paris i starten af juni måned og tilbragte 4 herlige dage i Paris – vejret var med os, og solen skinnede over den smukke by.
  Se hele rejsetippet
Tjekkiet - en billig perle i Europa
Rejsetips indsendt af:
Aars
8. juli 2010

Tjekkiet - en billig perle i Europa

Rejsetippet handler om Tjekkiet som et sjovt og spændende rejsemål som samtidigt er meget billigt i forhold til andre europæiske rejsemål.

Lidt om Tjekkiet

Rejsen til Tjekkiet foregår nemmest med fly til Prag, men det er bestemt også overkommeligt at køre til Tjekkiet. Der er kun ca. 880 kilometer fra Kolding til Prag og hvis man kommer fra København kan man klare det med 780 kilometer og en lille sejltur. Når man kommer til Tjekkiet, kommer man til at tænke ”på de gode gamle dage” hvor danske kroner rakte langt i sydeuropæiske lande som Italien, Frankrig og Grækenland og ikke som i dag hvor prisniveauet i de klassiske europæiske byer kan gøre en frokost på en fortovsrestaurant til en luksus der næsten ikke er til at betale. Det er derfor befriende at komme til Tjekkiet hvor man får ca. 340.- tjekkiske koruny for 100 danske kroner og priserne er generelt en del lavere end i Danmark. Tjekkiet er den ene halvdel af det der tidligere var kendt som Tjekkoslovakiet og Slovakiet udgør så den anden halvdel af landet. Landende blev fredeligt skilt i 1993 og selvom det i begyndelsen var lidt mere vanskeligt for Slovakiet end for Tjekkiet er begge lande godt med. Mange danske og udenlandske virksomheder har anlagt afdelinger og produktion i landet og da Tjekkiet blev medlem af EU i 2004 blev handelen med EU naturligvis kraftigt øget.

Uden mad og drikke....

Maden er generelt god og billig, selvfølgelig billigst uden for de større turistområder, men der kan der så også være svært at tyde menukortet, da det langt fra altid findes på engelsk eller tysk. Engelsk eller tysk er ikke særligt udbredt når man kommer lidt uden for de større byer, men er man tæt ved den tyske grænse er der som regel gode chancer for at finde nogen der kan lidt tysk og i Prag er der sjældent problemer med at tale engelsk eller tysk. Det gør dog heller ikke så meget hvis det kniber med sproget, da tjekkerne er venlige og hjælpsomme og man kommer langt med få gloser og pege.
Maden er som sagt billig i forhold til i Danmark og som eksempel spiste vi 3 personer på en pæn restaurant i en mindre by - Carpaccio til forret, Entrecote med Pommes Frites og pebersauce, vi fik godt med Tjekkisk øl undervejs og Cafe Latte til slut og kom af med ca. 1600.- koruny, altså ca. 470.- danske kroner. Det var samtidigt godt og veltilberedt og bøfferne blev endda stegt som ønsket, med en rød, medium og gennemstegt.
Det må så siges at man godt kan opleve noget ujævn kvalitet af maden, især hvis man er lidt eventyrlysten og går efter de lokale restauranter og lokale specialiteter. Alle de store fastfood kæder er repræsenteret, McDonalds, Burger King, Subway, Star Bucks og man kan selvfølgelig også finde pizzariaer. Det anbefales at lave eller købe en lille parlør så man kan oversætte menukortet – en googlesøgning på ”traditionel tjekkisk mad” giver et godt udvalg af sider der kan give god inspiration og der er desuden flere turistguider til Prag og Tjekkiet. Når man er i Tjekkiet må man selvfølgelig ikke glemme øllet – det tjekkiske øl er bestemt godt og der er flere mikrobryggerier rundt omkring - Er man mere til det store mærker kan Pilsner Urquell absolut anbefales.

Shopping

De fleste har hørt om Swarowski krystal smykker som fremstilles i Tjekkiet og har været et varemærke for böhmisk krystal siden 1800 tallet. Disse smukke smykker og pyntegenstande kan erhverves en hel del billigere i Tjekkiet end noget andet sted og der er masser af valgmuligheder. Der er andre typer böhmisk krystal der med fordel kan købes ligesom der som regel kan købes billige guldsmykker og smykker med smykkestenen granat som findes i den tjekkiske undergrund. Sko og tøj kan også købes billigt, dog vil mærkevarene altid være dyrere end de mindre kendte mærker. Der er et par outlets, desværre har jeg ikke prøvet dem endnu – blandt andet Fashion Outlet (http://www.fashion-arena.cz/en/) som er på listen til det næste besøg, så mon ikke der er basis for flere rejsebeskrivelser om Tjekkiet og Prag i de kommende måneder.

Kommentarer til rejsetips om Prag

(:

25/01 2011 Abdalla.
Hej hvor skal men tag henne så , hvis men vil finde de billig pris på mad tøj og guld ,
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Prag

Hoteller i Prag
Rejser til Prag
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/egypten/egypten-nassersoeen.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.